Sairaus yhdisti Katri ja Erno Blomqvistin, mutta romahduksen hetkellä se oli erottaa heidät. Sitten pariskunta tajusi, että MS-tauti on heidän suhteessaan ainoa huono puoli. – Olen onnellisimmillani Ernon kanssa, Katri sanoo.

Keskellä olohuonetta Katri Blomqvist, 31, asettuu seisomaan sohvalla istuvan aviopuolisonsa eteen.

– No niin hani, ota kiinni, hän sanoo.

Erno Blomqvist, 28, kietoo kätensä Katrin harteille ja tarttuu tukevalla otteella kumppaniinsa. Katri kallistaa kehoaan eteenpäin. Hiiop! Virnistävä mies nousee kevyesti selkään.

Parivaljakko kävelee muutaman kierroksen olohuoneessaan, ennen kuin Katri laskee Ernon takaisin istumaan. Kumpaakin naurattaa.

Välillä Katrin onkin pakko nostaa Erno selkäänsä. Kotona Erno kävelee rollaattorin kanssa, mutta ulkona liikkuminen onnistuu vain pyörätuolilla tai sähkömopolla. Vaikka laitteiden kyydillä pääsee kätevästi moniin paikkoihin, meno tyssää nopeasti esimerkiksi rappusiin. Silloin tulee Katri ja nostaa kyytiin.

Erno sairastaa MS-tautia. Sairautensa takia hän ei kävele eikä näe kunnolla.

– Jos emme pääse jonnekin, voin aina ottaa Ernon reppuselkään. Aina, kun on tarve, teen niin. Ajattelen vain, että on kyllä hirveän hyvää treeniä, Katri hymyilee.

Valssi tanssitaidottomille

Päättäväisyyttä tämä pariskunta on tarvinnutkin.

Ernon ja Katrin tarina liikutti monia Ylen Suomi Love -ohjelmassa viime vuonna. Siinä laulaja Jarkko Martikainen esitti pariskunnalle kappaleensa Valssi tanssitaidottomille päivää ennen heidän häitään viime vuoden kesäkuussa. Katri järjesti esityksen yllätyksenä Ernolle, joka jo vuosia oli toivonut kappaletta häihinsä.

Häävalssinsa pariskunta tanssi Levin Marian kappelissa. Katri auttoi Ernoa pysymään jaloillaan. Silmissä kiilsivät onnenkyyneleet.

– Onko tämä nyt taruakin ihmeellisempää? Katri sanoo nyt ja katsoo miestään hymyillen.

– Joka päivä ajattelen, miten me ollaankin niin ihmeellisiä, Erno vitsailee.

Ernon MS-tauti diagnosoitiin 2007, samana vuonna, kun Katri ja Erno aloittivat opintonsa Pietarsaaressa. Tauti ei näkynyt ulospäin, opiskelut sujuivat mainiosti ja vapaa-ajallaan Erno oli innokas liikkuja ja penkkiurheilija.

Katrin kanssa heistä tuli ensin kavereita.

– Kerroin Katrille taudistani melkein heti tavattuamme. Olimme jossain opiskelijabileissä, humalapäissäni mainitsin, Erno sanoo.

Ystävyys nousi uudelle tasolle traagisella tavalla.

Vuoden 2008 alussa Katri alkoi kärsiä piinaavista päänsäryistä, näköhäiriöistä ja pyörtyilystä. Syyksi todettiin hyvälaatuinen kasvain aivoissa, silmien takana. Vaikeassa paikassa Katri löysi Ernosta keskustelukumppanin.

– Sairaudesta tuli meille yhdistävä tekijä, Katri kertoo.

– Ernolle oli helppo avautua kaikesta. Aloimme löytää toisistamme syvällisempiä puolia.

– Koska kummallakin oli sairaus, toisesta ei tullut pelkkää lohduttajaa. Meidän oli todella helppoa ja mukavaa olla keskenämme. Ei tarvinnut peitellä mitään, Erno jatkaa.

"Loppukesästä minun piti syöttää ja juottaa häntä."

Vaivihkaa tunteet syvenivät, ja heistä tuli pari. Elämä jatkui tasaisena. Katrin kasvaimesta johtuneet oireet saatiin lääkkeillä kuriin, eikä Ernon sairaus ilmoittanut itsestään.

Vuonna 2011 Katri ja Erno valmistuivat ammattikorkeakoulusta ja muuttivat Katrin töiden perässä Pietarsaaresta Kittilään. He menivät kihloihin.

Samaan aikaan Ernon tauti alkoi pahentua. Vuoden 2012 helmikuussa Erno kulki kävelykepin kanssa. Kesäkuussa hän joutui pyörätuoliin.

– Loppukesästä minun piti syöttää ja juottaa häntä, Katri kertoo.

– Hän ei pystynyt tekemään mitään. Se oli meille kummallekin todella raskasta.

 


Kohti pahinta ja sen yli

– On sinustakin jotakin hyötyä, Katri heitti Ernolle.

He olivat juuri saaneet kuulla, että avustaja pääsee pyörätuolipotilaan kanssa elokuviin ilmaiseksi. Pariskunta tarvitsisi leffaan vain yhden lipun.

– Myyjä vähän tuijotti, mutta me nauroimme. Ei elämää pidä ottaa liian vakavasti, Katri muistelee.

Tosiasiassa Ernon kunnon romahdus oli molemmille todella rankka paikka. Katri joutui omaishoitajan rooliin; Erno menetti kykynsä tulla toimeen omillaan.

Liikuntakyvyn lisäksi Ernon mieli oli kovilla. Hän oli turhautunut ja pelkäsi tulevaa. Oman terveyden heikkeneminen ei kuitenkaan ollut pahinta.

– Olen halunnut unohtaa monet asiat siitä ajasta, hän kertoo.

– Eniten pelkäsin, että menettäisin Katrin. Purin kaikki tunteeni hänelle. Katri sai paljon paskaa niskaansa.

"Pahimman vaiheen kohdalla mietin, lähdenkö kävelemään."

Kihlautuminen merkitsi molemmille lupausta avioliitosta. Vaikka Erno ja Katri olivat sitoutuneet toisiinsa, Katrin päässä myllersi. Hän harkitsi jättävänsä kaiken.

– Pahimman vaiheen kohdalla mietin, lähdenkö kävelemään. Kun kumpikin on ihan rikki, mielessä pyörii ajatuksia, että jossain voisi olla tiedossa helpompikin elämä, Katri sanoo.

Varsinkin Ernon oli opeteltava puhumaan vaikeimmistakin asioista. Siitä, mihin sattuu ja miltä todella tuntuu.

– Aloin ajatella, että jos Erno kestää tämän, minäkin kestän. Minä pystyn sentään pakenemaan vaikka harrastusten pariin, mutta Erno ei voi paeta omaa sairauttaan, Katri kertoo.

Vaikeiden tunteiden lisäksi suhdetta rasitti se, että se oli muuttamassa muotoaan.

– Suhteemme alkoi muuttua hoivasuhteeksi. Toisen huomioon ottaminen hellyyden tasolla unohtui. Tein vaan ruokaa, leikkasin partaa ja suoritin, Katri kuvailee.

– Katri ei missään vaiheessa sanonut, että ei jaksa. Mutta kyllä minä näin hänen ilmeistään ja eleistään, ettei hän nauttinut parisuhteestamme, Erno jatkaa.

Katri purki tunteitaan päiväkirjaansa.

– Totesin, että jokaisessa suhteessa on omat huonot puolensa. Meillä ne liittyvät MS-tautiin, mutta toisilla ne ovat jotain muuta. Päätin siis jäädä. Päivääkään en ole katunut, hän hymyilee.

– Sisimmässäni tajusin, että olen onnellisimmillani Ernon kanssa.

”Meillähän ei ole mitään oikein ongelmia, joten välillä kehittelemme typeriä riitoja, ettei elämä ole liian tasaista. Pitää olla vähän hyrskyä!” Katri sanoo.

Lähemmäs kuvaruutua

Nyt Ernon kunto on hallinnassa oikean lääkityksen ansiosta. Romahdus jätti jäljelle liikkumisen vaikeudet sekä sumentuneen näön. Erno pystyy lukemaan vain isokokoista tekstiä. Elokuva- ja tietokonepeliharrastukset ovat rakkaita, mutta käyvät koko ajan vaikeammiksi.

Onneksi nojatuolia voi siirtää lähemmäs ruutua. Niin kauan kuin pelaaminen onnistuu nenä kiinni töllössä, Erno ei aio siitä luopua.

– Aina voi keksiä uuden keinon, miten tilanteesta selviää, Erno sanoo.

Oman toimintakyvyn heikkeneminen on toki ollut iso kolaus. Kotona esimerkiksi remonttihommat ja painavien kantamusten kuljettaminen eivät onnistu.

– Yritän olla avuksi niin paljon kuin pystyn, mutta haluaisin olla enemmänkin. Onneksi meillä on mahtava naapuri, joka auttaa. Mutta kyllähän se, että hän tekee meille asiat, joihin itse haluaisin pystyä, syö miestä.

Pariskunnan arki on rauhallista. Päivisin Katri pyörittää Kittilässä sijaitsevaa kulta- ja kelloliikettään. Joskus Erno tulee Katrin mukaan töihin, mutta yleensä hän viettää päivät kotona avustajansa kanssa. Avustaja hoitaa ruuan pöytään, koska veitsiä Erno ei uskalla enää käyttää ollenkaan.

Avustajalla on ollut suuri merkitys myös Katrin ja Ernon parisuhteelle. Hänen lisäkseen arkea helpottaa säännöllisesti piipahtava siivooja.

– Oli suuri askel parempaan, että uskalsin pyytää apua. Nykyään myös sanon suoraan, jos väsyttää. Ennen en tehnyt niin, Katri kertoo.

– Täällä on usein tosi siistiä ja ruoka valmiina, kun minä tulen kotiin. Ei sellaista aiemmin ollut. Se on minulle ihan luksusta, hän nauraa.

Maanantaisin Erno käy uimassa, perjantaisin fysioterapeutti tulee kotikäynnille. Joka päivä Erno lenkkeilee pariskunnan 7-vuotiasta chihuahuan Manon kanssa. Sähkömopolla taittuu pitkäkin matka kylänraitilla.

Talviaikaan ulkoilu on kuitenkin vaikeaa. MS-taudin takia Ernolla on huono ääreisverenkierto, joten kylmä yllättää nopeasti. Onneksi on Katri, joka pitää huolen, että puolison käsistä löytyy lämpimät tumput. Ulkosalla liikkuessa Katri kietoo Ernon ympärille kätensä ja suojaa pakkaselta.

Kerran kuussa pari käy Ernon kontrollikäynneillä lähimmässä keskussairaalassa Rovaniemellä. Suuntaansa ajomatkaa kertyy kaksi tuntia.

– Se on ainoa huono puoli täällä. Jos jotain sattuu, apu on kaukana, Erno toteaa.

– Mutta aina on olemassa helikopterit ja ambulanssit, Katri jatkaa.

Pieniä rakkaudentekoja

Pariskunnan kotona Ernon sairaus näkyy pienissä asioissa.

Kodinhoitohuoneessa pyörätuoli ja sähkömopo muodostavat sopuisan jonon. Ulko-ovi aukeaa kauko-ohjaimella, ja sisään pääsee ramppia pitkin. Yläkertaan Ernolla ei ole erityistä asiaa. Siellä on vain varastotilat ja Katrin lukunurkkaus.

– Edellinen kotimme oli luhtitalon toisessa kerroksessa. Kyllästyin kantamaan Ernoa rappusissa, joten muutimme tänne, Katri kertoo.

Pariskunta on päättänyt tehdä elämästään niin hyvää, kuin se annetuilla aineksilla on mahdollista. Sairauden voi myös nähdä tuoneen elämään hyviä asioita.

– Olin ennen kova stressaamaan ja huolehtimaan, mutta en ole enää. Erno on opettanut minulle, että murehtiminen ei auta. Me emme ajattele, mitäpä jos, Katri sanoo.

"Olen joskus kateellinen pariskunnille, joista kumpikin on terve."

Onnellisuus tarkoittaa pariskunnalle pieniä asioita. He syövät usein ulkona, pitävät kädestä, halaavat ja kutsuvat hellittelynimillä. Tosin kun toinen on pyörätuolissa, pienet kosketukset eivät ole niin yksinkertaisia.

– Olen joskus kateellinen pariskunnille, joista kumpikin on terve, Katri sanoo.

– He voivat kävellä kadulla käsikkäin ja halailla. Kun näen sellaista, kysyn Ernolta, että halaisitko tai kantaisitko minua, jos pystyisit. Hän vastaa aina kyllä. Sen jälkeen tuntuu aina vähän paremmalta.

MS-taudin toistaiseksi vaikeimmasta vaiheesta selvittyään pariskunta on ottanut asiakseen pitää huolta suhteestaan.

– Olemme sopineet, että romantiikkaa ja intohimoa on oltava, he kertovat.

– Olemme todella onnellisia. On kiva koti, kohtuullinen kondis ja Katri, Erno sanoo.

Minun kaikkeni

Tulevaisuutta kaksikko ei pahemmin pohdi. Suunnitelmissa on pitää Ernon kunto mahdollisimman samanlaisena kuin nyt. Sairauden on ennustettu etenevän hitaasti mutta tasaisesti eteenpäin, kohti huonompaa.

– Ajattelen, että tässä mennään tasaista kelkkamäkeä hautaa kohti, Erno sanoo.

MS-tauti oireilee ja etenee jokaisella potilaalla eri tavalla. Yleisiä oireita ovat esimerkiksi liikkumisen hankaluudet, näkövaikeudet, uupumus ja tuntoaistin muutokset. Tanskalaistutkimuksen mukaan tauti lyhentää ilman lääkitystä odotettavissa olevaa elinaikaa 7–10 vuotta.

– Jos jotain tapahtuu, elämme sen mukaan. Tässä vaiheessa ei kannata tuhlata energiaa murehtimiseen, Katri toteaa.

Pari on miettinyt myös lastenhankintaa. Vaikka MS-tauti ei ole perinnöllinen sairaus, on teoriassa mahdollista, että taipumus siihen periytyy.

– Mutta meidän lastenhankinta ei jää kiinni siitä, että hän voi ehkä saada MS-taudin. Vaikka lapsi sattuisi taudin saamaan, se ei ole maailmanloppu. Sen olemme ainakin saaneet huomata, Katri napauttaa.

Tautiin kehitellään koko ajan uusia hoitomuotoja, joten parannuskeinon löytyminen ei ole mahdoton ajatus.

– Toivoa meiltä ei koskaan voi viedä pois. Nyt kuitenkin pitää ajatella, että tässä ollaan. Meillä on sentään toisemme, Katri hymyilee.

– Minulta on usein kysytty, valitsisinko terveen miehen, jos voisin. Vastaan aina, että totta kai valitsisin! Valitsisin Ernon tietenkin terveenä. Ei kumpikaan meistä tästä nauti. Mutta aina ei voi valita.

Katri tarttuu kumppaninsa käteen ja koskettaa hellästi hänen nenänpäätään.

– Hani merkitsee minulle turvaa ja tukea. Hän on paras kaverini, jonka kanssa voin olla oma itseni enemmän kuin kellekään muulle. Hän on elämäni valo, Katri kuvailee puolisoaan.

Erno hymyilee ja lataa takaisin:

– Katri on minun kaikkeni tässä maailmassa.

AnneB

Sairaus oli erottaa SuomiLOVE -parin: ”Jos Erno kestää tämän, minäkin kestän”

Mä ajattelen, että mä en ole MS-sairas vaan mulla on MS-sairaus. Myös istun pyörätuolilla en pyörätuolissa. Ihana, että olette löytäneet toisenne ja ette ole antaneet sairauden määrittää elämäänne. Tottakai se on läsnä, mutta mun mielestä se ei saa näytellä pääosaa. Rakkautta ja valoa teille molemmille ♡
Lue kommentti

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti