Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Puhaltavatko seksinauhakohussa ryvettyneen Axl Smithin elämässä uudet tuulet?

Juontaja Axl Smith on julkaissut viime aikoina useita kuvia Instagramissa. Mies kertoi maaliskuussa, että poliisi epäilee häntä seksinauhojen kuvaamisesta.

Rikostutkinnan vuoksi Axl oli hetken aikaa matkustuskiellossa, joka kumottiin toukokuussa Helsingin käräjäoikeudessa. Pian sen jälkeen Axl matkusti Instagram-kuvavirrastaan päätellen ulkomaille. Viikonloppuna hän on kuitenkin julkaissut jälleen kuvia Suomesta.

Viimeisimmän kuvan paikaksi on kuitenkin merkitty Lontoon Soho Square -aukio.

 

First day on the new job | #creativedirectorofyourlife

Kuva, jonka Axl Smith (@axlsmithcom) julkaisi

Kuvatekstiksi Axl on kirjoittanut ”ensimmäinen päivä uudessa työssä” ja lisäksi hashtagin #creativedirectorofyourlife, suomennettuna sinun elämäsi luova johtaja.

Onko mies siis muuttamassa pysyvästi Lontooseen uuden työn perässä? Se on mahdollista, sillä huhtikuussa Ilta-Sanomat kertoi Axl Smithin etsivän kotiinsa vuokralaista. Vuokrasopimus oli irtisanottavissa aikaisintaan 11 kuukautta sopimuksen alkamisesta.

The Voice of Finlandia juontanutta miestä epäillään salakatselun lisäksi kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Hänen epäillään kuvanneen luvatta intiimiä materiaalia useista kotonaan vierailleista naisista.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Jani Toivola on kaksivuotiaan tyttärensä yksinhuoltaja.

Kansanedustaja Jani Toivola, 38, myöntää Image-lehdessä sen, minkä moni pienten lasten vanhempi hyvin tietää: vanhemmuus on välillä kovaa hommaa.

Kaksivuotiaan tytön isä puhuu lehden kesäkuun numerossa siitä, millaista on olla tummaihoinen ja homoseksuaali, mutta hän kertoo myös vanhemmuuden herättämistä kielteisistä tunteista.

– Sitä en osannut etukäteen ajatella, miten paljon rumia tunteita tai reaktioita mussa voi nostaa esiin se, että yhtäkkiä näen tappelevani kotona kaksivuotiaan tyttäreni kanssa. Että noin pientä ihmistä kohtaan voi kokea negatiivisia tunteita tai menettää hermonsa, Toivola kertoo haastattelussa.

– Eihän sellaista haluaisi tunnistaa itsessään, siinä rikkoutuu joku pyhä mielikuva.

Toivola vieraili alkuvuodesta Marja Hintikka Live -ohjelmassa. Tuolloin hän myönsi, että uhmaikä tuli yllätyksenä.

”Eihän sellaista haluaisi tunnistaa itsessään, siinä rikkoutuu pyhä mielikuva.”

Imagessa Toivola sanoo, että hän uskoo tahdon auttavan yli vaikeista ajoista.

– Välillä mietin, että toivottavasti en katkeroidu tai ajattele, että kun hän on aikuinen, hän olisi mulle jotenkin velkaa. Tiedätkö ne hetket, kun raadat ja säädät ja ikään kuin uhraat, Toivola pohtii haastattelussa.

Rajat jaksamiselle

Vihreiden kansanedustaja ilmoitti loppuvuonna 2014, ettei aio asettua ehdolle kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Tuolloin Toivola ei uskonut voivansa yhdistää yksinhuoltajuutta ja kansanedustajan työtä.

Helmikuussa 2015 Toivola kuitenkin pyörsi päätöksensä. Hänet äänestettiin eduskuntaan toiselle kaudelle.

– Tärkeintä on itse asettaa rajat omalle jaksamiselle. Työn ja perheen yhteensovittaminen on iso haaste koko suomalaisessa yhteiskunnassa ja kehittämiseksi tulee tehdä töitä myös jatkossa, hän kertoi puolueensa julkaisemassa tiedotteessa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Angelina Jolien huippusuoritukset eivät lopu ihan heti.

Hän on napannut Oscar-palkinnon. Aviomiehensä Brad Pittin hän tapasi, kun pari näytteli elokuvassa Mr. & Mrs. Smith. Hänet on valittu YK:n hyväntahdonlähettilääksi.

Ja nyt Lontoon School of Economics on nimittänyt hänet vierailevaksi professoriksi.

Talouteen ja yhteiskuntatieteisiin erikoistunut yliopisto julkaisi maanantaina uuden maisteriohjelman nimeltä Naiset, rauha ja turvallisuus. Sen vierailevien professorien listalla oli yllätysnimi, näyttelijä Angelina Jolie.

Jolien opetusvastuulla on sodan vaikutukset naisiin -kurssi, kertoo The Guardian. Yliopiston vierailevilla professoreilla on aktiivinen rooli paitsi luennoitsijoina, myös työpajojen vetäjinä sekä omien tutkimustensa edistäjinä.

Hollywood-näyttelijä ja -ohjaaja aloittaa virassaan vuonna 2017. Hän toivoo, että muut yliopistot seuraisivat perässä.

”Odotan innolla opettamista ja opiskelijoilta oppimista.”

– On erittäin tärkeää, että laajennamme keskustelua siitä, miten naisten oikeuksia edistetään ja lopetetaan niiden rikosten rankaisemattomuus, jotka vaikuttavat suhteettomasti naisiin, kuten seksuaalinen väkivalta konfliktitilanteissa, Angelina Jolie kertoo yliopiston tiedotteessa.

Vuoden kestävästä maisteriohjelmasta sanotaan, että sen tarkoituksena on kehittää strategioita, jotka edistävät tasa-arvoa ja parantavat naisten taloudellista, sosiaalista ja poliittista osallistumista sekä turvallisuutta. Opiskelijat voivat hakea ohjelmaan tänä syksynä, ja se käynnistyy ensi vuonna.

– Odotan innolla opettamista ja opiskelijoilta oppimista, sekä myös hallitusten ja YK:n rinnalla hankkimieni työkokemusten jakamista, Jolie sanoo.

Lue myös: Viisi syytä rakastaa Angelina Jolieta

Jolie on saavuttanut Isossa-Britanniassa myös Dame-arvonimen. Se oli kunnianosoitus aktiivisesta toiminnasta seksuaalisen väkivallan estämiseksi konfliktialueilla.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

15-vuotias suomalaispoppari Isac Elliot esitti aamuohjelmassa kappaleensa What About Me.

Poppari Isac Elliot, 15, sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen amerikkalaisessa Today-ohjelmassa. Hän vieraili tänään maanantaina aamuohjelman kuukauden artisti -osiossa.

Ohjelmassa hänet esiteltiin Skandinavian Justin Bieberinä.

– Käy minulle, hän on mahtava. Olen suuri fani, suomalaislaulaja kommentoi vertausta supertähti Bieberiin.

Ohjelmassa kerrottiin myös, että Elliot on esiintynyt One Direction -poikabändin lämppärinä.

Isac Elliot päätyi ohjelmaan, kun amerikkalainen radiojuontaja Elvis Duran tykästyi Elliotiin tämän Los Angelesin -keikalla. Duran valitsi Elliotin Z100-radiokanavansa kuukauden artistiksi, ja kanavan ja The Today Show’n yhteistyön ansiosta kuukauden artisti pääsi ääneen myös aamuohjelmassa.

– Ette edes tiedä, kuinka hermostunut olen, Elliot myönsi haastattelussa, jonka hän tosin hoiti hienosti. Haastattelu on katsottavissa täällä.

Hän esitti ohjelmassa kappaleensa What About Me. Esityksen jälkeen juontajat arvelivat jonkun mahdollisesti pyörtyvän katsomossa. Ainakin laulaja sai yleisön nuoret naisfanit kirkumaan innokkaina.

Katso Isacin esitys tästä linkistä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit