”En usko, että löydän parempaa kuin Jari-Matti”, Maisa sanoo. Kuva: Milka Alanen
”En usko, että löydän parempaa kuin Jari-Matti”, Maisa sanoo. Kuva: Milka Alanen

Rallitähti Jari-Matti Latvala hurmasi tv-kasvo Maisa Torpan renkaanvaihdolla ja mäkkäriruualla. Ensitreffeillään pariskunta lensi Monacoon.

Ralliautoilija Jari-Matti Latvalan, 31, ja tv-kasvo Maisa Torpan, 25, suhde alkoi huhtikuussa ja on edennyt vauhdikkaasti. Pariskunta kohtasi toisensa ensimmäisen kerran jo vuonna 2011 Jyväskylän Neste Rallissa.

– Kiinnostukseni heräsi heti, joten pyysin Maisaa Facebook-kaveriksi. Kokeilin kepillä jäätä ja kommentoin hänen postauksiaan, Jari-Matti kertoo.

Maisa ei kuitenkaan lämmennyt.

– Kun Jari-Matti alkoi kirjoitella minulle, ajattelin, että rallikuskit ovat lyhyitä ja haisevat bensalta. Hän ei kiinnostanut minua.

Lisäksi Maisa oli tuolloin parisuhteessa.

– Ei meistä olisi siinä vaiheessa voinut oikeasti tulla mitään. Itse halusin keskittyä uraani, ja elämäni meni sen ehdoilla, Jari-Matti kertoo.

”Ei meistä olisi siinä vaiheessa voinut oikeasti tulla mitään.“

”Mihin tässä ollaan menossa!”

Pari vuotta sitten Maisa erosi entisestä kumppanistaan. Silloin Jari-Matin hetki koitti.

– Pyysin Maisaa kanssani syömään. Sain vain lannistavia vastauksia: tyyliin ”kyllähän se ruoka aina kelpaa”, hän kertoo.

Jari-Matti ei kuitenkaan luovuttanut. Viime itsenäisyyspäivänä Maisa oli bongannut Jari-Matin Linnan juhlien vastaanotolta televisiosta. Hänen mielipiteensä autoilijasta alkoi muuttua.

– Tajusin, ettei hän ole lyhyt ja bensankatkuinen. Hän on pitkiä ja komea!

Keväällä Jari-Matti laittoi Maisalle entistä enemmän viestejä.

– Hän tarjoutui auttamaan minua autoni renkaiden vaihdossa, Maisa kertoo.

Vaikka aiemmin Jari-Matti oli tarjoutunut viemään Maisan mihin tahansa ykkösluokan ravintolaan, nyt he päätyivät syömään mäkkäriruokaa.

– Sillä hän minut lopulta hurmasi, ja lähdimme ensitreffeillemme Monacoon, jossa Jari-Matilla on toinen koti. Olin ihan kauhuissani, että mihin tässä ollaan menossa! Mutta samalla se oli todella ihanaa, Maisa kertoo.

Lue lisää Maisan ja Jari-Matin yhteisestä arjesta Me Naisten numerosta 38/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.