Geenitestiin päästäkseen Heidin piti selvittää, millaisia syöpiä hänen suvussaan on sairastettu. ”Ehkä esimerkkini herättää muitakin testiin, ja testaamisesta tulisi tavallisempaa.”

Heidi Sohlberg sai tietää kantavansa rintasyövälle altistavaa geeniä. Tieto nosti uudelleen pintaan surun äidistä, joka kuoli samaan sairauteen 25 vuotta sitten vain 37-vuotiaana.

Helsingin Kirurgisen sairaalan rintarauhasyksikkö sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa kivitalossa. Odotushuoneessa istuu Heidi Sohlberg, 34, jota on jännittänyt jo aamusta asti. Jos sykemittarin olisi jättänyt päälle treenin jälkeen, se varmaan näyttäisi vieläkin sataaviittäkymppiä.

Samassa salissa istuu kymmenen naista. Joku selaa lehtiä, toinen täyttää ristikkoa, Heidi plärää somea ja lähettää tekstarin muutamalle ystävälleen. Vastaukseksi tulee tsemppitoivotuksia: kaikki menee varmasti hyvin.

Heidi silmäilee muita naisia ja tajuaa, että jokaisella on oma tarinansa, mutta täällä asia on yhteinen.

Sitten yhden pukuhuoneen ovi aukeaa, ja hymyilevä rouva huikkaa: ”Tsemppiä, minulla on kaikki hyvin!”

Heidin rintatutkimus on vain yksi monista, joihin hän tulevina vuosina joutuu. Pari kuukautta sitten geenitestitulos paljasti, että Heidi kantaa BRCA2-geenimutaatiota. Sen takia hänellä on jopa 80 prosentin todennäköisyys sairastua rintasyövän samaan muotoon, johon hänen äitinsä menehtyi vain 37-vuotiaana.

Sairaalamiljöö muistuttaa vahvasti äidin syöpätaistelusta.

Jalat alta

Kyyneleet puskevat pintaan aina, kun Heidi palaa hetkeen, jolloin sai kuulla omasta testituloksestaan.

Sairaanhoitaja soitti sovittuun aikaan ja ehti hädin tuskin esittäytyä, kun Heidi jo arvasi viestin.

– Vaistosin hoitajan äänensävystä, etteivät uutiset olleet hyviä.

”Tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojeni alta.”

Heidi oli silloin kotona sairaspäivää viettäneen kuopuksensa Sofian, 6, kanssa. Tyttö touhusi leikeissään, kun äiti romahti pelonsekaiseen itkuun naapurihuoneessa.

– Tiesin kyllä, että mahdollisuuteni olivat viiskyt–viiskyt: minulla joko olisi syöpägeeni tai ei. Silti olin pienessä mielessäni ajatellut, että eihän sitä minulla ole, Heidi sanoo.

– Kun hoitaja sitten kertoi tuloksen, tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojeni alta. Tuskanhiki puski päälle, käteni alkoivat täristä ja jalat menivät alta. Tuli itku ja pelko, että nyt minä sairastun ja menehdyn rintasyöpään kuten äitini.

Ensimmäiseksi Heidi soitti puolisolleen Niklas Sohlbergille ja sitten isälleen Juha Willmanille. Isä otti uutisen vastaan tyynesti.

– Isä sanoi aavistaneensa tuloksen. Samalla hän muistutti, että tieto on hyvästä ja että sen ansiosta voin tehdä ennaltaehkäiseviä ratkaisuja. Hän oli ensimmäinen, joka sai minut ajattelemaan, että ei mitään hätää, tästä selvitään kyllä.

– Minulle tuli tunne, että isä osasi ajatella pidemmälle, koska oli jo kertaalleen joutunut käsittelemään tällaisia asioita äitini kanssa.

Häilyviä muistikuvia

Omien uutisten keskellä mieleen ovat palautuneet muistot lapsuudesta. Heidi on likimain saman ikäinen ja samassa elämäntilanteessa kuin hänen äitinsä oli sairastuessaan. Heidi täyttää toukokuussa 35, äiti oli syövän löytyessä 32.

”Äiti olisi täyttänyt 38 vuotta vappuaattona, mutta menehtyi päivää aiemmin.”

Heidin esikoinen Josefiina täyttää pian yhdeksän, Heidi itse oli kymmenvuotias menettäessään äitinsä. Heidin isoveli oli tuolloin 12-vuotias.

– Äiti olisi täyttänyt 38 vuotta vappuaattona, mutta menehtyi päivää aiemmin. Tänä vuonna hänen kuolemastaan tuli 25 vuotta. Vappu ja äitienpäivä nostavat aina erityisiä tuntemuksia pintaan.

– Olen miettinyt paljon, millaisia asioita äiti joutui käymään läpi. Hän on käynyt omaa taisteluaan sairauden kanssa ja samalla jättänyt hyvästejä perheelleen.

Heidi sanoo perineensä isältään tavan pohtia ja vatvoa asioita iltaisin tai keskellä yötä.

– Silloin murheet kasvavat moninkertaisiksi. Ajatukset kirkastuvat vasta, kun niistä puhuu ääneen muiden kanssa.

Äitiä muistellessaan Heidi saattaa edelleen liikuttua kyyneliin. Herkkä luonnekin on kuulemma sukuvika.

– Äidistä muistuttavat hetket saavat helposti kyynelkanavani auki. Ajattelen kuitenkin, että tapahtuma kulkee aina mukana elämässäni. Miksi minun pitäisi koskaan unohtaa tai selvitä siitä?

Äidin sairausajasta Heidillä on vain utuisia muistikuvia. Hän ei ole varma siitä, kauanko äiti sairasti, milloin lapsille kerrottiin syövästä tai milloin sairaus todettiin mahdottomaksi voittaa.

– Sen muistan, että sairaalassa oli ahdistava tunnelma, ja miten karmea kokemus oman äidin hautaaminen oli. Ehkä siksi hermoilen sairaaloissa ja välttelen osallistumasta kenenkään hautajaisiin, Heidi aloittaa.

– Olen käynyt uudestaan läpi lapsuuttani ja sitä hetkeä, kun jouduimme luopumaan äidistä. Se on ollut sen verran raju kokemus, etten halua tyttärieni koskaan joutuvan kokemaan samaa.

 


”Saatan olla turhamainen, mutta mietin, miten leikkaus vaikuttaisi ulkonäkööni.”
”Saatan olla turhamainen, mutta mietin, miten leikkaus vaikuttaisi ulkonäkööni.”

Kroppa toipuu...

Kantamansa geenin vuoksi Heidillä on jopa kahdeksan kertaa suurempi todennäköisyys sairastua rintasyöpään kuin heillä, joilla ei ole samaa mutaatiota perimässään. Heille, joilla on todettu perinnöllinen taipumus sairauteen, on tarjolla tehostettua seurantaa sekä ennaltaehkäiseviä leikkauksia. Rintasyöpä on sairaus, josta selviytymisessä varhainen reagointi on tärkeä asia.

Rintarauhasten poisto on rankka ja suuri operaatio, mutta ainoa tapa merkittävästi vähentää sairastumisriskiä. Amerikkalaisnäyttelijä Angelina Jolie kertoi omasta leikkauksestaan vuonna 2013.

– En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, menenkö leikkaukseen ja milloin, mutta pidän sitä erittäin vahvana vaihtoehtona.

Operaatio laskisi sairastumisriskin 80 prosentista viiteen.

”Lapseni ovat suuri motivaatio sille, että valitsen rintaleikkauksen.”

Leikkaus, jossa rintojen oma täyte poistetaan ja korvataan jollain muulla kuulostaa Heidistä pelottavalta.

– En ole koskaan ollut veitsen alla, minua ei ole ikinä nukutettu ja sairaalassakin olen ollut vain synnyttämässä.

– Haluan kuitenkin tehdä kaikkeni, etteivät tyttäreni joutuisi lapsuudessaan käymään läpi samaa, jonka minä ja veljeni koimme. Lapseni ovat suuri motivaatio sille, että valitsen rintaleikkauksen.

Vaativaa operaatiota ei suositella kevyesti, mutta Heidin perhetaustan perusteella lääkärit ovat suhtautuneet positiivisesti sen puolesta. Heidi on myös nuori ja loistavassa kunnossa kestämään leikkauksen ja toipumaan siitä. Yleensä leikkausta seuraisi muutama sairaalapäivää ja kahden kuukauden sairausloma.

– Olen jo pitkään urheillut ja elänyt terveellisesti ja tunnen olevani parhaassa kunnossa sitten esikoiseni syntymän. Ihan kuin alitajunnassa olisin aavistanut, että jotain tällaista tapahtuu. Fyysisesti olisin nyt valmis leikkaukseen.

...mutta kestääkö pää?

Henkisestä puolesta Heidi on eniten huolissaan.

– Olen jo miettinyt, miten pää kestäisi ja miten kaltaiseni duracell malttaa olla aloillaan. Minut pitäisi todennäköisesti kahlita sänkyyn. Hulluksihan minä tulisin!

– Tuntuu myös vieraalta ajatukselta jäädä täysin muiden armoille, vaikka luotankin lääkärien osaamiseen ja tiedän parhaiden olevan todellisia taiteilijoita.

Heidi on jo kerännyt leikkauspöydälle joutuneiden ystäviensä kokemuksia. Useimmat ovat kannustaneet olemaan pelkäämättä.

– Osa on kuvaillut nukutusta ihanaksi kokemukseksi. Joku jopa sanoi ikävöivänsä sitä tunnetta, kun vain vajoaa uneen, Heidi kertoo huvittuneena.

Leikkauksessa mietityttää myös raha. Heidi on yksityisyrittäjä, ja vaikka puolisollakin on oma menestyvä uransa, haluaa Heidi hoitaa osuutensa perheen taloudessa.

– Sairauslomaa pitäisi varmaan ennakoida pistämällä vähän rahaa sukanvarteen ja elellä sitten miehen armoilla. No, ehkä Nikke olisi valmis siihen, Heidi puhkeaa nauruun.

– Tällä hetkellä työtilanteeni on hyvä, mutta mitä tapahtuu, jos jään kuukausiksi pois työelämästä? Yrittäjällä ei ole mitään turvaa tällaisten varalle. Mitä jos hyviä työjuttuja menee ohi?

Samalla Heidi muistuttaa, että leikkaus on kuitenkin todennäköisesti helpompi vaihtoehto kuin toipua syövästä.

– Ymmärrän, että syöpähoidot ovat 25 vuodessa kehittyneet valtavasti. En silti haluaisi ottaa riskiä.

Naiseus ei riipu rinnoista

Operaation yksityiskohtia Heidi on jo käynyt läpi kirurgin kanssa. He ovat puhuneet esimerkiksi siitä, käytettäisiinkö rintojen täytteinä silikonia vai kehon omaa rasvakudosta. Jälkimmäinen tarkoittaisi viiltoja rintojen lisäksi reisiin ja vatsaan.

– Olen aina vaalinut kauneudessa luomua enkä ikinä menisi kauneusleikkaukseen. Minulla on vahvat naururypyt, jotka saavat näkyä, Heidi sanoo.

– Mutta tässä kohtaa ilmoitin heti, että käyttäkää mitä tahansa täytettä, jos sillä vältytään ylimääräisiltä viilloilta. Kyllähän se nyt vaikuttaa toipumiseen, jos on joka puolelta vedelty auki.

”En ajattele, että naiseuteni jotenkin kärsisi, mutta mieluummin valitsen kaksi arpea kuin useamman.”

15 vuoden takainen Miss Suomi ei enää tee alusvaate- tai uimapukukuvauksia, mutta ulkonäkö on edelleen tärkeä väline työssä televisiossa sekä juontajana.

– Saatan olla turhamainen, mutta totta kai mietin, miten leikkaus vaikuttaisi ulkonäkööni. En ajattele, että naiseuteni jotenkin siinä kärsisi – se ei ole rinnoista kiinni – mutta valitsen mieluummin kaksi arpea kuin useamman.

Rintarauhasten poisto ei ole este lasten saamiselle, mutta imettämiselle kyllä. Kun Heidi sai kuulla rintasyöpägeenistään, ensimmäisessä tunneryöpyssä tuli myös ajatus, että lapset on nyt hankittu.

Geenimutaatiota kantavilla on korkeampi riski sairastua myös munasarjasyöpään. Niiden poistaminen olisi lopullinen piste vauvasuunnitelmille. Siksi lääkärit ovat muistuttaneet, ettei munasarjaleikkauksella ole kiirettä.

– Olen tyytyväinen, että meillä on nämä kaksi ihanaa tyttöä. Juuri nyt en edes tiedä, haluaisinko enempää lapsia.

Täältä pesee, maailma!

Alun sokki ja suru ovat vaihtuneet uhmakkaaksi voitontahdoksi. Näyttämisen halu kuuluu Heidin peruspiirteisiin. Viimeksi se näkyi Elixir-ohjelman kuvauksissa, kun hän sai päähänsä onnistua leuanvedossa maailmanennätysmies Joonas Mäkipellon edessä. Heidi teki elämänsä ensimmäisen leuanvedon tv-kameroiden seuratessa.

– Sama näyttämisenhalu nostaa päätään tässä syöpäjutussakin. Ajattelen, että hitto, täältä pesee, maailma. Aion elää täysillä enkä suostu synkistelemään.

Heidi alkoi toteuttaa asennettaan tyttökaverusten Tahko-viikonloppuna pian geenitestitulosten selvittyä. Joanna Kuvajan ja Satu Tuomiston kanssa he tanssivat pöydillä ja nauroivat aamusta iltaan.

– Reissu tuli kuin tilauksesta, se auttoi katkaisemaan synkistelyn ja asian vatvomisen. Päätimme mennä täysillä ja onnistuimme siinä täydellisesti.

– Samaa asennetta pitäisi vaalia elämässä koko ajan: että eläisi täysillä joka päivä.

Vuodenvaihteessa Heidi sopi Sadun kanssa herkkulakosta. Veto kesti sata päivää, ja panoksena oli tuhannen euron sakko.

– Kummallekin kävi hyvin. Herkkulakko piti ja jäi päälle. Oloni on energisempi, iho on hyvässä kunnossa ja sokeripöhö poissa. En halua tunkea sokerimyrkkyä enää elimistööni.

”Tällaisen sairauden varjossa hyvinvointi tuntuu vielä tärkeämmältä.”

Heidi treenaa säännöllisesti punttisalilla, käy tanssitunneilla, lenkkeilee, ui ja pyöräilee. Elokuussa odottaa sprinttitriathlonkisa Turussa. Siellä Heidin tavoite on päihittää oma viimevuotinen aika.

Sohlbergien kodin olohuoneessa nököttää kaksi kuntopyörää ja erilaisia vitkuttimia ja hetkuttimia, kuten Heidi niitä kuvailee. Urheilu on luonteva osa koko perheen arkea – myös 6- ja 8-vuotiaiden tyttärien, äidin tärkeimpien.

– Meillä tytötkin liikkuvat, vaikka emme tuputa sitä heille. Yksi ilta tulin tanssitunnilta kotiin, kun tytöt kysyivät, vedettäisiinkö vielä kuntopiiri, Heidi nauraa.

– Terveellinen ruoka ja liikunta ovat olleet valintojani jo pitkään, mutta tällaisen sairauden varjossa hyvinvointi tuntuu vielä tärkeämmältä. Syöpäriski on yksi syy lisää pitää siitä kiinni.

Heidi Sohlberg
  • Sisustussuunnittelijaksi opiskellut juontaja syntyi Jyväskylässä 17.5.1981.
  • Vuoden 2001 Miss Suomi kuuluu nykyään mm. Elixir-ohjelman vetäjiin.
  • Asuu Espoon Nuuksiossa 6- ja 8-vuotiaiden tyttäriensä ja puolisonsa Niklas Sohlbergin kanssa.
  • Osallistuu elokuussa Turussa pidettävään sprinttitriathlonkisaan.
  • Heidin suvussa usea nainen on sairastanut rintasyövän. Heidillä on sairastumisriskiä lisäävä BRCA2-geenimutaatio.
Lääkäri

Rintasyöpägeeniä kantava Heidi Sohlberg: ”Teen kaikkeni, etteivät tyttäreni koe samaa kuin minä”

Kun suvussa on useita rinta- tai munasarjasyöpiä nuorella iällä, kannattaa hakeutua tutkimuksiin ennen kuin syöpä tulee. Ne tulee aloittaa viisi vuotta ennen kuin suvussa ensimmäinen on sairastunut (esim. jos äidin syöpä löydettiin 35-vuotiaana, niin tytärten kannattaa mennä tutkimuksiin 30-vuotiaana).Geenitestejä ei ymmärtääkseni tehdä alaikäisille, mutta täysikäisille kylläkin. Eräs näitä BRCA-geenivirheen kantavia naisia hoitava lääkäri kehottaa hankkimaan kolme lasta nuorella iällä (suojaa...
Lue kommentti

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti