Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

”Iäkkäät naiset ovat kokeneet elämää ja nähneet maailmaa, joten on ollut mukavaa keskustella heidän kanssaan”, Raimo Palin kertoo treffeistään.

Elokuussa Raimo Palinin, 83, lapsenlapsi Rasmus Tikkanen latasi Facebookiin julkaisun, jossa etsi seuraa ukilleen. Treffi-ilmoituksesta tuli somehitti, joka keräsi lähes 4 000 jakoa, ja monet mediat uutisoivat siitä.

Ilmoitus sai alkunsa, kun kaksikolla oli pari tuntia luppoaikaa laivalla. Rasmus luonnosteli tekstin puhelimellaan ja luki sen Raimolle, joka sanoi oitis, että mikäs siinä.

”1933 sodan jalkoihin syntynyt ukkini on viettänyt rikkaan elämän, kasvattanut 3 tyttöä ja oli elämänsä rakkauden kanssa yli 60 vuotta yhdessä. Mummin sivut loppuivat kuitenkin yllättäen kesken, suru oli järkyttävä. -- Mutta niin ihmismieli ja aika ovat ihmeellisiä asioita, ne parantavat syvimmätkin haavat. Ukilla on vielä monta sivua jäljellä. Se voi olla aika kiva tarina!” Rasmus kirjoitti Facebookiin.

”Kasikymppiseks ukoks hän on todella reipas, skarppi, kohtelias ja hyvässä kunnossa. Joten jos tiedät jonkun yksinäisen hot grandmaman tai greatgrandmaman niin help a brother out! Saa laittaa viestiä niin Raimo tässä, ylpeä laivaston upseeri ja herrasmies, lähtee mielellään tutustumaan.”

Nyt Raimo kertoo Me Naisille, että ilmoituksesta on poikinut kymmeniä, ehkä jopa satoja, yhteydenottoja. Naisten valokuvat, numerot ja osoitteet ovat Rasmuksen koneella. Raimo asuu Espoon Matinkylässä, joten kaksikko on huomioinut pääkaupunkiseudulla asuvat vastaajat.

– Yksinäisiä naisia näyttää olevan hirveän paljon. Usein tytär on huomannut, että äiti on yksinäinen, ja antanut hänen puhelinnumeronsa, Raimo sanoo.

Kaikki Raimon tapaamat naiset ovat hänen tapaansa leskiä.

– Kymmenkuntaan naiseen olen ottanut yhteyttä. Ollaan käyty kahvilla ja juteltu, parin kanssa useammankin kerran.

– On virkistävää tutustua hienoihin naisiin. Kauhean fiksuja ovat olleet kaikki. Iäkkäät naiset ovat kokeneet elämää ja nähneet maailmaa, joten on ollut mukavaa keskustella heidän kanssaan.

Yhden naisen kanssa Raimo kävi katsastamassa Helsingin joulukadun: kävelemässä Aleksanterinkadulla ja Esplanadilla sekä Stockmannin tavaratalossa. Suunnitteilla on myös teatteri- ja konserttikäyntejä.

Raimon unelmatreffeillä mentäisiin oopperaan tai konserttiin ja sen jälkeen syömään ravintolaan.

– Se olisi oikein hieno ilta.

”Keskustelu on lähtenyt kulkemaan heti, ihan kuin olisimme vanhoja tuttuja.”

Treffit eivät ole jännittäneet yhtään.

– Olemme sopineet tapaamisen kahvilaan tai ravintolaan, ja tunnusmerkkinä on ollut herrasmies, jolla on valkoinen tukka. He ovat sitten tulleet tervehtimään. Keskustelu on lähtenyt kulkemaan heti, ihan kuin olisimme vanhoja tuttuja.

Raimo ei ole ajatellut, haluaako vakavaa parisuhdetta.

– Tässä vaiheessa on ollut kiva tavata useampia.

Juuri tällä hetkellä deittailu on pienellä tauolla alkuvuoteen asti. Raimo viettää nyt aikaa kakkosasunnollaan Saarenmaan Virossa, koska Espoon-asunto on lapsen käytössä. Saarenmaalla deittailu olisi vaikeampaa, sillä Raimo ei harmikseen puhu viroa. Hän on kyllä puhunut tapaamiensa naisten kanssa reissusta saarelle.

– Tässä lähellä on kolme isoa hotellia ja kaiken maailman ohjelmaa: hierontoja, kylpyjä, jalkahoitoja, manikyyrejä, pedikyyrejä...

Paikan päälle on hieman monimutkaista matkustaa, mutta kiinnostusta on ollut ja Raimo uskoo, että joku naisista tulee kesällä. Silloin olisi hienot oopperajuhlatkin.

Pappaporukassa hengailu ei tunnu omalta

Deittailu on tärkeää siksikin, että Raimon ystävät ovat kaikki kuolleet.

– Minulla on sen verran huono tuuri, että vain yksi ainoa rippikoulukaveri on elossa, mutta hänestäkään ei ole kuulunut nyt vuoteen.

Myös sukulaiset ovat kuolleet, lukuun ottamatta jälkikasvua neljässä sukupolvessa: Raimolla on kaksi tytärtä elossa, neljä lastenlasta ja kaksi lastenlastenlasta. Osa heistä asuu maailmalla, mutta heihin ukki pitää yhteyttä Skypellä.

Lähipiiri on ollut innoissaan Raimon deittailusta.

”Laskevat leikkiä ukin menoista ja sanovat, että ukin leidit.”

– Laskevat leikkiä ukin menoista ja sanovat, että ukin leidit.

Kotinsa vastapäisessä Iso Omena -kauppakeskuksessa Raimo näkee, kun hänen ikäisensä miehet viettävät aikaa yhdessä kahviloissa.

– Siellä ne istuvat, viisi tai kuusi samassa pöydässä. En jaksa sellaista. Olin 57 vuotta naimisissa ja tyttöjen ympäröimänä, kun heitä kasvatin. Jostain syystä en osaa miesten kanssa keskustella. Vähän pitkästyttää.

Siksikin uusi vilkas treffielämä on ilahduttanut arjessa valtavasti. Olisikohan moni ikätoveri kateellinen Raimon viennistä?

– Miesten kadehtima, naisten ihailema, Raimo veistelee ja nauraa.

Sami Hedberg kertoi Me Naisille, ettei hän ymmärrä, miksi Kaarina Hazard meni taannoisessa Konttori-kritiikissään henkilökohtaisuuksiin. Hazard sanoo, ettei käyttänyt sanaa ”pullea” kielteisessä merkityksessä.

Toimittaja Kaarina Hazard kirjoitti taannoin Image-lehteen stand up -koomikko Sami Hedbergiä ja Konttori-sarjaa kritisoivan esseen. Sami kertoi Me Naisille hämmentyneensä kirjoituksesta ja miettineensä, miksi se oli tehty.

– Suomessa kirjoitetaan televisiosta, sen lajeista ja keinoista, aivan liian vähän. Tv-fiktio on tärkeä kulttuurimuoto ja olisi hienoa, jos siihen kiinnitettäisiin perusteellisempaa huomiota, Kaarina Hazard vastaa.

Imagessa Kaarina kirjoittaa: Hedberg on se vaaraton, pullea poika, ylikasvanut pikkuveli, joka häissä sahtipäissään lyö reisiinsä ja hokee Otetaans taas! ja jota ei kenenkään tarvitse pelätä eikä haluta. Koko teksti on luettavissa Imagen nettisivuilta.

– Mietin pitkään, miksi tämä kirjoitus on tehty. Minun valintani rooliin voi kyseenalaistaa, mutta miksi piti mennä henkilökohtaisuuksiin? Minuahan arvosteltiin paitsi ulkoisesta habituksestani, jopa siitä, etten ole seksuaalisesti haluttava. Olen edelleen hämmentynyt, Sami kertoi Me Naisille.

Myös Samin äiti harmistui tekstin sisällöstä.

– Äitini pahoitti todella mielensä poikansa henkilökohtaisesta arvostelusta. Ymmärrän, että julkisessa ammatissa olen vapaata riistaa, mutta kritiikin pitäisi kohdistua työhöni eikä persoonaani.

Kaarina ei omasta mielestään käyttänyt sanaa "pullea" kielteisessä merkityksessä, vaan sen teki media.

– Uskon, että Samin tulkintaa ohjasi iltapäivälehtien jo hänen puolestaan tekemä tulkinta.

Hyvää palautetta tekstin lukeneilta

Kaarinan mukaan Imagen päätoimittaja Heikki Valkama oli pyytänyt häntä kirjoittamaan The Office -sarjaa käsittelevän esseen, koska tiesi hänen olevan kiinnostunut aiheesta.

– Sami Hedberg tuli esseeseen siksi, että hänet oli valittu sarjan suomalaisversion päärooliin.

Kaarina kertoo saaneensa hyvää palautetta esseestään "niiltä, jotka ovat sen lukeneet."

– Vastakkainasetteluun ei ole mitään syytä, tuskin sen enempää Samin kuin minunkaan mielestäni. Mutta riita myy, hän huomauttaa.

Jasper Pääkkönen julkaisi Instagramissa yli 20 vuotta kuvan teiniajoiltaan. Silloin rastat ja flanellipaita olivat kova juttu.

Jasper Pääkkösen, 36, kasvot tulivat tutuiksi miljoonalle ihmiselle 90-luvun lopulla, kun hän aloitti Salatut elämät -sarjassa Saku Salinina. Nyt Jasper on julkaissut Instagramissa kuvan itsestään vuosia ennen Salkkareita. 

 

Throwback to 1994 🌴

Kuva, jonka Jasper Pääkkönen (@jasperpaakkonen) julkaisi

Kuva on vuodelta 1994, ja Jasper on siinä yläasteikäinen varhaisteini.

Jasper on kertonut MTV.fi:lle, että häneltä sujui koulu aina hyvin, vaikka ei nähnyt juurikaan vaivaa sen eteen.

– Olin siinä mielessä erikoinen oppilas, että olin laiska ja haluton tekemään kotiläksyjä. Pärjäsin todella hyvin pelkästään kuuntelemalla. Joka luokalla ja etenkin siirryttäessä ala-asteelta yläasteelle ja sieltä edelleen lukioon opettajat varoittelivat, ettet tule pärjäämään enää samalla tavalla, täytyisi alkaa näkemään myös vaivaa. Niin ei käynyt: mitä pidemmälle mentiin, sen helpommaksi koulunkäynti muuttui ja sen korkeammaksi arvosanani nousivat. En koskaan oppinut tekemään läksyjä, koska minun ei ollut pakko. Pärjäsin hyvin ikään kuin vahingossa, näyttelijä on kertonut MTV.fi:lle.

On Jasper aikaisemminkin fiilistellyt Instagramissa lapsuuttaan, vaikka suurin osa hänen kuvistaan liittyvätkin kalastukseen tai suosittuun Viikingit-sarjaan. Syntymäpäivänään kesällä hän julkaisi lapsuuskuvan, jossa hän on isänsä, näyttelijä Seppo Pääkkösen sylissä.

– Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni Kumpulassa, Helsingin idyllisimmällä puutaloalueella. Kumpula oli kuin oma pieni taskunsa Helsingissä. On vaikeaa kuvailla itseään lapsena, mutta muilta kuulemani mukaan olin jonkin sortin pohdiskelija. Kiinnostunut asioista, muun muassa luonnosta, Jasper on muistellut MTV.fi:lle.

Kuva: Sanoma-arkisto / Janne Aaltonen
Kuva: Sanoma-arkisto / Janne Aaltonen

Jasper kesällä 2016, kun hän avasi Antero Vartian (vas.) kanssa Löyly-saunakompleksin Helsingin Hernersaarenrantaan kanssa .

Jasper näyttelee hittisarja Viikingeissä Halfdan the Blackia, Peter Franzénin roolihahmon pikkuveljeä. Hän on itseoppinut näyttelijä.

Lue myös: Jasper Pääkkönen puhui itselleen kansainvälisen huippuroolin ilman koekuvauksia

 

Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Jasper vuonna 2015.

Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Vuonna 2014 Pekka Haaviston (vas.) ja Bruce Oreckin (kesk.) seurassa.

Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Kero
Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Kero

Linnan juhlissa vuonna 2005.

Kuva: Solar Films
Kuva: Solar Films

Pahat pojat -elokuvan nelikkö vuonna 2003: Lauri Nurkse (vas.), Peter Franzén, Jasper ja Niko Saarela.

Kuva: All Over Press
Kuva: All Over Press

Jasper vuonna vuonna 2001, Salatut elämät -aikoina, jolloin hän oli joka toisen teinin idoli.

Näillä biiseillä Saaralle pitäisi ropista yleisöääniä.

ITV-kanava on julkistanut Britannian X Factor -ohjelman kisaajien seuraavat biisivalinnat. Suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, esittää lauantaina Sian Chandelier-hitin vuodelta 2014 ja Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You -joulubiisin vuodelta 1994. Yleisöäänien kannalta on hyvä, että molemmat ovat laajalti tunnettuja kappaleita.

Tunteellinen ja dramaattinen popbiisi Chandelier sopii loistavasti Saaralle, ja myös hänen vaikuttava äänensä pääsee siinä oikeuksiinsa.

Saara esitti Chandelier-kappaleen myös X Factorin karsinnoissa loppukesästä.

Myös moni muu artisti on tehnyt oman versionsa Mariah Careyn joulukappaleesta.

Menevä All I Want For Christmas Is You taas antaa varmasti sijaa tanssille ja leikittelylle.

Toivottavasti esityksissä nähdään myös villiä hulluttelua, josta Saara on saanut erityisesti kiitosta tuomareilta ja yleisöltä aiemmissa lähetyksissä.

Kisassa on jäljellä neljä kilpailijaa, jotka kaikki esittävät lauantain lähetyksessä kaksi kappaletta.

Matt Terry esittää Silent Night -joulukappaleen ja Jessie Waren Say You Love Me -biisin. Emily Middlemasin biisit ovat John Lennonin War is Over ja Gary Julesin Mad World. 5 After Midnight -yhtye taas esittää East 17 -bändin Stay Another Day -biisin ja Stevie Wonderin Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours) -klassikon.

Mitä mieltä sinä olet Saaran biisivalinnoista? Kerro kommenteissa!

Uskotko, että Saara voi voittaa koko kisan?