"Olen viimein tajunnut, että hirveistä kokemuksista on ollut myös hyötyä. Ei ole sellaista vastoinkäymistä, jota en selättäisi", Jenny Rostain uskoo. Kuva Jouni Harala

Jenny Rostain, 32, eli miljonääriunelmaa Manhattanilla, joka paljastui väkivaltaiseksi vankilaksi. Vuosien piinan jälkeen Jenny löysi onnen Suomesta ja suhteesta ohjaaja Olli Saarelan kanssa.

Jenny Rostain, 32, näyttää eteeriseltä luonnonlapselta, joka on viettänyt mukavan elämän tavallisessa pikkukylässä.

Arvio ei voisi mennä enempää pieleen.

– Elämäni on ollut kuin rankka saippuasarja, josta ei ole draamaa puuttunut. Se johtuu osittain minusta. Olen luonteeltani heittäytyjä, joka on vaihtanut suuntaa jyrkässä mutkassa ja yllättäen, Jenny sanoo.

Jenny palasi Helsinkiin viime talvena asuttuaan kuusi vuotta New Yorkissa. Yhdysvalloissa hän ehti luoda näyttelijänuraa ja sai pieniä rooleja elokuvista sekä tv-sarjoista. Jennyn tunnetuin esiintyminen nähtiin vuonna 2011 Lady Gagan musiikkivideolla Marry the night.

Suomessa uteliaisuus 177-senttistä kaunotarta kohtaan heräsi viime vuonna, kun hänet bongattiin ohjaaja Olli Saarelan, 48, käsipuolesta.

– Kun muutin takaisin Suomeen, en tiennyt Ollista juuri muuta kuin hänen ohjaamansa hienot elokuvat. Kaikilla muilla sen sijaan tuntui olevan Ollista mielipide.

Monien ystävien mielestä Jenny on tehnyt suuren virheen ryhtyessään seurustelemaan Saarelan kanssa.

– En ymmärrä ihmisten tarvetta puuttua asioihimme. Olli voi olla vaikea persoona, mutta samalla maailman ihanin ihminen. Hän on ensimmäinen mies, jonka kanssa voin olla oma itseni, Jenny sanoo.

Jennyllä on perspektiiviä rakkauteen. 32-vuotiaan näyttelijän elämään on osunut tragedioita, joista hän toipuu yhä.

– En usko, että kukaan pystyy minua ainakaan tämän enempää satuttamaan. Olen kokenut niin paljon kipua, etten pienestä hätkähdä.

Miljonäärielämän kääntöpuoli

Asiat alkoivat mennä pieleen jo lapsuudessa, kun Jennyn vanhemmat erosivat isän silloisen alkoholiongelman takia. Jenny reagoi muutokseen sairastumalla syömishäiriöön: hänelle puhkesi anoreksia, jota hoidettiin viisitoistavuotiaaksi asti.

– Pidin itseäni rumana ja lihavana, vaikka painoin alimmillaan 39 kiloa. Minusta tuntui aina siltä, etten kelvannut sellaisena kuin olin.

Lähipiirilleen Jenny oli armollisempi. Kun nuoruuden poikaystävä paljastui huumeidenkäyttäjäksi, Jenny yritti ymmärtää miestä viimeiseen saakka.

– Olen usein rakastunut vääriin miehiin, koska olen kuvitellut voivani pelastaa ja muuttaa heidät. Miten hölmö ihminen voi olla!

Vuonna 2007 Jenny tapasi Oslossa varakkaan amerikkalaismiehen, jonka kanssa hän muutti New Yorkiin. Elämä Manhattanilla vaikutti unelmalta.

– Viikonloppuisin juhlimme varakkaiden manhattanilaisten yksityisbileissä ja joimme samppanjaa. Oli epätodellista tupsahtaa sellaiseen maailmaan.

Jenny pani jo suhteen alussa merkille miehensä viehtymyksen sadomasokismiin, mutta ajatteli sen kuuluvan alkuhuumaan.

– Ensin tein pieniä myönnytyksiä, kunnes huomasin toteuttavani yhä enemmän hänen fantasioitaan. Jos tein jotain väärin, hän rankaisi minua.

Mitä pidemmälle suhde eteni, sitä rajummaksi seksuaaliset odotukset muuttuivat.

– Minua pidettiin täydellisenä naisena, koska olin nuori ja kaunis, ja kestin rajattomasti kipua.

Pako vaikeasta suhteesta

Erimielisyydet avioliitossa kärjistyivät vuonna 2009, kun puoliso raivoisan riidan päätteeksi kävi käsiksi Jennyyn ja kuristi häntä seinää vasten. Kokemus oli niin pelottava, että pian tapahtuneen jälkeen Jenny yritti itsemurhaa ottamalla yliannostuksen lääkkeitä.

– Kun heräsin sairaalassa, en enää voinut pidätellä itseäni. Kerroin kaiken lääkärille, joka kehotti minua lähtemään suhteesta. Tuon jälkeen uskalsin tukeutua myös ystäviini, joiden avulla pääsin hiljalleen irrottautumaan miehestä.

Aviomies suostui eroon monien vaiheiden jälkeen. Ehtona kuitenkin oli, ettei Jenny vaadi itselleen rahaa tai omaisuutta.

– Tiedän, että minun olisi pitänyt kertoa kokemuksistani poliisille. Olin kuitenkin niin rikki kaikesta, ettei minulla ollut voimia taistella. Halusin vain unohtaa koko asian.

Jenny on pohtinut paljon valintojaan ja niiden seurauksia.

– Jokainen meistä on pohjimmiltaan hyvä, mutta lapsuuden kasvuympäristö ja elämänkokemukset muokkaavat meitä väistämättä. Silti en voi syyttää ketään siitä, mitä minulle on tapahtunut.

Hullujen vuosien jälkeen tasainen arki Helsingissä on tuntunut tervetulleelta muutokselta. Jenny asuu ja tekee töitä yhdessä avopuolisonsa, Olli Saarelan kanssa.

– Tuntuu ihanalta olla vihdoin suhteessa, joka perustuu molemminpuoliseen avoimuuteen. Minun ei tarvitse salata Ollilta mitään tai haikailla muiden perään. Haluan olla yhden miehen nainen, Jenny sanoo.

Lue Jennyn uskomaton elämäntarina Me Naisten numerosta 12/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Jenny esiintyi vuonna 2011 Lady Gagan Marry The Night -videolla.

Lue myös:

Jenny Rostain: "Olli hakeutui hoitoon, ja minä tuen häntä"

Jenny Rostain

Näyttelijä-käsikirjoittaja syntyi 11.3.1982 Mikkelissä. Asuu Helsingissä avopuolisonsa, ohjaaja Olli Saarelan kanssa.

9-vuotiaan Oliver-pojan äiti.

Opiskellut näyttelijäksi New Yorkin Stella Adler Studiossa. Esiintynyt Lady Gagan videolla. Näytellyt elokuvissa Kasipallo ja Walter Mittyn ihmeellinen elämä, sekä tv-sarjassa Nymfit.

Treenaa parhaillaan päärooliaan varten Peppi-elokuvassa, jonka ohjaa Olli Saarela.

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.

Jutta Gustafberg kiittelee ex-miestään Harria siitä, että he ovat pysyneet ystävinä ja kasvattaneet lastaan onnistuneesti yhdessä.

Fitness-yrittäjä Jutta Gustafberg hehkuttaa Facebookiin kirjoittamassaan tuoreessa tekstissä yllättävää henkilöä: ex-miestään ja poikansa isää Harri Gustafsbergiä.

Hehkutukseen ja Harrille osoitettuun kiitoskirjeeseen on Jutan mukaan syynsä.

– Kiitos siitä, että olet ollut luottoystäväni kaikki nämä vuodet. Ystävyytemme ei päättynyt siihen, kun oma avioliittomme päättyi. Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että olemme osanneet laittaa omat tunteet tarvittaessa järjestykseen niin, että lapsen etu on aina ollut etusijalla, Jutta kirjoittaa.

– Olemme mielestäni malliesimerkki siitä, miten avioero voidaan hoitaa hyvässä hengessä. Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan. Jopa se, että olemme etsineet asuntomme riittävän läheltä toisiaan pojan kulkemisen helpottamiseksi on mahtavaa. 

”Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan.”

Jutan ja Harrin erosta on kulunut seitsemän vuotta. Harri ja leskeksi jäänyt Jutta olivat naimisissa 2007–2011. Harrista tuli silloin adoption kautta Maxin isä. Edelleen he kasvattavat teini-iän kynnyksellä olevaa poikaansa yhdessä.

– Kasvattamisessa edessä on tärkeät vuodet. Sanomasi ”poika tarvitsee positiivista pakkoa” monen asian suhteen pitää hyvin paikkansa, Jutta toteaa kirjeessään.

Jutta kiittelee myös Harrin nykyistä kumppania.

– Terveiset myös ihanalle elämässäsi vaikuttavalle naiselle J:lle, joka on ymmärtänyt sen, että exät voivat olla keskenään hyviä ystäviä.

Jutta nostaa kirjoituksessaan esille myös sen, että Harri on väittelemässä tohtoriksi mielenhallinnasta ja on ehdolla vuoden puhujaksi.

Petteri Jussilan eksät

Jutta on onnistunut muutenkin säilyttämään hyvät välit ympäröiviin ihmisiin, vaikka parisuhteet ovat vaihtuneet. Viime vuonna kerroimme haastattelussamme Jutan ystävyydestä Sari Peltoseen, joka oli avoliitossa Petteri Jussilan kanssa, ennen kuin Jutta ja Petteri tapasivat ja rakastuivat.

Lue myös: Jutta Gustafsberg ystävystyi miehensä exän kanssa: “En halunnut velloa katkeruudessa kuten äitini”

Naisten yhteinen taival alkoi ikävissä merkeissä, sillä Jutta oli toinen nainen ja Sari petetty puoliso ja pienten lasten äiti.

– Tiesin kyllä, että ero oli vain ajan kysymys, ja mietin, kuka on se ihminen, joka tulee tähän väliin. Aluksi reagoin Juttaan, että sekin lehmä, mutta ajan mittaan olen ollut iloinen, että Luojan kiitos Petteri valitsi juuri hänet, Sari kertoi haastattelussa.

Jutan ja Petterin lapsi Max oli vain kymmenkuinen, kun Petteri hukkui kotitalonsa rantaan vuonna 2004.

Menetys yhdisti naisia, ja Sari perheineen jopa muutti joksikin aikaa Jutan luo.

–Olemme edelleen toistemme ensimmäiset tukijat kriiseissä. Kun elämässä tulee vastoinkäymisiä, tiedämme, että toisistamme saamme parhaan sparrauskaverin. Voimme aina purkaa toisillemme synkintä settiä, Jutta kertoi.

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.
Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.