Näyttelijä Sari Siikander poti pitkään epämääräistä tyytymättömyyttä elämää kohtaan. Sitten tapasi näkijänä ja kanavoijana tunnetun Susan Hedmanin.

Nurru olo. Tuhruinen ja tyhjyinen. Sellaiselta näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Sari Siikanderista, 48, tuntui vielä muutama vuosi sitten.

– Periaatteessa minulla oli kaikki hyvin, ja toimin arkipäivässä ihan normaalisti. Mutta vaikka nauroin, en kyennyt tuntemaan aitoa, iloa, onnea tai kiitollisuutta. Tiedostin, että elämäni voisi olla paljon parempaa, jos vain keksisin miten, Sari kertoo.

Sitten Sari tapasi työkuvioissa Susan Hedmanin, joka tunnetaan näkijänä ja kanavoijana. Hedman on kirjoittanut kirjoja henkisestä kasvusta, enkeleistä ja henkioppaista.

Sari osallistui Susanin kahdeksan viikkoa kestävään mentaalivalmennukseen. Sen aikana meditoitiin ja tehtiin harjoituksia, joiden tavoitteena oli oppia ymmärtämään itseään sekä kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja intuitiotaan.

Sari halusi kuitenkin oppia vielä lisää; kolme vuotta sitten kesällä hän lähti ensimmäiseen retriittiinsä pieneen vuoristokylään Pohjois-Italiaan. Sari ajatteli saavansa retriitistä kaipaamaansa omaa aikaa, mutta viikosta alkoikin kiehtova matka itseen. Se ei ole vieläkään päättynyt.

Sari tajusi viettäneensä hyvin suorituskeskeistä elämää.

– Olen hakenut onnea vääristä suunnista. Olen tehnyt kauheasti töitä ja mennä hurveltanut sinne ja tänne, mutta se ei ole tuonut mielenrauhaa. Olen myös kantanut mukanani paljon kaikkea turhaa menneisyydestäni.

Läsnäolon taito

Sari on sinkku ja asuu Nurmijärvellä kaksin kymmenvuotiaan Josefiina-tyttärensä kanssa. Josefiinalla on jo omat harrastukset ja kaverit, eikä hän tarvitse enää äitiä niin paljon kuin ennen.

– Minulle on yksinkertaisesti vapautunut aikaa miettiä henkisiä juttuja. Urallanikin olen jo siinä vaiheessa, ettei minun tarvitse enää hirveästi näyttää ja sinkoilla sinne sun tänne.

Sari sanoo, ettei hän ole "hurahtanut" mihinkään, hän ei näe enkeleitä eikä käy keskusteluja henkioppaiden kanssa. Tosin Sarikin uskoo johonkin korkeampaan voimaan ja siihen, että jotkut voivat olla herkistyneitä myös enkeleille ja henkioppaillekin.

– Henkinen kasvu ei merkitse minulle mystisiä poppaskonsteja vaan keinoja parantaa elämänlaatuani. Olen aina lukenut itsehoito-oppaita ja sen tyyppistä filosofiaa, mutta vaikka olen ajatellut, että olipas kiva ja kirja ja kuulostipa helpolta, neuvoista ei ole siirtynyt aiemmin mitään käytännössä elämääni.

Sari pohtii mieluiten, miten hän oppisi olemaan läsnä. Hän uskoo kiireen, väsymyksen, turhautumisen ja jopa epäonnistumisen pelon johtuvan usein siitä, etteivät ihmiset osaa elää hetkessä.

Näyttelijä on huomannut muuttuneensa kaikin puolin tasapainoisemmaksi. Ennen hän tarvitsi kaikenlaista draamaa elämäänsä tunteakseen olevansa elossa.

– Se tarve on poistunut, ja elämästäni on tullut harmonisempaa. Kuopat kuuluvat elämään, mutta nyt nousen niistä nopeammin.

Koko haastattelu Me Naisten numerossa 49/2012.

Malla Malmivaaran lahjakas Osla-tytär tekee jo näyttelijän töitä. Äidin mukaan tyttärellä jalat pysyvät tiukasti maassa.

Näyttelijä Malla Malmivaaran tyttären lahjakkuutta on päästy näkemään äitinsä rinnalla televisiotuotannoissa.

Pian 13-vuotias Osla Räisänen on nähty muun muassa Nelosen suositussa Mustat lesket -sarjassa.

– Osla rakastaa tätä alaa, hän on näyttelijän työn lisäksi tehnyt myös ääninäytelmiä. Mutta ei Osla tästä asiasta ole ollenkaan leijaillut, Malla kertoi Kimmo-sarjan kolmannen tuotantokauden kuvauksissa eilen.

Tyttären teini-ikä on sujunut perheessä tähän mennessä leppoisasti. 

– Hän on vain ihanan pirskahtelevainen ja jalat maassa. Ehkä se johtuu siitä, että Osla on ollut mukana pienestä pitäen missä milloinkin ja tavannut erilaisia ihmisiä. Puhumme paljon asioista, meillä on avoin keskustelukulttuuri.

Mallan perheeseen kuuluvat Oslan lisäksi myös avopuoliso Boris Nordin ja puolitoistavuotias Rufus-poika, joiden kanssa näyttelijä aikoo lomailla kesällä.

– Aiomme pyöräillä, uida ja pelata tennistä, tehdä kaikkia kivoja juttuja.

Kommentit

Antti Holma ja Riku Nieminen ovat nyt kuin kaksoset! He esiintyvät syksyllä ensi-iltaan tulevassa, uudessa Tatu ja Patu -elokuvassa.

Suosittu lastenkirjasarja Tatu ja Patu saapuu pian valkokankaalle ensimmäistä kertaa. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvan päätähtinä näyttelevät tutut Putous-miehet Antti Holma ja Riku Nieminen, jotka näyttävät hämmästyttävän samalta.

Takaapäin kuvattuna miehet ovat kaljuineen ja kävelytyyleineen kuin identtiset kaksoset. Tänään julkaistussa leffatrailerissa miehet erottaa vain erivärisistä asuistaan ja Antti Holman roolihahmon Tatun silmälaseista.

Antti esitteli viime vuoden lopussa Instagram-tilillään isoa karvakasaa, joka oli syntynyt miehen valmistautuessa rooliinsa: hän joutui leikkaamaan päänsä kaljuksi.

Jos et näe videota yllä, katso se Youtubessa.

Elokuvassa Tatu ja Patu seikkailevat jouluisessa Helsingissä. Elokuva saa ensi-iltansa 19. lokakuuta.

Antti Holma ja Riku Nieminen esittävät uudessa elokuvassa Outolan tunnettuja veljeksiä Tatua ja Patua.
Antti Holma ja Riku Nieminen esittävät uudessa elokuvassa Outolan tunnettuja veljeksiä Tatua ja Patua.

Kommentit

Prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten iloksi hankittiin hamsteri.

Cambridgen herttuatar Catherine avasi Hampton Courtin palatsin leikkipuiston eilen Lontoossa. Samalla hän tuli paljastaneeksi, että herttuaparin perheeseen on hankittu uusi lemmikki.

Kaksivuotiaan prinssi Georgen ja maanantaina vuoden täyttäneen prinsessa Charlotten ilona perheen kotona Anmer Hallissa pyörii nyt hamsteri nimeltä Marvin. Catherine kertoi hamsterista leikkipuistossa tapaamalleen 9-vuotiaalle Darcey-tytölle.

– Hän kertoi, että hänellä on hamsteri, ja että Charlotte pitää eläimestä, koska sen viikset kutittavat aina hänen kasvojaan, The Telegraph kertoo tytön selittäneen Catherinen tapaamisen jälkeen.

Perheessä on jo ennestään cockerspanieli Lupo.

 

We hope everyone enjoys these lovely photos as much as we do..

Kuva, jonka Kensington Palace (@kensingtonroyal) julkaisi

Hovi julkaisi viikonloppuna tuoreita kuvia prinsessa Charlottesta tämän yksivuotispäivän kunniaksi. Kuvat on ottanut herttuatar Catherine.

Lupo-koira on nähty esimerkiksi vuonna 2013 Catherinesta, prinssi Williamista ja vastasyntyneestä prinssi Georgesta otetussa perhekuvassa.

Kommentit

Laulaja Janet Jackson on lehtitietojen mukaan raskaana.

Huhtikuun alussa kiertueensa keskeyttämisestä Twitterissä ilmoittanut laulaja Janet Jackson, 49, on Entertainment Tonight -sivuston tietojen mukaan raskaana.

– Mieheni ja minä suunnittelemme perheen perustamista. Joten minun on siirrettävä kiertuetta. Toivottavasti ymmärrätte, että minun on tehtävä tämä nyt.

– Minun on levättävä lääkärin määräyksestä. Mutta en unohda teitä, jatkan kiertuetta heti kun pystyn, Janet sanoi faneilleen Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Lapsi on 16. toukokuuta 50 vuotta täyttävälle Janetille ensimmäinen.

Janet avioitui kolmannen miehensä, 41-vuotiaan qatarilaisen miljonäärin Wissam Al Manan kanssa vuonna 2012. 

Janet puhui jo vuonna 2008 halustaan saada lapsia silloisen miesystävänsä Jermaine Duprin kanssa.

 

Kommentit