Sari Siikander: "Olen etsinyt onnea vääristä suunnista"

Näyttelijä Sari Siikander poti pitkään epämääräistä tyytymättömyyttä elämää kohtaan. Sitten tapasi näkijänä ja kanavoijana tunnetun Susan Hedmanin.

Nurru olo. Tuhruinen ja tyhjyinen. Sellaiselta näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Siikanderista, 48, tuntui vielä muutama vuosi sitten.

– Periaatteessa minulla oli kaikki hyvin, ja toimin arkipäivässä ihan normaalisti. Mutta vaikka nauroin, en kyennyt tuntemaan aitoa, iloa, onnea tai kiitollisuutta. Tiedostin, että elämäni voisi olla paljon parempaa, jos vain keksisin miten, Sari kertoo.

Sitten Sari tapasi työkuvioissa Susan Hedmanin, joka tunnetaan näkijänä ja kanavoijana. Hedman on kirjoittanut kirjoja henkisestä kasvusta, enkeleistä ja henkioppaista.

Sari osallistui Susanin kahdeksan viikkoa kestävään mentaalivalmennukseen. Sen aikana meditoitiin ja tehtiin harjoituksia, joiden tavoitteena oli oppia ymmärtämään itseään sekä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja intuitiotaan.

Sari halusi kuitenkin oppia vielä lisää; kolme vuotta sitten kesällä hän lähti ensimmäiseen retriittiinsä pieneen vuoristokylään Pohjois-Italiaan. Sari ajatteli saavansa retriitistä kaipaamaansa omaa aikaa, mutta viikosta alkoikin kiehtova matka itseen. Se ei ole vieläkään päättynyt.

Sari tajusi viettäneensä hyvin suorituskeskeistä elämää.

– Olen hakenut onnea vääristä suunnista. Olen tehnyt kauheasti töitä ja mennä hurveltanut sinne ja tänne, mutta se ei ole tuonut mielenrauhaa. Olen myös kantanut mukanani paljon kaikkea turhaa menneisyydestäni.

Läsnäolon taito

Sari on sinkku ja asuu Nurmijärvellä kaksin kymmenvuotiaan Josefiina-tyttärensä kanssa. Josefiinalla on jo omat harrastukset ja kaverit, eikä hän tarvitse enää äitiä niin paljon kuin ennen.

– Minulle on yksinkertaisesti vapautunut aikaa miettiä henkisiä juttuja. Urallanikin olen jo siinä vaiheessa, ettei minun tarvitse enää hirveästi näyttää ja sinkoilla sinne sun tänne.

Sari sanoo, ettei hän ole "hurahtanut" mihinkään, hän ei näe enkeleitä eikä käy keskusteluja henkioppaiden kanssa. Tosin Sarikin uskoo johonkin korkeampaan voimaan ja siihen, että jotkut voivat olla herkistyneitä myös enkeleille ja henkioppaillekin.

– Henkinen kasvu ei merkitse minulle mystisiä poppaskonsteja vaan keinoja parantaa elämänlaatuani. Olen aina lukenut itsehoito-oppaita ja sen tyyppistä filosofiaa, mutta vaikka olen ajatellut, että olipas kiva ja kirja ja kuulostipa helpolta, neuvoista ei ole siirtynyt aiemmin mitään käytännössä elämääni.

Sari pohtii mieluiten, miten hän oppisi olemaan läsnä. Hän uskoo kiireen, väsymyksen, turhautumisen ja jopa epäonnistumisen pelon johtuvan usein siitä, etteivät ihmiset osaa elää hetkessä.

Näyttelijä on huomannut muuttuneensa kaikin puolin tasapainoisemmaksi. Ennen hän tarvitsi kaikenlaista draamaa elämäänsä tunteakseen olevansa elossa.

– Se tarve on poistunut, ja elämästäni on tullut harmonisempaa. Kuopat kuuluvat elämään, mutta nyt nousen niistä nopeammin.

Koko haastattelu Me Naisten numerossa 49/2012.

Harmittaako surkea kesä? Näitä julkkisten hellekuvia katsellessa voi harmittaa vielä enemmän

Jos meillä onkin ollut kylmä kesä, niin maailmantähdillä ei.

Tästä internetissä on kohistu viime päivät: näyttelijä Jennifer Lawrence ja koomikko Amy Schumer ovat ystävystyneet. Kun kaksi näin hauskaa naista lyö hynttyyt yhteen, on lopputulos villi ja vauhdikas kuin ajelu vesijetillä halki tyrskyjen. Tai siis se on nimenomaan sitä.

 

Jlaw #maniac

Kuva, jonka @amyschumer julkaisi

 

Melrose Placessä ja Päivien viemää -sarjassa näytellyt Lisa Rinna on ehkä luisunut B-luokan näyttelijöiden kastiin, mutta se ei estä häntä suppaamasta täydellisen näköisenä täydellisen näköisessä maisemassa.

 

My kind of Heaven.

Kuva, jonka Lisa Rinna (@lisarinna) julkaisi

 

Chrissy Teigen on kuuluisa malli. Hänen aviomiehensä John Legend on kuuluisa laulaja. Heillä on kulhollinen kanaa ja he ovat uima-altaalla. Paitsi kauniita ja rikkaita, he ovat tietenkin myös hauskoja.

 

what's up chicken butt

Video, jonka @chrissyteigen julkaisi

 

"Toimistolla", lukee Anna Kendrickin kuvassa, jossa näyttelijä katselee uikkariinsa ommeltuja kristalleja tyytyväisenä. Me muut olemme tottuneet toisenlaisiin toimistoihin ja työasuihin.

 

At the office

Kuva, jonka Anna Kendrick (@annakendrick47) julkaisi

 

Oli aika, jolloin Britney Spears sekoili ja ajoi päänsä kaljuksi. Silloin moni nauroi hänelle. Nyt on Britneyn vuoro nauraa takaisin. Sen hän varmasti tekisikin, ellei hänellä olisi liian kiire lomailla Havaijilla täydellisten poikiensa kanssa.

 

Aloha! 🌴🌺☀️

Kuva, jonka Britney Spears (@britneyspears) julkaisi

 

Muista myös viime vuoden kesäkuvahitti: Leonardo DiCaprio näytti, kuinka aikuinenkin voi pitää hauskaa vesipyssyn kanssa. Katso kuva täältä.

Taas yksi unelmaliitto päättyi – muusikkopari eroaa 20 yhteisen vuoden jälkeen

Pariskunta eroaa yhteisymmärryksessä.

Gwen Stefanin, 45, ja Gavin Rossdalen, 49, liitto on tullut tiensä päähän. Pari ehti olla yhdessä 20 vuotta, joista viimeiset 13 naimisissa.

Kuten muidenkin pitkään yhdessä pysyneiden julkkisparien, myös Gwenin ja Gavinin vuosikausia kestänyttä liittoa on ihailtu. Nyt se on kuitenkin ohi.

– Olemme tulleet yhteiseen päätökseen, ettemme enää ole yhdessä aviopuolisoina, mutta pysymme kumppaneina vanhemmuudessa ja olemme yhdessä sitoutuneita kasvattamaan kolme poikaamme onnellisessa ja terveellisessä ympäristössä, pari kertoi People-lehdelle tiedotteessa.

No Doubt -solisti Gwen ja Bush-yhtyeen laulaja-kitaristi Gavin tapasivat, kun he olivat yhteisellä kiertueella vuonna 1995. Naimisiin pari meni kuuden vuoden seurustelun jälkeen vuonna 2002. Heillä on kolme poikaa, 9-vuotias Kingston, 7-vuotias Zuma sekä 17 kuukauden ikäinen Apollo. Gwen on luonut uraa myös muotisuunnittelijana.

– Olemme käyneet läpi yhdessä niin paljon – on ihme, että olemme pysyneet yhdessä näin kauan, Gwen Stefani puhui liitostaan Cosmopolitan-lehden haastattelussa aiemmin tänä vuonna.

Luksusmuotitalon poika valitsi vaatealan sijasta rallin – miljardööriperhe kustantaa ajamisen

Jos luulit, että ralli on junttien urheilua, nyt kannattaa korjata käsityksiään.

Neste Oil Rally Finlandissa, kotoisammin Jyväskylän Suurajoissa sijoittui sunnuntaina lopputuloksissa kymmenenneksi italiaano Lorenzo Bertelli. Sijoitus on oikein kelvollinen 27-vuotiaalle kuskille, joka ajaa ensimmäistä vuottaan rallin pääsarjassa WRC:ssä.

Siinä ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Italialaiset ovat autourheilukansaa ja italialaisia rallikuskeja on nähty Keski-Suomessa niin kauan kuin rallia on siellä ajettu.

Mutta Bertelli ei ole kuka tahansa italialaiskuski: hänen äitinsä on Miuccia Prada, maailmankuulun Pradan luksusmuotitalon taiteellinen johtaja, ja isukki on Pradan toimitusjohtaja Patrizio Bertelli.

Bertelli on opiskellut filosofiaa yliopistossa ja hänelle kaavaillaan uraa perheyrityksessä, jonka perusti hänen isoisänsä vuonna 1913. Toistaiseksi "äiti on antanut hänelle luvan ajaa", kuten hän kertoi Ylen Ralliradion haastattelussa. Aiemmin Bertelli on sanonut, että menee Pradalle töihin, mikäli menestystä ei ala tänä vuonna MM-sarjassa tulla.

Ja äidin rahoja WRC-sarjaan kipuamiseen on varmasti tarvittukin, sillä Bertelli ajaa yksityistallissa. Tosin hilloa riittää: arviot perheen omaisuudesta liikkuvat 10–20 miljardin euron välillä.

Hyvin menneen rallin jälkeen – Lorenzo Bertelli sai ensimmäisen MM-pisteensä – Ralliradion toimittaja kysyi Bertelliltä, aikooko hän nyt perustaa Jyväskylään Pradan liikkeen.

"Ehkä, ehkä me perustamme", hän vastasi.

Bertellin Twitter-tili.

Michelle Obamalla on sama unelma-ammatti kuin meillä kaikilla!

Myös Yhdysvaltain ensimmäinen nainen unelmoi popkuningattaren elämästä.

Jokaisella on haaveammatti. Jotkut ehkä saavuttavatkin sen, mutta kaikki eivät edes korkeasta asemastaan huolimatta koe päässeensä unelmiensa huipulle. Yksi heistä on Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama.

Räppäri Wale pyysi viimeviikkoisessa haastattelussaan Michelleä vastaamaan kysymykseen: Jos saisit mahdollisuuden vaihtaa ammattiasi, mikä se olisi?

Michellen vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä – ja on taatusti sama kuin monella muullakin!

– Olisin Beyoncé.

Vastauksen vakuutukseksi Michelle esitteli vielä parhaita Beyoncén tavaramerkiksi muodostuneita käsiliikkeitä.

 

You asked. The First Lady and @Wale answered. #ReachHigher

A video posted by First Lady Michelle Obama (@michelleobama) on

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen ja popmusiikin kuningattaren välillä on vallinnut yhteinen ihailusuhde jo pidemmän aikaa. Vuonna 2012 Beyoncé julkaisi videon, jossa kertoi ihailevansa Michelleä valtavasti.

– Joka kerta kun näen hänet, hän inspiroi minua ja antaa minulle voimaa, hän kannustaa minua elämään terveellisesti. Olen ylpeä siitä, että tyttäreni saa kasvaa maailmassa, jossa hänellä on Michellen kaltaisia esikuvia, Beyoncé tilitti.

Lähde: Vanity Fair