Jasper Pääkkönen nyt ja 22 vuotta sitten. Kuvat: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio ja Instagram
Jasper Pääkkönen nyt ja 22 vuotta sitten. Kuvat: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio ja Instagram

Jasper Pääkkönen julkaisi Instagramissa yli 20 vuotta kuvan teiniajoiltaan. Silloin rastat ja flanellipaita olivat kova juttu.

Jasper Pääkkösen, 36, kasvot tulivat tutuiksi miljoonalle ihmiselle 90-luvun lopulla, kun hän aloitti Salatut elämät -sarjassa Saku Salinina. Nyt Jasper on julkaissut Instagramissa kuvan itsestään vuosia ennen Salkkareita. 

 

Throwback to 1994 🌴

Kuva, jonka Jasper Pääkkönen (@jasperpaakkonen) julkaisi

Kuva on vuodelta 1994, ja Jasper on siinä yläasteikäinen varhaisteini.

Jasper on kertonut MTV.fi:lle, että häneltä sujui koulu aina hyvin, vaikka ei nähnyt juurikaan vaivaa sen eteen.

– Olin siinä mielessä erikoinen oppilas, että olin laiska ja haluton tekemään kotiläksyjä. Pärjäsin todella hyvin pelkästään kuuntelemalla. Joka luokalla ja etenkin siirryttäessä ala-asteelta yläasteelle ja sieltä edelleen lukioon opettajat varoittelivat, ettet tule pärjäämään enää samalla tavalla, täytyisi alkaa näkemään myös vaivaa. Niin ei käynyt: mitä pidemmälle mentiin, sen helpommaksi koulunkäynti muuttui ja sen korkeammaksi arvosanani nousivat. En koskaan oppinut tekemään läksyjä, koska minun ei ollut pakko. Pärjäsin hyvin ikään kuin vahingossa, näyttelijä on kertonut MTV.fi:lle.

On Jasper aikaisemminkin fiilistellyt Instagramissa lapsuuttaan, vaikka suurin osa hänen kuvistaan liittyvätkin kalastukseen tai suosittuun Viikingit-sarjaan. Syntymäpäivänään kesällä hän julkaisi lapsuuskuvan, jossa hän on isänsä, näyttelijä Seppo Pääkkösen sylissä.

– Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni Kumpulassa, Helsingin idyllisimmällä puutaloalueella. Kumpula oli kuin oma pieni taskunsa Helsingissä. On vaikeaa kuvailla itseään lapsena, mutta muilta kuulemani mukaan olin jonkin sortin pohdiskelija. Kiinnostunut asioista, muun muassa luonnosta, Jasper on muistellut MTV.fi:lle.

Kuva: Sanoma-arkisto / Janne Aaltonen
Kuva: Sanoma-arkisto / Janne Aaltonen

Jasper kesällä 2016, kun hän avasi Antero Vartian (vas.) kanssa Löyly-saunakompleksin Helsingin Hernersaarenrantaan kanssa .

Jasper näyttelee hittisarja Viikingeissä Halfdan the Blackia, Peter Franzénin roolihahmon pikkuveljeä. Hän on itseoppinut näyttelijä.

Lue myös: Jasper Pääkkönen puhui itselleen kansainvälisen huippuroolin ilman koekuvauksia

 

Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Jasper vuonna 2015.

Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Vuonna 2014 Pekka Haaviston (vas.) ja Bruce Oreckin (kesk.) seurassa.

Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Kero
Kuva: Sanoma-arkisto / Sami Kero

Linnan juhlissa vuonna 2005.

Kuva: Solar Films
Kuva: Solar Films

Pahat pojat -elokuvan nelikkö vuonna 2003: Lauri Nurkse (vas.), Peter Franzén, Jasper ja Niko Saarela.

Kuva: All Over Press
Kuva: All Over Press

Jasper vuonna vuonna 2001, Salatut elämät -aikoina, jolloin hän oli joka toisen teinin idoli.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.