Pamela Tola: "Etsin arjesta hengellisyyttä"

Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Kommentit (1)

Jere Karalahti oli kuolla: "Makasin hengityskoneessa vaipat jalassa"

Seitsemän vuotta sitten haimatulehdus oli viedä jääkiekkoilijan hengen. Vaikka lääkärit olivat jo menettää toivonsa, Jere sanoo, ettei hän ollut valmis luovuttamaan.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti kertoi Radio Rockin haastattelussa seitsemän vuoden takaisesta kamppailustaan, jolloin hän oli kuolla haimatulehdukseen.

Sairaus alkoi oirehtia vatsan turpoamisella, jonka jälkeen paljastui, että Jeren tulehdusarvot olivat kohonneet hengenvaarallisiin lukemiin. Jere päätyi Meilahden sairaalaan, jossa hän oli kahdeksan päivän ajan koomassa hengityslaitteessa.

– Tossa on ikuinen arpi muistuttamassa, mistä lyötiin tuubi sisään, Jere sanoo ja näyttää kaulaansa.

Jeren mukaan lääkäritkään eivät juuri enää uskoneet hänen paranemiseensa.

– Siinä ilmoitettiin jo vanhemmille, että tulkaa katsomaan ja hyvästelemään. Eivät uskoneet, että sieltä enää tullaan.

Jere sanoi, ettei hän kuitenkaan ollut vielä valmis lähtemään.

–Eihän tässä ole ikinä mitään luovutettu ja jätetty kesken. Ja mun mielestä tää homma oli siinä vaiheessa vielä kesken. Ja tässä ollaan.

Jere heräsi koomasta koviin kipuihin.

– En pystynyt edes puhumaan. On se aika kipeä fiilis, makaat siinä sängyssä vaipat jalassa, letkua tulee joka kädestä ja jopa itse käärmeestäkin.

Räppäri VilleGalle: Some vaikeuttaa naisten iskemistä

JVG-yhtyeen VilleGalle kertoo Loopin haastattelussa, miksi hän ei edes yritä lähestyä naisia festareilla.

Artistien festarielämästä liikkuu paljon kosteita ja kuumia huhuja. Mutta kun JVG:n VilleGallelta kysyttiin, miten mimmejä pokataan festareilta, artistilla ei ollutkaan neuvoja annettavanaan.

– Niin, kerro mulle. Mä en tiedä yhtään. Mä en ole ainakaan pokannut tänä kesänä yhtään mimmiä, VilleGalle totesi Loopin haastattelussa.

– Sosiaalinen media on pilannut tän homman. Kun haluais mennä tuonne alueelle moikkaamaan jengiä, niin kaikilla on se s***tanan kännykkä kädessä ja haluavat jonkun kuvan. Se on aika raskasta mennä tonne pyörimään. Sen takia ei tule hirveesti mitään daameja tuolta festareilta pokailtua.

JVG:n mukaan kaksikon festarielämä on nykyään lähinnä back stagella jutustelua ja omassa mökissä nukkumista omia bileitä odotellen.

 

Khloé Kardashian julkaisi käsittelemättömän version kohukuvastaan: "Tämä on vihaajilleni!"

Khloé Kardashian on turhautunut väitteisiin, että hänen paljastavat vartalokuvansa olisi rajusti muokattu kuvankäsittelyllä.

Kardashianin sisarusparven keskimmäinen Khloé Kardashian, 31, on jo pidemmän aikaa taistellut sosiaalisessa mediassa kritisoijiaan vastaan. Nyt hän on kyllästynyt täysin ulkonäköään koskeviin ilkeisiin kommentteihin ja julkaissut Instagram-tilillään käsittelemättömän version uusimmasta kohua herättäneestä kuvastaan.

– Tämä on kaikille teille vihaajilleni, jotka ette voi antaa minulle hitustakaan kunniaa päivittäisestä kuntoilustani, Khloé kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Hänen mukaansa vasemmanpuoleinen kuva on käsittelemätön ja oikeanpuoleinen lehteen päätynyt, käsitelty versio.

– Kyllä, ihoani on tasoitettu ja varjot on poistettu, mutta mielestäni näytän silti hyvältä myös vasemmanpuoleisessa kuvassa. Vikoineni kaikkineni, Khloé kirjoittaa.

Kohu syntyi Complex-lehden kuvista, joissa Khloé esiintyy varsin paljastavissa jumppa-asuissa. Kuvia kritisoineet ovat väittäneet, että Khloén vartaloa on muotoiltu niissä vahvasti kuvankäsittelyllä.

Khloé puolestaan sanoo vartalonsa muotojen olevan kovan työn tulosta kuvankäsittelyn sijaan. Hän on avoimesti puhunut tiukasta kuntotreenistään ja ruokavaliostaan, jotka hänelle on laatinut tähtien suosima personal trainer Gunnar Peterson.

– Tämä on Khloén hetki. Sen näkee selvästi. Hänen tekemänsä muutokset ovat uskomattomia. Ja hän on tehnyt kaiken oikein. Mikään ei ole tullut nopeasti vaan kovalla työllä ja pitkäjänteisyydellä. Siksi hänen kroppanssa näyttää nyt upealta, Peterson sanoo ETonline.com-sivustolla.

Asianajaja puolustaa Donald Trumpia: "Vaimoaan ei voi raiskata"

Miljardöörin ex-vaimo Ivana Trump on kertonut, että presidenttiehdokas Donald Trump raiskasi hänet väkivaltaisesti 80-luvulla.

Miljardööri Donald Trumpin, 69, ja hänen entisen vaimonsa Ivana Trumpin, 66, 1990-luvun alussa päättynyt avioliitto on noussut taas parrasvaloihin Yhdysvalloissa.

Daily Beast -lehden toimittaja kaivoi esille avioeron jälkimainingeissa julkaistun kirjan, jossa kuvailtiin yksityiskohtaisesti, kuinka avioliiton aikana miljardööri loukkasi vaimonsa seksuaalista koskemattomuutta. Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump -kirjassa toimittaja-kirjailija Harry Hurt III kertoo, kuinka epäonnistuneesta hiustensiirrosta kiivastunut Trump raiskasi vaimonsa väkivaltaisesti. Kirjailijan mukaan Ivana uskoutui tapahtuman jälkeen asiasta ystävilleen.

Tuoreen artikkelin jälkeen Trumpin edustajat lähestyivät mediaa tiedotteella, jossa kerrottiin, etteivät kirjan väitteet ole totta. Donald Trump on kieltänyt ne aiemminkin. Daily Beastin mukaan Trumpin asianajaja tylytti lehteä ja totesi haastattelussa, ettei puolisoaan voi raiskata.

– Puhut republikaanien vahvimmasta presidenttiehdokkaasta, yksityishenkilöstä, joka ei ole koskaan raiskannut ketään. Ja on hyvä muistaa, ettei puolisoaan voi raiskata, Trumpin lakiasioiden neuvonantaja Michael Cohen totesi lehdelle. Haastattelussa hän myös uhkaili jutun kirjoittanutta toimittajaa ja lehteä oikeusjutulla.

– Jos kirjoitat jutun, jossa mainitaan sanat Trump ja raiskaus, sotken elämäsi.

Trump kilpailee tällä hetkellä puolueen presidenttiehdokkuudesta toiseksi vahvimman kilpailijansa Scott Walkerin kanssa. Kampanjansa aikana miljardööri on ehtinyt haukkua jo esimerkiksi meksikolaissiirtolaiset raiskaajiksi. Kohulausuntojen takia Diili-ohjelmaa näyttänyt NBC-kanava on lopettanut yhteistyön ehdokkaan kanssa.

Donald Trump ilmoitti kesäkuussa lähtevänsä mukaan presidenttikilpaan.

Ivana Trumpin mukaan Donald Trump raiskasi hänet vuonna 1989. Myöhemmin hän lievensi lausuntoaan korjaamalla, ettei halua, että raiskaus-sana tulkitaan kirjaimellisesti, enemmänkin hänen miehensä loukkasi hänen seksuaalista koskemattomuuttaan. Kuvassa Ivana Trump vuonna 2009. (Reuters)

Lähteet: Daily Beast, Business Insider, Jezebel ja Business Insider