Rita ja Aki. Kuva: Sanoma-arkisto / Juha Salminen
Rita ja Aki. Kuva: Sanoma-arkisto / Juha Salminen

Liikunnanohjaaja kertoo, että biologinen kello on alkanut tikittää.

Temptation Island Suomi -ohjelman ensimmäiseltä kaudelta ja Akin ja Ritan rakkausdieetit -sarjasta tutut Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen viettävät pian ensimmäistä hääpäiväänsä. Rita kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että pariskunta yrittää tällä hetkellä kovasti hankkia perheenlisäystä.

– Olemme ihan tosissamme puhuneet siitä. Kovasti haluamme lisääntyä, Rita sanoi haastattelussa.

Hän myös totesi parin tekevän ensimmäisen lapsen eteen töitä ”käytännössä koko ajan”.

– Peitto heiluu aamusta iltaan.

Aiemmin lasten hankkiminen ei ole ollut pariskunnalle ajankohtaista. Yksi syy on ollut Ritan kilpa-aerobicura, jonka takia hänen on pitänyt olla jatkuvasti hyvässä kunnossa. Nyt he kuitenkin kokevat olevansa valmiita. Rita on 37-vuotias ja Aki 40.

– Johan tässä jo biologinen kellokin tikittää! Rita kertoi Ilta-Sanomille.

Muistatko tämän?

Rita ja Aki eivät ole ainoita, jotka ovat kertoneet ”heiluttavansa peittoa aamusta iltaan” perheenlisäys mielessään. Viime keväänä Kim Kardashian, 34, kertoi Keeping Up With The Kardashians -sarjassa, että toisen lapsen hankkiminen miehensä Kanye Westin kanssa oli pahimmillaan jopa puuduttavaa.

– Olen ihan poikki. Olen harrastanut seksiä tyyliin 500 kertaa päivässä. Tämä on turhauttavaa. Olen uupunut, ja tämä tuntuu pakotetulta, hän kertoi.

Lopulta turhautuminen kuitenkin päättyi: pariskunta sai pojan viime joulukuussa. Hän sai nimekseen Saint. Pariskunnan kolmevuotiaan esikoistyttären nimi on North.

Juttua muokattu 26.7.2016 kello 18.33: Aki Mannisen sukunimi oikeaan muotoon. Mannisen sukunimi oli jutussa alun perin virheellisesti Nieminen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.