Eevi Teittinen on bikini fitneksen SM-voittaja. Kuva: Sanoma-arkisto / Piia Arnould
Eevi Teittinen on bikini fitneksen SM-voittaja. Kuva: Sanoma-arkisto / Piia Arnould

Uusi yhteinen koti, yllätyskihlat, bikini fitneksen SM-kisat. Eevi Teittinen kuvailee blogissaan ajanjaksoa, joka oli täynnä puuhaa ja yllättävän kuluttava.

Fitnesstähti ja bloggaaja Eevi Teittinen muistelee blogissaan tunnelmia vuosi sitten. Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta tuttu Eevi erosi räppäri Uniikista eli Dan Tolppasesta aiemmin tänä kesänä.

”Voisin mennä ensi kuussa naimisiin. Saattaisin saada lapsia pian tämän jälkeen. Elämään kuuluu kuitenkin vahvasti sana JOS. Kuinka pitkälle voimme jossitella?” Eevi pohtii.

On kulunut vuosi siitä, kun pari muutti uuteen yhteiseen kotiin ja Uniikki kosi Eeviä näyttävästi kesken Blockfest-keikan.

”Mietin tätä tänään siitä syystä että muutimme Danin kanssa tähän kauniiseen asuntoomme vuosi sitten. -- En voinut uskoa sitä kaikkea todeksi. Tämä maailman kaunein asunto oli meidän”, Eevi kirjoittaa blogissaan.

”Siitä seurasikin pian kihlautuminen, joka yllätti minut täysin.”

”Ymmärrän vasta jälkikäteen, kuinka raskasta tuo aika oli.”

Samoihin aikoihin Eevi valmistui ensimmäisiin bikini fitneksen SM-kisoihin. Hän yllättyi siitä, kuinka lopussa oli urakan jälkeen.

”Puuhaa riitti ja ymmärrän vasta näin jälkikäteen, kuinka kuormittavaa ja raskasta tuo aika minulle kokonaisuudessaan oli. -- Kisadieetti ei ole yksinäänkään helppoa, ja kun kylkeen iskee tuon, sekä hullunmoisen remontoinnin ja yksityisyrittäjän arjen on suoranainen ihme, kuinka pysyin järjissäni.”

Kookas sinkkukoti

Uurastaminen ei loppunut kesään. Maaliskuussa Eevi kertoi Me Naisille, että pari on remontoitunut ja sisustanut 200-neliöistä kotiaan ahkerasti.

– Asuntomme on varsinainen rahasyöppö. Jossain vaiheessa kaikelle fiksaamiselle on pakko pistää stoppi, hän sanoi.

Eron jälkeen Eevi jäi asumaan yhteiseen asuntoon.

”Olen myös todella onnellinen siitä, että saan jäädä tähän kauniiseen kotiin. Tämä on itselleni ensimmäinen talo lapsuuteni jälkeen, joka tuntuu oikealta. Sillä on juuret. Sydämeni on täällä”, hän kirjoittaa nyt blogissaan.

”Nyt tahtipuikkoa ei heiluta kukaan muu kuin minä itse.”

Eevi kirjoittaa Instagramissa, ettei kadu mitään.

Nyt Eevi haluaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja elää hetkessä.

”Nyt tahtipuikkoa ei heiluta kukaan muu kuin minä itse. En halua toistaa samaa virhettä uudestaan ja vähennän painolastiani tietoisesti. Ei yhtään ylimääräistä siirtoa, jota ei ole pakko tehdä nyt.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.