Näyttelijän töiden lisäksi Ashton Kutcher vaikuttaa teknologiayritysten sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä. Kuvat MVPhotos
Ashtonin ja Demi Mooren kuusivuotinen liitto päättyi riitaisaan avioeroon.
Ashton ja Mila Kunis ovat seurustelleet puolitoista vuotta.
Apple-luoja Steve Jobsin roolissa Ashton on matkalla söpisosista vakavimpiin töihin.

Vielä muutamia vuosia sitten näyttelijä Ashton Kutcher tunnettiin Demi Mooren miehenä, uusioperheen isänä ja hölmön söpöliinin rooleista. Nyt hänet nähdään valkokankaalla Steve Jobsina.

Kaikkien, joihin naapurin­poika­­­mainen söpöily kolahtaa kuin tonnin leka, kannattaisi istua tämän pöydän äärellä. Vastapäätä nimittäin istuu hassunsuloisten roolien huippuammattilainen, näyttelijä Ashton Kutcher, 35.

Hän keikkuu tuolillaan, hymyilee flirtisti ja katsoo kahvi­pavun ruskeilla silmillään. Farkut ovat löysät ja villapaita liian suuri, juuri sellainen, mihin mummi on kutonut vähän kasvunvaraa.

Söpöys on ollut Ashtonin tavaramerkki hänen uransa alkuajoista asti. Oikeastaan muuta häneltä ei odotettukaan: menestykseen riitti, että oli sopivasti söpö, hömelö ja hoki dude-läppää. Ashtonin mielessä raksuttivat kuitenkin varteenotettavammat suunnitelmat. Ne ovat nyt toteutuneet elokuvassa Jobs.

Ashtonille päärooli oli kunnia-asia. Se tarjosi myös kaivatun sauman edetä höhläpoikarooleista totisempiin töihin.

– Steve Jobs oli mitä suurimmissa määrin keksijä. Jossain vaiheessa häneltä vietiin oma yritys ja elämäntyö, mutta Steve jaksoi silti visioida uutta, Ashton sanoo.

Jobs-elokuva on saanut monilta kriitikoilta nuivan vastaanoton. Jo etukäteen ehdittiin arvostella myös Ashtonin valintaa  Steve Jobsin rooliin. Häntä pidettiin liian yksipuolisena ja kokemattomana.

– En piittaa arvostelusta. Olen näytellyt itseni kaltaisia heppuja riittävästi, sain vihdoin olla joku toisenlainen.

Katharine Hepburn sanoi kerran, että näyttelijöitä arvostellaan aina asioista, joita hän ei ole vielä edes tehnyt. Näpäyttäjiä riittää.

Ashton on omaksunut rooliinsa tarttuvasti Jobsin tuttuja piirteitä aina harppovasta kävelytyylistä lähtien.

– Todellisen henkilön näyttelemisessä on oma taakkansa. Mutta oli myös mahtavaa tutkia roolihenkilöä, josta oli satoja tunteja video- ja kuvamateriaalia. Koostin hänen puheistaan 24-tuntisen ääninauhan. Olen yhä huolissani, onnistuinko roolissani. Murehdin sitä joka työssä, Ashton sanoo.

Uusioisästä avoliittoon

Ashton markkinoi mielellään leffojaan ja bisneksiään, mutta yksityiselämästään hän vaikenee täysin.

Vielä muutama vuosi sitten hänet tunnettiin perhekeskeisenä miehenä, joka jutusteli ylpeänä asemastaan filmitähti Demi Mooren, 50, uusioperheen isänä. Hän poseerasi kuvissa rinta­rinnan vaimonsa, tämän kolmen tyttären ja näiden isän Bruce Willisin, 58, kanssa.

Kiltokuvapojan maine sai kuitenkin särön kaksi vuotta sitten, kun Ashton jäi kiinni vaimonsa pettämisestä – parin kuudentena hääpäivänä. Avioeroa on puitu keväästä asti oikeudessa, missä Demi penää miljoonia Ashtonin sijoituksista.

Mies vaikenee katkerasta erosta, kuten myös puolitoista vuotta sitten alkaneesta romanssistaan 70’s Show’n vastanäyttelijänsä Mila Kunisin, 30, kanssa.

Puoli milliä viikossa

Ashtonilla on päivätyö komediasarjassa Miehen puolikkaat, johon hän nousi edellisen näyttelijän Charlie Sheenin juopoteltua itselleen potkut.

Ashtonin ensiesiintyminen nähtiin Amerikassa syyskuussa 2011, ja sitä seurasi yli 28 miljoonaa katsojaa enemmän kuin koskaan sarjan historiassa. Ashton jatkaa edelleen roolissa, josta kuittaa reilun puolen miljoonan euron palkan jokaisesta jaksosta.

– Olen siitä mainiossa tilanteessa, ettei minun tarvitse enää tehdä töitä rahan vuoksi. Tv-sarjatyöhön kuluu noin 30 tuntia viikossa, ja kaikkeen muuhun innostavaan jää loistavasti aikaa. Minulla on nyt varaa olla muiden tukijana ja innoittajana. Se on varmasti parasta, mitä voin elämälläni tehdä.

Miksi Ashton uhkasi hypätä sairaalan katolta varhaisteininä? Entä mitä mieltä hän on Nokiasta? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 40/2013. Joka päivä -tilaajat voivat lukea koko jutun myös täältä.

Ashton Kutcher

■ Syntyi kaksosveljensä Michaelin kanssa 7.2.1978 iowalaisperheeseen, jossa poikia odottivat isosisko Tausha, isä Larry ja äiti Diane.

■ Asuu Los Angelesissa. Seurustelee näyttelijä Mila Kunisin kanssa, johon tutustui tv-sarjassa 70’s Show (1998–2006). On keskellä riitaisaa avioeroa
näyttelijävaimostaan Demi Mooresta.

■ Näyttelee komediasarjassa Miehen puolikkaat. Uusin elokuva Jobs nyt teattereissa.

■ Vaikuttaa 60 teknologiayrityksessä sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä. Mentoroi nuoria näyttelijöitä.

Mari Perankosken kanssa avioituneen Jouni Hynysen mielestä seksi kuuluu olennaisesti rakkauteen. – Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta.

Muusikko Jouni Hynysen mielestä seksi on olennainen osa kumppanien välistä rakkautta. Hän meni viime syyskuussa naimisiin näyttelijä Mari Perankosken kanssa.

– Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta. Kyllähän sitä parin päivän välein pitää päästä bylsimään, muuten siitä aiheutuu kitkaa. Raakaa ajelua pitää olla vähintään parina päivänä viikossa, mielellään monta kertaa päivän aikana. Toki henkinen yhteys on tärkeää, mutta minulla on myös muna pystyssä, Jouni täräyttää.

Hän ihmettelee pariskuntia, jotka pystyvät olemaan vuosikaudet ilman intiimiä kanssakäymistä. Jounilta se ei luonnistuisi.

– Minun on vaikeaa kuvitella, miten jotkut pystyvät olemaan parisuhteessa pitkään ilman seksiä. Toki työkiireet voivat vaikuttaa, mutta sen pitäisi olla väliaikaista. Mitä kumppanuudesta ilman seksiä muka oikeasti tulee?

”On olemassa naisia, jotka käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen.”

Jouni on ehtinyt seurata sivusta myös muusikkopiireissä tapahtuvaa sutinaa, sillä hänen Kotiteollisuus-bändinsä on perustettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

– Helposti sanotaan, että ukothan panevat mitä vain, mutta on olemassa myös samanlaisia naisia. Heitä pyörii musiikkiympyröissäkin. He käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen, vaikka nämä haluaisivat löytää syvemmän yhteyden.

Mari toi uutta varmuutta

Jouni tunnustaa olevansa rakkaudessa romantikko mutta riidellessä realisti. Viime aikoina hän on viettänyt Marin kanssa enemmän aikaa pääkaupungissa töidensä takia. Kotiteollisuus on juuri julkaissut uuden levyn Vieraan vallan aurinko, ja Jouni on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Tuore vaimo toimi kirjoitusprosessissa apuna ja tsempparina. Suhde on tuonut Jounille uudenlaista varmuutta.

– Marin tavattuani kelasin, että tässä on minun tyyppini, nyt mennään. Vaihtoehtoja ei ollut, vaan se oli siinä. En voisi kuvitella ketään muuta naista, jonka kanssa voisin jutella yhtä paljon.

Lue lisää Jounin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 43/2016.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.