Saara Aalto jäi Uuden Musiikin Kilpailussa toiselle sijalle. Kuva: Jouni Harala
Saara Aalto jäi Uuden Musiikin Kilpailussa toiselle sijalle. Kuva: Jouni Harala

Uuden musiikin kilpailussa kakkoseksi jäänyt Saara Aalto vastasi saamaansa kritiikkiin sosiaalisessa mediassa.

Lauantai-illan Uuden Musiikin Kilpailussa Suomelle saatiin jälleen euroviisuedustaja. Voiton vei Sandhja, ja kakkoseksi tuli eniten yleisöääniä kerännyt Saara Aalto

Kilpailun jälkeen on puitu pisteidenlaskentaa, johon vaikuttivat puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kymmenen eri kansalaisraadin antamat pisteet. Vaikka pisteidenlaskua voisikin kritisoida, Saara kirjoittaa Facebookissa olevansa tyytyväinen lopputulokseen.

– Ei harmita se, että hävisin Sandhjalle, koska hän on upea artisti ja biisi on aivan sairaan hyvä, saadaan olla niin ylpeitä toukokuussa!! Eikä se, että mun voitto jäi vaivaisen 6 pisteen päähän.

 

KIIIITOS kaikille eilisestä <3 Samalla, kun olen super kiitollinen kansalle tuesta ja suurimmasta äänisaalista, mua myös...

Posted by Saara S. Aalto on Sunday, 28 February 2016

Samassa Facebook-päivityksessään Saara kirjoittaa myös siitä, mikä häntä jäi kisassa harmittamaan.

– Se, mikä tuntuu pahalta on, että tänään mediaraadin nimetön jäsen ottaa asiakseen haukkua mun esityksen ilkeällä ja raadollisella tavalla mediassa selittäen, miksi he antoivat mulle finaalissa 0 pistettä, Saara tilitti.

– Muistuttaa jotenkin nuoruuden koulukiusaamisaikoja.

Saara on kuitenkin saanut jo runsaasti tukea faneiltaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin.

– Mun mielestä te kaikki olitte hienoja erityisesti kolmen kärjessä ja mahdoton laittaa järjestykseen tai "pisteyttää". Laatua on hankalaa mitata pisteillä. Mua ja kaikkia oopperalaulajia yks kolumnisti nimitti just "ylimieliseksi kermaperseiksi". Ja niin edelleen, en jaksa kaikkee ees referoida. Kakkaa tulee ja menee mut – Saara, Sä olet hirmuihana kollega ja huippulahjakas laulaja ja artisti, kollega Waltteri Torikka lohdutti Facebook-kommentissa.

Muovisuus kaukana

Iltalehden artikkelissa mediaraadin jäsen perusteli pisteytystä näin:

– Saara Aallon esitys jätti kylmäksi. Esitys oli kuin tilattu halvan työvoiman Euroviisutehtaalta, niin kliseinen, persoonaton ja muovinen se oli. Iso osa ihmisistä varmaan odotti juuri tuollaista esitystä Saaralta, eli he eivät joutuneet pettymään.

Saara muistuttaa Facebook-kirjoituksessaan, että esitykset olivat Yleisradion suunnittelemia, ja hänen No Fear- kappaleeseensa haluttiin iso, euroviisumainen show. Artistikin oli tyytyväinen esitykseen, joka Japani-viitteineen kuvasti hyvin hänen persoonaansa.

”Vahva, määrätietoinen nainen voi olla pelottava. Ymmärrän.”

– Samalla tämä ”fiksu” toimittaja päättää myös haukkua kaikki mun kannustajat ja fanit, joilla on selkeesti huono maku, koska ”hehän odottivat multa noin muovista esitystä, eivätkä joutuneet tälläkään kertaa pettymään”. Ihan päinvastaisia kommentteja saan ihmisiltä, jotka itku silmässä poistuvat konserteista. Muovi on kaukana.

– Minä myös "näyttelin Euroviisuedustajaa”... Mitä se edes meinaa? Liian itsevarma, joten 0 pistettä..? Vahva, määrätietoinen nainen voi olla pelottava. Ymmärrän. 

Saara jäi jo toista kertaa euroviisukarsinnoissa toiseksi. Vuonna 2011 hän kilpaili kappaleellaan Blessed With Love ja hävisi lopulta Euroviisuihin lähetetylle Paradise Oskarille. Toinen sija on Saara Aallolle tuttu myös The Voice of Finland -ohjelmasta vuonna 2012.

 

KIIIITOS kaikille eilisestä ❤️ Samalla, kun olen super kiitollinen kansalle tuesta ja suurimmasta äänisaalista, mua myös vähän harmittaa.... en haluais avautua tällaisesta, mutta halusin kirjoittaa omin sanoin.. Ei harmita se, että hävisin Sandhjalle, koska hän on upea artisti ja biisi on aivan sairaan hyvä, saadaan olla niin ylpeitä toukokuussa!! ❤️ Eikä se, että mun voitto jäi vaivaisen 6 pisteen päähän. SE, mikä tuntuu pahalta on, että tänään mediaraadin nimetön jäsen (ei uskalla omalla nimellään kommentoida?) ottaa asiakseen haukkua mun esityksen ilkeällä ja raadollisella tavalla mediassa selittäen, miksi he antoivat mulle finaalissa 0 pistettä (eipä muut raadit ole nollapisteitään onneksi julkisuuteen analysoineet).. Tähän ei mahdu pitkä teksti, joten teksti kokonaisuudessaan mun facessa.. 👉 No mut anyway, mun UMK-taival oli MAHTAVA!! Kiitos YLE, että sain olla mukana loppuun asti 💗 Täältä noustaan taas.. No Fear! #umk16 #yle #nofear2016

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Katselija

Saara Aalto avautui UMK-kritiikistä: ”Muistuttaa nuoruuden koulukiusaamisaikoja”

Saara Aalto sai lapsilta 12 pistettä ja Mikael Saari 0 pistettä. Ilman lasten ääniä Saari olisi ollut toinen ja Aalto kolmas. Ei kannata edes kiistellä, että Saaren kilpailukappale oli hyvä möderni kokonaisuus Aallon ja Sandhjan vanhanaikaisiin jo moneen kertaan nähtyihin esityksiin verrattuna. Aallon esityksessä lavalla oli myös sääntöjen vastaisesti liikaa esiintyjiä. Molemmat naiset lähtivät mukaan kovin kevyellä kappaleella ja kun sellaiset pärjäävät, niin hyvät säveltäjät ja parhaat...
Lue kommentti

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu

 

Linda Liukkaan tärkein kohderyhmä on pienten lasten isät.

Linda Liukas on palkittu lastenkirjailija ja koodauslähettiläs. Liukkaan tietotekniikka-aiheiset Hello Ruby -lastenkirjat ovat olleet jättimenestys maailmalla: ensin hän keräsi kirjoilleen 380 000 euron arvoisen joukkorahoituspotin ja voitti sitten kiinalaisen 130 000 euron arvoisen muotoilupalkinnon.

Liukkaan uusin, keskiviikkona julkaistu kirja vie lapset tutkimusmatkalle internetiin. Kirjasarjan oikeudet on myyty 22 kielialueelle.

Vaikka Liukkaan teokset ovat lastenkirjoja, kirjailija on kertonut tärkeimmäksi kohderyhmäkseen pienten lasten isät. Hänen mukaansa isien roolimallilla on tärkeä vaikutus pienten tyttöjen päätöksiin.

– Ollessani pieni muut isät sanoivat tietokoiden olevan kalliita aikuisten juttuja. Oma isäni sen sijaan opetti, ettei ole asiaa, mitä ei voisi tietokoneella korjata. Opettelimme yhdessä juttuja ja välillä mokailtiin, Liukas muistelee.

”Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.”

Liukkaan mukaan koululla on paljon vaikutusta lapsen asenteisiin, mutta vanhemmilla vielä suurempi. Liukas haaveileekin omistavansa kymmenen vuoden päästä koulun, jossa teknologiaa kehitetään yhdessä lasten kanssa.

– Lapsia pitää kannustaa löytämään oma juttunsa, ja heitä pitää altistaa uusille asioille. Ei suljeta liian aikaisin mahdollisuuksia lapselta. Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.

Ruby pienten poikien esikuvana

Teknologia-alalla vallitsee vieläkin merkittävä naispula. Liukas kannustaa naisia innostumaan alasta, sillä teknologiaan tarvitaan naisten näkökulmia.

– Ohjelmoija on se henkilö, joka käyttää tietokonetta ratkaistakseen maailman ongelmia, ja tarvitsemme naisten näkemystä. Tietokoneella voi ilmaista itseään ja muuttaa maailmaa paremmin kuin millään muulla, Liukas sanoo.

Kun Liukkaan ohjelmointityöpaja Rails Girls alkoi menestä, hän kohtasi vanhempia miehiä, jotka yrittivät neuvoa joka käänteessä.

– Kun sulkee korvansa setämiesten kritiikiltä, ei törmäile lasikattoihin.

Liukas kertoo ylpeimmäksi hetkekseen sen, kun pienet pojat ovat tulleet kertomaan hänelle, että kirjojen naiskoodaaja Ruby on heidän esikuvansa.

– Se on feminismiä parhaimmillaan, kun nainenkin voi olla teknologia-alan esikuva.

 

Madonna juhli viikolla syntymäpäiviään ja julkaisi sen kunniaksi kuvan koko perheestään.

Popin kuningatar Madonna, 59, jakoi perjantaina ensimmäistä kertaa koskaan yhteiskuvan kaikkien lastensa kanssa. Kuvassa Madonnan kanssa poseeraavat pojat Rocco, 17, ja David, 11, sekä tyttäret Lourdes, 20, Mercy James, 11, ja 4-vuotiaat kaksoset Estere ja Stella.

Kuva on julkaistu Madonnan syntymäpäivän kunniaksi. Hän täytti 59 vuotta 16. elokuuta. Syntymäpäiviään hän juhli Italiassa.

 

Birthday 🎉🎂🎈🇮🇹♥️

A post shared by Madonna (@madonna) on

Lourdes ja Rocco ovat Madonnan biologisia lapsia. Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Roccon isä on elokuvaohjaaja Guy Ritchie, jonka kanssa Madonna erosi vuonna 2008. David, Mercy James, Estere ja Stella ovat adoptoitu Malawista.

Madonna adoptoi Esteren ja Stellan Malawista viime helmikuussa. Alkuvuodesta prosessi tuotti ongelmia. Tyttöjen isä väitti, ettei adoptio mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, tyttöjen biologinen isä Adam Mwalen kertoi.

Lue lisää täältä: Madonna julkaisi iloisen videon adoptiokaksosistaan – tyttöjen isä väittää, että häntä on huijattu

Myös Madonnan aiemmat adoptiot kuohuttivat. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista Davidin ja vuonna 2009 Mercy Jamesin. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä.

Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin. Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Juttua muokattu 20.8. 12.35: Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Ei Guy Ritchie, kuten aiemmin jutussa kerrottiin.

”Kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle”, Cheek sanoi kutsuessaan Antin lavalle. 

Vuoden 2018 helmikuussa ensi-iltansa saava Veljeni vartija -elokuva on herättänyt runsaasti huomiota jo viime keväästä saakka. Tuolloin saatiin ensimmäisen kerran tietää, että leffassa Jare Tiihosta eli Cheekiä näyttelee Antti Holma.

Moni on pohtinut, miltä näyttelemisestä tunnettu Antti kuulostaa ja näyttää räppärinä.

No, nyt siitä on saatu esimakua. Eilen Tampereella järjestetyillä Blockfest-festivaaleilla saatiin kuulla ja nähdä ensimmäinen maistiainen Antista Cheekinä. Profeettojen festarikeikan aikana räppäri kutsui Antti lavalle esittämään kappaleensa Äärirajoille.

– Mua on jännittänyt tänään tää keikka paljon enemmän, kuin mikään keikka pitkään aikaan. Mulla on parikin syytä siihen, Cheek aloittaa Antin esittelyn.

– Osa teistä tietää, että me ollaan kuvattu tällaista Veljeni vartija -elokuvaa. Meillä on tänään tarkoitus kuvata viimeisiä kohtauksia. Sen takia mä tarviin kohta sitä Blockfest-rakkautta enemmän kuin koskaan, koska kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle eikä nähny tällaista mitä täällä on tai kokenut tällaista.

Cheek pyytää porukkaa laulamaan ja bailaamaan mukana.

Katso osa Antin esiintymisestä tästä:

Eilen illalla Antti kommentoi esiintymistään Twitter-tilillään: 

Antti nähdään valkokankaalla myös Jaren veljenä Jerenä.

– Ajattelen, että tässä leffassa on kolme roolia Jare, Jere ja Cheek. Tarkkailin Jaren tapaa olla maailmassa. Jeressä minua kiehtoo se, että rauhallinen tyyppi voi kiihtyä nollasta sataan, Antti kommentoi viime kesänä Me Naisille.

Antti julkaisi pari viikkoa sitten kuvan Mersusta, jolla ajelee elokuvan kuvausten ajan. Auton rekisteriotteessa lukee A-HOLE. ” Nuo kilvet tosin haaveena vasta”, Antti kirjoitti kuvan yhteydessä.

Juttua muokattu 20.8. klo 9.18: Muokattu kirjoitusvirhe.