Näyttelijä Sara Paavolainen ja ex-nyrkkeilijä Jukka Järvinen tunsivat heti vetoa toisiinsa, mutta pysyivät pitkään ystävinä. Nyt he ovat muuttaneet yhteen.

Kesällä 2008 Sara Paavolainen saapui Helsinki-päivänä sosiaalidemokraattien vaaliteltalle. Kunnallisvaaliehdokkaiden joukossa oli Saran lisäksi pitkä ja kookas mies, joka oli pukeutunut tummaan pukuun ja kahvinruskeaan paitaan. Saralla ei ollut aavistustakaan, kuka mies oli.

Eikä Jukka Järvinen ollut koskaan kuullut Sara Paavolaisesta.

– Ajattelin, että ei ole totta, ton näkönen friidu. En tiennyt, että hän on näyttelijä. Ja vielä täysjärkinen. Pää on kunnossa ja sana hallussa, Jukka kiteyttää.

Sara ja Jukka tapasivat toisiaan vaalitohinoissa vielä monia kertoja. Heille löytyi yhteisiä puheenaiheita: alkoholipolitiikka, syrjäytyneiden asema, lasten ja nuorten hyvinvointi, vammaistyö. Pian Sara ja Jukka huomasivat, että heitä yhdistivät myös kristilliset arvot.

Rakkauden rima on noussut

Syksyn ja talven kuluessa Sarasta ja Jukasta tuli ystävät. Vaikka ilmassa oli molemminpuolista kiinnostusta, kumpikaan ei voinut lähestyä toista, sillä Jukka oli vielä tahollaan naimisissa. Asumuseroa oli kestänyt viitisen vuotta.

– En kiellä, ettenkö olisi talven kuluessa ihastunut Jukkaan, mutta kristittynä en voinut kuvitellakaan tekeväni mitään aloitteita. Esimerkiksi seuraavana kesänä emme tavanneet lainkaan, Sara kertoo.

Syksyllä 2009 Jukka soitti Saralle ja sanoi olevansa eronnut mies. Hän ehdotti tapaamista, ja Sara suostui.

– Silloin otettiin voitto kotiin, Jukka sanoo leveästi hymyillen.

Kummatkin ovat sitä mieltä, että kypsässä iässä seurusteleminen on erilaista kuin nuorena. Viisikymppiset eivät enää istu jännittyneinä leffateatterissa ja odota, milloin toinen ottaa kädestä kiinni. Ensihuuma on arjen elämistä yhdessä.

– Meillä molemmilla on takanamme pitkä avioliitto. Kun tämän ikäisenä tutustuu, se ei ole samanlaista kuin nuorena. Kynnys rakastua on korkea, ja tutustuminen on aika kriittistäkin, Sara sanoo.

Sara erosi näyttelijämiehestään Kari Heiskasesta vuonna 2004. Yhteisiä vuosia ehti kertyä parisenkymmentä. Liitosta syntyivät lapset Saimi, 26, Eino, 23, ja Väinö, 12. Jukalla on edellisestä liitostaan 11-vuotias tytär Veera.

Viinijuhlille tuli valomerkki

Jukka työskentelee nykyään päihdetyöntekijänä ja voi hyödyntää työssään myös omia kokemuksiaan. Hän jätti alkoholin vuonna 1998, kun säikähti yhtenä aamuna alennustilaansa rankan juhlinnan jälkeen. Hänen silloinen vaimonsa oli raskaana, ja Jukka päätti, että heidän tuleva lapsensa ei näkisi isäänsä koskaan humalassa.

– Raittius ei ole mitään hokkuspokkusta, vaan päätös. Missään vaiheessa ei ole tarvinnut miettiä, otanko vai en. Pelkoa ei ole, Jukka sanoo ja osoittaa sormellaan yläkertaan.

Sara puolestaan teki raittiuspäätöksen muutama vuosi sitten. Alkoholi ei ollut hänelle ongelma, mutta hän oli huomannut viininmaistelunsa lisääntyneen.

Nyt Sara ja Jukka nauttivat raittiista elämästään. Jukka toteaa, että hän kokee värit ja tuoksutkin nykyään voimakkaammin. Elämä ei ole vain harmaata sumua. Saran iloksi Jukka saattaa sytyttää kynttilöitä ja tuoda kukkia yhteiseen kotiin, Oulunkylässä sijaitsevaan rivitaloasuntoon. Pariskunta muutti saman katon alle elokuussa.

Saran ja Jukan kodissa nautitaan arjesta ja puhutaan politiikkaa. Kummatkin ovat ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Pariskunta kiistää nauraen, että heidän välillään olisi kilpailuasetelmaa.

– Meillä on omat osaamisen alueemme. Tärkeintä on, että saamme viestimme läpi. Olemme huolissamme yhteiskunnan heikompiosaisista. Äänestystulos on sitten puhtaasti äänestäjien varassa, Sara sanoo.

Sara Paavolainen

  • Helsingissä 1959 syntynyt näyttelijä
  • Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sosiaalilautakunnan jäsen (sd.).
  • Valmistui Teatterikorkeakoulusta 1984. Nyt Helsingin kaupunginteatterin näytelmässä Viimeinen valssi.
  • Roolit elokuvissa Miehen työ, Musta jää, Täällä Pohjantähden alla
  • Näytellyt tv-sarjoissa Rauta-aika, Huojuva talo, Venny ja Tukka auki.
  • Jussi-patsas Harjunpää ja kiusantekijät -elokuvan sivuosasta 1994.

Jukka Järvinen

  • 1964 Helsingissä syntynyt päihdetyöntekijä.
  • Valmistui Diakonissaopistosta 2008. Työskentelee Helsingin Vieraskodissa. Tekee vapaaehtoistyötä huumenuorten ja vankilasta vapautuneiden parissa.
  • Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen (sd.)
  • Entinen nyrkkeilijä. Voitti amatöörinä kolme Suomen mestaruutta ja ammattilaisena yhden.

Jare Tiihonen kertoo Kuukausiliitteen haastattelussa kärsineensä pahoista masennuskausista. Rankin romahdus tapahtui Los Angelesissa stadionkeikkojen jälkeen.

Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, 34, kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa avoimesti mielenterveysongelmistaan.

Haastattelun mukaan Jarella on ollut elämänsä aikana useita masennuskausia, tuskatiloja ja paniikkihäiriöitä. Syksyllä 2009 Jare voi niin huonosti, että hoippui psykologin vastaaanotolle. Tämä suositteli käyntiä psykiatrilla. Siellä Jare sai kohtauksilleen diagnoosin: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Psykiatri määräsi Jarelle Ketipinor-mielialakääkettä ja suositteli, että tämä kävisi terapiassa kerran viikossa.

Jaren mukaan hänen pahin romahduksensa tapahtui stadionkeikkojen jälkeen vuonna 2014. Cheek oli vuokrannut Los Angelesissa talon, jossa hänen oli tarkoitus äänittää biisejä Alpha Omega -albumilleen. Jare huomasi, että räppääminen ei onnistu, kun sanat eivät tulleet ulos suusta. Hän vajosi itseinhoon ja epäuskoon. Hän makasi iltapäivän studion lattialla, sikiöasentoon käpertyneenä.

"Jo pitkään olen voinut oikein hyvin."

Myöhemmin Jare arveli, että paha romahdus johtui lääkeannoksen pienentämisestä. Viisi vuotta aikaisemmin hän oli pienentänyt lääkkeen annostusta oma-aloitteisesti ilman lääkärin lupaa. Suomessa Jare hakeutui uudestaan psykiatrin puheille, ja annostusta nostettiin roimasti. Sen jälkeen hän kertoo voineensa hyvin.

– Jo pitkään olen voinut oikein hyvin.

– Ainoa huono puoli on se, että lääkkeiden takia en koskaan enää herää virkeänä. Käyntiin pääsemisesä menee aina vähintään tunti, Jare kertoo Kuukausiliitteessä.

Cheekin elämäkerta JHT Musta lammas ilmestyy ensi viikolla.

 

Uniikin Instagram-kuvista selviää, että Mikael Gabrielilla oli ystäviensä kanssa Vain elämää -kisakatsomo 300-neliöisessä omakotitalossaan.

Mikael Gabriel, 26, odotti somen perusteella innoissaan, että hänen Vain elämää -päivänsä tulisi televisiosta. Ja sieltähän se tuli perjantai-iltana. Kesällä kuvatussa jaksossa Mikaelilla oli tunteet pinnassa ja itkukin herkässä, mutta perjantaina tunnelma oli hiukan kevyempi räppäri Uniikin julkaisemista kuvista päätellen. Instagram-kuvista selviää, että Mikael oli järjestänyt kotiinsa kisakatsomon ja katsoi ohjelmaa parinkymmenen kaverinsa kanssa.

– Kisakatsomo Miklulla. Huh, miten kovia biisejä, Uniikki kirjoitti kuvatekstiin.

 

Kisakatsomo miklulla👌🏼 huh miten kovii biisejä!!🔥🔥🔥 #vainelämää

A photo posted by Uniikki (@daniuniikki) on

Mikael fiilisteli Vain elämää -päiväänsä kavereidensa kanssa. Kuvan perusteella hänen seuranaan oli Uniikin eli Jan Tolppasen lisäksi muun muassa moottoripyöräjengi Cannonballin johtaja Janne "Nacci" Tranberg.

Vain elämää -jaksossa Miklu kertoi, miten onnekas hän, kun hänellä on niin paljon ystäviä, jotka rakastavat häntä. Hän iloitsi myös maallisissa asioista, kuten Espoossa sijaitsevasta, 300-neliöisestä omakotitalostaan.

– Mulla on aika iso omakotitalo. Meille kerrostalopojille tollanen kolmekerroksinen omakotitalo näyttää aika kartanolta. Mulla on poreamme, sauna ja grilli.

"En ole rikastanut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista."

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi hiljattain, että teki talokaupat viime syksynä nopeasti sen jälkeen, kun oli nähnyt kuvia Uniikin talosta.

– Sain pankista lainaa ja tein ja kaupat samantien. Äidin mielestä se on ensimmäinen fiksu päätös elämässäni. En ole rikastunut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista.

– Talo on kodin ja työpaikan välimaasto. Ensimmäinen talvi oli vaikea, kun koko ajan paloi sulakkeita, ja yksi vesivahinkokin oli. Siinä oli Malmin kerrostalopoika ihmeissään, Mikael kertoi haastattelussa.

Uniikki kirjoitti Instagram-kuvaansa olevansa ylpeä ystävästään.

– Tänään on pojan päivä! Mikael Gabriel, huikeet suorittamista, jäbä on tullu pitkän matkan tähän pisteeseen, hieno fiilis että oon saanu olla osana sitä. Faija on ylpee.

Mikael katsoi jaksoa kotisohvallaan, mutta muisti myös some-seuraajiaan ja kyseli heidän mielipiteitään. Suurin osa kommentoijista ylisti räppäriä tämän avoimuudesta.

Katsoitko jakson? Kenen tulkinta oli paras? Katso kaikki esitykset ja äänestä täällä!

Nainen 27v

Ihan turha jätkä. En vaan tykkää liian rajusta ulkonäöstä, voisi mennä -pimp my ride tyylisen ohjelman vetäjänä, tatuointiliikkeen omistajana tai jonkun jengin pomona...hui...
Cheek on mun mielestä ihanampi! ♥

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.