Brittilaulaja Paloma Faith, 26, voisi hyvin olla yksinhuoltaja.

Getty Images

Olet yksinhuoltajaäidin ainoa lapsi. Millainen kasvuympäristö Lontoon Hackney oli?
Ulkoa katsottuna vaarallinen ja väkivaltainen, sisältä monikulttuurinen ja värikäs. Olimme keskivertoperhe: vanhempani erosivat, kun olin parivuotias. Näin isää viikonloppuisin.
Vanhempani ovat kiinnostuneita taiteista, elokuvista ja musiikista. Minua kannustettiin luoviin juttuihin, koska en ollut akateemisesti loistava. En ollut tyhmäkään, mutta tuijottelin ikkunasta ajatuksissani.

Laulat ja näyttelet. Milloin aloit haluta lavalle?
Aloitin baletin nelivuotiaana, mutta olin pienenä hyvin arka. Kun olin seitsemän, opettaja määräsi minut, luokan ujoimman oppilaan, ihan tarkoituksella näytelmän päärooliin. Kaikki yllättyivät. Rakastin olla roolissa ja lavalla, ja yhtäkkiä minulla ei ollut mitään huolia. Olin täynnä elämää, ja lavalla olo tuntui turvalliselta. Se oli iso hetki, joka muutti kaiken.

Rakastat vintagea. Onko kotisi kuin hyppy aikakoneeseen?
Ei. Se on kuin omituinen pieni vaatekomero, jossa on sänky ja liikaa kirjoja. Minulla on vuokra-asunto suuressa vanhassa talossa, joka on nyt myynnissä noin 3,5 miljoonaa punnalla. Kun ostajaehdokkaat näkevät asuntoni, he ovat aina ihan, että ohhoh, uskomatonta… Juttelen näille jäykille ja rikkaille engelsmanneille reteästi, ja he vaivaantuvat kuin Hugh Grant elokuvissaan.

Minkälaista elämänfilosofiaa noudatat?
Äiti opetti, ettei mikään ole koskaan maailmanloppu. Yritän pysyä rentona ja olla panikoimatta. Hyväksyn muut, eikä minua saa järkyttymään, vaikka toinen tunnustaisi mitä. Ystävieni mielestä olen hassu, sillä minun on vaikeaa ottaa mitään vakavasti. Kun jotain kamalaa tapahtuu, saatan murjaista hirveän vitsin. Musta huumori on minulle turvariepu ja suojaava haarniska.

Tuoreen otsikon mukaan haluaisit yksinhuoltajaksi. Niinkö?
Sanoin, etten pelkäisi yksinhuoltajuutta. Perheen perustaminen olisi paikallaan, lapset ovat minulle tärkeä juttu. En haluaisi todeta vuosien päästä, että juna meni jo, koska odotin Herra Oikeaa. Hänet voi löytää myös lasten jälkeen, mistä äitini on esimerkki.
Seurustelen tällä hetkellä ja olen tosissani. Mutta olen aina tosissani.

Paloma Faith

  • Laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä syntyi 21.7.1985 Lontoon Hackneyssä.
  • Työskennellyt alusvaatekaupassa, laulanut burleski-kabareessa, ollut elävänä mallina ja taikurin apuna.
  • Julkaissut levyt Do You Want the Truth or Something Beautiful (2009) ja Fall To Grace (2012).
  • Näytellyt elokuvissa Tyttökoulu St. Trinian's, The Imaginarium of Doctor Parnassus ja Kammo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.