Näyttelijä Sari Siikander poti pitkään epämääräistä tyytymättömyyttä elämää kohtaan. Sitten tapasi näkijänä ja kanavoijana tunnetun Susan Hedmanin.

Nurru olo. Tuhruinen ja tyhjyinen. Sellaiselta näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Siikanderista, 48, tuntui vielä muutama vuosi sitten.

– Periaatteessa minulla oli kaikki hyvin, ja toimin arkipäivässä ihan normaalisti. Mutta vaikka nauroin, en kyennyt tuntemaan aitoa, iloa, onnea tai kiitollisuutta. Tiedostin, että elämäni voisi olla paljon parempaa, jos vain keksisin miten, Sari kertoo.

Sitten Sari tapasi työkuvioissa Susan Hedmanin, joka tunnetaan näkijänä ja kanavoijana. Hedman on kirjoittanut kirjoja henkisestä kasvusta, enkeleistä ja henkioppaista.

Sari osallistui Susanin kahdeksan viikkoa kestävään mentaalivalmennukseen. Sen aikana meditoitiin ja tehtiin harjoituksia, joiden tavoitteena oli oppia ymmärtämään itseään sekä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja intuitiotaan.

Sari halusi kuitenkin oppia vielä lisää; kolme vuotta sitten kesällä hän lähti ensimmäiseen retriittiinsä pieneen vuoristokylään Pohjois-Italiaan. Sari ajatteli saavansa retriitistä kaipaamaansa omaa aikaa, mutta viikosta alkoikin kiehtova matka itseen. Se ei ole vieläkään päättynyt.

Sari tajusi viettäneensä hyvin suorituskeskeistä elämää.

– Olen hakenut onnea vääristä suunnista. Olen tehnyt kauheasti töitä ja mennä hurveltanut sinne ja tänne, mutta se ei ole tuonut mielenrauhaa. Olen myös kantanut mukanani paljon kaikkea turhaa menneisyydestäni.

Läsnäolon taito

Sari on sinkku ja asuu Nurmijärvellä kaksin kymmenvuotiaan Josefiina-tyttärensä kanssa. Josefiinalla on jo omat harrastukset ja kaverit, eikä hän tarvitse enää äitiä niin paljon kuin ennen.

– Minulle on yksinkertaisesti vapautunut aikaa miettiä henkisiä juttuja. Urallanikin olen jo siinä vaiheessa, ettei minun tarvitse enää hirveästi näyttää ja sinkoilla sinne sun tänne.

Sari sanoo, ettei hän ole "hurahtanut" mihinkään, hän ei näe enkeleitä eikä käy keskusteluja henkioppaiden kanssa. Tosin Sarikin uskoo johonkin korkeampaan voimaan ja siihen, että jotkut voivat olla herkistyneitä myös enkeleille ja henkioppaillekin.

– Henkinen kasvu ei merkitse minulle mystisiä poppaskonsteja vaan keinoja parantaa elämänlaatuani. Olen aina lukenut itsehoito-oppaita ja sen tyyppistä filosofiaa, mutta vaikka olen ajatellut, että olipas kiva ja kirja ja kuulostipa helpolta, neuvoista ei ole siirtynyt aiemmin mitään käytännössä elämääni.

Sari pohtii mieluiten, miten hän oppisi olemaan läsnä. Hän uskoo kiireen, väsymyksen, turhautumisen ja jopa epäonnistumisen pelon johtuvan usein siitä, etteivät ihmiset osaa elää hetkessä.

Näyttelijä on huomannut muuttuneensa kaikin puolin tasapainoisemmaksi. Ennen hän tarvitsi kaikenlaista draamaa elämäänsä tunteakseen olevansa elossa.

– Se tarve on poistunut, ja elämästäni on tullut harmonisempaa. Kuopat kuuluvat elämään, mutta nyt nousen niistä nopeammin.

Koko haastattelu Me Naisten numerossa 49/2012.

Puhaltavatko seksinauhakohussa ryvettyneen Axl Smithin elämässä uudet tuulet?

Juontaja Axl Smith on julkaissut viime aikoina useita kuvia Instagramissa. Mies kertoi maaliskuussa, että poliisi epäilee häntä seksinauhojen kuvaamisesta.

Rikostutkinnan vuoksi Axl oli hetken aikaa matkustuskiellossa, joka kumottiin toukokuussa Helsingin käräjäoikeudessa. Pian sen jälkeen Axl matkusti Instagram-kuvavirrastaan päätellen ulkomaille. Viikonloppuna hän on kuitenkin julkaissut jälleen kuvia Suomesta.

Viimeisimmän kuvan paikaksi on kuitenkin merkitty Lontoon Soho Square -aukio.

 

First day on the new job | #creativedirectorofyourlife

Kuva, jonka Axl Smith (@axlsmithcom) julkaisi

Kuvatekstiksi Axl on kirjoittanut ”ensimmäinen päivä uudessa työssä” ja lisäksi hashtagin #creativedirectorofyourlife, suomennettuna sinun elämäsi luova johtaja.

Onko mies siis muuttamassa pysyvästi Lontooseen uuden työn perässä? Se on mahdollista, sillä huhtikuussa Ilta-Sanomat kertoi Axl Smithin etsivän kotiinsa vuokralaista. Vuokrasopimus oli irtisanottavissa aikaisintaan 11 kuukautta sopimuksen alkamisesta.

The Voice of Finlandia juontanutta miestä epäillään salakatselun lisäksi kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Hänen epäillään kuvanneen luvatta intiimiä materiaalia useista kotonaan vierailleista naisista.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Jani Toivola on kaksivuotiaan tyttärensä yksinhuoltaja.

Kansanedustaja Jani Toivola, 38, myöntää Image-lehdessä sen, minkä moni pienten lasten vanhempi hyvin tietää: vanhemmuus on välillä kovaa hommaa.

Kaksivuotiaan tytön isä puhuu lehden kesäkuun numerossa siitä, millaista on olla tummaihoinen ja homoseksuaali, mutta hän kertoo myös vanhemmuuden herättämistä kielteisistä tunteista.

– Sitä en osannut etukäteen ajatella, miten paljon rumia tunteita tai reaktioita mussa voi nostaa esiin se, että yhtäkkiä näen tappelevani kotona kaksivuotiaan tyttäreni kanssa. Että noin pientä ihmistä kohtaan voi kokea negatiivisia tunteita tai menettää hermonsa, Toivola kertoo haastattelussa.

– Eihän sellaista haluaisi tunnistaa itsessään, siinä rikkoutuu joku pyhä mielikuva.

Toivola vieraili alkuvuodesta Marja Hintikka Live -ohjelmassa. Tuolloin hän myönsi, että uhmaikä tuli yllätyksenä.

”Eihän sellaista haluaisi tunnistaa itsessään, siinä rikkoutuu pyhä mielikuva.”

Imagessa Toivola sanoo, että hän uskoo tahdon auttavan yli vaikeista ajoista.

– Välillä mietin, että toivottavasti en katkeroidu tai ajattele, että kun hän on aikuinen, hän olisi mulle jotenkin velkaa. Tiedätkö ne hetket, kun raadat ja säädät ja ikään kuin uhraat, Toivola pohtii haastattelussa.

Rajat jaksamiselle

Vihreiden kansanedustaja ilmoitti loppuvuonna 2014, ettei aio asettua ehdolle kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Tuolloin Toivola ei uskonut voivansa yhdistää yksinhuoltajuutta ja kansanedustajan työtä.

Helmikuussa 2015 Toivola kuitenkin pyörsi päätöksensä. Hänet äänestettiin eduskuntaan toiselle kaudelle.

– Tärkeintä on itse asettaa rajat omalle jaksamiselle. Työn ja perheen yhteensovittaminen on iso haaste koko suomalaisessa yhteiskunnassa ja kehittämiseksi tulee tehdä töitä myös jatkossa, hän kertoi puolueensa julkaisemassa tiedotteessa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Angelina Jolien huippusuoritukset eivät lopu ihan heti.

Hän on napannut Oscar-palkinnon. Aviomiehensä Brad Pittin hän tapasi, kun pari näytteli elokuvassa Mr. & Mrs. Smith. Hänet on valittu YK:n hyväntahdonlähettilääksi.

Ja nyt Lontoon School of Economics on nimittänyt hänet vierailevaksi professoriksi.

Talouteen ja yhteiskuntatieteisiin erikoistunut yliopisto julkaisi maanantaina uuden maisteriohjelman nimeltä Naiset, rauha ja turvallisuus. Sen vierailevien professorien listalla oli yllätysnimi, näyttelijä Angelina Jolie.

Jolien opetusvastuulla on sodan vaikutukset naisiin -kurssi, kertoo The Guardian. Yliopiston vierailevilla professoreilla on aktiivinen rooli paitsi luennoitsijoina, myös työpajojen vetäjinä sekä omien tutkimustensa edistäjinä.

Hollywood-näyttelijä ja -ohjaaja aloittaa virassaan vuonna 2017. Hän toivoo, että muut yliopistot seuraisivat perässä.

”Odotan innolla opettamista ja opiskelijoilta oppimista.”

– On erittäin tärkeää, että laajennamme keskustelua siitä, miten naisten oikeuksia edistetään ja lopetetaan niiden rikosten rankaisemattomuus, jotka vaikuttavat suhteettomasti naisiin, kuten seksuaalinen väkivalta konfliktitilanteissa, Angelina Jolie kertoo yliopiston tiedotteessa.

Vuoden kestävästä maisteriohjelmasta sanotaan, että sen tarkoituksena on kehittää strategioita, jotka edistävät tasa-arvoa ja parantavat naisten taloudellista, sosiaalista ja poliittista osallistumista sekä turvallisuutta. Opiskelijat voivat hakea ohjelmaan tänä syksynä, ja se käynnistyy ensi vuonna.

– Odotan innolla opettamista ja opiskelijoilta oppimista, sekä myös hallitusten ja YK:n rinnalla hankkimieni työkokemusten jakamista, Jolie sanoo.

Lue myös: Viisi syytä rakastaa Angelina Jolieta

Jolie on saavuttanut Isossa-Britanniassa myös Dame-arvonimen. Se oli kunnianosoitus aktiivisesta toiminnasta seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

15-vuotias suomalaispoppari Isac Elliot esitti aamuohjelmassa kappaleensa What About Me.

Poppari Isac Elliot, 15, sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen amerikkalaisessa Today-ohjelmassa. Hän vieraili tänään maanantaina aamuohjelman kuukauden artisti -osiossa.

Ohjelmassa hänet esiteltiin Skandinavian Justin Bieberinä.

– Käy minulle, hän on mahtava. Olen suuri fani, suomalaislaulaja kommentoi vertausta supertähti Bieberiin.

Ohjelmassa kerrottiin myös, että Elliot on esiintynyt One Direction -poikabändin lämppärinä.

Isac Elliot päätyi ohjelmaan, kun amerikkalainen radiojuontaja Elvis Duran tykästyi Elliotiin tämän Los Angelesin -keikalla. Duran valitsi Elliotin Z100-radiokanavansa kuukauden artistiksi, ja kanavan ja The Today Show’n yhteistyön ansiosta kuukauden artisti pääsi ääneen myös aamuohjelmassa.

– Ette edes tiedä, kuinka hermostunut olen, Elliot myönsi haastattelussa, jonka hän tosin hoiti hienosti. Haastattelu on katsottavissa täällä.

Hän esitti ohjelmassa kappaleensa What About Me. Esityksen jälkeen juontajat arvelivat jonkun mahdollisesti pyörtyvän katsomossa. Ainakin laulaja sai yleisön nuoret naisfanit kirkumaan innokkaina.

Katso Isacin esitys tästä linkistä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit