Pamela Tola: "Etsin arjesta hengellisyyttä"

Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Kommentit (1)

Tämän tiedämme Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusista pareista

Reissulasse laitetaan yhteen kotihiiren kanssa. Kestääkö liitto?

Ihan kohta se alkaa! Nimittäin Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen kausi. Viime kaudelta tuttuun tapaan ohjelmassa saatetaan yhteen kolme pariskuntaa. Sinkut tapaavat toisensa ensimmäisen kerran vasta alttarilla. Ohjelman asiantuntijoina toimivat Maaret Kallio, Kari Kanala ja Mikael Saarinen.

Kaksi kolmesta viime kaudella avioituneesta parista ovat jo lähteneet eri teille. Miten käy uusille pareille? Tämän tiedämme heistä jo nyt:

Mari ja Jouni

Mari, 34, työskentelee hotellialla ja rakastaa matkustusta sekä työnä että harrastuksena. Hän on liikunnallinen hevosharrastaja, joka ei ole koskaan haaveillut menevänsä naimisiin.

Nyt Mari kuitenkin avioituu Jounin, 35, kanssa. Hänellä on oma media-alan yritys, mutta töiden ohella hän opiskelee rakennusinsinööriksi. Hän asuu pikkukaupungissa omakotitalossa ja haaveilee oman talon rakentamisesta perheelleen.

Sari ja Antti

Juuri Norjasta takaisin Suomeen muuttanut Sari, 34, haluaa vihdoin asettua aloilleen. Toiveissa on kumppani, jonka kanssa voi rakentaa kodin, jossa on avoin, tasapainoinen ja rakastava ilmapiiri.

Sarin kanssa alttarille astelee Jouni, 35. Hän kaipaa vierelleen rakastavaa puolisoa, jonka kanssa voisi asettua aloilleen. Rauhallinen mies viihtyy kesämökillä virvelin varressa. Jounin kehoa koristaa monta tatuointia.

Tanja ja Roni

Urheiluhieroja ja personal trainer -yrittäjä Tanja, 29, on liikunnallinen ja viihtyy erityisesti lenkkipolulla. Vapaa-ajallaan hän viihtyy ystävien ja perheen kanssa. Haaveissa on kumppani, jonka kanssa voi hassutella ja olla rennosti.

Liikunnallinen Tanja kohtaa alttarilla Ronin, 27, joka hänkin on urheilullinen tyyppi. Hän työskentelee katsastusmiehenä ja urheiluhierojana, mutta mielii opiskelupaikkaa pelastusoppilaitoksesta. Roni on romantikko, joka haluaa yllättää kumppaninsa.

Uusi Ensitreffit alttarilla -kausi starttaa AVAlla ensi viikon tiistaina 1.9. kello 21.

Lähde: MTV

Maailmantähti Pharrellin muuten vaatimattomassa raiderissa on yksi outo kohta

Hittinikkari Pharrell fanittaa yllättävää ihmistä.

Monella superkuuluisalla muusikolla on tapana vaatia konserttipaikan takahuoneeseen ruuan ja juoman lisäksi kaikenlaista älyvapaata, kuten vaikkapa tietyn väristä vessapaperia tai Lumikin seitsemää kääpiötä. Joillekin rokkistaroille vaatimusten esittäminen on suurta hupia, esimerkiksi metalliyhtye Slaeyrin kerrotaan vaatineen sataa lumenvalkeaa vuohta, halal-teurastajaa, pakastuspusseja ja kylmiötä.

Viimeisimpänä raiderjulkisuutta on saanut Happy-hitin tehnyt muusikko Pharrell Williams, 42, jonka vaatimuslistalla on kaikenlaista peruskauraa: esimerkiksi tequilaa, limsoja, sipsejä, banaaneja, teetä ja hunajaa, kokovartalopeili ja peseytymistarvikkeita.

Lisäksi The Smoking Gun -sivuston käsiinsä saamassa raiderissa pyydetään kehystettyä kuvaa Carl Saganista.

Pharrell todella fanittaa edesmennyttä tiedemiestä, joka muistetaan siitä, että hän toi tieteen lähemmäs koko kansaa. Sagan on ollut Pharrellille jonkin sortin pakkomielle siitä saakka, kun tämä näki Saganin 80-luvulla tekemän tv-dokumenttisarjan Cosmos.

– Kun katson sitä kuvaa, tajuan, kuinka onnekkaita me kaikki olemme siitä, että olemme tällä planeetalla ja voimme tehdä joka päivä sitä mitä rakastamme. Carlin kasvojen näkeminen muistuttaa minua siitä, muusikko perusteli raideritoivettaan Todaylle.

Loppujen lopuksi erikoisen toiveen takana ei ole mitään kovin kummallista, vain muistutus: ole kiitollinen tästä päivästä.

Tässä muistutus siitä meille jokaiselle:

Arja Korisevan tytär Karla seuraa äitinsä jalanjäljissä

Laulaja Arja Koriseva saapui menestysmusikaali Billy Elliotin ensi-iltaan 14-vuotiaan tyttärensä Karlan kanssa. – Laulaminen ja musiikkiteatteri kiinnostavat, Karla kertoo.

Suosittu iskelmälaulaja ja vuoden 1989 tangokuningatar Arja Koriseva saapui torstaina Linnanmäen Peacock-teatteriin, jossa juhlittiin Billy Elliot -menestysmusikaalin kutsuvierasensi-iltaa. Syksyn musikaalitapaus on Helsingin Kaupunginteatterin tuotantoa. Seuranaan Arjalla oli 14-vuotias Karla-tytär, joka on myös musiikillisesti lahjakas.

– Minua kiinnostavat laulaminen, tanssiminen ja musiikkiteatteri. Koulu on kuitenkin ykkösenä, kahdeksannen luokan syksyllä aloittanut Karla jutteli.

Arja kertoi, että takana on leppoisa keikkakesä. Esiintymisten lisäksi hän on tehnyt esikoiskirjaansa. Laulajan omiin kokemuksiin perustuva Kuningatar Arja – Ammattina artisti julkaistaan lokakuussa.

– Kevät ja kesä ovat menneet kirjan kanssa räpeltäessä. On paljon helpompi puhua kuin kirjoittaa, joten työ on edennyt hitaasti. Nyt teksti on onneksi oikolukuvaiheessa.

Arja kertoo teoksessa, miten hänestä tuli artisti ja kuinka pitkään jatkunut suosio on ollut mahdollista.

– On kiinnostavaa millaiseen maailmaan ihminen astuu, kun hänestä tulee julkisuuden henkilö. Olen luennoinut aiheesta, joten tämä on tuttua asiaa – olenhan tehnyt artistin työtä jo yli 25 vuotta.

Arjan mukaan kirja on tarkoitettu niille, jotka haaveilevat tähteydestä, mutta myös niille, jotka haluavat kurkistaa viihdemaailman kulisseihin ja laulajan elämään.

– Kirjoittaminen on ollut ihanaa – olen valtavan inspiroitunut! On hauskaa leikitellä sanoilla ja löytää synonyymejä. Voisin tehdä seuraavaksi laulujen tekstejä. Uuteen kirjaprojektiin tuskin ryhdyn ihan heti, hän nauraa.

Lue myös:

Arja Koriseva: Saimme ihanan aurinkoenkelin

Maria Veitola tylytti Arja Korisevaa ja Pertti Kurikan Nimipäivien voittoa varjostaa nolo epäkohta

Jarkko ja Sofia Ruudulle perheenlisäystä? Sofia julkaisi herkän kuvan vatsastaan

Jarkko ja Sofia Ruudulla on entuudestaan pian kaksivuotias tytär.

Ex-jääkiekkoilija Jarkko Ruutu, 40, ja hänen puolisonsa, malli-bloggaaja Sofia Ruutu (o.s. Morelius) saavat mitä ilmeisemmin perheenlisäystä. Sofia julkaisi blogissaan kolme kuvaa, joista yhdessä hänen vatsansa on pyöristynyt. Sofia kirjoitti blogipäivitykseensä vihjailevan tekstin:

– Uusi luku. Uusi elämä. Rakkaus.

Vatsakuvan näet täältä.

Sofia on lisännyt yhden kuvista myös Instagram-tililleen. Kommenteissa Sofialle on sadellut onnitteluita, joihin hän on vastannut kiitellen.

Jarkolla on Sofialla on entuudestaan marraskuussa 2013 syntynyt Greta-tytär. Naimisiin he menivät heinäkuussa 2012.

Jarkko on aikaisemmin kertonut, että on yrittänyt osallistua mahdollisimman paljon esikoisen hoitoon.

– Vaippoja olen vaihtanut miljoona kertaa, mutta imettäminen on aika vaikeaa miehelle, Jarkko kertoi kolme kuukautta esikoistyttären syntymän jälkeen.

 

New chapter. New life. Love.

A photo posted by Sofia Ruutu (@sofiaruutu) on

Jarkko lopetti ammattilaisuransa kiekkoilijana loppuvuodesta 2014. Sofia on mallintöiden ja bloggauksen ohella opiskellut kauppatieteitä.

Sofian blogipäivityksestä uutisoi ensimmäisenä MTV.fi.