"Koira tuskin koskaan tulee jälkikäteen sanomaan, että pilasimme hänen elämänsä", koiralleen Instagram-tilin perustaneet Pekka Pouta ja Mari Sarolahti nauroivat. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Koira tuskin koskaan tulee jälkikäteen sanomaan, että pilasimme hänen elämänsä", koiralleen Instagram-tilin perustaneet Pekka Pouta ja Mari Sarolahti nauroivat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Pekka Pouta ja Mari Sarolahti avasivat Sini-koiralleen oman Instagram-tilin.

Meteorologi Pekka Pouta ja hänen avovaimonsa, juontaja-toimittaja Mari Sarolahti saapuivat torstai-iltana Speakersforumin järjestämään Puhujagaalaan Vanhalle Ylioppilastalolle.

Mari kertoi miettineensä työkuvioitaan kaikessa rauhassa. Hän ehti tehdä pitkän uran MTV:llä, missä hän työskenteli muun muassa aamuohjelma Huomenta Suomen juontajana lähes 18 vuoden ajan, ennen kuin työsuhde päättyi yt-neuvotteluissa kesäkuussa.

– Olen saanut todella mielenkiintoisia työtarjouksia. Tapahtumamarkkinointi ja mediatoimistoala tuntuvat olevan aikamoisessa nosteessa, Mari jutteli.

Pekka puolestaan kertoi, että Maikkarilla lopetettiin hiljattain yksi työvuoro, joten hänellä riittäisi taas aikaa tehdä ruutuhommien lisäksi muutakin. Sekä Pekka että Mari olivat kiinnostuneita toimimaan puhujabisneksessä ja odottivat illalta ideoita ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Pariskunta on pitänyt suhteessaan matalaa profiilia, mutta he poseerasivat tämän kerran harvinaisessa yhteiskuvassa.

Pekka paljasti, että heidän kaksivuotiaalla Sini-koirallaan on Instagram-tili. Touhukas tyttökoira on järjestyksessään jo toinen pariskunnan yhteinen borderterrieri.

– Se on vasta avattu ja nyt jo hänellä on peräti 170 seuraajaa, he hämmästelivät.

It's dog planet, you see. #bt #terrier #reading #books

Kuva, jonka Sini Trisha Tingel Tangel (@sini_the_dog) julkaisi

Pekka ja Mari kuvailivat koirankuvausharrastustaan hyväksi oppimisprosessiksi some-maailmassa.

– Emme jaa lapsemme kuvia tai muutakaan arkaluontoista. Koira tuskin koskaan tulee jälkikäteen sanomaan, että pilasimme hänen elämänsä, he nauroivat.

Tästä pääset katsomaan Pekan ja Marin koiran hellyttäviä kuvia.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.