Ollin vaimo sairastaa rintasyöpää: "Mietin, rangaistaanko minua jostain"

Äitinsä vuosi sitten keuhkosyövälle menettänyt Olli Sainio on rintasyöpään sairastuneen vaimonsa Jennan tukena. – Äitini kuolemasta viisastuneena olen pystynyt välttämään aiempia virheitäni.

Olli Sainio, 28:

"Istuin isäni työpaikan kahvipöydässä viime helmikuussa, kun lääkäri soitti ja kertoi, että Jennalla on todettu syöpä. Olin osannut valmistautua uutisiin. Järkytys iski päälle vasta myöhemmin, mutta ajattelin silloin, ettei tämä tauti voi taas viedä yhtä ihmistä­ viereltäni. Äitini kuoli viime vuonna keuhkosyöpään. Mietin, rangaistaanko minua jostain.

Jenna huomasi kyhmyn rinnassaan jo vuosi sitten, mutta lääkärissä sen sanottiin olevan hyvälaatuinen. Joulukuussa hänen selkänsä kuitenkin kipeytyi pahasti.­ Voimakkaat särkylääkkeet saivat aikaan munuaistulehduksen, ja Jenna joutui tehovalvontaan sairaalaan. Silloin aloin aavistaa, ettei kyse ole pelkästä selkäkivusta. Kun Jennan syöpä löydettiin, se oli levinnyt rinnasta selkärankaan ja maksaan.

Jennalle alettiin antaa hoitoja viikon kuluttua syöpädiagnoosista, ja hän pääsi pian sairaalasta kotiin. Vaikka Jenna on voinut olla kotona, arjessamme ei ole mitään, mihin syöpä ei olisi vaikuttanut. Vaihdoin työpaikkaakin, jotta pystyn olemaan enemmän kotona.

Koska Jennan on vaikea kävellä heikon kuntonsa takia, hän kulkee vähänkin pidemmät matkat pyörätuolissa. Kotitöiden tekeminen on  Jennalle hankalaa, ja hänestä oli aluksi vaikeaa seurata vierestä, kun minä hoidan ne hänen puolestaan ja vieläpä eri tavalla kuin hän. Lapsemmekaan eivät ensin ymmärtäneet, miksei äiti vie heitä enää hammaspesulle tai voi ottaa syliin. Sen katsominen tuntui kamalalta. Olemme sanoneet äidin­ olevan kipeä, mutta emme ole halunneet antaa turhaa toivoa lupaamalla, että äiti paranee.

Toukokuussa Jennan sytostaattihoidot täytyi keskeyttää muutamaksi kuukaudeksi liian korkeiden maksa-arvojen takia. Silloin menettämisen pelko nosti päätään. Äitini hoidot lopetettiin samasta syystä, ja hän kuoli alle kuukausi sen jälkeen.

Äitini kuolemasta viisastuneena olen pystynyt välttämään aiempia virheitäni. Viime vuonna karkasin pahaa oloani töihin, mutta se ei johda mihinkään. Hieman ennen Jennan diagnoosia minulla todettiin masennus, johon olen saanut nyt apua. Avun pyytämisessä on ollut opettelemista."

Jenna ei halua kosketusta

"Syöpä on vaikuttanut myös parisuhteeseemme. Kun tapasin Jennan yhdeksän vuotta sitten, ihastuin ensimmäiseksi hänen ulkonäköönsä. Sairaus ja lääkkeet ovat muuttaneet Jennaa ulkoisesti paljon, eikä hän ole siksi halunnut, että kosken häneen. Nukumme eri sängyissä, ja läheisyys­ on kadonnut.

Välitän Jennasta samalla tavalla kuin ennenkin. Joskus olemme menneet kahdestaan elokuviin, mutta pääasiassa olen yrittänyt olla Jennan vierellä ja vain ottaa vastaan hänen turhautumisensa.

Jenna ei ole ikinä ollut hyvä näyttämään tunteitaan, mutta sairaalassa hän rupesi kirjaamaan ajatuksiaan päiväkirjaan. Sen lukeminen tuntuu pahalta, koska en oikeastaan pysty auttamaan häntä. Tuen Jennaa mahdollisimman paljon, mutten halua sääliä häntä. Sen sijaan yritän kannustaa häntä liikkumaan ja puuhailemaan omatoimisesti."

Jarrut päällä kohti tulevaa

"Elokuussa Jennan hoitoja pystyttiin jatkamaan, ja veren syöpäarvot ovat laskeneet. Jennan mieliala on kohentunut. Minäkin olen tietysti iloinen, mutta jarrut ovat koko­ ajan päällä. Lääkäri ei ole antanut tarkkaa ennustetta, joten en uskalla­ tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia.

Olen miettinyt paljon, miten selviäisin kahden lapsen kanssa yksin. Ajatus kuolemasta pelottaa, mutta joskus väsyneenä ja turhautuneena haluaisin vain päästä tästä tilanteesta eteenpäin joko terveemmän Jennan kanssa tai ilman Jennaa. Sellaisina hetkinä täytyy vain viettää päivä poissa kotiympyröistä ja koettaa ajatella jotain aivan muuta.

Sairaus kummittelee koko ajan taustalla, mutta olen sen ansiosta myös oppinut­ nauttimaan lapsiperheen arjesta. Viime viikolla teimme nuotion ja paistoimme makkaraa perheen kanssa mökillä. Se oli pieni juttu, mutta kuitenkin aika hieno hetki. Niistä pitäisi osata iloita ilman sairautta, joka laittaa asiat uuteen tärkeysjärjestykseen."

Jenna Sainio, 26:

”Syöpädiagnoosi oli aikamoinen järkytys, vaikka huomattuani kyhmyn rinnassani osasin jo tavallaan aavistaa, mistä on kyse. Suurena yllätyksenä tuli, että syöpä oli levinnyt jo selkärankaan ja maksaan asti. Tuntuu epätodelliselta, että tämä osui omalle kohdalle. Tuntui pahalta kertoa Ollille sairaudestani, koska hänen äitinsä oli kuollut syöpään vain vuotta aiemmin. Taisin itkeäkin.

Aluksi mietin, miten lapset pärjäävät, jos kuolen. Olli on kuitenkin pärjännyt heidän kanssaan vielä paremmin kuin osasin kuvitella. Kesällä kuolema oli paljon mielessäni, mutta nyt hoitojen jatkuttua olen ollut melko hyvillä mielin. Ainakin minulla on vähän lisää aikaa.

Olli on kuunnellut paljon murheitani, ja mielestäni hänkin on pystynyt näyttämään minulle tunteensa. Sairastumiseni jälkeen suhteessamme ei ole kuitenkaan ollut yhtä paljon läheisyyttä kuin ennen. Hiukseni lähtivät keväällä hoitojen takia, joten oloni ei ole ollut kovin naisellinen. Kesällä hiuksia tuli vähän takaisin, ja nyt ne ovat onneksi pysyneet päässä. Ulkonäköni muutos on ollut minulle vaikea asia, joten olen työntänyt Ollia pois luotani. Olli on silti sanonut, että olen hänelle­ sama ihminen kuin ennenkin.

Sairastaminen on ollut turhauttavaa, kun en pysty liikkumaan tai puuhastelemaan lasten kanssa yhtä paljon kuin ennen,­ mutta siihen on vain sopeuduttava. Saan lapsiltani paljon voimia jaksaa. Kun teemme jotain yhdessä perheen kanssa, sairaus jää hetkeksi taustalle."

Myös Mikko jakoi Me Naiset -lehden numerossa 41 tarinansa puolisonsa Marikan rintasyövästä. Lue juttu täältä.

Jenna ja Olli Sainio

  • Jenna, 26, ja Olli, 28, asuvat Rauman maaseudulla 4-vuotiaan poikansa ja 2-vuotiaan tyttärensä kanssa.
  • Olli on puutavara-autonkuljettaja ja Jenna vartija. He ovat olleet yhdessä yhdeksän ja puoli vuotta.
  • Jennan syöpä on levinnyt rinnasta selkärankaan ja maksaan. Hänelle annetaan tällä hetkellä sytostaattihoitoja. Ennustetta tulevaisuudesta ei ole annettu.
Kommentit (2)
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ex-lapsitähti nai 17 vuotta itseään vanhemman pankkiirin

Onnea tuoreelle avioparille!

Kolme vuotta yhdessä olleet ex-lapsinäyttelijä Mary-Kate Olsen, 29, ja ranskalaispankkiiri Olivier Sarkozy, 46, ovat  menneet naimisiin. He kihlautuivat viime vuoden alussa.

Page Six -sivuston mukaan pari sai toisensa perjantaina kotikaupungissaan New Yorkissa. Juhlat pidettiin julkisuudelta piilossa, ja sivuston mukaan vieraita kehotettiin sulkemaan puhelimensa häiden ajaksi. Juhlien erikoisuutena oli koristelu, jonka keskiössä olivat tupakkatuotteet, joita juhlaväki sai sauhutella pitkin iltaa.

Mary-Kate tuli tunnetuksi tv-sarjasta Full House, jossa hän näytteli yhdessä kaksossiskonsa Ashleyn kanssa. He ovat tehneet yhdessä myös joitakin elokuvia, esimerkiksi 9-vuotiaina he tekivät perhe-elokuvan Kaksin aina kaunihimpi. Nykyään Mary-Kate ja Ashley pyörittävät yhdessä kahta vaatemerkkiä. Olivier on Ranskan entisen presidentin Nicolas Sarkozyn velipuoli.

Avioliitto on Mary-Katelle ensimmäinen, Olivierilla on kaksi lasta edellisestä liitostaan Charlotte Bernardin kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ensitreffit alttarilla -pari Sari ja Antti: ”Saimme kerralla kaiken mitä halusimme”

Sarista ja Antista tuntui heti, että he olisivat tunteneet toisensa aina. Nyt umpirakastunut Ensitreffit alttarilla -pari odottaa perheenlisäystä. – On vain ihmeellistä ja ihanaa, että tämä on tapahtunut näin luonnollisesti ja nopeasti, Sari sanoo.

The best is yet to come, eteisen sisustustaulussa lukee. Viereen on kehystetty hääkuva, jonka sadattuhannet suomalaiset ovat nähneet tänä syksynä televisiosta.

Kuva on kaunis ja tunnelmallinen, eikä siitä arvaisi, että pari on tavannut ensimmäistä kertaa vasta hetkeä ennen sen ottamista.

– Meillä on ollut ensihetkestä lähtien sellainen olo, kuin olisimme tunteneet jo aikaisemmin. Kaikki on ollut hirveän luonnollista, Sari sanoo.

Hänen ja Antin rakkaustarina sai alkunsa vajaa puoli vuotta sitten Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa.

Ohjelman asiantuntijat, psykoterapeutit Maaret Kallio ja Mikael Saarinen ja pastori Kari Kanala, muodostivat ohjelmaan hakeneiden sinkkujen joukosta kolme toisilleen sopivaa paria. Parit tapasivat alttarilla, menivät naimisiin, kävivät häämatkalla ja kokeilivat sen jälkeen yhteis­eloa viiden viikon ajan.

Niin kävi myös Sarille ja Antille – onnekkain seurauksin.

Ensikohtaamisen jälkeen kaikki on edennyt nopeasti. Viisi ja puoli kuukautta yhdessä ollut pari odottaa esikoistaan. Laskettu aika on keväällä.

Nyt Sari hörppää kahvia yhteisen kodin tyylikkäässä keittiössä.

– Tämä kaikki on vain niin mahtavaa. Olemme tahoillamme haaveilleet perheestä kymmenen vuotta, ja sitten se kaikki tarjotaan kerralla. Kysytään vain, otatko vastaan vai et. Miksi emme ottaisi? Sari miettii.

– Olen joskus pitänyt käsiä ristissä ja toivonut, että tapahtuisi sellaisia asioita, kuin nyt on tapahtumassa, Antti lisää.

– Kaikki, mitä halusimme saavuttaa, annettiin lähes kerralla.

Huojennus alttarilla

Ennen ensikohtaamista Sari ja Antti eivät tienneet toisistaan mitään. Oli vain kirjeet, jotka he olivat kirjoittaneet toisilleen.

Sari halusi kirjoittaa tulevalle sulhaselleen, miten täysillä oli lähtenyt projektiin mukaan. Antti siteerasi voimabiisiään, Elastisen versiota Oo siellä jossain mun -kappaleesta.

– Kuuntelin sitä aina, kun ajoin Hartolasta Helsinkiin. Tiesin, että jossain on joku minulle, ja tulee päivä, kun hän henkilöityy, Antti sanoo.

Luki Antin kirjeessä muutakin. Sari muistaa lauseen hyvin: olen tukenasi, olet vahvimmillasi tai heikoimmillasi. Sari liikuttuu, kun hän muistelee lukemaansa nyt.

Lause kiteytti sen, mitä molemmat ajattelivat. Olemme tässä yhdessä.

– Tunsin Antin läsnäolon jo ennen kuin kohtasimme. Se oli rauhoittava tunne. Halusin, että tehdään tästä yhdessä hyvä juttu, ja se toteutui.

Alttarilla Sarin ensimmäinen ajatus oli huojennus.

– Katsoin vain, että tuollainen ihanan näköinen mies. Antin hymy loisti kilometrin päähän. Ajattelin, että kyllä se taitaa minustakin vähän tykätä, Sari nauraa.

– Olin aidosti tosi häkeltynyt siitä, miten kaunis Sari oli. Nopeasti syntyi tunne, että onpa upea ihminen, Antti kertoo.

Kemian huomasivat myös katsojat. Rakkautta ensisilmäyksellä, kaikkialla hehkutettiin. Ei yhtään huomaa, että tapasitte tänään ensimmäisen kerran, moni häävieras sanoi.

Ensimmäiset kolme viikkoa tuore pari puhui taukoamatta. Kun kamerat sammuivat, tutustuminen alkoi. Miltä sinusta tuntui? Miten sinä tämän koit, he kyselivät toisiltaan.

– Sari on verbaalisesti taitava ja fiksu. Tajusin heti, että tuleepa kivat keskustelut, kun alamme tutustua, Antti sanoo.

Keskustelut venyivät niin, että yöunet jäivät usein kolmen tunnin mittaisiksi.

– Se oli hirveän intensiivistä tutustumista. Tuli paljon yhteisiä ahaa-elämyksiä. Olimme esimerkiksi molemmat tunteneet toisen läsnäolon jo ennen kuin tapasimme, Sari sanoo.

Pari huomasi pian, että heitä yhdistävät samanlaiset arvot. Niistä tärkein on myönteinen elämänasenne.

Ennen ohjelmaan hakemista Sari luki paljon positiivisesta ajattelusta. Opit kuuluvat puheissa. Sari ja Antti eivät halua listata toisen ärsyttäviä puolia, vaan kysyvät mieluummin, miksi emme onnistuisi.

– Onnellisuus yhdistää meitä. Joku voisi sanoa, että arvoista tärkein on terveys. Minun ja Sarin maailmassa tärkeintä on olla onnellinen, vaikka olisi sairas, Antti sanoo.

Tämäkö on se oikea?

Sarin ja Antin ei tarvinnut kauan miettiä, jatkavatko he yhdessä ohjelman kuvausten jälkeen. Antti vitsaili aiheesta jo pari päivää häiden jälkeen, kun pari oli häämatkalla Barcelonassa.

– Sanoin, että minun puolestani voisi soittaa jo Kari Kanalan paikalle. Emmeköhän me ole valmiita tämän päätöksen kanssa, Antti nauraa.

Vaikka pariskunta vitsaili aiheesta, taustalla oli aina varmuus. Yhdessäolo tuntui hyvältä.

– Meillä ei ollut b-suunnitelmia. Pelasimme all in, Antti sanoo.

Mitä enemmän Sari ja Antti puhuivat, sitä useammin he huomasivat ajattelevansa samoin. Haaveet menivät yksiin, mutta silti toisessa oli jotain mielenkiintoista ja erilaista.

"On aika hienoa, kun tuntee koko ajan, että Sari on maailman upein ja kaunein ihminen."

Moni elämäntapajahkaaja voisi kadehtia paria. He kuulostavat varmoilta toisistaan, vaikka eivät ole tunteneet puolta vuottakaan. Mistä he tietävät, että tässä on se oikea?

– Siitä, miten me katsomme toisiamme ja miltä toisen kosketus tuntuu. Toisen luona on turvallinen ja hyvä olla, Antti sanoo.

– On aika hienoa, kun tuntee koko ajan, että Sari on maailman upein ja kaunein ihminen.

Se tunne näkyy. Sari ja Antti katsovat toisiaan vastarakastuneen lempeydellä, vitsailevat lyhyestä tuntemisajastaan ja täydentävät usein toistensa lauseita.

He uskovat, että onnistuneessa liitossa tarvitaan myös tahtoa: halua olla juuri tämän ihmisen kanssa. Sitä heillä molemmilla oli, ja vahva usko siihen, että tästä tulee hyvä juttu. Sari sanoo uskovansa kohtaloon ja intuitioon usein muutenkin.

– Luotin siihen, että jos olen mukana ohjelmassa, niin on tarkoitettu. Oli oikea aika ja hetki, Sari sanoo.

– Olemme molemmat ajaneet kiville ja siitä huolimatta nousseet ja löytäneet itsemme. Kymmenen vuotta nuorempana samanlaiseen ruljanssiin olisi suhtautunut vähän eri lailla, Antti pohtii.

Muut ohjelman parit epäröivät liittoaan monta kertaa ja päätyivät lopulta eroon. Sari ja Antti eivät jahkailleet kuvausten aikana kertaakaan.

– Ajattelimme aika positiivisesti kaikesta ja halusimme nähdä esteiden ja vastoinkäymisten yli, Antti sanoo.

Toisesta ei ole paljastunut suuria yllätyksiä kuvausten päätyttyäkään.

– Kyllähän tämä rohkeutta vaatii. Jos hirveästi pelkää ja miettii kauhuskenaarioita, ei tule onnistumaan. Ei elämässä saa mitään, jos pelkää, Sari sanoo.

Arjessa riitoja tulee, mutta toistaiseksi melko mitättömistä pikkujutuista. Niistä selvitään nauramalla. Sari on päättänyt, että riidoissa ei mennä nukkumaan.

Antti sanoo huomanneensa jo varhain, miten positiivinen ihminen Sari on.

– Maailmassa pitäisi olla enemmän samanlaisia ihmisiä kuin Sari. Silloin tämä olisi paljon parempi paikka.

 

 

Haaveista totta

Ensimmäinen ajatus oli vau, sitten oho. Saria alkaa itkettää, kun hän muistelee hetkeä, jona sai kuulla odottavansa lasta.

– Olen haaveillut perheestä ja varsinkin siitä, että on joku, jonka kanssa jakaa se. Olin jo ajatellut, että ehkä se ei ole minun juttuni, ehkä se ei ole mahdollista, Sari kertoo.

– Läheiset ystäväni ovat silti aina sanoneet, että kyllä sinusta tulee vielä äiti. Oli aika pysäyttävää, kun sain tietää, että nyt on se hetki. Ja kun tiesin, että tässä on vielä tällainen mukavan oloinen isähahmo vierellä. On onnellinen olo, Sari sanoo ja pyyhkii kyyneleitä.

"Lapsen saaminen on suuri ihme. Se ei ole itsestäänselvyys."

Sari oli ollut ohjelmaan lähtiessään sinkkuna viisi kuukautta, Antti yhdeksän. Molemmat olivat haaveilleet omasta perheestä jo kauan, mutta oikeaa ihmistä ei ollut löytynyt.

Esikoisen laskettu aika on keväällä. Tarkemman ajankohdan ja lapsen sukupuolen Sari ja Antti ovat kertoneet vain lähimmilleen.

– Lapsen saaminen on suuri ihme. Se ei ole mikään itsestäänselvyys nykypäivänä, Sari sanoo.

– Tiedän pariskuntia, jotka edelleen odottavat sen tapahtuvan. On tosi kiitollinen olo, että saan kokea tämän.

Vaikka pari on avioitunut tv-kameroiden läsnä ollessa, vauva-arkeaan he eivät halua esitellä julkisesti.

– Tällä hetkellä tuntuu siltä, että meistä ei tule mitään somevanhempia, Antti sanoo.

Antti muistaa hyvin, mikä oli psykoterapeutti Maaret Kallion ensimmäinen kysymys, kun tämä haastatteli häntä ensimmäisen kerran kameroiden edessä. Millainen isä sinusta tulisi, Maaret kysyi. Antti hämmentyi ensin kysymyksen suoruudesta, mutta vastasi sitten, että varmaan ihan hyvä.

– Jos nyt hyppäisi aikakoneeseen ja matkustaisi siihen hetkeen, voisi hymyillä vähän leveämmin, Antti sanoo.

– Haluaisin olla isä, joka pitää lastaan kädestä kiinni ja näyttää, miltä maailma näyttää.

Samansuuntaisesti ajatteli Sari tahollaan.

– Taisin sanoa Maaretille, että haluan sellaisen miehen, joka pitää lapsista.

Sellaisen hän sai. Sari ja Antti uskovat, että heistä tulee vanhempia, jotka viettävät lapsen kanssa paljon aikaa.

– Antin huumorin tuntien lapsella tulee olemaan myös ihan hauskaa. Haluan, että meillä on paljon rakkautta perheessä, että kotimme on avoin ja rakkaudentäyteinen, Sari sanoo.

Lapsen saaminen tuntuu parista luonnolliselta, vaikka ensitapaamisesta on monen mielestä vasta hetki.

– Ajatuksissa ja haaveissa nämä asiat ovat näkyneet koko ajan. On vain ihmeellistä ja ihanaa, että tämä on tapahtunut näin luonnollisesti ja nopeasti, Sari sanoo.

Hän ja Antti sitä paitsi uskovat, että tärkeintä ei ole se, kuinka kauan he ovat tunteneet, vaan se, kuinka syvällistä tutustuminen on ollut.

Sari ja Antti eivät ole käyneet treffeillä kahdesti viikossa vaan asuneet yhdessä ensitapaamisesta lähtien. Kohta edessä on kolmas ulkomaanreissu, ja viikonloppuisin puunataan hirsitaloa Hartolassa. Lisäksi on auto, vene ja ihan hyvät työpaikat.

– Jos ei tietäisi, voisi veikata, että olemme olleet viisi vuotta yhdessä, Sari sanoo.

Lähipiirikin on tsempannut tulevia vanhempia ja sanonut, että juuri näin tämän piti mennä. Olisi typerää kieltäytyä onnesta, kun sitä tarjotaan, Sari ja Antti ajattelevat.

– Meidän tarinamme kiteytyy tähän kaikessa ihmeellisyydessään. En näe tätä puolena vuotena vaan elämän mittaisena projektina. Olemme tietämättämme valmistautuneet tähän, Sari sanoo.

Sormet mullassa mökillä

Pari on ehtinyt asua uudessa kodissaan kolmisen kuukautta, ja sisustaminen on vielä kesken. Sari haluaa löytää juuri oikeat esineet, ei tyytyä ihan kivaan. Keittiön silmäterä on Antin vanhemmilta saatu 1950-luvun lipasto.

Täällä pari elää arkea, joka alkoi todella vasta tv-kameroiden sammuttua neljä kuukautta sitten.

– Enää ei tarvitse aikatauluttaa Ikeassa käyntejä, Antti heittää.

Viikonloppuisin Sari ja Antti kokkaavat, katsovat leffoja ja käyvät kävelyillä ja kirppiksillä. Kotiovi on aina auki ystäville.

– Haluamme molemmat ihmisiä lähellemme. Meidän koti on läheistenkin koti, Sari sanoo.

Joka toinen viikonloppu pariskunta lähtee mökille Hartolaan. Siellä saunotaan, lenkkeillään ja myllätään pihalla. Terassi on laitettu juuri uusiksi, nurmikko istutettu ja ensi kevään sipulit kylvetty.

– Se on sellainen piilopirtti, latautumispaikka, Antti sanoo.

Hartolassa kasvaneesta Antista on ihanaa, että Sarikin viihtyy maalla niin hyvin.

– Laitan sormet multaan tosi mielelläni. Istuttelen kukat, maalaan ja nikkaroin. Ne ovat minulle niin luonnollisia asioita, että on välillä hassua, kun Antti kysyy, tykkäätkö sinä oikeasti, Sari nauraa.

Vaikka Sari ja Antti jakavat yhteiset haaveet ja arvot, he eivät ole toistensa kopioita. Kun he kiipesivät Norjan-reissullaan vuorelle, Sari halusi edetä suin päin, Antti analysoida vaihtoehtoja.

– Sarin oli tosi vaikea rauhoittua ja minun ymmärtää, että joku menee nopsaan, Antti sanoo.

Sarin mielestä molemmissa on vähän kumpaakin, seesteistä ja innostujaa.

– Kun toinen on rauhallinen, toinen saattaa vieressä myllertää, Sari sanoo.

Niin säilyy tasapaino.

– Ihmettelen välillä itsekin, miten kaikki on mennyt niin omalla painollaan.

Kommentit (1)
femme heureuse
Viesti

Tästä tarinasta ja rakkaudesta tulee tosi hyvä mieli, myös itselle.
Antaa toivoa, että näin voi käydä myös itselle. 
Pari on aivan match made in heaven, kuten sanotaan.
Kaikkea hyvää Sarille ja Antille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Panu Rajala blogissaan: Tommi Liimatainen heitti minut ulos kirkosta Katri Helenan konsertissa

Panu Rajala kertoo blogissaan, ettei Tommi Liimatainen päästänyt häntä ja Marja-vaimoa Katri Helenan kirkkokonserttiin.

Finlandia-palkinnosta kilpaillut kirjailija ja tutkija Panu Rajala kertoo blogissaan viikonloppunsa ikävästä päätöksestä. Hän oli menossa vaimonsa Marjan kanssa lauantaina Katri Helenan kirkkokonserttiin, mutta ei päässyt sisälle. Rajalan ja hänen vaimonsa torppasi ovella Katri Helenan manageri ja rakas Tommi Liimatainen.

"Ennen ovea eteemme harppasi pitkä salskea edeskäypä ja asettui seisten estämään menoamme. ”Sinä et muuten mene sinne”, hän ilmoitti minulle. Kun Marja tyrmistyneenä ihmetteli menettelyä, hän käski tämän pysyä hiljaa: ”Älä sinä puutu tähän.” Sisään ei päästy, ovimiehetkin oli käskytetty estämään, vaikka meillä oli maksetut liput kädessä ja olimme taatusti selvin päin ja aivan asiallisia seurakunnan veroa maksavia jäseniä. Mitään häiriköintiä emme aikoneet harjoittaa, vain istuutua kiltisti kuulijain joukkoon", Rajala ihmettelee blogissaan.

Ilta-Sanomat haastatteli oudosta välikohtauksesta Liimataista, joka kertoo, ettei päästänyt Rajalaa sisälle, koska tämä käyttäytyi aggressiivisesti.

– Emme ole tavanneet Rajalan kanssa koskaan aiemmin, mutta kyseinen henkilö suuntasi suoraan minun eteeni. Tuntui, että hän halusi provosoida minua. Rajalan ensimmäiset sanat olivat heti sen verran aggressiiviset, että totesin, että hän ei ole tervetullut konserttiin, Liimatainen sanoo IS:lle.

Liimataisen mukaan hän ei managerina halunnut ottaa sitä riskiä, että joku pilaisi kirkkokonsertin tunnelman käytöksellään. Rajalan mukaan Liimatainen ei päästänyt häntä sisälle henkilökohtaisista syistä.

"Tunnistin estäjän kuvista Tommi Liimataiseksi. Emme ole koskaan tavanneet, emmekä puhuneet sanaakaan toisillemme. Syytä menettelyyn emme kuulleet, vain sen että se oli ”henkilökohtainen”. Emme ryhtyneet enempään suukopuun kirkon eteisessä. Syvästi ihmeissämme palasimme kotiin, joka ei onneksi ole kaukana. Joulutunnelma putosi jääasteille", Rajala kirjoittaa.

Panu Rajala on Katri Helenan entinen aviomies. Hän kirjoitti vuonna 2013 Lavatähti ja kirjamies -paljastuskirjan ex-parin 12 vuotta kestäneestä suhteesta. Rajalan kirjaa on arvosteltu epäreiluksi Katri Helenaa kohtaan.

Juttua muokattu 30.11.2015 klo 8.10.

Kommentit (4)
Kyllästyttävää, herraseni
Viesti

Miksi ihmeessä Rajala sinne yleensäkään halusi mennä? Itseään näyttämään kuten muutenkin. - Kai hän Katri Helenan laulut jo oli kuullut. 

vanha suola janottaa?
Viesti

No onpa vakka kantensa valinnut.. Tärkein yhdistävä tekijä Rajalan ja hänen Marja-vaimonsa välillä näyttää olevan kateus Katri Helenaa kohtaan. Kuka normaali nainen änkisi miehensä EXÄN työpaikalle - varsinkin, kun mies on ihan julkisuudessa asti haukkunut tuon exänsä sivistymättömäksi lavatähdeksi, jolta ei riittänyt kiinnostusta hänen "korkeakulttuuriaan" kohtaan? Pidetään vielä mielessä, että Marja-vaimo toimi Katri Helenan avioliiton aikaan rakastajattarena tuolle Rajalalle.. Kovasti tuntuu tämä nykyinen avioliitto pyörivän Katri Helenan ympärillä - päinvastaisista vakuutteluista huolimatta. Katri Helena puolestaan on ravistanut Rajalan pölyt jaloistaan ja elää nyt ihan uutta, onnellista elämää tuon Liimataisen rinnalla. Ja sekös se joitakin harmittaa ;-)

Ulkomailla tällaisia Rajaloita kutsuttaisiin stalkereiksi. Stalkerit ovat ihmisiä, jotka eivät suostu uskomaan, että vanha suhde on ohi, vaikka erosta on jo vuosikymmen ja itsekin on jo löytänyt uuden "paremman" rinnalleen. Silti se veri vetää aina vain sinne exän suuntaan. 

Tommille 10 pistettä miehekkäästä ja selkärankaisesta käytöksestä. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Putouksen sketsihahmokisasta tuplasti tippunut Riku Nieminen: "Oli raskasta miettiä hahmolle käsikirjoitusta joka viikko"

Näyttelijä ei myönnä tehneensä tahallaan niin huonoa sketsihahmoa, että putoaisi kisasta nopeasti.

Putouksen seitsemäs tuotantokausi lähenee loppuaan. Paluun sarjaan tehnyt näyttelijä Riku Nieminen on viihtynyt uuden tekijäporukan kanssa mainiosti. Rikun rinnalla Putouksessa on tänä syksynä nähty viime kaudeltakin tutut Mari Perankoski, Joonas Nordman, Essi Hellén, Ville Tiihonen, Jenni Kokander ja Kari Ketonen.

– Kyseessä on älyttömän nopea ja ammattitaitoinen ryhmä. Ennakkotyö on kunnossa. Suuri syy paluulleni oli se, että Teppo Airaksisesta tuli sarjan ohjaaja. Hän pitää yllä sopivan älyvapaata ilmapiiriä, Riku kiitteli uuden kotimaisen Nuotin vierestä -elokuvan pressitilaisuudessa tiistaina. 

Riku esittää tammikuussa teattereihin tulevassa uutuusleffassa päähenkilöä, insinööri-Artoa, joka löytää karaoken kautta sisäisen sankarinsa. Muita elokuvan tähtiä ovat muun muassa Pihla Viitala ja Essi Hellén.

Häviö oli voitto

Rikun ykkössketsihahmo, tamperelainen autonasentaja Mari Hakkarainen sai ensimmäisenä lähtöpassit Putouksesta. Harmittaako?

– Totuuden nimissä ei harmita! Nyt minulla on yksi stressi vähemmän. On aika raskasta miettiä hahmolle käsikirjoitusta joka viikko. Nyt voin keskittyä muihin sketseihin ilman pelkoa perseessä, että oma osuus kusee, Riku kuittasi suorasukaiseen tyyliinsä.

Hän ei  kuitenkaan myönnä tehneensä tahallaan niin huonoa hahmoa, että putoaisi kisasta nopeasti.

– Tuohon en kommentoi mitään. Kakkoshahmoani Tapio Nautavaaraa olisi kyllä ollut kiva tehdä muutama jakso eteenpäin, hän myhäili.

Tavallaan Riku kokee tänä vuonna voittaneensa jo hahmokilpailun.

– Ensimmäisellä kaudella sketsihahmokisa oli sisäpiiriläppä. Tarkoituksena oli tehdä niin huono hahmo kuin vain pystyy. Eli tällä kaudella itse asiassa voitin ensimmäistä kertaa, kun putosin ensimmäisenä, hän selitti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kaupallinen yhteistyö