Arttu Wiskarin kiistelty kappale ei herättänytkään oksennusreaktiota vaan myi kultaa. Nyt muusikko valmistautuu tyttärensä syntymään.

Pyyntö ”Saanko rinnoistasi tilkan kahvimaitoa?” ei herättänytkään suomalaisissa oksennusreaktiota. Sen sijaan Arttu Wiskarin, 31, vuosi sitten julkaistu Kahvimaitoa-biisi on juuri saavuttanut kultalevyrajan. Artisti on saavutuksesta mielissään.

– Musiikkiani pidetään iskelmävaikutteisena ja aikuisempaan makuun menevänä eikä siinä genressä menestyminen ole ihan itsestään selvä juttu.

Nyt kultalevysaavutukseen vaikutti erityisesti menestys nettilatauksissa. Myös nuori yleisö on siis löytänyt biisin.

– Jokainen artisti elää uusien laulujensa takana jännityksessä, miten kappale lähtee. Ei takuulla ole muusikkoa, joka ei naputtelisi nimeään Spotifyihin ja edes joskus tarkistaisi, miten se siellä vetää. Nyt streamausten perusteella voisi väittää, että Arttu Wiskarikin on cool. Se on ehkä siisteintä koko tässä jutussa, Arttu nauraa.

Ei rintamaitoreseptejä

Surkuhupaisiin tositapahtumiin perustuvassa kappaleessa yh-äidin yhden illan juttu päättyy siihen, kun hänen on kiirehdittävä kotiin imettämään. Lähtiessä miesseuralainen pyytää saada rintamaitoa aamukahviinsa.

– Parhaat sanoitukset syntyvät jostain älyttömästä jutusta, niistä syntyy eniten keskustelua. Tässä oltiin tarkoituksella provosoivia. Olen tottunut siihen, että musiikkini aiheuttaa aina jonkinlaisen ryöpyn, Arttu miettii.

– Seuraavissa lauluissa olisi kiva kuitenkin tehdä paluu juurille. Sokeeraaminen ei ole itsetarkoituksellista.

Arttu on saanut biisistään palautetta laidasta laitaan, mutta esimerkiksi rintamaitoreseptejä ei ole hänelle ehdoteltu.

"En kehtaa leveillä tai paukutella henkseleitä."

Uusi kultalevy on Artun uran viides.

– Aiemmin kultalevyt nököttivät kellarissa, mutta sitten vaimo tuumi, että kivahan ne olisi laittaa esille. Sanoin, että päätä sinä, mitä niillä tehdään. Nyt levyt on nakuteltu olohuoneen pikkuseinälle, Arttu kertoo.

– Olen sillä viisiin perisuomalainen, etten kehtaa niillä leveillä tai paukutella henkseleitä.

Sairaalakassi valmiina synnytykseen

Wiskareilla valmistaudutaan parhaillaan toisen lapsen syntymään. Esikoispoika täyttää marraskuussa kaksi vuotta. Nyt Artun ja Pauliina-vaimon perhe kasvaa tyttärellä.

– Tällä kertaa fiilis on rauhallisempi. Emme ryntää sairaalaan jokaisesta supistuksesta.

Jos Arttu jotain otti opikseen esikoisen syntymästä, ainakin hän aikoo nyt olla valmistautuneempi.

– Edelliskerralla luulin, että vain kävisimme Jorvissa ja jatkaisin sitten treeneihin. Olin verkkareissa ja pipossa eikä meillä ollut edes sairaalakassia mukana. Tällä kertaa kassi on jo nyt pakattuna.

Radiohommia salanimellä

Musiikkiuransa alussa Arttu haaveili radiosoitosta ja keikoista.

– Nyt viisi kuusi vuotta myöhemmin nuo haaveet ovat tulleet todeksi. Sellainen kolahtaa ajatuksissa aika kovaa. Jatkossa olisi kiva tukea uusia artisteja omissa tavoitteissaan.

Juuri taustavaikuttamisesta voisivat löytyä Artun seuraavat unelmat.

– Olen aina ollut kiinnostunut tekemään monenlaista ja erilaista ja olen monesti miettinyt töistäni onko tämä sitä, mitä haluan tehdä lopun elämääni.

Artistihommien lisäksi Arttu on innostunut tuottamisesta ja ohjelmien ideoinnista. Miehelle on useaan otteeseen tarjottu töitä muun muassa radiosta.

– Joitakin juttuja olen tehnyt undergroundnimellä, mutta en aio paljastaa, mikä salanimeni on, hän sanoo.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!