Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Anne Kukkohovi kiittää kaikkia häntä surussaan muistaneita. – Ajatukset ovat Terin perheen ja lähiomaisten luona, hän kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Yrittäjä ja juontaja Anne Kukkohovi muistelee tuoreessa Facebook-päivityksessään viikko sitten kuollutta stylistiä Teri Niittiä. Niitti joutui sydänvaivojen vuoksi sairaalaan joulupäivänä ja menehtyi 9. tammikuuta. Hän oli kuollessaan 43-vuotias.

Anne Kukkohovi oli Niitin ystävä ja työkaveri. Hän julkaisi muistokirjoituksen kaksikon yhteisistä hetkistä heti kuolinpäivänä, mutta ilmoitti sen jälkeen Facebookissa, ettei vastaa puheluihin tai viesteihin hetkeen.

Viikko kuoleman jälkeen Anne Kukkohovi ihmettelee sitä, kuinka kaikki jatkuu ennallaan.

– Ihmiset postailee juttuja, uusia uutisia tulee ja menee. Elämä menee eteenpäin ja niinhän sen pitääkin. Tuntuu vain hassulta, koska oma kello on jäänyt viikoksi jumiin. Ulkopuolinen olo. Vähän sama fiilis kun lapsena tajuat, että joku on voinut elää jo 60-luvulla? Tai että omat vanhemmat ovat harrastaneet seksiä ja tajunneet mitä tekevät? hän kuvailee Facebook-kirjoituksessaan.

”Kollektiivinen kiitos kaikille, olen ihan ok.”

Lue myös: Teri Niitin viimeinen Facebook-päivitys täyttyy surunvalitteluista ja rakkaudesta: ”Sinä et ikinä unohdu”

Sinun täytyy olla kirjautunut Facebookiin nähdäksesi kirjoituksen.

– On ollut elämää ennen minua ja tulee olemaan elämää myös jälkeeni. Kuten Sinun kohdallasi saan nyt todistaa. Tälläisiä pohdin. Ja kollektiivinen kiitos kaikille, olen ihan ok. Enemmän ajatukset ovat Terin perheen ja lähiomaisten luona. Mieli on yhä hämmentynyt, mutta kyllä sekin korjaantuu ja kuron ajan umpeen. Tai jätän siihen aukon, ei kai sekään ole kiellettyä.

Huomenta Suomessa aloittanut Joanna Kuvaja ei uskonut, että juuri häntä pyydetään aamutelevision toimittajaksi. – Olen yrittänyt valita työt viisaasti ja kieltäytyä liiasta hömpästä. Nyt se pitkäjänteisyys palkitaan, Joanna iloitsee.

Juontaja Joanna Kuvaja, 32, oli varma, että se marraskuinen puhelu oli hämäyssoitto. MTV:n uutistoiminnan johtaja Tomi Einonen oli pyytänyt Joannaa juttusille Maikkariin, mutta Joanna uskoi päätyvänsä Possen piilokamerapätkään.

– Näin jo mielessäni, miten saisin täytekakun naamaani. Valitsin paidankin sen mukaan, ettei harmita, jos se tuhriutuu kermavaahtoon, Joanna kertoo.

– Siinä tunnin kahvittelun aikana minulle alkoi valjeta, ettei Duudsoneja tai muita posselaisia ollutkaan lähellä. Olin ihan oikeasti työhaastattelussa.

Ehkä rentous ja spontaanius olivat toimiva taktiikka: joulukuun alkaessa Joanna sai tiedon, että hänet oli valittu yhdeksi uudistuvan Huomenta Suomen ruutukasvoista.

– Harvoin tulee sellaisia hetkiä, että jään hiljaiseksi, mutta silloin olin sanaton.

”Saan yhä olla pirskahteleva”

Joanna sanoo valinneensa aiemmat tv-työnsä harkiten. Hänet on nähty muun muassa Elixirissä, Teknavissa ja raviohjelmien puikoissa.

”Kaikki tietävät, etten ole profiloitunut perinteiseksi uutistoimittajaksi.”

– Olen kieltäytynyt liiasta hömpästä ja pyrkinyt valitsemaan töitä, jotka ovat aidosti kiinnostaneet minua ja liipanneet omaa maailmaani. Tuntuu, että nyt se pitkäjänteisyys palkitaan, hän kuvailee.

– Kaikki tietävät, etten ole profiloitunut perinteiseksi uutistoimittajaksi, mutta ei tässä sellaista haettukaan.

Sen sijaan haettiin persoonaa. Sellaista, joka vaikkapa ensimmäisessä lähetyksessä sanoi suoraan Jörn Donnerille jännittävänsä tämän tapaamista. Mies reagoi siihen lempeästi.

– Saan edelleen olla räiskyvä ja pirskahteleva, mutta voin silti olla myös uskottava. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia ominaisuuksia.

Uusi työ varmistui vain muutama päivä ennen kuin Joanna perheineen lähti lomalle. Joanna, puoliso Kalle Kuvaja, pojat Kasper, 3, ja Romeo, 6, sekä liuta sukulaisia lensivät silloin viikoksi Kanarialle.

– Olin julistanut kaikille, kuinka joulun alla minulla olisi vapaata ja rauhallista, mutta sehän vaihtuikin kauheaksi hässäkäksi. Onneksi loma oli jo sovittuna, siellä ehdin sisäistää, mitä tämä vuosi toisi tullessaan.  

”Ilmassa leijui katastrofin mahdollisuus”

Ensimmäistä vetoaan Huomenta Suomessa Joanna jännitti niin, että lähetyksen alun hän pumppasi sormia nyrkkiinsä pitääkseen verenkierron vauhdissa. Ohjelman kulku käytiin läpi vain yhdessä kenraaliharjoituksessa. Juontajat esittivät vuorollaan lähetykseen odotettuja haastateltavia.

– Minä siinä sitten improvisoin Kalle Palanderia.

Huomenta Suomen uudistuksessa muuttuivat tekijät, tekniikka sekä studio, joka siirtyi Pasilasta Helsingin ydinkeskustaan, Akateemiseen kirjakauppaan. Esimiehet tulivat Pasilasta paikan päälle seuraamaan lähetyksen sujumista.

– Kyllä siinä aikamoisessa painekattilassa oltiin. Kun niin moni asia oli uutta, ilmassa leijui katastrofin mahdollisuus. Mutta mieletön tiimi selvisi hyvin. Tämä jos mikä on joukkuelaji.

  • Juontaja ja tv-toimittaja syntyi Mikkelissä 5.10.1984. Asuu perheineen Espoossa.
  • Aloitti uudistuneen Huomenta Suomi -ohjelman toimittajana 9.1. Tekee kaksi lähetystä viikossa.
  • Tunnetaan mm. ohjelmista Teknavi, Elixir ja Ravisuora. Tekee myös muita juontokeikkoja.

Saaran brittifanit ovat opetelleet suomen kieltä ja liehuttelivat tuoreimmalla keikalla siniristilippuja.

Laulaja Saara Aallon keikkailu Isossa-Britanniassa on alkanut X Factor -kisan jälkeen mainiosti. Eilen illalla julkaisemassaan Instagram-kuvassa Saara hehkuttaa Shrewsburyssa The Buttermarket -klubilla järjestetyn keikkansa yleisöä.

Otoksessa hän poseeraa iloisena hymyillen sydänsymboleja käsillään tekevän yleisön edessä.

 

I have to talk about yesterday. I had a gig @thebuttermarket (Shrewsbury) and meet&greet afterwards, and the people I met and saw were just pure love💗 Kids, grandparents, teenagers, lovers, friends, families.. People with #snowfairies and #nofear T-shirts, British fans with Finnish flags, people who had learnt some Finnish because of me, children with Saara-signs (and some of them were in Finnish as well!)😍 So much laughter and fun! Kids and their dads singing Let it Go with me as loud as they could. 😍 This gig was really special because it brought people together: no age limit, no city limit (most of the people actually came from different cities and drew hours to get there), no country limit!! I really enjoyed last night and want to thank everybody who came ❤️ and also all of you supporting me here!❤️ #nofear2017

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

– Tapaamani ja näkemäni ihmiset ovat puhdasta rakkautta, hän kirjoittaa.

– Brittiläisiä faneja Suomen lippujen kanssa, ihmisiä, jotka olivat opetelleet hieman suomen kieltä takiani, lapsia Saara-kylttien kanssa – osa kylteistä oli kirjoitettu suomeksi!

Saara kertoo, että keikan lopuksi koko yleisö lauloi kovaan ääneen yhdeksi hänen bravuurikappaleista muodostuneen Let It Go -voimabiisin. Hän hehkuttaa myös sitä, kuinka pitkän matkan takaa moni hänen faneistaan oli saapunut paikalle.

– Keikka oli todella erityislaatuinen, koska se sai ihmiset yhteen. Ei ikärajoituksia, ei kaupunkirajoituksia, ei valtiorajoutuksia!

Kiirettä pitää

X-Factorin jälkeen Saaran ura on ollut yhtä haipakkaa. Hän on muutaman kerran ehtinyt piipahtaa Suomessa, mutta viimeaikoina keikkaillut pääasiassa Britanniassa.

Viime viikolla Suomen pikavisiitillä hän kertoi Me Naisille, että on löytänyt vihdoin kodin itselleen ja puolisolleen Meri Sopaselle Briteistä.

– Olemme etsineet jo pitkään sitä oikeaa asuntoa Lontoosta. Nyt luulen, että löysimme sen, Saara kertoi.

Yhteisestä Järvenpään-kodistaan pariskunta ei aio luopua, vaan he pitävät sen Suomen tukikohtanaan.

– Se on meidän ihana kotimme, eikä koskaan tiedä, mitä tapahtuu, Saara totesi.

Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti, 33, tuli Espanjasta lomille Suomeen ja siivosi palkintokaappinsa esittelykuntoon.

Tunsin helpotusta, kun loma Espanjan pyörätuolikoripalloliigassa alkoi. Viimeinen pelireissumme tehtiin Velez-Malagasta Ferroliin. 1 200 kilometrin bussimatka kesti mennessä 16 tuntia, ja palatessa ilman ruokailuja 12 tuntia. Sössimme pelin, ja paluu oli ankea. Espanjan-liigan 11 joukkueesta olemme sijalla kahdeksan. Laji tukee kuitenkin hyvin päälajiani pyörätuolikelausta.

Minua nolotti taas lahjojen paketointi, se aiheuttaa harmaita hiuksia vuodesta toiseen. Eipä tarvinnut hirveästi spekuloida, olivatko lahjat pukin vai minun käärimät. Tärkeintä on kuitenkin lahjan antamisen ilo.

Viikon kohokohta oli jouluaatto ja syömingit. Ennen joulua yritin syödä mahdollisimman vähän, jotta pyhinä saatoin syödä mahdollisimman paljon. Ähky on jo oma jouluperinteeni. Vietimme pyhät siskoni perheen luona vanhempiemme kanssa.

Tunsin ylpeyttä katsellessani uutta mitalikaappiani. Vanhassa alkoi jo tila loppua kesken, eivätkä mitalit olleet missään järjestyksessä. Uuden kaapin visuaalinen ilme ja valaistus ovat näyttävät. Arvokisamitalit ovat nätisti erikseen ja yli sata muuta esillä toisessa kaapissa. Mitaleja kelpaa nyt esitellä olohuoneessa.

Leo-Pekka ja uusi mitalikaappi.
Leo-Pekka ja uusi mitalikaappi.

Nautin siitä, että arki muuttui hetkellisesti leppoisaksi ja rauhalliseksi. Kotona upposin päiväunien kiehtovaan maailmaan, eikä minun tarvinnut ollenkaan stressata harjoituksista tai muusta. Arki on usein melko hektistä.

Olin tyytyväinen, koska joulun jälkeinen harjoittelu on syömisestä ja juomisesta huolimatta sujunut erittäin hyvin. Karhuhallissa tekemäni 60 metrin nopeusharjoitus onnistui erinomaisesti, ja vauhti on erittäin hyvällä mallilla vuodenaikaan nähden. Päätähtäimeni on tulevan kesän maailmanmestaruuskisoissa Lontoossa.

  • Porilainen pyörätuolikelaaja syntyi 22.6.1983. Asuu vaimonsa Sandran ja tämän tyttären kanssa Espanjan Malagassa.
  • Mitalikaapissa muun muassa viisi paralympiakultaa.
  • Lepestä veikataan Vuoden urheilijaa Urheilugaalassa 17.1.
  • Mukana TV5:n Mertaranta ja legendat -ohjelmassa, joka alkaa 24.1.