Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Taru sormusten herrasta -trilogia nosti Viggo Mortensenin Hollywood-nimien kuumaan kärkeen. Megatuotannon jälkeen hän on kerta toisen jälkeen kieltäytynyt ison budjetin elokuvista.

Viggo Mortensen, olet sanonut ei esimerkiksi Wolverinen roolille X-menissä ja ohjaaja Quentin Tarantinolle. Miksi?

Suurimmaksi osaksi kieltäydyn rooleista sen takia, ettei minulla ole kaikelle aikaa. Se on ainoa syy, miksi en lähtenyt Tarantinon Hateful Eight -elokuvaan.

En valitse elokuviani koskaan sen perusteella, mistä studiosta tai maasta ne tulevat. Haluan näytellä elokuvissa, joiden tarina kiehtoo minua henkilökohtaisella tasolla. Rahalla ei ole minulle merkitystä. Siksi voin katsoa valintojani jälkeenpäin hyvällä mielellä, vaikka teos ei menestyisikään.

Näyttelet Captain Fantastic -elokuvassa yhteiskunnasta eristäytynyttä isää, joka haluaa kasvattaa lapsistaan yli-ihmisiä. Mikä roolissa innosti?

Isänä minua kiehtoi hahmoni Benin suhtautumistapa lapsiinsa. Hän on äärimmäisyyksien mies, mutta hänessä on paljon hyvää. Hän on kasvattaja, joka ei koskaan käske, vaan vaivautuu aina keskustelemaan – oli lapsen kysymys kuinka vaikea tahansa. Haluaisin olla samanlainen isä.

Elokuva on jatkuvaa mielipide-erojen taistelua, vasemmiston ja oikeiston nokittelua. Onko se oikeastaan kuvaus nykymaailmasta?

Ehdottomasti. Elokuvassa kuvataan yhden perheen kautta se kommunikaatio-ongelma, joka vaivaa Yhdysvaltoja ja Eurooppaa. Sen takia uskon, että elokuva tule kymmenen vuoden päästä nousemaan tämän ajan kuvaksi.

Tällä hetkellä suurin haaste on, että ihmiset eivät kommunikoi vaikeista asioista. Uskonnosta ja rodusta ei voida keskustella, vaan mieluummin eristäydytään. Politiikka on jakautunut kahteen ääripäähän, ja se on riitaisaa. Elokuvalla on juuri tähän hetkeen tärkeä sanoma: ihmisten pitäisi kuunnella myös vastapuolta. Maailmalta ei voi eristäytyä.

Millainen oma poliittinen suuntautumisesi on?

Monessa mielessä ajattelen samalla tavalla vasemmistolaisesti kuin Ben. Mutta en kuitenkaan ole yhtä radikaali kuin hän.

Millaista palautetta elokuva on saanut?

Erittäin hyvää. Se on herättänyt runsaasti kiivastakin keskustelua. Sitä toivoimmekin. Elokuva on myös koskettanut ihmisiä, ja olen nähnyt katsojien poistuvan kyyneleet silmissä teatterista. Liikutuksen lisäksi toivoisin, että elokuvan huumori iskee katsojiin.

Olet nyt 57-vuotias. Urasi on jo pitkällä ja näyttelemisen lisäksi maalaat sekä runoilet. Miltä tulevaisuutesi näyttää?

Vain noita voi antaa vastauksen tuohon [nauraa]. En siis tiedä, mitä on luvassa. Suurin suunnitelmani on elää mahdollisimman vanhaksi.

Captain Fantastic ensi-illassa 26.8.2016. Lue leffan arvio samana päivänä MeNaiset.fistä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Frendit-tähti Courteney Cox myöntää kokeneensa ulkonäköpaineita.

Hollywood-näyttelijöihin kohdistuvia ulkonäköpaineita ovat kuluneen kesän aikana kritisoineet muun muassa Jennifer Aniston ja Renee Zellweger.

Nyt ulkonäköpaineita myöntää kokeneensa myös Anistonin kollega, Frendit-tähti Courteney Cox.

Asiasta kertoo Vanity Fair, jonka mukaan Cox puhuu asiasta ohjelmassa Running Wild With Bear Grylls, jossa hän kertoo yrittäneensä pysyä vanhenemisen vauhdissa mukana.

– Yritin jahdata nuoruutta. Se on jotain, jonka perässä et pysy, Cox sanoo.

Näyttelijä ei edelleenkään kerro, millä menetelmillä hän on nuoruutta tavoitellut, mutta myöntää, että on myös joutunut pettymään tuloksiin, eikä oma ulkonäkö ole aina ollut mieluinen.

– Sitä huomaa, että on yrittänyt pysäyttää ikääntymistä, ja sitten katsoo kuvaansa ja toteaakin näyttävänsä kamalalta. Olen tehnyt asioita, joita kadun. Onneksi on myös asioita, jotka liukenevat pois, hän muotoilee.

Samaan syssyyn Cox paljastaa, että hänellä on uusi motto, joka auttaa suhtautumisessa ilkeisiin kommentteihin.

– Let it be (anna olla).

Cox vuonna 2011. Kuva: Reuters
Cox vuonna 2011. Kuva: Reuters

Coxin muuttunut ulkonäkö pantiin merkille vuosi sitten, kun hän saapui Hand of God -sarjansa julkistustilaisuuteen nuorekkaan näköisenä.

Frendit-tähden tuore paljastus on yllättävä, sillä tämä on aiemmin vakuuttanut, ettei koskaan menisi kauneusleikkaukseen, koska hänen kihlattunsa Johnny McDaidin ei pidä niistä.

Sen sijaan Cox on kertonut turvautuneensa botoxiin.

– Ei ole mikään salaisuus, että olen aikaisemmin käyttänyt botoxia. En kuitenkaan menisi veitsen alle korjauttamaan kasvojani. Johnny ei pidä Hollywood-lookista ollenkaan. Minulla ei siis ole paineita näyttää parikymppiseltä hänen takiaan, Cox kertoi viime vuonna Closer-lehdelle.

Cox ja Snow Patrol -yhtyeestä tunnettu artisti ovat huhujen mukaan karkaamassa vihille tänä syksynä.

Lue lisää aiheesta: Frendit-tähtien hääsalailu jatkuu: nyt Courteney Cox aikoo karata vihille

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Vapaaottelija Makwan ”Maku” Amirkhanin isä menetti henkensä Suomessa liikenneonnettomuudessa. Makwan muistelee isänsä kuolemaa Maaret Kallion uudessa ohjelmassa.

Terapeutti Maaret Kallio saa keskiviikkona alkavan Yhden illan juttu -ohjelmansa ensimmäiseksi vieraaksi vapaaottelija Makwan ”Maku” Amirkhanin, 27. Makwan muistelee uutuusohjelmassa hetkeä, kun hän sai tietää isänsä kuolemasta. Makwanin isä kuoli Suomessa liikenneonnettomuudessa, kun perhe oli ollut maassa noin vuoden.

– Olin oppitunnilla, mun naapuri ja naapurinpoika tulivat hakemaan mut. Ne sumpli jotain opettajan kanssa. Sitten opettaja tuli sisään ja sanoi, että Maku, sä voit lähteä. Kun menin kotiin, me mentiin suoraan mun naapurille – kaikki itki siellä. Mun iskä ei ollut siellä, ja tajusin heti, mistä on kyse, Makwan kertoo.

”Se on yksi iso syy, miksi odotan todella innolla, sitä että mulla on oma perhe.”

Makwanin perhe on kotoisin Iranin Kurdistanista. Kymmenhenkinen perhe pakeni Suomeen 1990-luvun alussa Irakin ja Iranin välistä sotaa. Maaret miettii ohjelmassa, miten ristiriitaista on, että Makwanin perhe on ollut karuissa oloissa pakolaisleirillä, mutta perheen isä kuitenkin menehtyi Suomessa. Makwan oli tuolloin vasta kuusi vuotta.

– Kyl mä sanon, että lapsen on helpompi elää, kun sillä on isä, välttyy monelta harmilta. Se on yksi iso syy, miksi odotan todella innolla sitä, että mulla on oma perhe. Tiedän, miten pystyisin neuvomaan mun omia lapsia, Makwan miettii.

2717104

Vieraana vain miehiä

Makwanin lisäksi Maaret saa ohjelmassa vieraakseen myös muusikko Jussi69:n, näyttelijä Antti Reinin, muusikko Toni Wirtasen, laulaja Waltteri Torikan, muusikko Mikko Kuustosen ja poliitikko Pekka Haaviston.

Jokaisessa jaksossa on vain yksi vieras, jonka kanssa Maaret käy läpi tämän elämää. Tarkoitus on tuoda kustakin vieraasta esiin muitakin puolia kuin hänestä julkisuudessa yleensä nähdään.

Maaret Kallio tunnetaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Sarjasta alkaa syyskuussa uusi kausi, jossa Maaretia ei enää nähdä. Ohjelman uudet asiantuntijat löydät täältä.

Yhden illan juttu Livillä keskiviikkoisin 24.8. alkaen kello 21.00.

Robin Packalén latasi Instagramiin kuvan, jossa paljastuu hänen lapsuusinstrumenttinsa.

Teinitähti Robin Packalén saavuttaa tänään keskiviikkona täysi-ikäisyyden rajapyykin.

Syntymäpäivänsä kunniaksi hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän kiittää fanejaan ja iloitsee menneistä vuosistaan.

Edessään hänellä on sähköpianolta näyttävä instrumentti.

– Jipiii! On ollu ehkä siisteimmät lapsuusvuodet ever! Kiitos siitä kuuluu teille kaikille! Nyt meikä ottaa väistämättömän stepin elämässä eteenpäin, kirjoittaa Robin kuvassaan.

”Nyt meikä ottaa väistämättömän stepin elämässä eteenpäin.”

 

Kuva, jonka ROBIN (@robinpackalen) julkaisi

Lue myös: ”En itke kovin usein – tämä asia sai Robinin kyyneliin

Edeltävänä viikonloppuna Robin julkaisi Instagramissa kuvan Helsingin-keikaltaan. Kuvan yhteydessä hän hehkutti, että kyseessä oli hänen uransa ”viimeinen keikka alaikäisenä”.

Me Naisille laulaja kertoi noin viikko sitten, että hän saa pian ajokortin. Samalla Robin arvioi, ettei hänen syntymäpäivänsä muuta välittömästi mitään hänen arjessaan. Korkeintaan hän käy jatkossa alle 18-vuotiailta kielletyillä keikoilla ja ajaa itse autoa pidemmillä keikkareissuilla.

– Kenenkään ei tarvitse enää virallisesti pitää huolta minusta. Se on hieman kuumottavaa, Robin kertoi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.