Mies, jonka parisuhdebiiseiltä viedään materiaali.

Asuit viime vuonna pari kuukautta synnyinseudullasi Raahessa. Miksi?
Halusin nähdä, miltä Suomi-todellisuus näyttää pääkaupungin ulkopuolella. Tein biisejä ja horisin itsekseni. Kävin katsomassa myös vanhaa kotiani ja puihin lapsena kaivertamiani Mustanaamio-kerhon merkkejä, mutta ne eivät herättäneet enää nostalgisia tunteita. Sen sijaan huomasin, että raahelaiset kärsivät ihan samasta identiteettikriisistä kuin koko Suomi ja maailma.

Mikä se sellainen kriisi on?
Ihmiset ovat jotenkin hakoteillä. Siitä kertovat esimerkiksi vuoden 2011 tapahtumat, joista päällimmäisenä jäi mieleen Norjan kauhea ampumistapaus. On pelottavaa, miten satunnainen väkivalta on nostanut päätään. Ei ole olemassa enää mitään takeita siitä, että olisimme turvassa.

Miten itse olet muuttunut Helsingissä asumiesi 17 vuoden aikana?
Olen ruvennut reagoimaan asioihin hirveän nopeasti, vaikka olen perusluonteeltani hidas. Kaupungin meteli tuntuu usein jopa turvalliselta. Raahessa huomasin, että kaipaan myös hiljaisuutta. Yritän opetella nauttimaan pienistä hetkistä.

Miltä tuntuu olla muusikkopiirien virallinen älykkö?
Itse en ajattele niin. Ymmärsin varhain, etten ole muusikkona kauhean lahjakas, joten minun on tehtävä kaksin verroin työtä menestyäkseni. Haluaisin biiseihini jotain uutta ja selittämätöntä. Jos en onnistu tai teen hommat vasemmalla kädellä, morkkis on järjetön.

Teet lauluissasi viiltäviä analyysejä parisuhteista. Miten
luonnehtisit omaa rakkauselämääsi?
Tällä hetkellä siitä ei hirveästi puhumista ole, mutta olen kyllä selvästi parisuhdetyyppi. Jäsennän ja peilaan itseäni muiden kautta. Kirjoitan ihmisistä, joten tarvitsen ihmisiä. Se hiukan
hirvittää, että olen ruvennut iän myötä viihtymään yhä enemmän yksin. Tätä menoa menetän materiaalini.

Hengailetko mielelläsi netissä?
Informaatiota voin etsiä, mutta viihdekäyttäjä en ole. Saan paljon enemmän nautintoa siitä, kun joku ihminen puhuu minulle. Ongelmani on siinä, että pidän painettua sanaa totena oli se lehdessä tai netissä. Jos siellä kerrotaan, että jollakin miehellä on 12 kättä, niin olen, että vau, niillä on varmasti kätevä soittaa kitaraa.

Kuinka monta hattua omistat?
Yhden kerrallaan. Joskus olen nukkunut hatun lyttyyn tai kastanut sen vesisateessa. Silloin on ollut pakko ostaa uusi. Ja on näitä lahjaksikin tullut.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.