Näyttelijä Richard Gereä on ylistetty lahjakkaaksi ja seksikkääksi elokuvaguruksi jo 30 vuotta. Ei ihme, etteivät kehut tunnu enää missään. Sen sijaan oma elämäkertaelokuva miellyttäisi...
Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset -lehdessä vuonna 2000.

Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset -lehdessä vuonna 2000. ( Linkki tiedostoon )

Aamun sanomalehdissä on liuta arvosteluja Vedätyksestä, mutta Richard Gere ei lue niistä yhtäkään.

– Njaah, filmitähti tuhahtaa ja ottaa ison kulauksen mukistaan ennen kuin jatkaa:

– Ei niistä ole mitään hyötyä.

Ei, vaikka Richard Geren, 57, panosta pääosassa suitsutetaan, vaikka ruotsalaisen Lasse Hallströmin ohjaustyötä ylistetään ja vaikka Clifford Irvingin tosielämän huijaritarinaa kuvaillaan vähintäänkin nerokkaaksi.

Gereä on kyllästetty ylisanoilla jo neljällä vuosikymmenellä, joten piittaamattomuus lienee ymmärrettävää. Hän nojaa taaksepäin tuolissaan toimistollaan New Yorkin Greenwich Villagessa ja vaikuttaa innostuneemmalta ohimenevän paloauton ujelluksesta kuin ensiiltansa arvioista. Gere on Hollywoodin filmimarkkinoiden guru ja tietää sen. Vaikka mies kuvaisi kuusi tuntia nukkumistaan, sitä rynnittäisiin katsomaan elokuvateattereissa ympäri maailman.

15 miljoonan mies

Richard Geren charmi, eli tihrut silmät, muhkea nenä, flirttaileva suu, leveät hartiat ja se karismaattinen läsnäolo, löi ensi kerran läpi 1970-luvulla. Etsin sinua Mr Goodbar (1977) oli vasta alkusoittoa American Gigololle (1980) sekä Upseerille ja Herrasmiehelle (1982). Ja kun Geren karisma keksittiin vielä kirjoittaa samaan elokuvaan Julia Robertsin pusuhuulien kanssa, studiot olivat hukkua Pretty Womanin (1990) ja Morsian karkuteillä (1999) -pätkän lipputuloihin.

– Hollywoodissa elokuvanteosta on tullut järjestäytynyttä ja kallista bisnestä. Mieti nyt, kolme miljoonaa dollaria elokuvasta on kuin alennusmyynti, kaksikymmentäkin miljoonaa on vielä halpa filmi. Hollywoodissa on puhtaasti kyse liikevaihdosta. Siksi riippumattomat independent-elokuvat alkavat herättää kiinnostusta yhä laajemmin.

Gere on kyllä kuitannut oman osuutensa kakuista. 2000-luvulla tähden perustaksa on 15 miljoonaa dollaria pääosasta. Sillä studiot ostavat näkyvyyttä ja yleisövirtoja, erityisesti naisia.

Mies onkin huomioitu kaikilla mahdollisilla kuumuutta kartoittavilla listoilla. Hän on päässyt Peoplen 50 Maailman kauneinta -listalle, Seksikkäin mies –voittajaksi sekä ensimmäisenä uroksena Voguen kanteen. Erityisen hot hän oli naidessaan huippumalli Cindy Crawfordin vuonna 1991 ja vielä hotimpi erotessaan neljä vuotta myöhemmin.

– Menestys on tuonut eteeni hienoja tilaisuuksia, mutta kukaan ei ole osannut valmistella minua kuuluisuuteen. Varsinkin alkuvuosina koin esilläolon taisteluksi. Tuntui kuin minut olisi pudotettu keskelle uutta todellisuutta, eikä se ollut helppoa. Reagoin kuin eläimet, pysyttelin poissa, sivustalla hälinästä. Vasta vuosien mittaan minusta on tullut sopeutuvampi ja hyväksyvämpi kuuluisuutta kohtaan, näyttelijä pohtii.

Nykyään Gere on kääntänyt tunnettuuden työkalukseen. Buddhalaisuutensa hän löysi jo 1970-luvulla, mutta mitä mittavampaa menestystä hän on saanut päivätyössään, sitä suuremmalla äänellä hän on alkanut puhua uskontonsa, Tiibetin, sen itsenäisyyden, ihmisoikeuksien, maailmanrauhan, luonnonsuojelun ja aids-tietoisuuden puolesta. Gere antaa hyväntekeväisyydelle milloin aikaansa, milloin miljooniaan.

– Auttamisessa on kyse ihan perusjutuista. Jos minulla on varaa vaikkapa sponsoroida Dalai Laman kirjoja, teen sen mielelläni.

Perhe-elämää ja joogeja

Kaiken maailmanparantamisen rinnalla Richard Gere on paljastanut myös mukavuudenhalunsa. Mielipuuhaa on pysytellä kotosalla perheen kanssa. Seksisymboli on kuudetta vuotta naimisissa näyttelijä Carey Lowellin kanssa, ja myös vaimo on kääntynyt buddhalaisuuteen. Pariskunnan poika Homer James Jigme, 7, on pian tokaluokkalainen. Myös Careyn 17-vuotias tytär Hannah kuuluu perheeseen.

– Olen nykyään perhemies ja yritän päästä aina yöksi kotiin. Jakelen haastatteluja mieluummin omasta toimistotuolistani käsin kuin kuljen pressitilaisuuksissa, ne ovat piinaa. Vedätys kuvattiin pääosin kotikaupungissani. Lisäksi tunsin ohjaaja Lasse Hallströmin hyvin, samoin hänen Lena-vaimonsa. Se teki tästä työkeikasta poikkeuksellisen mukavan.

Richard asuu perheineen New Yorkin ylellisessä Pound Ridgessä, lähellä Hallströmejä ja omaa toimistoaan.

– Parhaina päivinä elämäni on leppoisaa. Mutta kyllä elämästäni silti hyvän elokuvan saisi: siinä olisi komediaa, tragediaa ja draamaa, perhe, paljon eläimiä, joogeja ja Himalajan vuoret.

Taustalla paloautot ujeltavat jälleen. Richard lähettää terveiset ”kaikille faneilleni Suomessa” ja jää myhäilemään ajatukselle omasta elämäkertaelokuvasta. Aivan niin, ei se suosio ihan niin kamalaa olekaan.

Uniikin Instagram-kuvista selviää, että Mikael Gabrielilla oli ystäviensä kanssa Vain elämää -kisakatsomo 300-neliöisessä omakotitalossaan.

Mikael Gabriel, 26, odotti somen perusteella innoissaan, että hänen Vain elämää -päivänsä tulisi televisiosta. Ja sieltähän se tuli perjantai-iltana. Kesällä kuvatussa jaksossa Mikaelilla oli tunteet pinnassa ja itkukin herkässä, mutta perjantaina tunnelma oli hiukan kevyempi räppäri Uniikin julkaisemista kuvista päätellen. Instagram-kuvista selviää, että Mikael oli järjestänyt kotiinsa kisakatsomon ja katsoi ohjelmaa parinkymmenen kaverinsa kanssa.

– Kisakatsomo Miklulla. Huh, miten kovia biisejä, Uniikki kirjoitti kuvatekstiin.

 

Kisakatsomo miklulla👌🏼 huh miten kovii biisejä!!🔥🔥🔥 #vainelämää

A photo posted by Uniikki (@daniuniikki) on

Mikael fiilisteli Vain elämää -päiväänsä kavereidensa kanssa. Kuvan perusteella hänen seuranaan oli Uniikin eli Jan Tolppasen lisäksi muun muassa moottoripyöräjengi Cannonballin johtaja Janne "Nacci" Tranberg.

Vain elämää -jaksossa Miklu kertoi, miten onnekas hän, kun hänellä on niin paljon ystäviä, jotka rakastavat häntä. Hän iloitsi myös maallisissa asioista, kuten Espoossa sijaitsevasta, 300-neliöisestä omakotitalostaan.

– Mulla on aika iso omakotitalo. Meille kerrostalopojille tollanen kolmekerroksinen omakotitalo näyttää aika kartanolta. Mulla on poreamme, sauna ja grilli.

"En ole rikastanut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista."

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi hiljattain, että teki talokaupat viime syksynä nopeasti sen jälkeen, kun oli nähnyt kuvia Uniikin talosta.

– Sain pankista lainaa ja tein ja kaupat samantien. Äidin mielestä se on ensimmäinen fiksu päätös elämässäni. En ole rikastunut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista.

– Talo on kodin ja työpaikan välimaasto. Ensimmäinen talvi oli vaikea, kun koko ajan paloi sulakkeita, ja yksi vesivahinkokin oli. Siinä oli Malmin kerrostalopoika ihmeissään, Mikael kertoi haastattelussa.

Uniikki kirjoitti Instagram-kuvaansa olevansa ylpeä ystävästään.

– Tänään on pojan päivä! Mikael Gabriel, huikeet suorittamista, jäbä on tullu pitkän matkan tähän pisteeseen, hieno fiilis että oon saanu olla osana sitä. Faija on ylpee.

Mikael katsoi jaksoa kotisohvallaan, mutta muisti myös some-seuraajiaan ja kyseli heidän mielipiteitään. Suurin osa kommentoijista ylisti räppäriä tämän avoimuudesta.

Katsoitko Mikaeliln Vain elämää -jakson? Kerro kommenteissa, mitä tykkäsit!

Nainen 27v

Ihan turha jätkä. En vaan tykkää liian rajusta ulkonäöstä, voisi mennä -pimp my ride tyylisen ohjelman vetäjänä, tatuointiliikkeen omistajana tai jonkun jengin pomona...hui...
Cheek on mun mielestä ihanampi! ♥

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.