Ollin vaimo sairastaa rintasyöpää: "Mietin, rangaistaanko minua jostain"

Äitinsä vuosi sitten keuhkosyövälle menettänyt Olli Sainio on rintasyöpään sairastuneen vaimonsa Jennan tukena. – Äitini kuolemasta viisastuneena olen pystynyt välttämään aiempia virheitäni.

Olli Sainio, 28:

"Istuin isäni työpaikan kahvipöydässä viime helmikuussa, kun lääkäri soitti ja kertoi, että Jennalla on todettu syöpä. Olin osannut valmistautua uutisiin. Järkytys iski päälle vasta myöhemmin, mutta ajattelin silloin, ettei tämä tauti voi taas viedä yhtä ihmistä­ viereltäni. Äitini kuoli viime vuonna keuhkosyöpään. Mietin, rangaistaanko minua jostain.

Jenna huomasi kyhmyn rinnassaan jo vuosi sitten, mutta lääkärissä sen sanottiin olevan hyvälaatuinen. Joulukuussa hänen selkänsä kuitenkin kipeytyi pahasti.­ Voimakkaat särkylääkkeet saivat aikaan munuaistulehduksen, ja Jenna joutui tehovalvontaan sairaalaan. Silloin aloin aavistaa, ettei kyse ole pelkästä selkäkivusta. Kun Jennan syöpä löydettiin, se oli levinnyt rinnasta selkärankaan ja maksaan.

Jennalle alettiin antaa hoitoja viikon kuluttua syöpädiagnoosista, ja hän pääsi pian sairaalasta kotiin. Vaikka Jenna on voinut olla kotona, arjessamme ei ole mitään, mihin syöpä ei olisi vaikuttanut. Vaihdoin työpaikkaakin, jotta pystyn olemaan enemmän kotona.

Koska Jennan on vaikea kävellä heikon kuntonsa takia, hän kulkee vähänkin pidemmät matkat pyörätuolissa. Kotitöiden tekeminen on  Jennalle hankalaa, ja hänestä oli aluksi vaikeaa seurata vierestä, kun minä hoidan ne hänen puolestaan ja vieläpä eri tavalla kuin hän. Lapsemmekaan eivät ensin ymmärtäneet, miksei äiti vie heitä enää hammaspesulle tai voi ottaa syliin. Sen katsominen tuntui kamalalta. Olemme sanoneet äidin­ olevan kipeä, mutta emme ole halunneet antaa turhaa toivoa lupaamalla, että äiti paranee.

Toukokuussa Jennan sytostaattihoidot täytyi keskeyttää muutamaksi kuukaudeksi liian korkeiden maksa-arvojen takia. Silloin menettämisen pelko nosti päätään. Äitini hoidot lopetettiin samasta syystä, ja hän kuoli alle kuukausi sen jälkeen.

Äitini kuolemasta viisastuneena olen pystynyt välttämään aiempia virheitäni. Viime vuonna karkasin pahaa oloani töihin, mutta se ei johda mihinkään. Hieman ennen Jennan diagnoosia minulla todettiin masennus, johon olen saanut nyt apua. Avun pyytämisessä on ollut opettelemista."

Jenna ei halua kosketusta

"Syöpä on vaikuttanut myös parisuhteeseemme. Kun tapasin Jennan yhdeksän vuotta sitten, ihastuin ensimmäiseksi hänen ulkonäköönsä. Sairaus ja lääkkeet ovat muuttaneet Jennaa ulkoisesti paljon, eikä hän ole siksi halunnut, että kosken häneen. Nukumme eri sängyissä, ja läheisyys­ on kadonnut.

Välitän Jennasta samalla tavalla kuin ennenkin. Joskus olemme menneet kahdestaan elokuviin, mutta pääasiassa olen yrittänyt olla Jennan vierellä ja vain ottaa vastaan hänen turhautumisensa.

Jenna ei ole ikinä ollut hyvä näyttämään tunteitaan, mutta sairaalassa hän rupesi kirjaamaan ajatuksiaan päiväkirjaan. Sen lukeminen tuntuu pahalta, koska en oikeastaan pysty auttamaan häntä. Tuen Jennaa mahdollisimman paljon, mutten halua sääliä häntä. Sen sijaan yritän kannustaa häntä liikkumaan ja puuhailemaan omatoimisesti."

Jarrut päällä kohti tulevaa

"Elokuussa Jennan hoitoja pystyttiin jatkamaan, ja veren syöpäarvot ovat laskeneet. Jennan mieliala on kohentunut. Minäkin olen tietysti iloinen, mutta jarrut ovat koko­ ajan päällä. Lääkäri ei ole antanut tarkkaa ennustetta, joten en uskalla­ tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Olen miettinyt paljon, miten selviäisin kahden lapsen kanssa yksin. Ajatus kuolemasta pelottaa, mutta joskus väsyneenä ja turhautuneena haluaisin vain päästä tästä tilanteesta eteenpäin joko terveemmän Jennan kanssa tai ilman Jennaa. Sellaisina hetkinä täytyy vain viettää päivä poissa kotiympyröistä ja koettaa ajatella jotain aivan muuta.

Sairaus kummittelee koko ajan taustalla, mutta olen sen ansiosta myös oppinut­ nauttimaan lapsiperheen arjesta. Viime viikolla teimme nuotion ja paistoimme makkaraa perheen kanssa mökillä. Se oli pieni juttu, mutta kuitenkin aika hieno hetki. Niistä pitäisi osata iloita ilman sairautta, joka laittaa asiat uuteen tärkeysjärjestykseen."

Jenna Sainio, 26:

”Syöpädiagnoosi oli aikamoinen järkytys, vaikka huomattuani kyhmyn rinnassani osasin jo tavallaan aavistaa, mistä on kyse. Suurena yllätyksenä tuli, että syöpä oli levinnyt jo selkärankaan ja maksaan asti. Tuntuu epätodelliselta, että tämä osui omalle kohdalle. Tuntui pahalta kertoa Ollille sairaudestani, koska hänen äitinsä oli kuollut syöpään vain vuotta aiemmin. Taisin itkeäkin.

Aluksi mietin, miten lapset pärjäävät, jos kuolen. Olli on kuitenkin pärjännyt heidän kanssaan vielä paremmin kuin osasin kuvitella. Kesällä kuolema oli paljon mielessäni, mutta nyt hoitojen jatkuttua olen ollut melko hyvillä mielin. Ainakin minulla on vähän lisää aikaa.

Olli on kuunnellut paljon murheitani, ja mielestäni hänkin on pystynyt näyttämään minulle tunteensa. Sairastumiseni jälkeen suhteessamme ei ole kuitenkaan ollut yhtä paljon läheisyyttä kuin ennen. Hiukseni lähtivät keväällä hoitojen takia, joten oloni ei ole ollut kovin naisellinen. Kesällä hiuksia tuli vähän takaisin, ja nyt ne ovat onneksi pysyneet päässä. Ulkonäköni muutos on ollut minulle vaikea asia, joten olen työntänyt Ollia pois luotani. Olli on silti sanonut, että olen hänelle­ sama ihminen kuin ennenkin.

Sairastaminen on ollut turhauttavaa, kun en pysty liikkumaan tai puuhastelemaan lasten kanssa yhtä paljon kuin ennen,­ mutta siihen on vain sopeuduttava. Saan lapsiltani paljon voimia jaksaa. Kun teemme jotain yhdessä perheen kanssa, sairaus jää hetkeksi taustalle."

Myös Mikko jakoi Me Naiset -lehden numerossa 41 tarinansa puolisonsa Marikan rintasyövästä. Lue juttu täältä.

Jenna ja Olli Sainio

  • Jenna, 26, ja Olli, 28, asuvat Rauman maaseudulla 4-vuotiaan poikansa ja 2-vuotiaan tyttärensä kanssa.
  • Olli on puutavara-autonkuljettaja ja Jenna vartija. He ovat olleet yhdessä yhdeksän ja puoli vuotta.
  • Jennan syöpä on levinnyt rinnasta selkärankaan ja maksaan. Hänelle annetaan tällä hetkellä sytostaattihoitoja. Ennustetta tulevaisuudesta ei ole annettu.
Kommentit (2)

Näyttelijä Seela Sella: "Miehelle pitää antaa tarpeeksi seksiä"

Näyttelijä Seela Sellan mielestä makuuhuoneessa pitää olla riittävästi vipinää, jotta mies ei pettäisi. Hänen omassa suhteessaan vieraissa käyminen johtui muista syistä.

– Tää on kans tärkeetä naisille. Pitää antaa miehelle tarpeeks seksiä, sori vaan. Sitten se ei juokse muualle, näyttelijä Seela Sella, 78, täräyttää Me Naisten ja Loopin Olisinpa tiennyt -ohjelmassa.

Hyvästä avioliitosta puhunut Seela kertoo, että hänen liitossaan sitä ongelmaa ei ollut, vaan parin pettämissotkut johtuivat muista asioista. Hän muisteli vaihetta, jolloin sekä hänellä että hänen aviomiehellään Elis Sellalla oli avioliiton ulkopuoliset suhteet.

– Se oli minun hölmöyttäni. Kuvittelin, että kaikki täytyy kokea ennen kuin tulee suureksi taiteilijaksi, Seela kertoo.

Elis petti kostoksi. Kun Seela kuuli, että toinen nainen on ihastunut Elikseen, hän pakotti miehensä soittamaan ja selvittämään tilanteen, jotta enemmältä pahalta mieleltä vältyttäisiin.

– Eihän se tietysti ymmärtänyt, mitä tarkoitan, mutta teki mitä sanoin. Minä seisoin vieressä, kun hän soitti sille naiselle.

Kaikki Olisinpa tiennyt -videot löydät TÄÄLTÄ.

Tämän tiedämme Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusista pareista

Reissulasse laitetaan yhteen kotihiiren kanssa. Kestääkö liitto?

Ihan kohta se alkaa! Nimittäin Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen kausi. Viime kaudelta tuttuun tapaan ohjelmassa saatetaan yhteen kolme pariskuntaa. Sinkut tapaavat toisensa ensimmäisen kerran vasta alttarilla. Ohjelman asiantuntijoina toimivat Maaret Kallio, Kari Kanala ja Mikael Saarinen.

Kaksi kolmesta viime kaudella avioituneesta parista ovat jo lähteneet eri teille. Miten käy uusille pareille? Tämän tiedämme heistä jo nyt:

Mari ja Jouni

Mari, 34, työskentelee hotellialla ja rakastaa matkustusta sekä työnä että harrastuksena. Hän on liikunnallinen hevosharrastaja, joka ei ole koskaan haaveillut menevänsä naimisiin.

Nyt Mari kuitenkin avioituu Jounin, 35, kanssa. Hänellä on oma media-alan yritys, mutta töiden ohella hän opiskelee rakennusinsinööriksi. Hän asuu pikkukaupungissa omakotitalossa ja haaveilee oman talon rakentamisesta perheelleen.

Sari ja Antti

Juuri Norjasta takaisin Suomeen muuttanut Sari, 34, haluaa vihdoin asettua aloilleen. Toiveissa on kumppani, jonka kanssa voi rakentaa kodin, jossa on avoin, tasapainoinen ja rakastava ilmapiiri.

Sarin kanssa alttarille astelee Jouni, 35. Hän kaipaa vierelleen rakastavaa puolisoa, jonka kanssa voisi asettua aloilleen. Rauhallinen mies viihtyy kesämökillä virvelin varressa. Jounin kehoa koristaa monta tatuointia.

Tanja ja Roni

Urheiluhieroja ja personal trainer -yrittäjä Tanja, 29, on liikunnallinen ja viihtyy erityisesti lenkkipolulla. Vapaa-ajallaan hän viihtyy ystävien ja perheen kanssa. Haaveissa on kumppani, jonka kanssa voi hassutella ja olla rennosti.

Liikunnallinen Tanja kohtaa alttarilla Ronin, 27, joka hänkin on urheilullinen tyyppi. Hän työskentelee katsastusmiehenä ja urheiluhierojana, mutta mielii opiskelupaikkaa pelastusoppilaitoksesta. Roni on romantikko, joka haluaa yllättää kumppaninsa.

Uusi Ensitreffit alttarilla -kausi starttaa AVAlla ensi viikon tiistaina 1.9. kello 21.

Lähde: MTV

Maailmantähti Pharrellin muuten vaatimattomassa raiderissa on yksi outo kohta

Hittinikkari Pharrell fanittaa yllättävää ihmistä.

Monella superkuuluisalla muusikolla on tapana vaatia konserttipaikan takahuoneeseen ruuan ja juoman lisäksi kaikenlaista älyvapaata, kuten vaikkapa tietyn väristä vessapaperia tai Lumikin seitsemää kääpiötä. Joillekin rokkistaroille vaatimusten esittäminen on suurta hupia, esimerkiksi metalliyhtye Slaeyrin kerrotaan vaatineen sataa lumenvalkeaa vuohta, halal-teurastajaa, pakastuspusseja ja kylmiötä.

Viimeisimpänä raiderjulkisuutta on saanut Happy-hitin tehnyt muusikko Pharrell Williams, 42, jonka vaatimuslistalla on kaikenlaista peruskauraa: esimerkiksi tequilaa, limsoja, sipsejä, banaaneja, teetä ja hunajaa, kokovartalopeili ja peseytymistarvikkeita.

Lisäksi The Smoking Gun -sivuston käsiinsä saamassa raiderissa pyydetään kehystettyä kuvaa Carl Saganista.

Pharrell todella fanittaa edesmennyttä tiedemiestä, joka muistetaan siitä, että hän toi tieteen lähemmäs koko kansaa. Sagan on ollut Pharrellille jonkin sortin pakkomielle siitä saakka, kun tämä näki Saganin 80-luvulla tekemän tv-dokumenttisarjan Cosmos.

– Kun katson sitä kuvaa, tajuan, kuinka onnekkaita me kaikki olemme siitä, että olemme tällä planeetalla ja voimme tehdä joka päivä sitä mitä rakastamme. Carlin kasvojen näkeminen muistuttaa minua siitä, muusikko perusteli raideritoivettaan Todaylle.

Loppujen lopuksi erikoisen toiveen takana ei ole mitään kovin kummallista, vain muistutus: ole kiitollinen tästä päivästä.

Tässä muistutus siitä meille jokaiselle:

Arja Korisevan tytär Karla seuraa äitinsä jalanjäljissä

Laulaja Arja Koriseva saapui menestysmusikaali Billy Elliotin ensi-iltaan 14-vuotiaan tyttärensä Karlan kanssa. – Laulaminen ja musiikkiteatteri kiinnostavat, Karla kertoo.

Suosittu iskelmälaulaja ja vuoden 1989 tangokuningatar Arja Koriseva saapui torstaina Linnanmäen Peacock-teatteriin, jossa juhlittiin Billy Elliot -menestysmusikaalin kutsuvierasensi-iltaa. Syksyn musikaalitapaus on Helsingin Kaupunginteatterin tuotantoa. Seuranaan Arjalla oli 14-vuotias Karla-tytär, joka on myös musiikillisesti lahjakas.

– Minua kiinnostavat laulaminen, tanssiminen ja musiikkiteatteri. Koulu on kuitenkin ykkösenä, kahdeksannen luokan syksyllä aloittanut Karla jutteli.

Arja kertoi, että takana on leppoisa keikkakesä. Esiintymisten lisäksi hän on tehnyt esikoiskirjaansa. Laulajan omiin kokemuksiin perustuva Kuningatar Arja – Ammattina artisti julkaistaan lokakuussa.

– Kevät ja kesä ovat menneet kirjan kanssa räpeltäessä. On paljon helpompi puhua kuin kirjoittaa, joten työ on edennyt hitaasti. Nyt teksti on onneksi oikolukuvaiheessa.

Arja kertoo teoksessa, miten hänestä tuli artisti ja kuinka pitkään jatkunut suosio on ollut mahdollista.

– On kiinnostavaa millaiseen maailmaan ihminen astuu, kun hänestä tulee julkisuuden henkilö. Olen luennoinut aiheesta, joten tämä on tuttua asiaa – olenhan tehnyt artistin työtä jo yli 25 vuotta.

Arjan mukaan kirja on tarkoitettu niille, jotka haaveilevat tähteydestä, mutta myös niille, jotka haluavat kurkistaa viihdemaailman kulisseihin ja laulajan elämään.

– Kirjoittaminen on ollut ihanaa – olen valtavan inspiroitunut! On hauskaa leikitellä sanoilla ja löytää synonyymejä. Voisin tehdä seuraavaksi laulujen tekstejä. Uuteen kirjaprojektiin tuskin ryhdyn ihan heti, hän nauraa.

Lue myös:

Arja Koriseva: Saimme ihanan aurinkoenkelin

Maria Veitola tylytti Arja Korisevaa ja Pertti Kurikan Nimipäivien voittoa varjostaa nolo epäkohta