Samulin musiikkiuraa ja kiertue-elämää on kestänyt 27 vuotta. ”Sirkuselämä viehättää edelleen, se lähdön tunnelma ja saapuminen uuteen paikkaan. Jollain tasolla rakastan sitä.”

Samuli Edelmann pakeni vuosiksi suosion paineita toiseen maahan. Nyt hän haluaa auttaa muitakin puhumaan tunteistaan. – Surumielisyys ja kaiho ovat minulle tuttuja sävyjä.

Näyttelijä Samuli Edelmannin, 47, seurassa on paras sietää hiljaisia hetkiä.

Mies unohtuu niihin milloin kesken lauseen, milloin niiden välissä. Katse kiertää kaukana maisemassa tai nauliintuu vastapuoleen kuin tikka tauluun.

Samulille hiljaiset hetket ovat mukavia paikkoja, hyviä tiloja.

– Jossain vaiheessa tuli sellainen havahdus, että mitäpä, jos olisin vain. Voisin pitää paussin ja katsoa ympärilleni. Tässä iässä tuntuu, että pystyn olemaan hiljaakin.

”Nuorena piti koko ajan yrittää olla jotakin. En ole tuntenut sitä poltetta moneen vuoteen.”

Nuorempana polte oli toinen. Samuli oli showmies, aina esillä niin työssä kuin siviilielämässä.

– Nuorena piti koko ajan yrittää olla jotakin, tulla joksikin. Oli hinku päästä esille, Samuli sanoo.

– En ole tuntenut sitä poltetta enää moneen vuoteen. Miksikäs tässä pitäisi tulla, olen mitä olen. Oleminen on paljon helpompaa nyt.

Melankolian värit

Hiljaiset hetket Samuli on tuonut myös työhönsä. Kollega Krista Kosonen kertoi ihailleensa vastanäyttelijänsä tyyneyttä ja pitkiä katseita viimeksi Tappajan näköinen mies -elokuvan kuvauksissa.

Siinä Samuli on Viktor Kärppä, kirjailija Matti Röngän luoma sankari, jonka menneisyyden yhteydet alamaailmaan häiritsevät miehen yrityksiä viettää tavallista perhe-elämää.

Uusi elokuva on yksi palanen Samulin ja ohjaaja Lauri Nurksen yhteistyössä: takana on Tappajan näköinen mies -tv-sarja, ja ensi vuonna tulossa on poliittisen vallan huipulle sijoittuva Presidentti-draama.

– Lauri osaa luoda hyvän ilmapiirin työryhmään. Ihailen hänen myönteisyyttään ja sitä, ettei asioista tehdä liian vaikeita, Samuli sanoo.

– Jo Kärpän tv-sarjaa kuvatessa ajattelimme Laurin kanssa, että siinä oli kaikki ainekset elokuvaksi.

Rooliaan varten Samuli muun muassa herätteli kouluvuosilta horroksessa olleet venäjäntaitonsa uudelleen käyttöön. Sitä hän pitää urakassa vaikeimpana osuutena, vaikka mukana oli myös vaativia stuntteja.

Leffaa kuvattiin Helsingissä, Tallinnassa ja Moskovassa, jossa Samuli kävi ensimmäistä kertaa.

– Minua viehätti tarinassa vahvan Venäjän läsnäolo sekä melankolia, joka värittää koko juttua, näyttelijä sanoo.

– Surumielisyys ja kaiho ovat minulle tuttuja sävyjä.

Nuoruuden unelmat todeksi

Siinä missä elokuvan Viktor Kärppä on mies vailla kotimaata – Venäjällä suomalainen ja Suomessa ryssä – Samuli Edelmannilla on aina ollut yksi kotimaa. Suomi oli henkinen koti myös niiden yhdeksän vuoden aikana, jotka Samuli perheineen asui Maltalla.

”Lähteminen oli unelmaa, mutta samalla pakoa.”

– En koskaan kokenut jääväni sinne enkä suunnitellut, että olisimme niin pitkään. Tosin elämässäni ei yleensäkään ole mitään suunnitelmallisuutta.

Maltan-vuodet merkitsivät Samulille nuoruuden unelman elämistä todeksi. Aikoinaan Luc Bessonin elokuvasta Suuri sininen alkanut kipinä sai haaveilemaan arjesta Välimerellä ja sukeltamisesta kirkkaissa vesissä.

– Oli upea kokemus saada olla siellä perheen kanssa. Unelmani sukeltamisesta tuli maaliin, sain tehdä sitä ihan tarpeeksi. Kellua painottomuudessa ja katsella kaloja.

Samuli oli kaivannut myös irtiottoa jatkuvasta julkisuudesta ja pöhinästä. Ne olivat seuranneet häntä kuin varjo siitä saakka, kun hän valmistui Teatterikorkeakoulusta 1990-luvun alussa. Työtahti oli ollut tiukka.

– Maltalle muuttaessa ei pelottanut yhtään, että minut unohdettaisiin. Jollain tapaa se oli tervetulluttakin, Samuli myöntää.

– Olin saanut julkisuudesta oman osani ja vähän ylikin. Olin aika väsynyt siihen kaikkeen, ja mittani oli tullut täyteen. Lähteminen oli unelmaa mutta samalla pakoa.

Ensimmäisen vuoden Samuli opetteli olemaan hiljakseen. Uusi arki antoi perspektiiviä kaikkeen tuttuun. Viimeisinä vuosina hän alkoi tuntea koti-ikävää.

– Elämässä tulee erilaisia jaksoja. Tarvitsin tuollaisen vaiheen siihen kohtaan elämässäni. Nyt nuo vuodet tuntuvat enää unen­omaiselta jaksolta. On mahtavaa olla taas kotona ja nauttia neljästä vuodenajasta.


”Teen edelleen mielelläni komediaa, ei huumoria ole kuopattu. Edellisissä töissäni se vain on ollut melko mustaa.”
”Teen edelleen mielelläni komediaa, ei huumoria ole kuopattu. Edellisissä töissäni se vain on ollut melko mustaa.”


Masennusta ja paniikkia

Samulin ura näyttelijänä ja muusikkona on kestänyt 27 vuotta. Tai oikeammin hän on vain tehnyt töitä, sillä Samuli ei kuulu laskelmoiviin uranrakentajamiehiin.

– Työni valikoituvat ihan niin kuin elän tätä elämäänikin: vaistolla. Uuden jutun alussa sekoittuvat innostus ja pelko. Olen innoissani, mutta samalla saatan sanoa, etten pysty, pyytäkää joku muu, näyttelijä naurahtaa.

– Epävarmuus on vähän neuroottisen mieleni tulosta. Onneksi sekin on hälvennyt ja helpottanut iän myötä. Elämäni ei sentään ole jatkuvaa zentilaa, mutta saan jo enimmäkseen olla rauhassa omilta riivaajiltani.

Nuorempana neuroottisuus ja tunnelukot näyttäytyivät ahdistuksina, masennuksina ja paniikkikohtauksina. Samulin oli hankala puhua vaikeista tunteistaan.

– Kenelläpä nuoruus olisi helppoa. Tähän ikään puhumista on ehtinyt harjoitella monta vuotta, hän sanoo.

Tunteita käsittelee myös Kansallisteatterin Fragile-esitys, jonka työryhmässä Samuli on mukana tuottajana. Yläasteikäisille suunnattu projekti ohjaa nuoria käsittelemään vaikeitakin tunteitaan ja puhumaan niistä. Yhteistyössä ovat mukana muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen vanhempainliitto, Alko ja A-klinikkasäätiö. Heikki Törmin ohjaaman näytelmän pääosissa nähdään Konsta Mäkelä ja Marjut Maristo.

”Olen ainakin ymmärtänyt, mikä ei tee minua onnelliseksi.”

– Koulussa saisi olla oppiaine tunteidenkäsittelyyn, Samuli heittää.

– Hanke lähti liikkeelle halusta tehdä jotain hyvää tällä planeetalla. Ei tässä ole vaadittu omia traumoja taustalle, jotta voisi auttaa muita.

Nykyään Samuli kokee ikääntymisen hyvänä juttuna. Dramaattiset tunnenousut ja -laskut ovat rauhoittuneet. Elämänkokemus on opettanut tunnistamaan onnellisuuden ainekset.

– Tuntuu, että sellainen aktiivinen nälkä johonkin uuteen on rauhoittunut, eikä minulla ole nyt kiire mihinkään. En ole elämässä enää haku päällä, Samuli pohtii.

– Olen ainakin ymmärtänyt, mikä ei tee minua onnelliseksi. Onni ei löydy materiasta tai ulkoisista asioista. Oivallus on avannut ovia löytämään onnea pienissä arkisissa hetkissä, kuten työssä onnistumisissa.

Samuli Edelmann
 • Näyttelijä-muusikko syntyi Porissa 21.7.1968.
 • Asuu Helsingissä vaimonsa Laura Tuomarilan sekä lastensa Venlan, 15, ja Ilmarin, 11, kanssa.
 • Tappajan näköinen mies ensi-illassa 5.2. Muissa pääosissa Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Krista Kosonen ja Maria Ylipää.
 • Kertojaääni tuoreessa elokuvassa Järven tarina.
 • Ylen Presidentti-sarjan kuvaukset alkoivat Helsingissä 8.2.
 • Fragilen ensi-ilta 24.5.
Vierailija

Samuli Edelmann: ”Koulussa saisi olla oppiaine tunteidenkäsittelyyn”

Samuli puhuu asiaa. Tosin tunteidenkäsittelystä pitäisi puhua ihan joka koulussa, sen verran pihalla fyysisesti aikuisetkin ihmiset tuntuvat olevan. Lapsena se siemen kuitenkin kylvetään. Harvan lapsen vanhemmat ovat niin kasvaneita henkisesti, että osaisivat opettaa lapselle itsereflektointia, tunteiden näyttämistä, prosessointia... tai millaista on kun herää erilaisia tunteita luokkayhteisöissä, ulkopuolisuutta, erilaisuuden tunnetta, loukatuksi tulemista... miten niitä tunteita voi käsitellä...
Lue kommentti
Vierailija

Samuli Edelmann: ”Koulussa saisi olla oppiaine tunteidenkäsittelyyn”

Olisihan siitä tunteidenkäsittelystä varmasti apua, ainakin hemulille. Varsinkintuli mieleeni kun kuuntelin hetken Edelmanin typerän kornia jollotusta- olikohan se puoli seiskassa vai missä lie- no enihau oli niin karmean tuskastuttava kokemus, ajattelin että kaverihan on täysin latvakakkonen ja jostain käsittelystä olisi ollut silloin apua luulisi noin kokeneen näyttelijän jo osaavan jotain mutta ei. Onneksi nopea kanavankääntö pelasti enemmiltä okesennuksenmakuisilta yökkäyksiltä. Aika paljon...
Lue kommentti

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija Elina Tanskanen ja Juustopäät-yhtyeen Jani Tanskanen rakastuivat toisiinsa rytinällä. Aluksi he molemmat vastustivat tutustumista. – Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Olen eri mieltä!

Näin Elina Tanskanen saattaa sanoa, jos näkemykset eivät aviomies Jani ”Jansku” Tanskasen kanssa kohtaa. Enempää kumpikaan ei korota ääntään, eivätkä astiat tosiaankaan lentele. Sen sijaan Tanskasilla neuvotellaan ja keskustellaan.

Elina ja Jansku eivät nimittäin riitele koskaan.

– Meillä on samanlainen, tasainen temperamentti. Perheessämme on tosi rauhallista, Jansku sanoo.

Aiemmissa suhteissaan hän on kyllä riidellyt, mutta Elina on totuttanut hänet siihen, että asioita ei haudota vaan niistä keskustellaan heti.

– Totta kai tulee tilanteita, joissa olemme eri mieltä. Jos jokin alkaa painaa mieltäni, pakotan itseni nostamaan sen heti pöydälle, Elina sanoo.

Vaikka kielenkäyttö olisi rauhallista, arki ei aina ole.

– Olemme yrittäjäperhe, mikä tarkoittaa hyviä ja huonoja asioita. Parhaimmillaan kolmea ipanaa viedään ympäriinsä minuuttiaikataululla, Elina kertoo.

– Koti on usein pommin jäljiltä. Olen toivottoman huono siivoamaan. Varoitin Janskua jo kolmansilla treffeillä, että siinä asiassa olen hyvin suurpiirteinen ja boheemi.

Ensitreffit sokkona

– Mehän olemme tavanneet sokkotreffeillä. Kaverimme painostivat meitä tapaamaan, koska heidän mielestään sovimme tosi hyvin yhteen, Elina kertoo.

Jos tarjoutuu mahdollisuus tavata uusi ihminen, se kannattaa tsekata. Oli toukokuu 2008, ja näin neuvottiin sinkku­oppaassa, jonka toimittaja Elina Pirinen, 31, oli muutama vuosi sitten julkaissut.

Elina oli sinkku, ja hänen työkaverinsa oli löytänyt hänelle juuri sopivan miehen: 30-vuotiaan Janskun, joka oli mainosalan yrittäjä ja vuosituhannen vaihteessa lopettaneen Juustopäät-yhtyeen rumpali.

Elinan tilanne parisuhteen kannalta oli kuitenkin huono.

– Minulla oli kolmenkympin kriisi, ja mietin, kuka olen ja mitä teen – sellainen pyörremyrsky mielessä, Elina kertoo.

Janskulle hetki oli vähintään yhtä huono kuin Elinalle. Hänellä oli pieni lapsi hiljattain eroon päättyneestä suhteestaan.

– Olen aina ollut tosi maalaisjärki-ihminen. Sitten joku sanoo, että lähdepä sokkotreffeille. Ei tule tapahtumaan! Jansku sanoo.

Lopulta Elina laittoi Janskulle viestin Facebookissa, jotta treffeille painostaneet kaverit olisivat tyytyväisiä. Kaksikko pääsi välittömästi yhteisymmärrykseen siitä, että on parempi, ettei heistä tule mitään.

– Kun paineita ei ollut, kirjoittelimme jonkin aikaa niitä näitä, Elina sanoo.

Toukokuun viimeisenä iltana Jansku vietti kaverinsa kanssa poikien saunailtaa Helsingissä. Saunomisen jälkeen he lähtivät kaverin ehdotuksesta keskustaan.

”Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa.”

Myös Elina oli ulkona samana iltana.

– Soittelimme Janskun kanssa illan mittaan ja sovimme näkevämme, kun kerran molemmat olimme liikenteessä, Elina sanoo.

– Kaverilleni tuli hirveän nopeasti kiireellistä menoa, Jansku muistelee.

– Joimme GT:tä ja kerroimme huonoja vitsejä. Sitten saatoit minut bussille, ja halasimme, Elina lisää.

Tismalleen vuoden päästä, kevään viimeisenä lauantaina, Elina ja Jansku Tanskanen pukeutuivat mustiin ja saivat toisensa punk-teemaisissa häissään Helsingissä.

Aikuiset rakkauskuplassa

Ennen häitä ehti tapahtua seuraavaa: Jansku ja Elina kävivät silloin tällöin lounaalla ja leffassa. Loppukesästä, erään yhdessä vietetyn kahvilaillan jälkeisenä aamuna, Elinalla oli oudon hyvä olo.

– Siivosin, menin jumppaan ja jumpasta ostamaan terveysruokia, Elina kertoo yllättävästä tarmonpuuskastaan.

Verkkainen tutustuminen johti rakastumiseen, joka sitten etenikin rytinällä. Janskun pienen ja suloisen tyttären Elina tapasi meriakvaario Sea Lifessa. Sen jälkeen kolmikko söi Janskun tekemää lohikeittoa.

– Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa, Elina sanoo.

Jansku pohti tarkkaan, onko Elina se oikea. ”Kyselin kavereiltani, että jos elämässä olisi yksi mahdollisuus lukita kumppani, eikä sitä voisi enää vaihtaa, lukitsisitko sen ihmisen, jonka kanssa olet nyt. Itse olen päätöksestäni edelleen samaa mieltä.”

Jansku ja Elina kuvittelivat olevansa kadoksissa olleita toistensa kopioita. He puhuivat öisin puhelimessa tuntikausia ja katselivat huvikseen kivannäköisiä asuntoja.

– Yhtenä yönä puhelimessa sanoin, etten halua muuttaa yhteen, ellei ole puhetta lapsista ja avioliitosta, Elina sanoo.

Jansku suhtautui ajatukseen suopeasti. Hän kosi Elinaa muutamaa kuukautta myöhemmin, täysin yllätyksenä.

Aiemmin Elina ei ollut koskaan kuvitellut haluavansa naimisiin. Ei hän ollut ajatellut lapsiakaan.

– Yhtäkkiä jostain syvältä kumpusi halu sitoutua ja perustaa perhe.

Rakkauskupla kesti pitkään. Ensimmäinen yhteinen lapsi Tanskasille syntyi häitä seuraavan vuoden helmikuussa. Kahden vuoden kuluttua häistä Elina odotti toista lastaan. Elina muistaa, miten hän katseli miestään noihin aikoihin:

– Oli outo olo. Mietin, onko alkamassa jokin kriisi.

Kyse olikin vain huumaavan alkuvaiheen loppumisesta.

– Se oli hetki, kun siirryimme rakastumisvaiheesta rakastamisvaiheeseen. Pahin huuru oli hälvennyt. Piti hyväksyä toisen erilaisuus ja erillisyys, ja siinä oli paljon sulattelemista.

Ei tullut kriisiä, tuli arki: Elina opiskeli logoterapiaa. Kuopus syntyi marraskuussa, kun keskimmäinen lapsista ei ollut vielä kahtakaan vuotta. Elina alkoi ottaa vastaan ensimmäisiä terapia-asiakkaitaan, Jansku hautoi levyä studiossa kuukauden keskellä loskaisinta talvea.

– Jälkikäteen olen miettinyt, että hyvänen aika, mikä ajanjakso, Elina sanoo.

Hullunmyllystä Tanskaset suoriutuivat avoimuudella ja tiimihengellä. Aika, hengitteleminen, ajatteleminen ja puhuminen auttoivat silloin ja ovat tehonneet kaikkissa suhteen kipukohdissa.

– Läpinäkyvyyttä liippaava avoimuus ei sovi kaikille, mutta minä tykkään siitä. Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli, eikä suhde ole koskaan ollut veitsenterällä, Elina kertoo.

Musamies ja opintonarkkari

Kumppanin tuki on ollut ehdoton edellytys sekä Elinan että Janskun työuralle. Elina uskoo, että ilman miestään hän ei edes olisi yrittäjä.

– En ole luonteeltani mikään näyttävien liikkeiden tekijä. Ilman Janskua en varmastikaan olisi vaihtanut alaa ja perustanut firmaa.

Jansku taas palautti musiikin elämäänsä Elinan tapaamisen jälkeen. Hän oli rumpalina 1990-luvulla Juustopäät-yhtyeessä ja ajautui levynkansien tekemisen kautta mainosalalle. Vuodet ennen Elinan tapaamista olivat ruuhkaisia pienen lapsen ja yrityksen kanssa, ja musiikille jäi vain vähän aikaa.

– Vasta kun elämäni meni Elinan kanssa raiteilleen, aloin taas ajatella musiikkia. Olen rakentanut studion, perustanut pienen levy-yhtiön ja tehnyt comebackin Juustopäiden kanssa. En olisi pystynyt tekemään näitä asioita ilman Elinan kannustusta.

– Kun Jansku on keikoilla, onhan se perheeltä pois. Musiikkiprojektin ajan Janskun aivot ovat sen parissa, vaikka keho olisikin kotona tekemässä spagettia. En kuitenkaan haluaisi ikinä viedä musiikkia häneltä, Elina sanoo.

” Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli.”

Elina on nähnyt, kuinka Janskun kasvot loistavat keikkojen jälkeen. Sellaista onnea ei halua kieltää puolisoltaan. Vastaavasti Jansku ei ole asettunut poikkiteloin Elinan intohimolle, opiskelulle. Nyt kesken ovat toimintaterapeutin opinnot.

– Elina on opiskelunarkomaani. Veikkaan, että hän lakkaa opiskelemasta vasta, kun vedetään mullat päälle, Jansku kuvailee vaimoaan.

– Joo, mutta olen luvannut, etten enää suorita varsinaisia tutkintoja enkä kaksia opintoja päällekkäin, Elina huomauttaa.

Sitoutuminen on hardcorea

Parisuhteessa Elina on saanut opetella luottamista.

Elinan mielestä sitoutuminen on hardcorea, koska elämässä voi tapahtua mitä vain.

– Etukäteen ei voi tietää, mitä elämä vielä heittää tielle. Olen ylpeä aviomiehestäni ja pidän häntä hyvännäköisenä, mutta ulkonäkö ja tekemiset ovat katoavaisia, huonoja syitä olla yhdessä. Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Minulle on ollut kasvun paikka ymmärtää, millaista on todella luottaa ja oikeasti olla lähellä toista. Suhteen alussa tarkistelin Janskulta rivien välistä, uskallanko kiintyä vai tulenko satutetuksi.

Palkkio luottamuksesta on ollut hyvä ja turvallinen olo. Nyt luottamus on jo niin lujaa, että toisen uskaltaa antaa tehdä koko perheen elämään vaikuttavia päätöksiä.

Yhden sellaisen Jansku teki kolme vuotta sitten, kun hän päätti ostaa perheelle mökin. Elina näki paikan ensimmäisen kerran vasta, kun se oli jo heidän omansa.

– Se oli superhyvä hankinta, koska mökki on meille ainoa paikka rauhoittua. Siellä tehdään puolukkahilloa ja katsotaan yhdessä Vain elämää, Elina sanoo.

– Kertaakaan en ole joutunut katumaan luottamustani, vaikka minua olisikin ensin vähän epäilyttänyt.

Elina on akateeminen kyseenalaistaja, Jansku sydämeltään punkkari. ”Haluamme kyseenalaistaa kaikenlaista. En tykkää esimerkiksi siitä, että parisuhteen muotoa tai sisältöä pidetään itsestäänselvyyksinä”, Elina toteaa.

Elän niin kuin opetan

Elinan työ Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana ei Janskun mukaan näy kotona. Tanskaset ovat kumpikin tottuneet olemaan työnsä takia esillä.

Elina ajattelee, että jos yrittää neuvoa toisia ihmisiä rakkaudessa, täytyy opetuksiaan noudattaa itsekin – edes suurimman osan ajasta.

– Olisi todella tekopyhää puhua asioista, joita ei yrittäisi harjoittaa omassa parisuhteessa.

”Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman.”

Elinan ja Janskun suhteessa tärkeintä ovat yhteinen aika ja se, että he ovat kiinnostuneita toistensa tekemisistä ja ajatuksista.

– Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman. Minä saatan valittaa asioista, joilla ei ole mitään merkitystä ja joita kukaan ei edes muista seuraavalla viikolla, Elina myöntää.

Lapsiaan Tanskaset yrittävät kasvattaa yksilöinä ja tuputtamatta omia kiinnostuksenkohteitaan. Se onnistuu vaihtelevasti.

– Totta kai vanhempana syyllistyy kaikenlaisiin rimanalituksiin, Elina sanoo.

– Jossain vaiheessa mietin, onko elämme yhtä poikkeustilaa vai rauhoittuuko kohta. Lopulta totesimme, että ei tämä rauhoitu: säätämisen määrä on vakio ja kohde vain vaihtuu, Jansku jatkaa.

Säätämisen keskellä auttaa se, että kumpikin puoliso osaa lukea toista. Pienikin havainto riittää.

– Elina on sellainen pikku anturi, joka osaa tulkata tekemisiäni minullekin. Ja kun minä avaan kotioven, tiedän ensimmäisten sekuntien aikana, painaako Elinan mieltä jokin, vaikken näkisi mitään.

Elina ja Jani Tanskanen

Elina Tanskanen

 • 39-vuotias seksuaali- ja logoterapeutti.
 • Pitää vastaanottoa, kouluttaa seksuaalineuvojia ja kirjoittaa Helsingin Sanomiin kolumneja. Opiskelee toimintaterapiaa.
 • Ennen terapiatyötä työskennellyt eri tehtävissä aikakauslehdissä. Kirjoittanut useita kirjoja muun muassa sinkkuudesta ja parisuhteesta.
 • Asiantuntijana Ensitreffit alttarilla -televisiosarjassa.

 

Jani ”Jansku” Tanskanen

 • 38-vuotias mainosalan yrittäjä ja muusikko.
 • Vetää Designer Helsinki -mainostoimistoa.
 • Juustopäät-yhtyeen rumpali. Juustopäät keikkaili ja levytti vuosina 1993–1999 ja teki paluun kaksi vuotta sitten.
 • Soittaa ja tuottaa musiikkia. Perusti hiljattain pienen levy-yhtiön.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.