Saara Aallon mielestä Samu Haberin kommentit kertoivat siitä, ettei mies tiedä paljoakaan Saaran urasta. Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg ja Antti Hämäläinen
Saara Aallon mielestä Samu Haberin kommentit kertoivat siitä, ettei mies tiedä paljoakaan Saaran urasta. Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg ja Antti Hämäläinen

Saara Aallon mielestä tuntui pahalta, että hänen uraansa kommentoidaan hataralta tietopohjalta. ”Outo veto Samulta.”

Suomen kykykilpailut läpi kahlannut ja nyt Britannian X Factorin suorissa lähetyksissä kilpaileva Saara Aalto, 29, ei allekirjoita Sunrise Avenue -yhtyeen keulahahmon Samu Haberin Apu-lehdessä esittämiä väitteitä.

Haberin mukaan musiikkiuralla pärjäämiseen tarvitaan hyvä pitkän tähtäimen suunnitelma.

– Jos suunnitelmaa ei ole, käy helposti niin, että Saara Aaltokin tullaan muistamaan vain laulajattarena, joka pärjäsi hyvin X Factorissa, Haber sanoo haastattelussa.

Saara Aalto on Haberin mielestä myös liian mukavuudenhaluinen, mistä ”kaiken” kertoo se, että Aallon management-tiimissä ovat tämän entinen ja nykyinen puoliso. Haberin mukaan artisti tarvitsee sparraajan.

– Toivotaanko liikaa, että laulaja on niin hyvä, että kaikki menee itsekseen eteenpäin? Haber kysyy.

Jututimme huomiseen lähetykseen valmistautuvaa Saara Aaltoa puhelimessa samalla, kun hänen kynsiään laitettiin esiintymiskuntoon. Aallon mukaan Haber kertoi hyviä pointteja musiikkialasta, mutta oli muuten hakoteillä kommenteissaan.

– Tuntui inhottavalta. Miten sellainen ihminen, joka ei tiedä minun urastani, voi mennä kommentoimaan? Outo veto Samulta, Saara Aalto ihmettelee.

”Tuntui inhottavalta.”

– Olen raatanut kuusi vuotta ja tehnyt kaiken itse: kerännyt rahat musiikkivideoihin, perustanut nettikauppoja, mennyt Kiinaan... Se on kaikkea muuta kuin pysymistä mukavuusalueella.

Saaran sosiaalisesta mediasta paljastuu myös nykyään, että hänellä on allekirjoitettuna kansainvälinen managerisopimus.

Saara sanoo, että olisi tehnyt sopimuksen jo Suomessa, jos olisi löytänyt managerin, jolla on hyppysissään merkittävät kansainväliset suhteet. Se ei onnistunut, ja hänen mielestään on vain hyvä, että entinen ja nykyinen puoliso haluavat auttaa.

– He eivät ole millään tavalla esteenä, kun saan ulkomailta yhteistyökumppaneita. Pikemminkin nyt olen vapaa tekemään mitä tahansa, aiempi sopimus olisi vain vaikeuttanut sitä. Tilanne on täydellinen, Saara toteaa.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.