Pamela Tola: "Etsin arjesta hengellisyyttä"

Näyttelijä Pamela Tola on löytänyt tasapainon perheensä ja uskon avulla.

Kun näyttelijä Pamela Tola alkoi 25-vuotiaana odottaa esikoistaan, hän aisti kollegoiden ja tuttujen reaktioista,
että nämä olivat yllättyneitä. Eihän nuoren, juuri läpi­murtonsa tehneen naisen ollut järkevää hankkia lapsia: nyt pitäisi keskittyä luomaan uraa. Pamela päätti kuitenkin viitata kintaalla muiden odotuksille ja tehdä asiat oman päänsä mukaan.

– Olen spontaani ihminen enkä kannata liikaa suunnitelmallisuutta. Elämänsä pitää muokata sellaiseksi kuin haluaa, ja niin olen tehnyt. Eikä 25-vuotias minusta edes ole kovin nuori äidiksi, Pamela perustelee.

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Pamela aikookin laittaa uraepäilijöille jauhot suuhun kerta­heitolla. Hänet voi syksyn mittaan bongata tv-sarjoista Vastaparit, Hiphop Hamlet ja Virta, elokuvasta Napapiirin sankarit ja näyttelijä Pihla Viitalan kanssa tehdystä lyhytelokuvasta Elma ja Liisa.

Enkeleitä ja henkioppaita

Pamela odottaa innokkaasti, että kaksi- ja pian nelivuotiaat lapset vielä vähän kasvavat, jotta hän pääsee toden teolla keskustelemaan heidän kanssaan. Yksi keskustelun­aiheista on usko.

Hengellisen puolensa Pamela löysi seitsemän vuotta sitten. Mitään mullistavaa uskoontuloa hän ei kokenut, vaan uskonasiat hiipivät ajatuksiin pikku hiljaa. Jossain vaiheessa hän huomasi, että niistä oli tullut luonnollinen osa elämää.
Pamelalle usko ei tarkoita vain kristillisyyttä vaan laajempaa hengellisyyttä.

– Uskon Jumalaan, enkeleihin, energioihin, henkioppaisiin ja sielun­vaellukseen. On olemassa korkeampi voima, joka johdattaa meitä. Hengellisyyteni ei rajoitu vain yhteen uskontoon. Vaikka kuulunkin kirkkoon, en alle­kirjoita kaikkea sen sanomaa, Pamela sanoo.

Aina uskonasiat eivät ole olleet osa Pamelaa. Lapsena ne pelottivat häntä, vaikka hän ahmikin aihetta käsittelevää kirjallisuutta. Teininä hän käänsi hengellisyydelle selkänsä kokonaan.

– Kärsin huonosta itsetunnosta, soimasin itseäni ja hain oikeutusta negatiivisille tunteille, koska en ollut valmis päästämään niistä irti.

Tuohon aikaan Pamelan päässä pyöri paljon kysymyksiä, joihin hän etsi vastauksia.

– Olen kokenut lapsuudessani rankkoja asioita, enkä ole tosiaankaan kasvanut pumpulissa. Joskus elämä tuuppii rajusti, mutta jälkikäteen tajuaa, että niin asioiden oli tarkoituskin tapahtua. Hengellisyys on tuonut elämääni rauhaa ja tasapainoa, Pamela kertoo.

Pamela Tola
- Ruotsinpyhtäällä 15.10.1981 syntynyt näyttelijä. Asuu
Espoossa.
-  Meni naimisiin Pauli-miehensä kanssa kolmisen vuotta sitten. Parilla on kaksi poikaa.
- Valmistui Teatteri­korkeakoulusta vuonna 2008. Oli Jussi-ehdokkaana elokuvasta Tyttö sinä olet tähti (2005).
- Näyttelee syksyllä MTV3:n sarjassa Vastaparit, MTV3 AVA:n sarjassa Hiphop Hamlet ja Kinotv:n sarjassa Virta.
- Esiintyy myös elo­kuvassa Napapiirin sankarit ja lyhyt­­elo­kuvassa Elma ja Liisa. Marraskuussa Ylen Nenä­päivä-ohjelman yhteydessä esitetään Pamelan ja Dome
Karukosken
lyhyt­elokuva Burungo.

Kommentit (1)
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Näin Tommi Liimatainen ja Panu Rajala ajautuivat kirkkoselkkaukseen – tapahtumat hetki hetkeltä!

Musiikkimaganeri Tommi Liimataisen ja kirjailija-tutkija Panu Rajalan viikonlopun selkkausta Mikael Agrikolan kirkossa edelsi värikäs tapahtumasarja. Jäljelle jää vain yksi kysymys.

Ja se kysymys. Miksi ihmeessä Panu Rajala halusi ex-vaimonsa keikalle?

Lähteet: Iltalehti, Panu Rajalan blogi, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Ilta-Sanomat.

Kommentit (6)
Vierailija
Viesti

Nyt kun jokainen muistaisi sen että kirkkokonserttiin saa mennä maksamatta pääsymaksua, tai siis ohjelmamaksua, miten se virallisesti nyt sanotaankaan.

Nyt kaikki joukolla täyttämään kirkot, ilman maksua, saa liimatainen nenilleen...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ensitreffit alttarilla -morsian avoliittoon: miehellä kympin keittotaidot

Ensitreffit alttarilla -sarjan Pia vihjaili uudesta suhteesta jo elokuussa.

Ensitreffit alttarilla -sarjasta tuttu Pia on muuttanut yhteen miehensä kanssa. Hän kertoi asiasta blogissaan Hynttyyt yhteen -postauksessaan.

– Niinpä mies tyhjensi poikamieskämppänsä ja kantoi loputkin kenkänsä mun eteiseen. Olutlaseille raivattiin kaappitilaa ja mopovermeille etsittiin paikka varastosta. Keittiön varustus täydentyi salaattilingolla, painekattilalla ja digitaalisella vaa'alla sekä lukemattomilla öljy- ja etikkapulloilla. Keittokirjatkin lisääntyivät, Pia kirjoittaa blogissaan.

 

Moving day! 🚚 #muuttohommia #iltajumppa #rapputreeni #uusiaika #homeiswhereyourheartis

Kuva, jonka Pia Alapeteri (@piapas) julkaisi

Pia kertoo blogissaan myös hetkestä, kun mies joutui hänen neljän siskonsa piinapenkkiin. Sillä aikaa kun naiset saunoivat, mies rehki keittiössä.

– Kaali-granaattiomenasalaatti, voissa pyöräytetyt ja ilmakuivattuun kinkkuun käärityt kaneliset persimonit, liekitetty broilerinmaksa ja omena-mascarpone-pekaanisyllabub katosivat nopeasti parempiin suihin, keittotaidosta mies sai kympin. Lusikoiden kilistessä jälkiruokamaljoissa grillin hiilet hehkuivat edelleen kuumina, Pia kuvailee.

Pia vihjaili uudesta suhteesta jo elokuussa, jolloin hän julkaisi yhteiskuvan itsestään ja miehestä moottoripyöräkypärät päässä. Hän on julkaissut vihjailevia kuvia myös pitkin syksyä, muttei ole kuitenkaan kertonut miehen henkilöllisyyttä.

Pia tuli tv-katsojille tutuksi ensimmäisen kauden Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta, jossa hän nai mäntsäläläisen Jussin. Parin suhde päättyi viiden viikon yhteiselon jälkeen. Pia on kertonut useasti, että hän ja Jussi ovat yhä ystäviä. Ensimmäisen kauden Ensitreffit alttarilla -ohjelman pareista vain yksi, Viola ja Esa, on enää yhdessä. Miia ja Olli erosivat elokuussa 2015 reilun vuoden avioliiton jälkeen.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Sinead O’Connor julkaisi epätoivoisen viestin Facebookissa – saa nyt apua ongelmiinsa

Laulaja kertoi Facebookissa ottaneensa yliannostuksen.

Muusikko Sinead O’Connor, 48, järkytti faninsa sunnuntai-iltana kirjoittamalla pitkän ja tunteikkaan viestin Facebookiinsa.

– Tämä viikko on hajoittanut minut. Olen ottanut yliannostuksen. En saa kunnioitusta mitenkään muuten. En ole kotona, olen hotellissa jossakin päin Irlantia, Sinead selitti Facebookissa dramaattista kirjoitustaan.

Sineadin Facebook täyttyi nopeasti kannustavista ja huolestuneista viesteistä. Irlannin poliisi vahvisti sunnuntai-iltana, että noin puolitoista tuntia postauksen jälkeen poliisi tavoitti laulajan ja hän saa nyt tarvitsemaansa hoitoa.

Sinead kirjoitti sekavassa viestissään myös, että kokee lapsensa ja perheensä hylänneen hänet – varsinkin elokuisen kohdun ja munasarjojen poiston jälkeen.

– Jos en julkaisisi tätä, lapseni ja perheeni eivät edes huomaisi.

Sineadilla on neljä lasta. Hänellä on naimisissa terapeuttina työskentelvän Barry Herridgen kanssa. 

Vuonna 2012 Sinead joutui perumaan kiertuneensa. Hän kertoi tuolloin kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Lähteet: Daily Mail, Irish Mirror

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ex-lapsitähti nai 17 vuotta itseään vanhemman pankkiirin

Onnea tuoreelle avioparille!

Kolme vuotta yhdessä olleet ex-lapsinäyttelijä Mary-Kate Olsen, 29, ja ranskalaispankkiiri Olivier Sarkozy, 46, ovat  menneet naimisiin. He kihlautuivat viime vuoden alussa.

Page Six -sivuston mukaan pari sai toisensa perjantaina kotikaupungissaan New Yorkissa. Juhlat pidettiin julkisuudelta piilossa, ja sivuston mukaan vieraita kehotettiin sulkemaan puhelimensa häiden ajaksi. Juhlien erikoisuutena oli koristelu, jonka keskiössä olivat tupakkatuotteet, joita juhlaväki sai sauhutella pitkin iltaa.

Mary-Kate tuli tunnetuksi tv-sarjasta Full House, jossa hän näytteli yhdessä kaksossiskonsa Ashleyn kanssa. He ovat tehneet yhdessä myös joitakin elokuvia, esimerkiksi 9-vuotiaina he tekivät perhe-elokuvan Kaksin aina kaunihimpi. Nykyään Mary-Kate ja Ashley pyörittävät yhdessä kahta vaatemerkkiä. Olivier on Ranskan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn velipuoli.

Avioliitto on Mary-Katelle ensimmäinen, Olivierilla on kaksi lasta edellisestä liitostaan Charlotte Bernardin kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kaupallinen yhteistyö