Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Sanna ja Oskari Katajiston avioero astui voimaan vuodenvaihteessa. Sanna kertoo Oskarin auttavan edelleen häntä arjessa ja lapsenhoidossa.

Näyttelijä Oskari Katajisto ja hänen Sanna-vaimonsa ovat edelleen toistensa parhaita ystäviä, vaikka lopullinen avioero astuikin voimaan hiljattain.

Oskari ja Sanna menivät naimisiin toissa kesänä Helsingissä, ja samalla Oskarista tuli Sannan 7-vuotiaan Vanessa-tyttären isäpuoli.

Räiskyvän liiton aikana pari erosi ja palasi yhteen useasti. Joulukuussa pari haki yhdessä lopullista eroa käräjäoikeudesta. Sanna kertoi aiemmin Me Naisille, että liiton ongelmat johtuivat pitkälti Oskarin alkoholinkäytöstä.

Avioeronkin jälkeen suhdetilanne on ollut epäselvä, sillä pari on nähty useaan otteeseen yhdessä eri tilaisuuksissa.

– Olemme eronneet ja avioero on astunut voimaan. Meillä on molemmilla omat asunnot,  Oskari kuittasi Memphis Kamppi -ravintolan 7-vuotissynttäreillä viime viikolla.

– Olemme toistemme parhaat ystävät, ei se ole mihinkään muuttunut. Oskari auttaa minua edelleen arjessa muun muassa Vanessan hoidossa, Sanna lisäsi.

Sen enempää he eivät halunneet tilannettaan kommentoida. Sen sijaan Oskari paljasti aikovansa juosta keväällä maratonin.

– Treenit alkavat ensi viikolla. Sami Garam tuossa heitti  haasteen. Olen sen verran hölmö, että lähden aina haasteisiin mukaan, Oskari naureskeli.

Näyttelijä Kalle Lamberg oli vähällä missata elämänsä suurimman liveshow'n.

– Tällä hetkellä toivon vain, etten mokaisi niin pahasti, etten saa enää koskaan töitä, näyttelijä Kalle Lamberg, 28, henkäilee MTV3:n studiolla Saturday Night Liven aattona.

Vuodesta 1975 Yhdysvalloissa esitetyn ajankohtaisviihdeohjelman kotimainen versio starttaa tänään lauantaina 5.2. Ensimmäistä jaksoa isännöi ohjaaja Renny Harlin, ja vakiokoomikkoina nähdään Kallen lisäksi Aku Hirviniemi, Pamela Tola sekä Jussi Vatanen.

– Kun on samassa työryhmässä Akun ja Jussin kanssa, meno on välillä pelkkää kohellusta. Ainakin tässä työssä saa nauraa, Kalle kertoo.

Mukaan polvillaan rukoillen

Kallen mukaantulo oli Akun ja ohjaaja Jaakko Saariluoman idea. Turkulaisnäyttelijä oli tehnyt töitä molempien kanssa. Akun kanssa hänet nähdään Roban tulevalla kolmoskaudella.

Jaakko kysyi minua mukaan pari päivää liian myöhään, sillä olin juuri lyönyt lukkoon roolini Turun Linnateatterissa.

– Jaakko kysyi minua mukaan pari päivää liian myöhään, sillä olin juuri lyönyt lukkoon roolini Turun Linnateatterissa. Tämä oli kuitenkin mieletön tilaisuus, ja teatterilla rukoilin polvillani, että saisimme molemmat työt järjestymään ja pääsisin mukaan. Lopulta paletti saatiin kasaan.

Ohjelman kotistudio sijaitsee Helsingissä, Kallen koti puolestaan Turussa. Aamuviiden lähdöt ovat tulleet tutuiksi harjoitusviikkoina, kun Kalle on kulkenut junalla kaupunkien väliä.

– Junassa en ole malttanut nukkua, kun käsikirjoitus on vieressä laukussa huutanut lukemaan sitä. Välillä mietin, pitäisikö majoittua hotelliin Helsingissä, mutta on se vain niin paljon kivempi nukahtaa omaan sänkyyn.

Vitsi toimii, entä mies?

SNL on Kallen tähänastisen uran isoin liveshow. Ensimmäisen jakson alla tunnelmat ovat yllättävän levolliset.

– Luulin jännittäväni enemmän, mutta ehkä treenaaminen ja tiivis työtahti on pitänyt pahimman hermoilun poissa. Konkarit ovat rauhoitelleet, että show on vähän kuin teatterissa esiintyisi, mutta on tässä silti paljon uutta minulle, Kalle sanoo.

– Saa nähdä, miten livetilanteessa käy. En jännitä, etteikö jokin vitsi toimisi, vaan toiminko minä.

Valvovan silmän alla

SNL:n on noudatettava alkuperäisformaatin peruspiirteitä, mutta jutut muokataan suomalaiseen huumorintajuun sopiviksi. Amerikkalaismallista tuttua ovat vaihtuvat julkkisisännät sekä ajankohtaisuus: uutisiin ja ilmiöihin tarttuminen.

Ainakin alussa ohjelmaa valvotaan Amerikasta käsin.   

– Sanotaan niin, että silmät seuraavat meitä, Kalle pyörittelee.

Yhdysvalloissa SNL on tehnyt koomikoista viihdetaivaan supertähtiä. Kalle on seurannut heistä muun muassa Will Ferrelliä ja John Belushia.

– SNL:n ulkopuolelta oma koomikkosuosikkini on Jim Carrey. Hänen kreisikomediansa olivat nuoruudessani vahvasti tapetilla, ja pidin niitä sairaan hauskoina. Niitä tuli toistettua vhs:ltä, jos ei nyt ihan satoja kertoja, niin paljon kuitenkin, Kalle sanoo.

– Oman uran tulevaisuutta en tässä suunnittele. Tärkeintä on, että yleisö nauraa.

Saturday Night Live MTV3-kanavalla lauantaina klo 20.

Kalle Lamberg

Paimiossa 11.2.1987 syntynyt näyttelijä asuu Turussa avopuolisonsa ja vuoden ikäisen mäyräkoira Pullan kanssa.

Kuuluu lauantaina alkaneen Saturday Night Liven vakiokastiin Aku Hirviniemen, Pamela Tolan ja Jussi Vatasen kanssa. SNL nähdään MTV3-kanavalla.

Mukana Roban kolmoskaudella.

Näytellyt mm. Linnateatterissa Kotkan Kaupunginteatterissa sekä Suomen kansallisteatterissa.

Vaikeasta elämänvaiheesta yli päässyt Anu Harkki kirjoittaa olevansa kiitollinen ja onnellinen siitä, että saa vielä kokea raskauden, synnytyksen ja vauva-arjen.

Toimittaja ja juontaja Anu Harkki, 41, paljastaa perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että odottaa lasta.

– Tuolla se köllöttelee vatsassani. Ja sätkii ja potkii ja vilkuttelee. Se on ihmeellinen rakkauslapsi, pikkusisko tai pikkuveli, onnelliseen taloon syntyvä pieni ihme, hän kirjoittaa.

Lapsen on määrä syntyä loppukesästä.

Anulla on takanaan raskaita kokemuksia: syöpä­diagnoosi, ero ja suuret velat. Syksyllä 2014 hän kävi lähellä romahdusta, mutta samalla käynnistyi suuri elämänmuutos.

– Sairastuminen sai minut pysähtymään ja tajuamaan, etten halua kuolla. Päätin, että jos selviän hengissä, en jää parisuhteeseen, jossa kärsin, Anu kertoi haastattelussamme vajaa vuosi sitten.

"Se on ihmeellinen rakkauslapsi, pikkusisko tai pikkuveli, onnelliseen taloon syntyvä pieni ihme."

Aiempien kariutuneiden parisuhteiden jälkeen Anu oli jo hylännyt ajatuksen parisuhteessa elämisestä. Sitten hän kohtasi Janin, joka ei suostunut kuuntelemaan vastusteluja.

– Kukaan ei ole ikinä huolehtinut minusta. Yhtäkkiä vierelläni on vahva ihminen, joka on nähnyt minut huonoimmillani ja sanonut, ettei jätä mua yksin, Anu kertoi.

Anulla on aiemmasta liitostaan Arttu Harkin kanssa kaksi teini-ikäistä lasta.

– Että miltä nyt tuntuu? No mahtavalta! Kiitolliselta, onnelliselta, rakastetulta. Saan vielä kerran kokea raskauden, synnytyksen ja vauva-arjen. Rinnallani on kumppani, jonka kanssa on hyvä ja turvallinen olo jakaa vanhemmuus ja kaksi rakasta teiniä, jotka ovat jo nyt sulaa vahaa tulevan pikkusisaruksen edessä, hän kirjoittaa blogissaan.

Silti hän huomaa huolehtivansa asioista enemmän kuin nuorempana. Tutkimukset ovat kuitenkin tuoneet hieman mielenrauhaa.

– Hiljalleen uskallan nauttia kasvavasta masustani, pienestä kuplinnasta ja tökkimisestä alavatsalla ja kaikista raskauden mukanaan tuomista muutoksista minussa.

Anun blogikirjoituksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Katariina Souri kertoo suhtautuneensa seksuaalisuuteen aina joustavasti.

Taiteilija Katariina Souri, 47, kertoo Ilta-Sanomien Tainola Show’ssa uudesta rakkaudestaan.

Hän kommentoi myös vuoden 1988 Playboy-kuvauksiaan, joista nousi julkisuuteen. Katariina arvelee, että taustalla oli lapsuuden trauma hylkäämisestä, ja hän ajatteli tulevansa miestenlehden kuvien ansiosta julkisuuden henkilöksi, joka ei olisi enää yksinäinen. Hänestä tulikin julkkis ja yksinäinen.

Nyt Kata kertoo löytäneensä kariutuneiden avioliittojensa jälkeen jälleen rakkauden. Suhde on melko tuore.

– Olen suhteessa naisen kanssa, ja rakastunut. On kiinnostavaa pohtia sitä, että ihmisessä on maskuliininen ja feminiininen energia.

Hän kertoo suhtautuneensa seksuaalisuuteen aina joustavasti.

– Vaikka olenkin ollut ainoastaan miessuhteissa, suhtaudun avoimesti myös seksuaaliseen identiteettiini liittyvien raja-aitojen kaatamiseen, hän sanoo.

Vierailija
Viesti

Ihan mielenkiintoista. Tuleekohan paljon ajetuista naisista aina vanhemmilla päivillään enemmän naisiin menevä, eikö Raakel Liekkikin ole nykyään piparisti.