Tommi Liimatainen ja Panu Rajala. Kuvat: Sanoma-arkisto
Tommi Liimatainen ja Panu Rajala. Kuvat: Sanoma-arkisto

Panu Rajala kertoo blogissaan, ettei Tommi Liimatainen päästänyt häntä ja Marja-vaimoa Katri Helenan kirkkokonserttiin.

Finlandia-palkinnosta kilpaillut kirjailija ja tutkija Panu Rajala kertoo blogissaan viikonloppunsa ikävästä päätöksestä. Hän oli menossa vaimonsa Marjan kanssa lauantaina Katri Helenan kirkkokonserttiin, mutta ei päässyt sisälle. Rajalan ja hänen vaimonsa torppasi ovella Katri Helenan manageri ja rakas Tommi Liimatainen.

"Ennen ovea eteemme harppasi pitkä salskea edeskäypä ja asettui seisten estämään menoamme. ”Sinä et muuten mene sinne”, hän ilmoitti minulle. Kun Marja tyrmistyneenä ihmetteli menettelyä, hän käski tämän pysyä hiljaa: ”Älä sinä puutu tähän.” Sisään ei päästy, ovimiehetkin oli käskytetty estämään, vaikka meillä oli maksetut liput kädessä ja olimme taatusti selvin päin ja aivan asiallisia seurakunnan veroa maksavia jäseniä. Mitään häiriköintiä emme aikoneet harjoittaa, vain istuutua kiltisti kuulijain joukkoon", Rajala ihmettelee blogissaan.

Ilta-Sanomat haastatteli oudosta välikohtauksesta Liimataista, joka kertoo, ettei päästänyt Rajalaa sisälle, koska tämä käyttäytyi aggressiivisesti.

– Emme ole tavanneet Rajalan kanssa koskaan aiemmin, mutta kyseinen henkilö suuntasi suoraan minun eteeni. Tuntui, että hän halusi provosoida minua. Rajalan ensimmäiset sanat olivat heti sen verran aggressiiviset, että totesin, että hän ei ole tervetullut konserttiin, Liimatainen sanoo IS:lle.

Liimataisen mukaan hän ei managerina halunnut ottaa sitä riskiä, että joku pilaisi kirkkokonsertin tunnelman käytöksellään. Rajalan mukaan Liimatainen ei päästänyt häntä sisälle henkilökohtaisista syistä.

"Tunnistin estäjän kuvista Tommi Liimataiseksi. Emme ole koskaan tavanneet, emmekä puhuneet sanaakaan toisillemme. Syytä menettelyyn emme kuulleet, vain sen että se oli ”henkilökohtainen”. Emme ryhtyneet enempään suukopuun kirkon eteisessä. Syvästi ihmeissämme palasimme kotiin, joka ei onneksi ole kaukana. Joulutunnelma putosi jääasteille", Rajala kirjoittaa.

Panu Rajala on Katri Helenan entinen aviomies. Hän kirjoitti vuonna 2013 Lavatähti ja kirjamies -paljastuskirjan ex-parin 12 vuotta kestäneestä suhteesta. Rajalan kirjaa on arvosteltu epäreiluksi Katri Helenaa kohtaan.

Juttua muokattu 30.11.2015 klo 8.10.

vanha suola janottaa?

Panu Rajala blogissaan: Tommi Liimatainen heitti minut ulos kirkosta Katri Helenan konsertissa

No onpa vakka kantensa valinnut.. Tärkein yhdistävä tekijä Rajalan ja hänen Marja-vaimonsa välillä näyttää olevan kateus Katri Helenaa kohtaan. Kuka normaali nainen änkisi miehensä EXÄN työpaikalle - varsinkin, kun mies on ihan julkisuudessa asti haukkunut tuon exänsä sivistymättömäksi lavatähdeksi, jolta ei riittänyt kiinnostusta hänen "korkeakulttuuriaan" kohtaan? Pidetään vielä mielessä, että Marja-vaimo toimi Katri Helenan avioliiton aikaan rakastajattarena tuolle Rajalalle.. Kovasti tuntuu...
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.