Nanna Karalahti iloisena vauvamahansa kanssa maaliskuussa. Kuva: Antti Hämäläinen
Nanna Karalahti iloisena vauvamahansa kanssa maaliskuussa. Kuva: Antti Hämäläinen

Lukuisat suomalaisjulkkikset ovat innostuneet jakamaan otoksia pienokaisistaan Instagramissa. 

Nanna ja Jere Karalahti

Nanna ja Jere Karalahti saivat ensimmäisen yhteisen lapsensa toukokuussa. Jere on vitsaillut, että Jax-pojalla on jo isänsä olkapäät.

"Pienen vauvan kanssa arki on muuttunut täysin. Kuvittelin, että kun vauva nukkuu (ja ylipäätään että hän nukkuu paljon) pystyn tekemään töitä, huolehtimaan kodista, ylläpitämään parisuhdetta ja tehdä vaikka mitä. Jax nukkuu joko sylissäni tai minun työntäessä vaunuja. Tänä aikana ei tehdä mitään noista asioista, joita luettelin", Nanna kuvaili uutta vauva-arkeaan blogissaan.

Lue myös: Nanna ja Jere Karalahti: "Onnestamme ei puutu enää yhtään mitään"

Jannika B ja Toni Wirtanen

Viikonloppuna Jannika B julkaisi yhteiskuvan viime elokuussa syntyneen Martta-tyttärensä kanssa.

Lue myös: Laulaja Jannika B: ”Puhumme vauvasta jatkuvasti”

Viola ja Esa

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu pariskunta, Viola ja Esa, sai hiljattain esikoisensa. Sunnuntaina Viola julkaisi lapsesta ensimmäisen kuvan. "Koko oma universumi onkin yhtäkkiä ihan erilainen", Viola kuvaili tunnelmiaan blogissaan.

Elina ja Lauri Kottonen

 

Erilainen juhannus kotioloissa ja MORJES, millaisessa seurassa. 😍❤️😋

A photo posted by elinakottonen (@elinakottonen) on

Elina ja Lauri viettivät juhannuksen kotona pienokaisensa kanssa. Tyttövauva syntyi kesäkuun puolivälissä. "Sanaton tästä rakkaudesta", Elina kuvaili vauvakuvan yhteydessä Instagramissa pari viikkoa sitten. 

Lue myös: Radiojuontajat Elina ja Lauri Kottonen: "Olisi hirveää, jos emme olisi mustasukkaisia"

Minttu Virtanen ja Kimi Räikkönen

 

Playgroup time🎉 #mybaby

A photo posted by Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) on

Kesän mittaan 1-vuotias Robin on ollut tasaisesti vieraileva tähti Minttu Virtasen somessa. Pari viikkoa sitten Minttu esitteli Instagramissa Robinin seisontataitoja.

Aino-Kaisa Saarinen ja Tom Gustafsson

 

Reissuelämä maistuu #stokke #stokkebaby #heilutaan

A photo posted by Aino-Kaisa Saarinen (@ainokaisasaarinen) on

Aino-Kaisa Saarisen perhe kasvoi toukokuun alussa tyttölapsella. Tyttö sai nimekseen Amanda.

Lue myös: Huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ja kaksossisko Maija: Välejä ovat koetelleet kateus, itsekkyys ja lapsettomuuden pelko

Kari ja Milla Kanala

 

#happiness is happening. Tilannekuva sairaalasta pari päivää sitten, tänään 'Poika on tullut kotiin'.

A photo posted by Kari Kanala (@karikanala) on

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu asiantuntija Kari Kanala sai vaimonsa kanssa esikoisen toukokuussa. Kari oli lapsen syntyessä 49-vuotias.

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -asiantuntijasta isä 49-vuotiaana

Sofia ja Jarkko Ruutu

 

Park date with my favorite Humpty Dumpty ❤️ #love #familyfirst #dayoff

A photo posted by Sofia Ruutu (@sofiaruutu) on

Sofialle ja Jarkolle syntyi tammikuussa toinen lapsi. Kuukausi sitten julkaistussa kuvassa pienokainen on puettu merimiestyyliin.

Lue myös: Jarkko Ruutu vaimonsa tapaamisesta: "Sofian käsitys jääkiekkoilijoista ei ollut maailman paras"

Manuela Bosco ja Kasimir Baltzar

 

💙❤️#dad #daughter #kesämökki #holiday #chatting #moments

A photo posted by MANUELA BOSCO (@manuelabosco) on

Manuela Bosco sai miehensä kanssa toisen lapsen tammikuussa. Nyt tyttölapsi osaa jo ryömiä.

Lue myös: Manuela Bosco ja Kasimir Baltzar: ”Ero opetti meidät sitoutumaan entistä vahvemmin”

Vappu Pimiä ja Teemu Huhtanen

 

Tää muikki ei pelkää mitään eikä ketään! #selma #fearless

A photo posted by Vappu Pimiä (@vappendaali) on

Vappu Pimiän ja Teemu Huhtasen toinen lapsi on 1-vuotias. Viikko sitten julkaistussa kuvassa Selma-tyttö kiikkuu rappusilla. Vapun mukaan hän ei pelkää mitään!

Lue myös: Vappu Pimiä: ”Mieheni on ihan kauhuissaan hormoni-itkustani”

He odottavat perheenlisäystä

Kansanedustaja Nasima Razmyarin laskettu aika on syksyllä.

Lue myös: Nazima Razmyar raskaana: "Mitkään sanat eivät riitä kuvailemaan" 

Happoradion solisti ja biisintekijä Aki Tykki, 40, saa puolisonsa kanssa lapsen tämän vuoden aikana. Pari avioitui syksyllä 2013. Iskelmälaulaja ja juontaja Mikael Konttisen perhe puolestaan kasvaa heinäkuussa kolmannella lapsella.

Hanna Gullichsen odottaa kumppaninsa Joonas Laurilan kanssa kaksosia. Kaksosten laskettu aika on kesällä.

Lue myös: Kaksosia odottava Hanna Gullichsen blogissaan: ”Olen käynyt läpi tragedian nimeltä keskenmeno”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Hanna Kinnusta on haukuttu netissä lihavaksi ja rumaksi, mutta hän on päättänyt rakastaa itseään. – Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

Entinen Salattujen Elämien näyttelijä, nykyinen Radio Aallon juontaja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen), 37, joutui Salkkari-aikoinaan nettikriitikoiden ruodittavaksi ulkonäkönsä takia. Tänään ilmestyvässä Valtavan ihana – kokemuksia naisen kehosta ja kiloista -kirjassaan Hanna paljastaa, että häntä arvosteltiin tv-näkyvyyden myötä muun muassa syöttöporsaaksi.

Kun negatiivista palautetta alkoi tulla, Hanna hätkähti. Hetken hän jopa uskoi arvostelijoita.

– Kun minua haukuttiin netissä rumaksi ja lihavaksi, ajattelin ensin, että haukkujat ovat oikeassa. Se vahvisti ajatustani siitä, että olen arvoton, Hanna kertoo.

Nyt Hanna ja Valtavan ihana -kirjan toinen tekijä, artistipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorppa haluavat lopettaa, tai ainakin vaimentaa, tuollaiset puheet alkuunsa.

– Nykyään ajattelen, että jokaisen keho kuuluu ihmiselle itselleen eikä kenelläkään ole oikeutta arvottaa tai arvostella sitä. Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä, Hanna näpäyttää.

”Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä.”

– Jokaisella naisella on ollut hetki tai hetkiä elämässään, jolloin hän on miettinyt kriittisesti suhdetta omaan kehoonsa. Meidän pitäisi vapautua sellaisesta ajattelusta. Elämä ja aikamme on liian arvokasta käytettäväksi itsensä ja muiden haukkumiseen.

Läskikin voi olla terve

Hanna elää parhaillaan ruuhkavuosiarkea 7- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa. Hän on huomannut, että paras apu jaksamiseen on liikunta. Hanna käy kuntosalilla kolme kertaa viikossa.

Hanna on kuitenkin huomannut, että monet arvostelijat eivät ajattele urheilullisuuden ja pyöreyden liittyvän yhteen. Kun pyöreä ihminen esiintyy julkisesti itseään arvostaen, moni närkästyy ja alkaa luennoida lihavuuden terveysvaaroista.

”Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin.”

– On ihan bullshittiä ajatella, ettei lihava ihminen voisi olla hyväkuntoinen. Ylipaino itsessään ei ole sairaus. Siitä tulee sellainen vasta, jos keho lakkaa sen vuoksi toimimasta. Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin. Arvostelu kertoo enemmän ihmisten stereotypioista kuin arvostelun kohteena olevasta ihmisestä.

Hanna uskoo, että ulkonäköpaineista ja itsekritiikistä vapautuminen ovat lopulta oma valinta.

– Kun minua on arvosteltu netissä tai kiusattu koulussa, olisin voinut jäädä märehtimään epäreiluuden tunteessa. Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.
"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.

Naiset samalle puolelle

Sama ajattelutapa pätee myös toisten ihmisten arvosteluun. Hanna toivoo, että haukkumisen sijaan erityisesti naiset pitäisivät enemmän toistensa puolta.

– Naiset sysäävät helposti vastuun ulkonäkökritiikistä miehille, vaikka oikeasti kilpailemme toistemme kanssa. Jos me tukisimme ja kannustaisimme toisiamme äänekkäämmin, tulisimme kaikki onnellisemmiksi. Se ei liity pelkkiin kiloihin, vaan myös naisen euroon, lasikattoihin, ihan kaikkeen.

Hannaa itseään oikeaan suuntaan ovat ohjanneet paitsi iän mukanaan tuoma itsetunto, myös äitiys.

– Omille lapsilleni haluan opettaa, että he arvostavat sekä itseään että muita ennen kaikkea yksilöinä.

Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen..
Lue kommentti
Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

Vierailija kirjoitti: En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen.. Miksi pitää...
Lue kommentti

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.