"Herkkyyteni ja kykyni nähdä ihmisten läpi johtuu ehkä monenlaisista sukujuuristani", Heikki Lampela miettii. Kuva Susanna Kekkonen

Heikki Lampela on uran vastapainoksi panostanut aina myös vapaa-aikaan ja rakkauteen. –  Voi olla, että tykkään vaaleista naisista, koska olen lapsena istunut vaalean ja sinisilmäisen äitini sylissä, Heikki sanoo.

Asianajaja Heikki Lampelan tietävät kaikki. Hän on se itsevarma ja vakava juristi, joka tv-uutisissa kommentoi kohuttujen rikosoikeudenkäyntien tuomioita.

Asialliset haastattelut oikeustalojen käytäviltä näyttävät vain välähdyksen 52-vuotiaan Heikin työminästä. Heikistä löytyy lisäksi leikkisä puoli, ja hän on aina satsannut myös vapaa-aikaan, urheiluun, kauniisiin asioihin ja rakkauteen.

– Listani viehättävän naisen ominaisuuksista on ’vaatimaton’: vaalea, sinisilmäinen, hoikka, pitkä, aistikas ja sulavasti liikkuva, joka on myös taiteellinen ja herkkä.

– Seuraavaksi katson löytyykö naisesta enkelin ominaisuuksia; lämmintä sydäntä, lämmintä katsetta ja aistikkuutta. Kohteleeko hän kanssaihmisiä ja vaikkapa tarjoilijoita hyvin. Kaikki kauneus alkaa vaan ärsyttää, jos naisella ei ole kaunista sielua, Heikki kertoo.

Tuore rakkaus

Viime vuonna eronnut juristi on löytänyt rinnalleen tuoreen rakkaan, josta kaikki nämä ominaisuudet löytyvät. Heikki ja kiinteistövälittäjänä toimiva  Danita Westphal, 35, tapasivat yhteisen ystävättären Klara Kivilahden avulla.

– Kysyin tyylitietoiselta ja terävältä Klaralta, kuka hänen samanlaisista ystävättäristään, stadin ykkösleideistä, sopisi minulle parhaiten. Ensitapaamisesta lähtien homma oli selvä molemmille. Kun loimme katseet toisiimme, ymmärsimme kumpikin samanaikaisesti, että siinä kaksi enkeliä katsoo toisiaan. Se on harvinaista, sillä enkeli-ihmisiä on kovin kovin vähän.

– Danita haluaa tehdä hyviä tekoja ja hänellä on lämmin sydän. Hän on herkkä, hauras, älykäs ja sivistynyt. Hän on myös huippulahjakas pianisti.

Heikki kertoo, että Danitan kanssa parasta on, että ihan tavallinen arki voi yhtäkkiä muuttua hauskaksi, sillä he molemmat tykkäävät pelleillä ja taantua teineiksi.

– Vastapainoksi hänestä löytyy äärimmäisen älykäs ja sivistynyt aikuinen. On naisia, joissa on vain teiniä ja that’s all, ja naisia, jotka ovat aina asiallisia ja älykkäitä, mutta harvassa ovat naiset, joissa ovat nämä molemmat puolet.

Elämän taitekohdassa

Ex-vaimonsa ja lastensa äidin kanssa Heikki on hyvissä väleissä. Heikistä on tärkeää, ettei erotilanteessa aleta riidellä.  

– Minusta kunniallisen miehen pitää avioerossa huomioida lasten äitiä ja suostua lasten äidin esittämiin vaatimuksiin. Tulen antamaan vaimolleni niin monta sataatuhatta euroa, kuin hän katsoo tarvitsevansa, jotta voi ostaa itselleen velattoman asunnon. Annan yli sen, mitä laki velvoittaa.

– Erotilanteissa pitää muistaa, että lasten äiti on aina lasten äiti. Häntä vastaan asettuminen on synti ja absoluuttisesti kiellettyä. Miehen pitäisi olla niin kypsä, ettei riitaa synny. Mutta miehet ovat usein piipittäviä ja heikkoja. Jos on tarpeeksi vahva ja oikeamielinen, ei tartte alkaa miekkailla vaimon kanssa. Se on säälittävää.

Heikki uskoo, että hyvät teot maksavat aina itsensä takaisin.

– Tiedän että pärjään ja pystyn tekemään uudestaan rahaa ja tiedän myös, ettei lastentarhanopettajana työskentelevä ex-vaimoni ei siihen pysty.

Vaalean viehätys

Heikki perusti oman asianajotoimiston Helsinkiin parikymmentä vuotta sitten ja työntekijöitä hänellä on ollut noin kymmenen vuotta.

– On sattumaa, että he ovat hyvännäköisiä naisia. Enemmän kiinnittäisin huomiota siihen, että he ovat superlahjakkaita, poikkeuksellisen teräviä, tilanneälyisiä ja kielitaitoisia ihmisiä.

Koska kyse on kuitenkin liiketoiminnasta, ulkoinen olemus ei ole samantekevää.

– Jos on hyvännäköinen, käy salilla ja pitää itsestään huolta, myy paremmin. Heille on kasaantunut monenlaista lahjakkuutta: älyn, sosiaalisen- ja taiteellisen lahjakkuuden lisäksi myös ulkonäkölahjakkuutta.

Heikki on aina pitänyt vaaleista naisista ja uskoo, että se saattaa juontua lapsuudesta.

– Äitini oli vaalea ja sinisilmäinen. Koska olen lapsena istunut hänen sylissään, koen vaaleuden ehkä luontaisesti läheiseksi ja kotoisaksi.

Lapsuudessaan Heikki sai äidiltään myös tärkeän mallin lähimmäisenrakkaudesta, sillä äiti otti perheeseen kaksi kasvattilasta Heikin ja tämän kahden biologisen veljen lisäksi. 

– Tarmokas äitini toimi puhtaasta lähimmäisenrakkaudesta, halusi pelastaa heidät lastenkodilta ja tarjota heille hyvän elämän. Se oli äärimmäisen arvostettavaa äidiltä.

Millaista oli nuoren miesmallin elämä 1980-luvulla? Miltä tuntuu tavata työkseen murhamiehiä? Lue lisää asianajaja Heikki Lampelan elämästä Me Naisten numerosta 10/2014.

Lue myös:

Tiesitkö tätä Suomen tunnetuimmasta rikosasianajajasta?

 

Heikki Lampela

■  Asianajaja ja varatuomari on syntynyt 12.4.1961 Helsingissä.

■  Tunnetaan monis­ta kohutuista oikeus­jutuista: edusti Eveliina Lappalaisen, Heinon pariskunnan ja Bodomjärven surmattujen omaisia. Puolustanut myös Supon entistä johtajaa Seppo Nevalaa.

■ Asuu yksin Helsingissä. Eronnut, kaksi lasta.

■  Tavallista elämää TV5-kanavalla 7.4. alkaen.

Ex-missi viettää lomaansa altaalla bändipaidassa.

Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen lomailee parhaillaan Italian Sisiliassa. Vaikka sieltä someen postatut lomakuvat ovat täydellisiä, reissussa on yksi ikävä piirre: hän on ollut matkalla viikon ja odottaa yhä tavaroitaan.

Keskiviikkona hän julkaisi Instagram-tilillään hymyilevän selfien, jossa hän kaipailee matkalaukkuaan.

– Päivä numero 7. En tiedä vieläkään, missä matkalaukkuni on, mutta täytyy jatkaa hymyilemistä, Toivonen kirjoitti Instagramiin iltapäivällä.

Lue myös! Bea Toivonen muutti takaisin Suomeen: ”Ero oli minun päätökseni”

Lomapäiviensä alussa Bea postasi Instagram-kuvia, joista yksi osoittaa, että ex-missi on joutunut keksimään itselleen uusia matka-asuja.

Esimerkiksi t-paita on korvannut uimapuvun:

Bean lomaviikosta ilman matkalaukkua kertoi ensimmäisenä Seiska.

Valokuvaajalegenda Annie Leibovitz ikuisti tennistähden lähes alastomana Vanity Fairin kanteen.

Vuosien ajan isoja voittoja niittänyt tenniksenpelaaja Serena Williams ja hänen puolisonsa, Reddit-sivuston perustajiin kuuluva Alexis Ohanian, odottavat esikoistaan. Yhdysvaltalaislehti Vanity Fair on nyt ikuistanut parin rakkaustarinan sekä odotusajan näyttävään kansijuttuun.

Williams poseeraa tuoreimman Vanity Fairin kannessa pelkissä ihonvärisissä stringeissä ja lantiota myötäilevässä korussa. Näyttävät kuvat on ottanut tunnettu valokuvaaja Annie Leibovitz.

Vanity Fairin mukaan Serena Williams suunnittelee paluuta tenniskentille vuoden 2018 alussa.

Ohanianin ja Williamsin rakkaustarina alkoi Roomassa vuonna 2015. He tapasivat sattumalta, istuttuaan lähelle toisiaan hotelliaamiaisella.

Ohanianilla ei ollut juuri mitään urheilutaustaa eikä hän ollut koskaan seurannut yhtään tennisottelua. Williams taas on voittoprosentin ja turnausvoittojen perusteella maailman paras tenniksenpelaaja. Tästä hienoisesta kulttuurierosta huolimatta pari rakastui ja kihlautui joulukuussa 2016.

Serena Williamsin ja Alexis Ohanianin rakkaus välittyy kauniisti kuvista.

Tammikuussa 2017, juuri ennen Australian Open -turnauksen alkua, pariskuntaa odotti yllätys. Williams oli tuntenut kehonsa hieman vieraaksi ja oksentanutkin yllättäen. Hänen ystävänsä suostutteli hänet tekemään raskaustestin – ja varmuuden vuoksi toisen, kolmannen, neljännen, viidennen ja kuudennen testin. Ne kaikki olivat positiivisia.

– Herrajumala, tämä ei voi olla totta – minun täytyy pelata turnaus. Kuinka ihmeessä pelaan Australian Openin nyt? Minun piti voittaa tänä vuonna Wimbledon, Williams kertoo Vanity Fairissa ensireaktioistaan.   

Hän voitti Australian Openin. Wimbledon jää tänä vuonna väliin, mutta hän aikoo palata tenniskentille vuonna 2018. 

Serena Williams kertoi toukokuussa Vanity Fairille, ettei vauvan saaminen vielä tullu todelliselta. Hän oli silloin seitsemännellä kuulla raskaana.

Lehden mukaan Williams ja Ohanian suunnittelevat häitä lapsensa syntymän jälkeen. 

Courtney Cox kertoo, että voisi hankkia lapsen yli viisikymppisenä toisen naisen munasolun avulla.

Näyttelijä Courteney Cox, 53, kertoo New Beauty -sivuston haastattelussa haaveilevansa toisesta lapsesta.

– Tiedän, että se olisi hullua, mutta ehdottomasti tekisin sen, Courteney kertoo.

Courteneylla on ex-miehensä, näyttelijä David Arquetten, kanssa 13-vuotias Coco-tytär. Toisen lapsen hän haluaisi uuden kumppaninsa, kitaristi Johnny McDaidin, 40, kanssa.

– Minusta olisi ihanaa, jos minulla olisi vauva. Voisin tulla raskaaksi jonkun toisen munasolun avulla. Olisin yksi vanhemmista ihmisistä, jotka hankkisivat lapsia, mutta minusta olisi ihanaa saada lapsi Johnnyn kanssa.

Johnny on 13 vuotta nuorempi kuin Courteney. Ikäero on kuulemma jossain vaiheessa mietityttänyt.

”Aikaisemmin olin huolissani ikäerostamme. Nykyään ajattelen, ettei sillä ole mitään väliä.”

– Aikaisemmin olin huolissani ikäerostamme. Nykyään ajattelen, ettei sillä ole mitään väliä.

Courteneyn mukaan heidän suhteessaan tärkeintä on sisäinen kauneus.

– Jonkun toisen miehen kanssa voisi olla ongelma, että minä olen vanhempi. Mutta Johnnylle ulkoisilla tekijöillä ei ole merkitystä. Hän arvostaa kauneutta, mutta sisin on hänelle tärkeämpi. Pidän itsekin syvemmästä kauneudesta, mutta on Johnny mielestäni myös upea ja uskomattoman seksikäs, hän kertoo.

Lue myös: 53-vuotias Frendit-tähti rehellisenä kasvojen pistoshoitojen koukuttavuudesta: ”Näytin feikiltä”

Ikä ei ole este äitiydelle

Iltalehti kertoo, että Suomessa on viime vuosien aikana ollut vuosittain vain muutamia yli 50-vuotiaita synnyttäjiä.

Vaikka 53-vuotias synnyttäjä on tilastollinen harvinaisuus, yli 50-vuotiaana raskaaksi tuleminen ei ole missään mielessä mahdotonta.

Hiljattain esimerkiksi kansanedustaja Antti Lindtman, 34, ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom, 54, kertoivat odottavansa perheenlisäystä.

– Nyt hartain toiveemme on käymässä toteen. Kaijan sisällä kasvaa pieni ihme. Meille on tulossa syksyllä vauva. Sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka kiitollisia ja onnellisia olemme, Antti kirjoitti Facebookissaan pari viikkoa sitten. Lue lisää täältä.

Riisipeltoja ja jokimaisemia. Niistä on Obaman Balin-loma tehty.

Presidenttikautensa jälkeen Barack Obama on bongattu paikoista, joista hän ei ehtinyt virassaan välttämättä edes haaveilla. Hän on saanut rocktähden kohtelua Broadwayllä vieraillessaan sekä kokeillut monia presidentille vaaralliseksi luokiteltuja lajeja, kuten leijasurffausta Karibialla.

Nyt Obaman perhe on lomalla Indonesiassa, jossa he ovat innostuneet muun muassa harrastamaan koskimelontaa.

Uutistoimisto Reutersin kuvat paljastavat, että koko perhe oli yhdessä kumiveneessä Balilla maanantaina.

Kuohuvan kosken keskellä perheenjäsenet näyttivät nauttivan olostaan. Eikä ihme, Indonesian Bali tunnetaan jumalten saarena. Mukana koskenlaskussa oli myös useampi paikallinen opas.

Melat ylös ja hymyä! Kuva: Reuters
Melat ylös ja hymyä! Kuva: Reuters

The Jakarta Postin mukaan Barack ja hänen vaimonsa Michelle sekä tyttäret Sasha ja Malia majoittuvat Balilla Ubudin Four Seasons -resortissa. Esimerkiksi Conde Nast Traveler -lehti on listannut sen yhdeksi maailman parhaaksi lomahotelliksi.

Lue myös! Obaman perheen arki presidenttikauden jälkeen: varvaskuvia ja koirien ulkoilutusta!

Barack Obama on asunut lapsena muutaman vuoden Indonesiassa. Kymmenen päivän Indonesian-vierailustaan Obamat viettävät viisi Balilla. Ayung-joen melonnan lisäksi heidän ohjelmaansa on kuulunut muun muassa museo- ja riisipeltovierailuja.