Susanna Tanni on Tampereella hyvin tunnettua yrittäjäperhettä: hänen veljensä oli näkyvä bisnesmies Petteri Jussila. –Vasta  tämänhetkisessä elämässäni ymmärrän veljeäni paremmin.

Kesällä Portugalin Playboyssa poseerannut perheenäiti ja yrittäjä Susanna Tanni, 41, komeili päättyneellä viikolla harvojen naisten joukossa eniten ansainneiden suomalaisten tienestilistoilla. Susanna pääomatulot olivat komeat 256 774 euroa. Ansiotuloja hänelle kertyi 3381 euroa.

-Olihan se vähän huvittavaa nähdä itsensä bikineissä poseeraamassa pukumiesten keskellä, Susanna kommentoi alkuviikon verouutisointia.

Susannan pääomatulot syntyivät viime vuonna onnistuneilla osakekaupoilla.

-Päätin vain myydä oikeaan aikaan. En harrasta osakevaihtelua vaan myin isomman potin osakkeita yhdellä kertaa.

 

Nyt ymmärrän veljeäni paremmin

Lempääläinen viiden lapsen äiti ei pidä itseään riskinottajana osakemarkkinoilla. Susanna seurailee salkkunsa tilaa maltilla.

-Kurssit näkyvät nettipankin ruudulla, mutta en vahtaa niitä mitenkään kiivaasti. Itse asiassa näinä aikoina talouslukujen seuraaminen voisi olla aika masentava harrastus, Susanna nauraa.

Susanna on entinen jooga-&pilatessaliyrittäjä, ja nykyään Tampereella toimivan Salad Bar -ravintolan toinen omistaja. Hän on Tampereella hyvin tunnettua yrittäjäperhettä: Susanna veli oli muun muassa ternimaitobisneksestään tunnettu Petteri Jussila.

-Varsinaisen kipinän yrittäjyyteen sain kuitenkin ex-puolisoltani. Siihen aikaan, kun Petteri oli kiireinen ja loi näkyvästi uraansa, minä keskityin kasvattamaan perhettä, Susanna sanoo.

-Olin silloin lukkiutunut perinteisempään elämänmuottiin. Vasta tämänhetkisessä elämässäni ymmärrän veljeäni, hänen intoaan ja draiviaan paremmin.

Susannan ja ex-puolison avioero astui voimaan vuonna 2013.

-Ero oli pitkä prosessi, jonka aikana minun on pitänyt itsenäistyä. Siihen on kuulunut opetella ymmärtämään tätä sijoitusmaailmaakin, kun oli pakko. Kun ei enää ollut miestä hoitamassa sitä puolta, piti ottaa ohjat omiin käsiin.

Susanna ymmärtää, miksi sijoitusharrastajien joukossa naiset tyypillisesti ovat vähemmistössä.

-Osakkeiden seuraaminen vaatii kiinnostusta ja aikaa. Perhettä pyörittäviltä naisilta niitä ei löydy niitä, ja he antavat talouspuolen miehensä tehtäväksi. Ehkä menestyäkseen sijoitusmaailmassa elämää pitäisi suunnata enemmän vain siihen.

Susanna poseerasi Portugalin Playboylle kesällä. Kuva: Manuel Sein Egipciano

 

Kysy, etene maltilla ja usko itseesi!

Susanna kuitenkin tsemppaa naisia kiinnostumaan niin sijoittamisesta kuin yrittämisestä. Hänen kolme vinkkiään aloittelijoille ovat:

-Uskalla kysyä neuvoa! Kuvittelin pitkään osaavani yksin, mutta oli vapauttavaa tunnustaa, että enhän minä ymmärrä kaikkea tätä. Apua kyllä saa, kun sitä pyytää.

-Ota selvää ja etene maltilla! Lue aiheestasi tai alastasi kaikki mitä löydät ja kysy usealta taholta.

-Usko itseesi! Sulje korvasi, kun joku yrittää lannistaa, että ei sinusta ole tähän. Elämästä tulee todella mielenkiintoista vasta, kun uskallat päästää irti peloistasi.

Viime vuoden myyntipotistaan Susanna joutuu maksamaan sievoiset mätkyt: 82 518 euroa.

Tammikuussa hänet on kutsuttu takaisin Portugaliin Playboyn toisin kuvauksiin.

ihmiset kyllä tietää

Petteri Jussilan Playboy-sisko Susanna Tanni rikastui osakekaupoilla: ”Piti opetella hoitamaan ne itse”

Uskomatonta touhua,eikö toimittajia kiinnosta selvittää tätä"sijoittamista",kaikki rahat on saanut erossa ex-mieheltään.Antaa lausuntoja joka paikkaan,kuinka on tehnyt osakekauppaa.Vaikka totuus on jotain muuta,sai erossa hirveän omaisuuden,nyt on kaikki tuhlattu... Kirjoittaisivat mikä on totuus tästä daamista,eikä mikä kuullostaa hyvältä !
Lue kommentti
Osaa ne naisetkin

Petteri Jussilan Playboy-sisko Susanna Tanni rikastui osakekaupoilla: ”Piti opetella hoitamaan ne itse”

Olisi mielenkiintoista kuulla Tannin sijoitusstrategiasta enemmän,kun on tässä taloustilanteessa onnistunut käärimään noinkin kovat rahat.On selvästi kykyjä muuhunkin kuin noihin vilautteluhommiin...Varmaan saisi töitä sijoitusneuvojana,eikä tarvisi saksailla alasti joka lehdessä.Nyt toimittaja tästä jutun tekoon!
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.