Pamela Tola: "Etsin arjesta hengellisyyttä"

Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Kommentit (1)

George Clooney sai ökytarjouksen – tahkoaisi käsittämättömät rahat

Paparazzeihin kyllästynyt George Clooney harkitsee myyvänsä Como-järvellä sijaitsevan historiallisen villansa uskomattomalla myyntivoitolla.

Raha tulee rahan luokse, väittää vanha sanonta. Ainakin näyttelijä George Clooneyn kohdalla se tuntuu pitävän paikkansa.

Huhujen mukaan hurmuri sai tarpeekseen Italiassa Como-järven rannalla sijaitsevan hulppean talonsa ympärillä pörräävistä paparazzeista. Hän onkin nyt aikeissa myydä järvenrantatalonsa, väittää Page Six.

George osti 1700-luvulla rakennetun Villa Oleandra -nimisen talon vuonna 2002 noin kymmenellä miljoonalla dollarilla eli hieman yli 9,2 miljoonalla eurolla. Nyt innokkaan ostajan väitetään tarjonneen talosta peräti 100 miljoonaa dollaria. Mikäli kauppa toteutuu, George tekee talokaupoillaan voittoa peräti 90 miljoonaa dollaria eli rapiat 83 miljoonaa euroa.

Villa Oleandra sijaitsee aivan Como-järven rannalla ja houkuttelee liepeilleen runsaasti turisteja paparazzeja. Kuva: Reuters

– George rakastaa sitä aluetta ja ihmisiä, jotka asuvat siellä. Mutta hän tiedostaa huomion, jota hän kerää aina saapuessaan paikalle. Hän on saanut villasta huikean tarjouksen ja suunnittelee ostavansa hieman suojaisammassa sijaitsevan talon jostain päin Italiaa, lähde väittää Page Six:lle.

Clooney omistaa myös Villa Oleandran naapuritalon Villa Margheritan.

Sami Hedberg MTV:lle: "Olen laihtunut 23 kiloa"

Sami Hedberg on jo lähellä laihdutustavoitettaan. Alle vuodessa painoa on lähtenyt yli 20 kiloa.

Stand up -koomikko Sami Hedberg kertoi viime vuoden lokakuussa tavoitteestaan pudottaa viidesosa painostaan heinäkuun Pullukka Run -puolimaratoniin mennessä. Tavoite tarkoitti 25 kiloa.

Toukokuun lopussa Sami päivitti tilanteensa Me Naisille ja kertoi pudottaneensa 18 kiloa. Eilisessä, torstain Huomenta Suomi -lähetyksessä kiloja oli lähtenyt vielä viisi lisää toukokuun lopun jälkeen.

– Olen pudottanut 23 kiloa, tällä hetkellä 106 kiloa painava Sami kertoi lähetyksessä.

Päästäkseen tavoitteeseensa Sami on pannut myös ruokavalionsa uusiksi. Hän syö neljä kertaa päivässä ja välttelee maitotuotteita, viljoja ja sokeria.

– Roudaan kiertueelle joskus omat eväät mukaan. Paistan valmiiksi pihvit, teen salaatit ja otan vielä avokadon takataskuun, hän kertoi toukokuussa.

Vaikka Samin tavoite onkin liittynyt Pullukka Runiin, on terveellisestä ruokavaliosta ja säännöllisestä liikunnasta tullut jo elämäntapa.

– Tavoite on, että paino pysyisi tulevaisuudessakin alhaalla. Minulle on sanottu, että et ole enää hauska, jos laihdut. En tiennytkään, että suustani tulee ihraa! Minähän olin urani ensimmäiset viisi vuotta laiha, Sami kertoi keväällä.

Janne Kataja oli joutua snägärillä hakatuksi: pakeni rappukäytävään

Janne Kataja kertoi Facebookissa torstaiyönä tapahtuneesta uhkaavasta tilanteesta. – Osa meistä voi nähtävästi todella pahoin.

Juontaja-koomikko Janne Katajan teatterireissu päättyi torstaiyönä uhkaavaan tilanteeseen. Janne oli teatterin jälkeen päätynyt jatkoille ja sieltä ystävänsä kanssa grillille hakemaan yöpalaa. Hänen ystävänsä jäi ulkopuolelle odottamaan ja kuuli kahden miehen hämmentävän keskustelun.

– Tullessani ulos ystäväni sanoi, että mennään tästä vähän kauemmaksi, koska tuossa on kaksi "huumehörhöä", jotka etsivät uhria, jonka voisivat hakata. Olivat käyneet aiheesta keskustelua tutkien väkeä lähistöllään. Hämmentyneenä katsoin tyyppejä, jolloin nuorempi heistä tunnisti naamani ja totesi, että "tossa on Kataja”. Hakkaa hänet, sillä pääsee varmasti lehtiin. Voin hakata kanssa kylkiin ja puolustaa sit jos tulee sanomista", Janne ker yön tapahtumista Facebook-statuksessaan.

Janne poistui ystävänsä kanssa vikkelästi tämän kotitalon rappukäytävään, joka sijaitsee grillikioskia vastapäätä. Miehet seurasivat Jannea ja hänen ystäväänsä ja hakkasivat ovea. Lopulta Janne ja ystävä katsoivat parhaaksi poistua takaoven kautta, ja molemmat pääsivät turvallisesti kotiin.

Janne oli tapahtuneesta järkyttynyt. Hän ei ole kokenut ikinä mitään vastaavaa ja oli huolissaan mahdollisuudesta, että miehet etsivät uudet uhrit.

– Todellakin toivon, että virkavalta poimii tuon kaksikon ennen kuin he hakkaavat jonkun syyttömän ja tietämättömän – motiivinaan vain ja ainoastaan saada huomiota. Sairasta ja surullista. Osa meistä voi nähtävästi tosi pahoin.

Jannelle on tapahtunut aikaisemminkin erikoisia asioita. Puoli vuotta sitten humalainen mies tunkeutui Jannen kotiin, mutta siitä Janne selvisi tarjoamalla lihapiirakkaa. Lue juttu täältä.

Jannen päivityksestä kertoi ensimmiäsenä Hymy.

Kommentit ([comment_count])
M

Motiivinaan vain ja ainoastaan saada huomiota. Sairasta ja surullista. Osa meistä voi nähtävästi tosi pahoin.

Ehkä hieman ironiaa, nimi ja pärstä sitten vaikka menaisiin, ehkä jopa keksityllä jutulla ?

Miks

Vaikka voisi kuinka pahoin ei siltikään tarvitse harkita toisen hakkaamista. Huumehörhelöitä kyllä riittä joka kulmille.. Hölmöä luulla juttua keksityksi ja siksi että pääsee esille. Se nyt ei kuitenkaan ollut yksin Me Naisissa. Ootte aika pikkusieluisia, ihmiset!

Radion rakastettu aamujuontaja kertoi viimein syyn lähtöönsä

YleX:n Ile Uusivuori päätti viimeisen ohjelmansa kaksivuotiaan poikansa sanoihin.

Radiojuontaja Ilkka "Ile" Uusivuori juonsi tänään perjantaina viimeisen lähetyksensä YleX:n aamussa. Hän työskenteli kanavalla vuodesta 2005. Alkuviikosta Ile kertoi lopettavansa radiotyöt, mutta paljasti syyn vasta nyt.

– Aivan käsittämättömän upeeta, että sain mahdollisuuden tehdä tätä ja olla joka päivä jengin arjessa. Tää kanava on aina uskonut muhun. Välillä on ollut vaikeaa ja mua kritisoitu, mutta oon saanut silti tehdä, mitä haluan, liikuttuneen kuuloinen Ile kertoi lähetyksessä.

Kanavan aamulähetyksiin on tullut muutoksia jo aiemmin, sillä suosittu aamujuontaja Matti Ylönen lähti ohjelmasta puoli vuotta sitten ja siirtyi Radio Novan aamujuontajaksi. Ile kertoi, että juontajaparien vaihdokset eivät kuitenkaan ole syy hänen lähtöönsä.

– Nyt mua tarvitaan enemmän himassa kuin täällä. Mulla on kaksi pientä poikaa ja lähden hoitamaan heitä. Olen kotona puoli vuotta ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

Ile on naimisissa juontaja Marja Hintikan kanssa. Heidän kuopuksensa on syntynyt tammikuussa 2015 ja esikoinen huhtikuussa 2013.

Viimeisinä sanoinaan radiossa Ile siteerasi kaksivuotiasta esikoispoikaansa. Hän halusi muistuttaa ihmisiä, etteivät he kyynistyisi, ja kertoi näiden sanojen olevan hänen elämänsä motto:

– Ei saa ajaa kakka housussa pippelillä autossa, Ile päätti lähetyksen.

 

Juontaja @marjahintikka toi Ilelle lahjan kiitoksena kaikista vuosista. @ileuusivuori #ylex #ilex #ylexaamu

A photo posted by YleX (@ylex_official) on

 

Kommentit ([comment_count])
timo tee aa

Rakastetuin??? Millä perusteella? Ei ainakaan kuulijamäärillä mitattuna. En oo koskaan kuullukaan kyseisestä juontajasta.