Minulle ei ole väliä, tienaako mies enemmän tai vähemmän kuin minä. Kunhan miehelle ei olisi ongelma, jos minä tienaan häntä paremmin", Sara La Fountain sanoo. Kuvat Jouni Harala

Kokki Sara La Fountain, 32, kuluttaa kaiken, minkä ansaitsee. – Luotan siihen, että elämä kantaa. Siksi hän on antanut myös uudelle rakkaudelle mahdollisuuden.

Kokki Sara La Fountain, 32, on jo parin vuoden ajan jakanut aikansa kahden kodin ja mantereen välillä. Helsingin Kruunuhaassa Saralla on ennakkoperintönä saatu 70 neliön kaksio, New Yorkissa hänellä on yksiö Sohon kaupunginosassa Manhattanilla. Luksusalueella kodista saa pulittaa huikeaa vuokraa: 2 200 euroa kuussa.

– New Yorkin -asunto on suurin rahareikäni tällä hetkellä. Välillä minua sapettaa, että maksan niin kovaa vuokraa joka kuukausi, vaikka en edes ole asunnossa. En tiedä, onko kämpän pitäminen järkevää, mutta se on aina ollut yksi unelmistani, Sara kertoo.

Sara erosi vuonna 2011 kihlatustaan ohjaaja Antti Jokisesta. Nyt hänellä on kiikarissaan ulkomailla asuva mies, mutta vakavalle suhteelle ei vain tahdo olla kiireen keskellä aikaa.

–  Nyt minulla alkaa kuitenkin puolentoista kuukauden loma. Ihastus on suht tuore, joten katsotaan nyt mihin se johtaa. Fiilis on ainakin hyvä, Sara hymyilee.

New Yorkissa deittaillessaan Sara on törmännyt miehiin, jotka puhuvat koko ajan rahasta ja joille se on maailman tärkein asia. Miehet tarjoavat hänelle suurin elein luksusmatkoja, mutta niitä Sara ei ole ottanut vastaan. Ravintolaillallisen miehet sen sijaan saavat tarjota.

– Olen sillä tavalla vanhanaikainen, että minusta on vain kivaa, jos mies maksaa illallisen. Se on merkki kohteliaisuudesta ja hyvistä käytöstavoista. Jenkeissä voin jopa loukata miestä, jos alan kaivaa esiin omaa lompakkoani.

Parisuhteissaan Sara ei ole koskaan välittänyt siitä kumpi tienaa enemmän, sillä tärkeintä on olla tiimi. Saralla on aina ollut oma tili ja omat rahat. Ero avoliitosta oli silti myös taloudellisesti iso juttu.

– Rahaa hupeni avoliitossa paljon vähemmän. Olisihan se kiva, jos minulla olisi nytkin joku jakamassa juoksevia kuluja. Se olisi niin paljon helpompaa, Sara päästää haikean huokauksen.

Hän on kuitenkin nauttinut yksin asumisesta, omasta tilastaan ja rauhastaan. Vuosien myötä hän on oppinut tuntemaan itsensä paremmin, niin työssä kuin parisuhteessakin.

– Olen yrittänyt, etten kantaisi mukanani ikäviä asioita vanhoista liitoistani. On todella tärkeää, että noteeraan suhteiden tuomat traumat ja huonot kokemukset ja opin niistä, mutta en halua kantaa niitä mukanani. Välillä se on vaikeaa. Mutta en halua katsoa taaksepäin, että mitä jos. Minun täytyy kuunnella sydämeni ääntä.

Kadonneet säästöt

Vaikka Saralla olisi joskus miljoonia rahaa, hän ei lopettaisi koskaan työntekoa. Työ on hänen intohimonsa ja identiteettinsä. Sara on julkaissut juuri uuden, herkutteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon keskittyvän Healthy Kitchen -keittokirjansa ja hänen 24Kitchen: Sara La Fountain -kokkiohjelmansa pyörii arkisin Foxilla.

Sara oppi jo lapsena, että rahan eteen pitää ahkeroida. Jo kuusivuotiaana hän kiersi naapurustossa myymässä kakkujaan, teini-ikäisenä Sara työskenteli kesät Pyhäniemen kartanossa, joka kuului tuolloin hänen äitinsä suvulle.

Kymmenen viime vuoden aikana Saran työhistoria on ollut hengästyttävä: hän on kirjoittanut neljä kirjaa, vetänyt viittä ruokaohjelmaa, pitänyt kokkikoulua, kirjoittanut kolumneja, blogannut, tehnyt mallin töitä sekä suunnitellut astioita, kodintekstiilejä, kattiloita ja työjalkineita. Sara on siirtänyt rahaa tunnollisesti säästöön, mutta...

–  Rahat ovat pikkuhiljaa kadonneet ihan vain elämiseen: ruokaan, vuokraan ja lentolippuihin. Minulla ei ole enää paljonkaan säästössä. Nykyään kaikki mitä tulee, myös menee, vaikka olenkin tarkka rahan kanssa. Mutta raha on tarkoitettu kulutettavaksi, en minä sitä mukaan hautaanikaan saa.

Sara on silti tyytyväinen rahatilanteeseensa. Ei hän tarvitse jahteja, hienoja autoja tai isompaa asuntoa.

–  Ei minun tarvitse pröystäillä vaatteilla ja tavaroilla, että tuntisin itseni paremmaksi tai ihmiset katsoisivat minua kunnioittaen. Jos voisin elää näin läpi elämäni, olisin todella, todella onnellinen. Tiedän, että elintasoni säilyttäminen vaatii paljon työtä, mutta en ole koskaan pelännyt, etteikö töitä riittäisi. Luotan, että elämä kantaa.

Mitä tapahtui Saran 2 400 euron arvoisille saapikkaille? Entä milloin hänellä on ollut tiukkaa? Lue lisää Saran rahan käytöstä Me Naisten numerosta 41/2013. Voit ostaa digilehden täältä. Joka päivä -tilaajat voivat lukea Saran koko jutun täältä.

Katso myös video Sarasta

Ja lue:

Sara La Fountain: "Olen äidillinen tyyppi"

Sara La Fountain

  • Kokki-kirjailija syntyi 22.4.1981 Santa Barbarassa Yhdysvalloissa.
  • Sukkuloi Helsingin ja New Yorkin -asuntojensa väliä chihuahuansa kanssa.
  • Äiti Maritta on suomalainen merkonomi ja taiteilija, isä amerikkalais-ranskalainen ravintoloitsija ja isäpuoli arkkitehti Kosti Kuronen.
  • Nähdään 24Kitchen: Sara La Fountain -ohjelmassa Foxilla.
  • Julkaisi juuri kirjan Healthy Kitchen (Tammi).

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.