Reeta Vestman, Jenni Karén ja Kristoffer Ignatius kannustavat ystäväänsä Saara Aaltoa kohti X Factorin voittoa. Kuvat kotialbumeista.
Reeta Vestman, Jenni Karén ja Kristoffer Ignatius kannustavat ystäväänsä Saara Aaltoa kohti X Factorin voittoa. Kuvat kotialbumeista.

Saara Aallon ystävät uskovat, että X Factorin jälkeen laulajalla on edessään ura kansainvälisenä tähtenä. – Jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla.

Saara Aalto kilpailee viikonloppuna Britannian X Factorin finaalissa. Läheiset ystävät ovat ikionnellisia ja iloisia Saaran puolesta.

Juuri Linnan juhlissa esiintynyt laulaja, musikaalitähti Reeta Vestman tuntee Saaran yhteisiltä opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta. He ovat esiintyneet yhdessä useaan otteeseen ja toimineet myös toistensa taustalaulajina. Saara on myös laulanut Reetan tyttären kastetilaisuudessa ja Reetan valmistujaisissa.

– Saaralla on ollut aikaa minulle ja perheelleni kiireenkin keskellä. Hän on aina ilahduttanut meitä lahjallaan, Reeta kiittelee.

Hän kertoo seuranneensa X Factoria tunteella ja katsoneensa jokaisen jakson. Reeta ei harmikseen pääse paikalle X Factorin finaaliin, koska hänellä on lauantaina kaksi Saturday Night Fever – Lauantai-illan huumaa -näytöstä Kotkan Kaupunginteatterissa.

– Luottoni Saaraan on kova kuin kivi, uskon, että hän korjaa koko potin! On vaatinut valtavasti tahdonlujuutta häneltä kestää nuo paineet ja nousta yhä uudestaan jaloilleen pudotusuhankin jälkeen. Mutta jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla. Olen äärettömän onnellinen siitä, että hän pääsee vihdoin sille areenalle, minne kuuluukin, Reeta iloitsee.

”Saaran elämäntilanne mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa.”

Reetan mielestä Saara on X Factorin tuotantokoneiston ja oikeiden ihmisten myötä päässyt puhkeamaan täyteen loistoonsa. Hän toivoo Saaralle kaikkea hyvää finaaliin ja tulevaisuuteen.

– En usko, että Saara palaa enää Suomeen. Hänen elämäntilanteensa mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa, ja se on upeaa!

 

Love you @saaraaalto ❤️ @thexfactor #XFactor #SaaraAalto #NoFear2016 #Friends

Kuva, jonka Kristoffer Ignatius (@ignaattius) julkaisi

Kristoffer Ignatius: "Tiedossa mielettömiä juttuja"

Juontaja Kristoffer Ignatius on Saaran läheinen ystävä ja työkaveri. Hän juonsi maanantaina Senaatintorilla järjestetyn Saaran Suomen-vierailun.

– Saaralla on uskomaton matka takanaan. Se on vaatinut valtavasti sitä kuuluisaa sisua, taistelua, valvottuja öitä, stressinhallintaa ja heittäytymistä jokaisella mahdollisella tasolla. Ja tietysti myös muuttoa ulkomaille ja taloudellisia riskejä, Kristoffer listaa.

Kristofferin mukaan Saara on edelleen oma itsensä: avoin, iloinen ja määrätietoinen. X Factor on kuitenkin antanut Saaralle itseluottamusta.

– Saara uskoo entistä enemmän omaan juttuunsa ja siihen, että unelmat toteutuvat. Nyt hänellä ovat edessään ulkomaat ja kansainväliset unelmat. Suomi ei unohdu, mutta uran kannalta keskittyminen suunnataan ulkomaille. Tiedossa on mielettömiä juttuja, odottakaa vaan, Kristoffer vihjaisee.

Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.
Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.

Jenni Karén: "Saara oli tyyni pyörityksen keskellä"

Musiikkiuraa Lontoossa luova Jenni Karén on tuntenut Saaran musiikkiteatteripiireistä pitkään. Saara on myös opettanut Jennille laulamista. Jenni kävi X Factorin live-esitysten puolivälissä kannustamassa Saaraa paikan päällä.

– Oli kiinnostavaa nähdä, millaisessa pyörityksessä Saara oli ja miten kovaa työtä kisassa olo artisteille tarkoittaa. Samalla hän tuntui kovin tyyneltä ja rauhalliselta. Saara otti ihailtavasti vastaan jatkuvat valokuvauspyynnöt ja jaksoi jutella kaikkien kanssa, Jenni kehuu.

Jenni kertoo seuranneensa Saaran uraa Suomessa mielenkiinnolla.

”Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä.”

– Hän ei ehkä ole saanut sopivaa tilaisuutta näyttää, mihin hänestä todella on, ainakaan samalla mittapuulla kuin nyt. Saarahan ei ole tehnyt yhtään virhettä koko X Factorin aikana. Harva maailmantähtikään pystyy laulamaan livenä noin täydellisesti viikosta toiseen.

Jenni arvelee, että finaaliin asti pääseminen on antanut Saaralle lisää uskoa ja uusia tavoitteita.

– Britit ovat selkeästi alkaneet arvostaa ja rakastaa häntä, mitä ei ole ulkomaalaisena helppoa saavuttaa. Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut ihanasti Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä. Toivon, että Saaran kaltaiset tähdet avaavat ovia myös muille suomalaisille artisteille.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Vierailija

IS: Alkoholin vähentäminen ajoi Jari Sillanpään limsa- ja irtokarkkikoukkuun

Lopetin alkoholin juonnin (en ollut suurkuluttaja, lasi viiniä silloin tällöin) puolitoista vuotta sitten kokonaan kun aloin urheilla vakavammin. Puoli vuotta myöhemmin tajusin olevani sokerikoukussa. Saatoin syödä jopa puolikiloa karkkia/suklaata päivässä, joka päivä. Noin vuosi sitten päätin lopettaa sokerin syönnin (karkit ja vastaavat, ei hedelmiä). Alkoholiin en ole sortunut kertaakaan mutta sokeriin monta kertaa. Nyt taas kolme viikkoa ilman mutta vaikeaa se on edelleen. Sokeri on...
Lue kommentti
Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Hanna Kinnusta on haukuttu netissä lihavaksi ja rumaksi, mutta hän on päättänyt rakastaa itseään. – Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

Entinen Salattujen Elämien näyttelijä, nykyinen Radio Aallon juontaja Hanna Kinnunen (o.s. Karjalainen), 37, joutui Salkkari-aikoinaan nettikriitikoiden ruodittavaksi ulkonäkönsä takia. Tänään ilmestyvässä Valtavan ihana – kokemuksia naisen kehosta ja kiloista -kirjassaan Hanna paljastaa, että häntä arvosteltiin tv-näkyvyyden myötä muun muassa syöttöporsaaksi.

Kun negatiivista palautetta alkoi tulla, Hanna hätkähti. Hetken hän jopa uskoi arvostelijoita.

– Kun minua haukuttiin netissä rumaksi ja lihavaksi, ajattelin ensin, että haukkujat ovat oikeassa. Se vahvisti ajatustani siitä, että olen arvoton, Hanna kertoo.

Nyt Hanna ja Valtavan ihana -kirjan toinen tekijä, artistipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorppa haluavat lopettaa, tai ainakin vaimentaa, tuollaiset puheet alkuunsa.

– Nykyään ajattelen, että jokaisen keho kuuluu ihmiselle itselleen eikä kenelläkään ole oikeutta arvottaa tai arvostella sitä. Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä, Hanna näpäyttää.

”Toisen ulkonäön arvostelu on pelkästään huonoa käytöstä.”

– Jokaisella naisella on ollut hetki tai hetkiä elämässään, jolloin hän on miettinyt kriittisesti suhdetta omaan kehoonsa. Meidän pitäisi vapautua sellaisesta ajattelusta. Elämä ja aikamme on liian arvokasta käytettäväksi itsensä ja muiden haukkumiseen.

Läskikin voi olla terve

Hanna elää parhaillaan ruuhkavuosiarkea 7- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa. Hän on huomannut, että paras apu jaksamiseen on liikunta. Hanna käy kuntosalilla kolme kertaa viikossa.

Hanna on kuitenkin huomannut, että monet arvostelijat eivät ajattele urheilullisuuden ja pyöreyden liittyvän yhteen. Kun pyöreä ihminen esiintyy julkisesti itseään arvostaen, moni närkästyy ja alkaa luennoida lihavuuden terveysvaaroista.

”Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin.”

– On ihan bullshittiä ajatella, ettei lihava ihminen voisi olla hyväkuntoinen. Ylipaino itsessään ei ole sairaus. Siitä tulee sellainen vasta, jos keho lakkaa sen vuoksi toimimasta. Ihminen voi olla ylipainoisena hyväkuntoinen ja liikkua paljonkin. Arvostelu kertoo enemmän ihmisten stereotypioista kuin arvostelun kohteena olevasta ihmisestä.

Hanna uskoo, että ulkonäköpaineista ja itsekritiikistä vapautuminen ovat lopulta oma valinta.

– Kun minua on arvosteltu netissä tai kiusattu koulussa, olisin voinut jäädä märehtimään epäreiluuden tunteessa. Katkeroitumisen sijaan olen valinnut, etten anna epävarmuuden tunteelle valtaa.

"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.
"Negatiivisesta ajattelutavasta irtipäästäminen on valinta", Hanna sanoo.

Naiset samalle puolelle

Sama ajattelutapa pätee myös toisten ihmisten arvosteluun. Hanna toivoo, että haukkumisen sijaan erityisesti naiset pitäisivät enemmän toistensa puolta.

– Naiset sysäävät helposti vastuun ulkonäkökritiikistä miehille, vaikka oikeasti kilpailemme toistemme kanssa. Jos me tukisimme ja kannustaisimme toisiamme äänekkäämmin, tulisimme kaikki onnellisemmiksi. Se ei liity pelkkiin kiloihin, vaan myös naisen euroon, lasikattoihin, ihan kaikkeen.

Hannaa itseään oikeaan suuntaan ovat ohjanneet paitsi iän mukanaan tuoma itsetunto, myös äitiys.

– Omille lapsilleni haluan opettaa, että he arvostavat sekä itseään että muita ennen kaikkea yksilöinä.

Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

Vierailija kirjoitti: En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen.. Miksi pitää...
Lue kommentti
Vierailija

Lihavaksi ja rumaksi mollattu ex-salkkaritähti Hanna Kinnunen: Naiset, tukekaa toisianne haukkumisen sijaan

En tiedä miksi minua ärsyttää lihavista ihmisistä puhuttaessa se ettei lihava sanaa juurikaan käytetä..On pyöreitä ,pullukoita , pehmoisia ja kaikkea semmoista mutta lihava sana on useinkin korvattu jollain muulla..Minä olen lihava ihminen ja sillä siisti. Hoikka on hoikka ja lihava on lihava. Eihän se nyt mikään kirosana ole se lihava, mutta sanoppas tuttavallesi jonka näet pitkästä aikaa että oletpas sinä lihonut...On muuten entinen tuttava sen jälkeen..
Lue kommentti