Sari Siikander: "Olen etsinyt onnea vääristä suunnista"

Näyttelijä Sari Siikander poti pitkään epämääräistä tyytymättömyyttä elämää kohtaan. Sitten tapasi näkijänä ja kanavoijana tunnetun Susan Hedmanin.

Nurru olo. Tuhruinen ja tyhjyinen. Sellaiselta näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Siikanderista, 48, tuntui vielä muutama vuosi sitten.

– Periaatteessa minulla oli kaikki hyvin, ja toimin arkipäivässä ihan normaalisti. Mutta vaikka nauroin, en kyennyt tuntemaan aitoa, iloa, onnea tai kiitollisuutta. Tiedostin, että elämäni voisi olla paljon parempaa, jos vain keksisin miten, Sari kertoo.

Sitten Sari tapasi työkuvioissa Susan Hedmanin, joka tunnetaan näkijänä ja kanavoijana. Hedman on kirjoittanut kirjoja henkisestä kasvusta, enkeleistä ja henkioppaista.

Sari osallistui Susanin kahdeksan viikkoa kestävään mentaalivalmennukseen. Sen aikana meditoitiin ja tehtiin harjoituksia, joiden tavoitteena oli oppia ymmärtämään itseään sekä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja intuitiotaan.

Sari halusi kuitenkin oppia vielä lisää; kolme vuotta sitten kesällä hän lähti ensimmäiseen retriittiinsä pieneen vuoristokylään Pohjois-Italiaan. Sari ajatteli saavansa retriitistä kaipaamaansa omaa aikaa, mutta viikosta alkoikin kiehtova matka itseen. Se ei ole vieläkään päättynyt.

Sari tajusi viettäneensä hyvin suorituskeskeistä elämää.

– Olen hakenut onnea vääristä suunnista. Olen tehnyt kauheasti töitä ja mennä hurveltanut sinne ja tänne, mutta se ei ole tuonut mielenrauhaa. Olen myös kantanut mukanani paljon kaikkea turhaa menneisyydestäni.

Läsnäolon taito

Sari on sinkku ja asuu Nurmijärvellä kaksin kymmenvuotiaan Josefiina-tyttärensä kanssa. Josefiinalla on jo omat harrastukset ja kaverit, eikä hän tarvitse enää äitiä niin paljon kuin ennen.

– Minulle on yksinkertaisesti vapautunut aikaa miettiä henkisiä juttuja. Urallanikin olen jo siinä vaiheessa, ettei minun tarvitse enää hirveästi näyttää ja sinkoilla sinne sun tänne.

Sari sanoo, ettei hän ole "hurahtanut" mihinkään, hän ei näe enkeleitä eikä käy keskusteluja henkioppaiden kanssa. Tosin Sarikin uskoo johonkin korkeampaan voimaan ja siihen, että jotkut voivat olla herkistyneitä myös enkeleille ja henkioppaillekin.

– Henkinen kasvu ei merkitse minulle mystisiä poppaskonsteja vaan keinoja parantaa elämänlaatuani. Olen aina lukenut itsehoito-oppaita ja sen tyyppistä filosofiaa, mutta vaikka olen ajatellut, että olipas kiva ja kirja ja kuulostipa helpolta, neuvoista ei ole siirtynyt aiemmin mitään käytännössä elämääni.

Sari pohtii mieluiten, miten hän oppisi olemaan läsnä. Hän uskoo kiireen, väsymyksen, turhautumisen ja jopa epäonnistumisen pelon johtuvan usein siitä, etteivät ihmiset osaa elää hetkessä.

Näyttelijä on huomannut muuttuneensa kaikin puolin tasapainoisemmaksi. Ennen hän tarvitsi kaikenlaista draamaa elämäänsä tunteakseen olevansa elossa.

– Se tarve on poistunut, ja elämästäni on tullut harmonisempaa. Kuopat kuuluvat elämään, mutta nyt nousen niistä nopeammin.

Koko haastattelu Me Naisten numerossa 49/2012.

Minttu Virtanen julkaisi harvinaisen perhekuvan

Kimi Räikkösen puoliso julkaisi herkkiä perhekuvia siskonsa häistä.

Kimi Räikkösen kihlattu Minttu Virtanen juhlisti siskonsa häitä viime viikonloppuna. Juhlinnan lomassa hän julkaisi Instagramissa aurinkoisen ja herkän yhteiskuvan isänsä kanssa. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti, että he ovat todella ylpeitä morsiamesta.

 

Super proud sister and father of the bride👰❤️

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Hän julkaisi kuvan myös siskonsa häätanssista. Kuvatekstistä selvisi, että Mintun sisko on ollut miehensä kanssa yhdessä jo 15 vuotta.

 

Love those 2 from the bottom of my heart❤️❤️❤️❤️❤️❤️ #lovestorybegan15yearsago and they are still rockin💪

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Minttu esitteli myös häätyylinsä.

 

Blog updated! #blog #beautytreatments #volumelashes #nails #sugaring #olaplex

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Blogissaan hän kertoi näyttävän häätyylinsä taustoja:

"Menin juhlapukuliikkeeseen Zurichissä ja etsin aivan erilaista mekkoa, mihin lopulta päädyin. Halusin pitkän nuden värisen mekon, missä olisi saanut olla hieman läpikuultava helma, vähän kultaa ja avoin selkä. Mekko ei näyttänyt henkarissa juuri miltään, mutta päällä se oli ihan eri näköinen. Värikin sopi mielestäni minulle todella hyvin.”

Tavallisesti Minttu on hyvin vaitonainen perhe-elämästään. Kimin ja Mintun pojan Robinin kuvaa saatiin myös odottaa pitkään, kunnes Minttu maaliskuussa sellaisen julkaisi.

Perhekuvien julkaisemisesta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Huippumalli Cara Delevingne puolustaa homoliittoja – vetoaa pääministeriin

Seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhunut Cara Delevingne kehottaa Australiaakin hyväksymään tasa-arvoisen avioliittolain.

Seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhuva huippumalli ja näyttelijä Cara Delevingne ei epäröi sanoa suoria sanoja. Tällä kertaa Cara on kehottanut Australiaa ottamaan edistysaskeleen ja hyväksymään homoavioliitot. Naismuusikko St. Vincentin kanssa seurusteleva Cara nosti puheenaiheen esille promotessaan Australiassa Paper Towns-elokuvaa, jossa hän näyttelee pääroolin.

Daily Mail Australialle antamassaan haastattelussa Cara otti kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin vetoamalla suoraan Australian pääministeri Tony Abbottiin.

Tony Abbott, sinun olisi parasta kuunnella muuta maailmaa ja ottaa askel eteenpäin. Anna mennä, Cara sanoo Daily Mailille.

Huippumalli itse kertoo olevansa hyvin onnellinen voidessaan olla juuri sellainen kuin haluaa.

– Olen alusta alkaen kertonut avoimesti itsestäni. Ja mielestäni on mahtavaa, että tunnen olevani yhä enemmän hyväksytty. Kaikilla on oikeus olla juuri sellaisia kuin ovat. Minä olen todella onnellinen.

Kramppeja ja pyörtymisiä – Mikko Von Hertzen kertoo, millaista on esiintyä helteellä festareilla

Puolentoista tunnin festarikeikka tuntuu Mikko von Hertzenin mukaan melkein maratonilta.

Von Hertzen Brothers -yhtyeen laulaja-kitaristi-laukuntekijä Mikko von Hertzen oli riemuissaan lauantain esiintymisestä Ruisrockin Niittylavalla. Helteinen Turku on kuitenkin artistille haastava keikkaympäristö. Mikko kertoo, että kuumana päivänä nestetankkaus pitää aloittaa noin kahdeksan tuntia ennen lavalle astumista. 

– Jos aloittaa liian myöhään, on koko ajan kusihäntä.

Muusikko vertailee, että urheiljoista maratonjuoksijat tekevät yhtä pitkäkestoisia ja intensiivisiä suorituksiä kuin keikkamuusikot, mutta juoksijatkin pääsevät yleensä reitillä edes hetkeksi varjoon.

– Pari kertaa olen meinannut pyörtyä hellekeikalla, esimerkiksi Ilosaarirockin päälavalla. Laulan niin korkealta, että siihen menee valtavasti energiaa ja keuhkoista lähtee ilmat, mikä on raju yhdistelmä auringon kanssa.

Kramppeja lavalla

Myös instrumentin valinnalla on merkitystä siinä, miten raskaalta esiintyminen tuntuu. Mikko on ennen soittanut rumpuja esimerkiksi Egotripissä, ja hänen mukaansa juuri rumpalit ovat kovimmilla.

– Tänään rumpalimme veti koko päivän urheilujuomia, jotta hän saisi elektrolyytteja ja välttyisi lihaskrampeilta. Tiedän itse festarikeikoilta, että jos rumpalin pohje alkaa krampata, se on siinä. Ei vain pysty soittamaan.

Festarikävijöitä Mikko kehottaa olemaan kärsivällisiä isoissa ihmisjoukoissa ja muistamaan tärkeimmät, eli vedenjuonnin ja ehkäisyn.

Suosikkijuontaja palasi yhteen eksänsä kanssa: "Ostimme oman talon"

Kimmo Vehviläisen haave toteutui, kun hän sai perheensä taas saman katon alle.

Radio Aallon pitkäaikainen juontaja Kimmo Vehviläinen on onnellinen mies. Radioääni on palannut eron jälkeen yhteen kumppaninsa Johanna Ullakon kanssa, ja nyt pariskunta on ostanut oman talon maalta. Uusperheeseen kuuluu myös neljä teini-ikäistä lasta, joista kaksi on Kimmon ja kaksi Johannan. Kimmo kertoi vasta viime kuussa Iltalehdelle, että hän haaveilee yhteenpalaamisesta ja koko konkkaronkan saamisesta saman katon alle.

Radiosuosikin kesä kuluu pitkälti 1980-luvulla rakennetun talon remonttia suunnitellessa.

– Olen tehnyt kesällä paljon miesjuttuja. Suunnittelen talon lämmitystä, erityksiä ja pintojen uusimista ja oikein valun testosteronia. Nyt loppuivat talonyhtiön talkoot! Kimmo jutteli iloisena Turun Ruisrockissa lauantaina.

Kimmolla on eräs erityinen suunnitelma uuden talon pihan varalle.

– Kerran Edu Kettunen oli vieraana Radio Novalla ja kysyin häneltä, mikä omakotitaloasumisessa on se juttu. Edu vastasi, että se tunne, kun saa kusta omalle pihalle. Se on miehekkäintä, mitä voi tehdä.