Suomeen saapunut Saara Aalto tapasi tiistaina fanejaan Helsingissä. Mukana oli kihlattu Meri Sopanen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Saara Aalto ja kihlattu Meri Sopanen eivät silti aio luopua Järvenpään-kodistaan.

Saara Aalto kävi tiistaina pikavisiitillä työasioilla Suomessa. Hän oli herännyt aamuneljältä ja lentänyt Lontoosta Helsinkiin managerikihlattunsa Meri Sopasen kanssa. Lontoosta on tulossa pariskunnan kotipaikka, kunhan sopiva asunto löytyy.

– Olemme etsineet jo pitkään sitä oikeaa asuntoa Lontoosta. Nyt luulen, että löysimme sen, Saara kertoi kuulumisiaan.

Pariskunta on kolunnut läpi parisenkymmentä kämppää, mutta aina on kuulemma ollut mutkia matkassa, esimerkiksi lemmikkien takia. Hänellä ja Merillä on kaksi koiraa.

Yhteisestä Järvenpään-kodistaan pariskunta ei aio luopua.

– Se on meidän ihana kotimme, eikä koskaan tiedä, mitä tapahtuu, Saara totesi.

Paparazzit piinaavat

Lontoossa Saara on jo saanut osansa brittien keltaisesta lehdistöstä. Paikalliset paparazzit eivät ole jättäneet suomalaislaulajaa rauhaan.

– Viime viikollakin eräs mies yllätti meidät iltakävelyllä. Hän hyppäsi eteemme ja alkoi räpsiä siinä kaatosateessa. Muutenkin paikalliset lehdet kirjoittavat välillä mitä sattuu, Saara naurahti.

Esimerkiksi The Sun -lehti uutisoi hiljattain, että Saarasta ollaan tekemässä Britanniassa kaksiosaista tosi-tv-sarjaa. Lehden mukaan sarja keskittyisi Aallon elämään X Factorin jälkeen.

– Tosiasiassa Yle tekee minusta seurantadokumenttia. Kyseessä ei siis ole brittiläinen tosi-tv-sarja, Saara tarkensi.

Kaksi biisiä jo valmiina

Saara sijoittui joulukuussa Britannian X Factor -kilpailussa toiseksi. Joulukuun lopussa hän kertoi tehneensä levytyssopimuksen Suomen ja Britannian Sony Musicin kanssa.

Aallolle myönnettiin loppuvuodesta Suomi-palkinto ja lisäksi hän sai Oulun kaupungilta 5 000 euron stipendin. Saara on ehdolla jo toistamiseen vuoden homoksi sekä Suomessa että Briteissä paikallisen Diva-lehden äänestyksessä.

”Yhden biisin teen Sophie Ellis Baxtorin kanssa.”

– Tällä hetkellä työstän esikoislevyäni huippusäveltäjien kanssa. Olen saanut jo kaksi biisiä julkaisukuntoon. Yhden biisin teen Sophie Ellis Baxtorin kanssa, onnellinen Saara paljasti.

Pikavisiitillään Suomessa Saara tapasi fanejaan ja julkisti samalla sponsoriyhteistyönsä sveitsiläisen Raymond Weil -kellomerkin kanssa: merkki valitsi hänet uuden kellosarjansa keulakuvaksi. Aiemmin Raymond Weil on tehnyt yhteistyötä sellaisten maailmantähtien kuin Queenin sekä muusikko Emeli Sanden kanssa sekä sponsoroinut näyttävästi Brit Awards -palkintogaalaa.

– Saara on täydellinen mainoskasvoksemme. Ihastuimme häneen Britannian X Factorissa, jossa hän hurmasi meidät viikko toisensa jälkeen täydellisillä esityksillään. Onneksi hän suostui kanssamme yhteistyöhön, Raymond Weilin toimitusjohtaja Elie Bernheim sanoi Stockmannin kahdeksannen kerroksen samppanjabaarissa pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa.

Mari ja Jontte Valosaari ovat saaneet ratkaisustaan myös kritiikkiä, koska Mari on vielä hoitovapaalla.

Fitness-tähti Mari Valosaari ja hänen muusikkona ja palomiehenä työskentelevä aviomiehensä, laulaja Jontte Valosaari ovat turvautuneet jo reilun vuoden ajan au pairin apuun perhearkensa pyörittämisessä. Ensimmäinen au pair palkattiin keväällä 2016. Yhdysvaltalaisen nuoren naisen jälkeen kotiin saapui tšekkiläinen tyttö.

Au pair on ollut 3,5-vuotiaan Milan ja yksivuotiaan Mion vanhemmille korvaamaton apu.

– Hän auttaa kodin siivoamisessa, koska minulla ei ole siihen aikaa ja energiaa tallipäivän jälkeen. Lisäksi hän auttaa ruuanlaiton kanssa. On suuri rikkaus, että lapset oppivat englantia. Mila alkoi puhua englantia jo kahden kuukauden jälkeen.  Ei täydellisesti, mutta niin, että ymmärtää keskusteluja ja osallistuu niihin,  Mari kertoi uuden Singers-karaokebaarin avajaisissa.

Marilta kysellään paljon au pairien tehtävistä ja siitä, miksi pariskunta ylipäätään tarvitsee apua arjen pyörittämisessä. Vaikka ulkopuolisten palaute on ollut pääosin positiivista, on joukkoon mahtunut myös soraääniä.

– Jotkut varmasti kyseenalaistavat, miksi meillä on au pair, koska minä olen hoitovapaalla. Tarvitsemme apua, koska meillä on neljä hevosta, ja lisäksi Jontte on joka neljäs päivä vuorokauden ympäri töissä. Etenkin niinä päivinä tallitöiden tekeminen olisi todella vaikeaa ja vaarallistakin, jos kaksi pikkulasta pyörii koko ajan jaloissa, Mari valaisi.

Mari antoi myös vinkin niille, jotka harkitsevat au pairin palkkaamista.

– Au pair on kuin perheenjäsen. Jollei ole valmis siihen, että joku asuu luonasi vuorokauden ympäri, niin ei kannata harkita. Meilläkin meni hetki totutella siihen, että kotonamme asuu vieras ihminen. Nyt se tuntuu maailman luonnollisimmalta asialta, hän vinkkaa.

 

KUVATEKSTI:

Mari ja Jontte Valosaari  viihtyivät uuden Singers-karaokebaarin avajaisissa keskiviikkona, johon Jontte saapui uuden sinkkunsa nauhoituksista. Kohta perheellä edessä on taas uuden au pairin etsintä.  ”Toivoisimme seuraavan viihtyvän meillä ainakin vuoden ajan.” Kuva: Sakari Majantie

 

Nanna Karalahti avautuu tunteistaan ensimmäistä kertaa erouutisen jälkeen.

”Me eroamme Jeren kanssa.” Näin Nanna Karalahti kirjoitti viikko sitten blogissaan Idealista.fissä. Samalla hän kertoi, että hän ja Jere Karalahti aikovat kasvattaa Jax-pojan yhdessä.

Nyt Nanna pohtii elämäntilannettaan uudessa postauksessaan, joka on hänen ensimmäisensä eroilmoituksen jälkeen.  

”Jokainen meistä on vastuussa omista teoistaan ja valinnoistaan. Kukaan meistä ei ole pyhimys. Kävelen usein peilin eteen ja kysyn itseltäni miksi olen tässä tilanteessa, olisinko voinut tehdä jotain toisin”, Nanna kirjoittaa.

”Myrskyn jälkeen on poutasää” -otsikolla julkaisemassaan postauksessa Nanna myöntää, että asioita on osattava katsoa läpi vihan ja katkeruuden.

”On kyse sitten itsensä tai toisensa syyttelystä, se on turhaa. On vaan oltava rehellinen ja elettävä totuudessa. Vihan hetkellä se on vaikeaa – myönnän.”

”Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän?”

Nannan mukaan vihasta on päästävä nopeasti eroon – on vihan aiheuttajana kuka tahansa.

”Miksi olla vihainen tai katkera toiselle, jos ei osaa hyväksyä toista sellaisena kuin hän on? Miksi olla vihainen itselleen omista valinnoista, koska virheet tekevät meistä ehjän? Miksi katkeroitua, kun aina on luvassa uutta ja hyvää. Itselläni on paljon opeteltavaa näissä asioissa, mutta haluan oppia”, Nanna kertoo.

Kun ystävyys kehittyy rakkaudeksi, se voi myös pelottaa, tietävät Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen.

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen julkistivat suhteensa pääsiäisenä yhteisellä Lapin-reissullaan. Varsinaisena yllätyksenä kahden tv-persoonan romanssi ei tullut: siitä on supistu jo viime syksystä lähtien, kun kaksikko paljasti puuhaavansa yhdessä Ylöjärven Kuruun hyvinvointikeskusta.

 – Oikeastikin olimme pitkään ihan vain hyviä ystäviä. Meillä oli tosi hyvä olla ystävinä, mutta jossain vaiheessa tässä keväällä aloimme kuitenkin keskustella, mitä tämä nyt on ja voisiko meillä olla vielä paremmin, Jutta kertoo.

Pari myöntää, että ystävyyden muuttuminen rakkaudeksi on myös hiukan pelottanut. Ystävyydestä oli ehtinyt tulla kummallekin tärkeä asia.

 –  Totta kai olemme miettineet, mitä ystävyydellemme tapahtuu, jos parisuhde ei toimikaan. Mutta elämässä on vain kaksi isoa asiaa: pelko ja rakkaus. Nyt suurempi voitti, Juha sanoo.

Jutan ja Juhan on kuitenkin vaikea uskoa, että ystävyys katoaisi, vaikka suhde ei toimisikaan.

 – Tämä suhde on alkanut eri tavalla kuin mikään aiempi suhteeni. Kumpikin on saanut alusta asti olla täysin oma itsensä, kun ei ole ollut tarvetta yrittää hurmata tai esittää itsestään vain hyviä puolia, Jutta sanoo.

Jasper Pääkkönen sai melkein alastonkuvansa maineikkaaseen amerikkalaislehteen.

Pääkaupunkimme Helsingin hehkutus se vain jatkuu. Nyt vuorossa on amerikkalainen New York Post, joka julkaisi maanantaina nettisivuillaan Helsinki-juttunsa.

Lehti kehuu muun muassa pääkaupungin kylämäistä tunnelmaa, sen huippuravintoloita sekä suomalaista designia – ja tietenkin maamme saunakulttuuria.

– Suomessa sauna ei ole vain kuuma, pimeä huone, jossa hikoilet myrkyt ulos ja lämmittelet kipeitä luitasi. Ennen kaikkea se on kokoontumispaikka, missä – perinteisesti – tavattiin, vauvat syntyivät ja perheet saivat (ja saavat yhä) kokoontua yhteen, lehti kirjoittaa.

Jutun pääkuva on Löylyn saunasta, ja kukas siellä lauteilla istuukaan – näyttelijä-saunayrittäjä Jasper Pääkkönen

Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian näyttävä Löyly-sauna Helsingin rannalla on saanut paljon huomiota niin Suomessa kuin ulkomaisessakin mediassa, ja myös New York Post mainitsee paikan.

Jasperkin on jo ehtinyt törmätä juttuun, ja vahvistaa Facebookissa tosiaan olevansa kuvassa saunan lauteilla nautiskeleva mies.

– Alastonkuvani New York Postissa! Ei ehkä kokonaan alaston, mutta idea kuulostaa hyvältä suomalaisesta, Pääkkönen kirjoittaa päivityksessään, jota hän on maustanut #nakupelle-hashtagilla.