Roope Salminen kommentoi hänen ja Sara Siepin suhteesta lyhyesti Radio Suomipopin haastattelussa. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Tuomas Selänne
Roope Salminen kommentoi hänen ja Sara Siepin suhteesta lyhyesti Radio Suomipopin haastattelussa. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Tuomas Selänne

Roope Salmista ärsyttävät utelut siitä, kulkeeko avosiippa Sara Sieppi mukana festarikeikoilla.

Roope Salminen varmasti ajatteli, että huhtikuisen Facebook-päivityksen jälkeen kukaan ei enää kyselisi hänen ja Sara Siepin suhteesta.

Kuinka väärässä olikaan mies!

Tällä kertaa Roope sai vastailla avopuolisoonsa liittyviin kysymyksiin Radio Suomipopin haastattelussa.

– Aina ne kysyy siitä jotain. En ymmärrä, mikä siinä voi enää kiinnostaa. Jos kaikki tietävät jo, että me seurustellaan, niin mikä siinä on se juttu? Kaksi ihmistä seurustelee ja ei siinä mitään, Salminen totesi kyllästyneen kuuloisena.

Roopelta on muun muassa kyselty, kulkeeko Sara mukana Koirat-yhtyeen keikoilla.

– No on tai ei, mitä välii? Mitä joku Pihtiputaalla saa siitä irti, et mä sanon et joo, se on mukana tai se ei oo mukana? Saralla on oma elämä, ja mulla on oma elämä, ja välillä se on mukana, välillä ei. Niin kuin normaalit ihmiset tekevät.

Katso Roope Salmisen haastattelu Radio Suomipopin studiossa täältä.

Sara Siepin kesä on kiireinen. Kuva: Liisa Valonen
Sara Siepin kesä on kiireinen. Kuva: Liisa Valonen

Sara Sieppi: ”Roope on menossa koko ajan”

Pariskunnan kesä on niin kiireinen, että yhteistä aikaa on niukasti, uutta tv-projektia aloitteleva Sara Sieppi kertoi Me Naisille Ruisrockissa.

– Roope on menossa koko ajan, viikonloppuisin tulee harvemmin nähtyä.

Kun pariskunnalla on yhteistä aikaa, saattaa Roope kuunteluttaa Saralla tuoretta musiikkiaan.

– Roope kysyy mielipidettäni, biisit menee mun kautta. En kuitenkaan itse ymmärrä musiikista niin paljoa, että osaisin sanoa mielipidettäni esimerkiksi siitä, kumpi versio on parempi, Sara nauroi.

”Kyllästyimme, kun kaikki kyselivät.”

Kaikki lähti yhteisestä jouluvideosta

Marraskuusta asti seurustelleen parin suhteesta tuli julkinen huhtikuussa, kun Roope kirjoitti Facebookiin: ”Sara Sieppi on mun avovaimo ja kyllä, rakastan häntä tosi paljon”.

– Kyllästyimme, kun kaikki kyselivät, Sara sanoi Me Naisille toukokuussa.

Sara ja Roope tapasivat ensimmäisen kerran joulukuussa 2013. Tuolloin Roope pyysi Saraa esiintymään Roope Salminen ja Koirat -bändinsä jouluvideolle. Sara esitti videolla Roopen tyttöystävää.

– En tuntenut Roopea sitä ennen. Minun oli tarkoitus mennä myöhemmin katsomaan se keikka, mutta en päässyt. Puolitoista vuotta myöhemmin viime syksynä Roope laittoi viestin, että nyt olis Tavastialla keikka, tuu tsekkaan. Siitä se lähti, Sara kertoi Me Naisten haastattelussa.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.