Rosa Meriläinen ja Simo Frangén asuivat yhdessä Tampereella. Kuva: Sanoma-arkisto / Panu Pälviä ja Seppo Solmela

Rosa Meriläinen ja Simo Frangén tiedottavat erostaan sosiaalisessa mediassa.

Pitkään yhdessä olleet Rosa Meriläinen, 41, ja Simo Frangén, 53, ovat päättäneet erota.

Pari julkaisi erostaan yhteisen tiedotteen sosiaalisessa mediassa.

"Rosa ja Simo tiedottavat: Rosa Meriläinen ja Simo Frangén ovat eronneet. Molemmat osapuolet toivovat toisilleen erinomaista jatkoa tulevan elämän varrelle. Koska erolle pitää aina olla jokin syy, niin sanotaan nyt vaikka näin: avoliittomme kaatui musiikillisiin erimielisyyksiin. Emme aio kommentoida eroamme julkisuudessa millään tavalla", he kirjoittavat Rosan Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä.

– Kyllä se pitää paikkansa, Simo Frangén vahvistaa erouutisen Ilta-Sanomille.

Koomikko, käsikirjoittaja ja juontaja Simo Frangén sekä kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen menivät kihloihin vuonna 2004 ja asuivat avoliitossa. Heillä on liitostaan 10-vuotias poika Frans.

erimieltä vahvasti..

Rosa Meriläinen ja Simo Frangén eroavat: ”Avoliittomme kaatui musiikillisiin erimielisyyksiin”

Päinvastoin nostan hattua heille noin sen täytyykin mennä eikä ruikuteta ja surkutella iltapäivälehdissä...tuosta on lapsellisuus kaukana enemminkin kypsyys loistaa!Kerrankin pari joka ei heitä lokaa toisen niskaan eron tullessa...isot pisteet..Mitäpä jo tuossa tapuksessa olikin iloinen asia ja mistä tiedät että Simon idea?Mutulla ei kannata mennä ..!
Lue kommentti

Äitiyslomalle ohjaaja Alli Haapasalo ei ole vielä ehtinyt, vaikka laskettuun aikaan on alle kaksi viikkoa.

Syysprinssi-elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Alli Haapasalo odottaa ensimmäistä lastaan amerikkalaisen puolisonsa Christian Giordanon kanssa. 

– Lapsen laskettu aika on 12 päivän kuluttua. Oletamme odottavamme poikaa, Alli kertoi parin saapuessa perjantaina Allas Seapoolin avajaisiin Helsingin Katajanokalle.

Ensimmäinen raskaus on Allin mukaan sujunut hyvin.

– Onneksi on ollut niin helppo raskaus, että pystyy vielä porhaltamaan ihmisten ilmoilla. En ole kertaakaan edes oksentanut, hän virnisti.

Yli kymmenen vuotta New Yorkissa asunut pari muutti Suomeen, kun Alli sai kutsun tulla ohjaamaan Syysprinssiä.

– Olin päättänyt, etten muuta ennen kun minulla on elokuvaprojekti sovittuna. Etenkään kun mies joutui ottamaan lopputilin ja muuttamaan toiselle puolelle maapalloa. Eikä lapsia kannata Amerikassa tehdä, vaan Suomessa, Alli jutteli.

Täydellinen ajoitus

Alli ei ole vielä malttanut jäädä äitiyslomalle, koska hänellä on useita projekteja kesken.

– Vauvan ajoitus on kyllä täydellinen. Alkukesän vauvan kanssa pääsee nauttimaan kunnolla kesästä. 

Synnytystä nainen ei osaa etukäteen jännittää.

– Aion mennä tilanteen mukaan. Jos kaikki menee yhtä hyvin kuin äidilläni meni, niin olen turvallisin mielin.

Nimeäkin tulokkaalle on jo mietitty.

– Haluamme nimen, joka toimii myös kansainvälisesti. Meillä on eri sukunimet, joten pitää miettiä etunimeä senkin mukaan.

Antti Holma kertoo heittävänsä vuosittain kaikki sukkansa roskiin ja korvaavansa ne uusilla.

Näyttelijä Antti Holma kertoi muutama vuosi sitten kokkaavansa joka ilta saman ruoka-annoksen: puoli kiloa kanaa ja Oriental-pata-ainespussin.

Antin tuoreesta Facebook-päivityksestä käy ilmi, että hän noudattaa yhtä minimalistista linjaa myös pukeutumisessaan.

Lue myös: Putous-tähti Antti Holman erikoinen ruokavalio hämmästyttää – mitä sanoo ravitsemusterapeutti?

Hän on jakanut kuvan sukka- ja alushousupinostaan ja selittää sen yhteydessä pukeutumisfilosofiaansa.

– En ymmärrä ihmisiä, jotka valittavat parittomia sukkia ja vaatteiden valinnan hankaluutta. Jos kaikki käyttövaatteet ovat samaa merkkiä, kokoa ja väriä, ei vaikeaa ole ikinä, hän kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Hän kertoo heittävänsä vuosittain kaikki sukkansa roskiin ja ostavansa tilalle uudet – esikuvakseen hän mainitsee muotisuunnittelija Tom Fordin.

– Jos joskus löydän parittoman sukan, vien sen välittömästi ulos talosta, ulkoroskikseen. Näin se ei pääse levittämään entropiaansa jo valmiiksi sotkuiseen elämääni, Antti selittää.

– Luonto ei ehkä kiitä, mutta toisaalta en tee lapsia tähän lohduttomaan väestöräjähdykseen luonnonvaroja kuluttamaan, joten tasoissa ollaan, saatana.

”Jos kaikki käyttövaatteet ovat samaa merkkiä, kokoa ja väriä, ei vaikeaa ole ikinä.”

Antti Holma ei ole ainoa julkisuuden henkilö, joka suosii pukeutumisessaan yksinkertaisuutta, jopa tylsyyttä. Apple-johtaja Steve Jobs pukeutui aina mustaan pooloon. Facebook-menestyjä Mark Zuckerberg vetää joka päivä ylleen t-paidan ja farkut.

Viime vuosina myös moni nainen on hankkinut itselleen muutamasta luottovaatteesta koostuvan ”kapseligarderobin”, joka helpottaa päivittäistä pukeutumista.

Antti Holmalla on ratkaisulleen käytännön perustelu: elämässä on jo muutenkin tarpeeksi kaaosta. Yhden ja saman asun hehkutetaan myös vähentävän päätöksentekoväsymystä. Kun vaatekaapilla pohdiskeluun ei mene joka aamu puolta tuntia, jää enemmän aikaa ajatella muita, mahdollisesti tärkeämpiä asioita.

Voi vaikka keksiä Facebookin. Tai Kissi Vähä-Hiilarin.

Kysely

Ovatko parittomat sukat sinulle ongelma?

Viikon faijailupalkinto menee kantoreppuhommat suvereenisti hallitsevalle Sipe Santapukille.

Apulanta-yhtyeen rumpali Simo ”Sipe” Santapukki näyttää nauttivan sekä kesästä että isyydestä. Hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän poseeraa Turun torilla yhdessä nelikuisen poikansa kanssa. Sipen ja ex-suunnistaja Minna Kaupin lapsi syntyi tammikuun lopulla.

Kuvassa Sipe kantaa vauvaansa kantorepussa. Tunnisteiksi hän on lisännyt muun muassa sanat #torikahvit, #kantoreppu, #rakkaudenkesä, #turunsinappikone sekä #elämäniaurinko.

– Turuilla ja Toreilla. Päällikkö kuskin paikalla, kuvan yhteydessä lukee – mitä ikinä se sitten tarkoittaakin.

Sipe ja Minna eivät ole julkaisseet lapsestaan kasvokuvaa, ja myös tässä kuvassa pojan kasvot ovat piilossa kantorepun uumenissa. Melko tuoreen isän kasvoilla on sen sijaan rento hymy.

Myös muiden Instagram-kuvien perusteella vaikuttaa siltä, että Sipe viihtyy isänä. Viikko sitten hän nautiskeli auringonpaisteesta terassilla, tietenkin lastenvaunut mukanaan.

Pari viikkoa sitten Sipe toivotti hyvää äitienpäivää suloisella varvaskuvalla.

– Näillä jaloilla ei ole otettu vielä askeltakaan. Mitä elämänpolkuja ne ikinä päättävätkin talsia, äidillä on siinä(kin) asiassa valtaisa merkitys, hän kirjoitti kuvan yhteydessä.

Kruununprinsessa Victoria korostaa ammattiavun tärkeyttä syömishäiriöstä toipumisessaan.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria täyttää tämän vuoden heinäkuussa 40, mutta hän on ollut paljon esillä julkisuudessa syntymästään asti.

Pyöreiden vuosien kunniaksi ruotsalainen TV4-kanava on tehnyt kaksiosaisen dokumenttiohjelman, jossa käydään läpi Victorian elämää. Ensimmäinen osa ilmestyi perjantaina.

Myös Victoriaa haastatellaan dokumentissa. Ykkösosassa käydään läpi nuoren prinsessan kokemia paineita, jotka lisääntyivät hänen täytettyään 18 vuotta ja saatuaan enemmän edustustehtäviä ja vastuuta. Samalla alkoi myös valmistautuminen kuningattaren rooliin.

Lukion jälkeen Victoria matkusti Ranskaan opiskelemaan, mistä palattuaan hänen laihuutensa alkoi kiinnittää huomiota. Vuonna 1997 hovi tiedotti, että prinsessa on sairastunut syömishäiriöön. Vähän aikaa sen jälkeen kuninkaallinen perhe päätti, että Victoria matkustaa Yhdysvaltoihin saadakseen hoitoa sekä ennen kaikkea rauhaa.

20-vuotias prinsessa Victoria loppuvuonna 1997. Seuraavan vuoden alussa hän matkusti Yhdysvaltoihin. Kuva: Reuters
20-vuotias prinsessa Victoria loppuvuonna 1997. Seuraavan vuoden alussa hän matkusti Yhdysvaltoihin. Kuva: Reuters

Nyt kruununprinsessa vaikuttaa itsevarmalta ja hyvinvoivalta. Hän on naimisissa prinssi Danielin kanssa ja parilla on kaksi suloista lasta, prinsessa Estelle, 5, ja prinssi Oscar, 1.

– Kävin läpi vaikean kauden itseni kanssa ja tarvitsin aikaa selvittääkseni asiat ja löytääkseni jälleen tasapainon. Ja ehkä myös oppiakseni tuntemaan itseni ja missä rajani menivät, Victoria muistelee syömishäiriötään ohjelmassa.

”Kävin läpi vaikean kauden itseni kanssa.”

Victoria kertoo vaatineensa itseltään liian paljon. Hänen mukaansa se liittyi myös silloiseen ikään, kun hänen piti tehdä itselleen selväksi, kuka hän on.

Yksin se ei tapahtunut.

– Yhdysvalloissa sain myös jotain, mikä on minulle erittäin tärkeää. Ammattiapua, Victoria sanoo ohjelmassa.

– Se opetti minua pukemaan tunteeni sanoiksi ja ymmärtämään sen, mitä tunnen ja sitä kautta myös asettamaan itselleni rajat, etten vaatisi itseltäni liikaa, mihin minulla oli taipumus.

Yhdysvalloista palattuaan Victoria otti tehtäväkseen huolehtia itsestään entistä paremmin ja hakeutui kuntosalille. Siellä hän tapasi Daniel Westlingin, josta Victoria puhuu kauniisti ohjelman haastattelussa.

– Hän on viisas ihminen, jonka lähellä tunnen oloni erittäin hyväksi.