Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa ovat kertoneet, että rakkaus roihahti jo ensitapaamisella maaliskuussa. Kuvat: Sanoma-arkisto/Liisa Takala ja Leena Koskela
Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa ovat kertoneet, että rakkaus roihahti jo ensitapaamisella maaliskuussa. Kuvat: Sanoma-arkisto/Liisa Takala ja Leena Koskela

Muusikko Sami Yaffa kertoi Radio Rockissa, että hän ja Meeri Koutaniemi ymmärtävät täydellisesti toistensa elämäntapoja.

Muusikko Sami Yaffa, 52, ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 28, julkistivat heinäkuussa olevansa parisuhteessa. Tällä viikolla Sami myönsi Radio Rockin haastattelussa, että on rakastunut.

– Joo, kummallisia tapahtuu, Hanoi Rocks-, Pelle Miljoona- ja New York Dolls -yhtyeistä tuttu muusikko sanoi radiossa.

Sami on paljon pois kotoa ja tietää kokemuksesta, että sellaisen ihmisen kanssa ei ole välttämättä ole yksinkertaista rakentaa suhdetta. Meerin kanssa tämä ei silti ole ollut ongelma, koska Meeri matkustaa itsekin paljon töidensä takia.

"Hän ymmärtää, että kestää 3–4 päivää, välillä jopa viikon, ennen kuin normalisoidut."

– Ei ole helppoa olla mun kaa. Mutta Meerihän juoksee yhtä paljon – tai paljon enemmänkin kuin mä. Mulla on ihan mieletön kunnioitus häntä kohtaan – ja sitä kohtaan, mitä hän on tehnyt ja tekee elämällään.

– Hän ymmärtää sen palautumisjutun. Sen, että kestää 3–4 päivää, välillä jopa viikon, ennen kuin normalisoidut ja että nyt voidaan viedä koira ulos normaalisti. Hän hiffaa sen täysin, ja meillä menee tosi hyvin.

Samin mukaan yhteinen aika on järjestelykysymys.

– Kun on vapaapäiviä, niin hoidetaan asiat niin, että voidaan olla yhdessä. Vietän suurimman osan ajasta täällä Suomessa, mutta olen pitänyt myös Espanjan-kämppäni, ja me vedetään sitä väliä.

2719286

Tällä viikolla julkaistussa Sami Yaffa – Tie taipuu -elämäkerrassaan (kirj. Tommi Liimatta) Sami puhuu avoimesti naissuhteistaan. Sami kertoo kirjassa olleensa aina yhden naisen mies kerrallaan ja että suhteet ovat olleet pitkiä. Lue juttu täältä: Sami Yaffa kirjassaan: "Kun olen suhteessa, olen suhteessa"

 

Kuusamo ja rakkaus.

Kuva, jonka Meeri Matilda Koutaniemi (@meerikoutaniemi) julkaisi

Meeri on julkaissut Instagram-tilillään muutamia yhteiskuvia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.