Petri Kotwica on tehnyt elokuvia vaikeista aiheista, mutta vaikeimmat asiat hän on kohdannut omassa elämässään. Lapsuudenkodin alkoholismi, isättömyys, kouluaikainen tragedia ja masennus ovat jättäneet ohjaajaan pysyvän jälkensä.

Teemu Kuusimurto

Ohjaaja Petri Kotwica, 47, haluaa sopia treffit Helsingin Kaivopuiston merenrantakahvilaan, koska se on juuri avannut ovensa talvitauon jälkeen. Ja koska kahvilaan on kotinurkilta Kalliosta juuri sopiva kävelymatka.   

Täällä Petri on tottunut tekemään töitä, ikkunapöydässä hän hioi myös tuoreen elokuvansa Rat Kingin käsikirjoitusta. Trilleri kertoo peliriippuvuudesta ja nuorten pahoinvoinnista, mutta ohjaaja toivoo, että kaiken ikäiset katsojat löytäisivät elokuvan.

Isoäidin rakkaus

"Äitini oli alkoholisti, ja hän kuoli siihen 51-vuotiaana. Alkoholismi oli läsnä koko lapsuuteni, mutta hirveän myöhään niitä asioita alkaa tajuta, tai ainakaan osaa kutsua sillä nimellä. On ihan eri asia tajuta, että mutsi ja sen miesystävä juovat paljon, kuin jossain vaiheessa ymmärtää se sairaudeksi.

Äitini pystyi kuitenkin hoitamaan minut ja kymmenen vuotta nuoremman veljeni, emme olleet heitteillä. Hän oli ihana ja herkkä ihminen, hänellä vain oli tällainen ongelma.

Vanhempien alkoholismissa on kasvavan lapsen kannalta kaikkein pahinta, ettei ikinä voi olla täysin varma ja luottaa huomiseen. Asuimme äitini kanssa lähellä Turun keskustaa, mutta isovanhempieni koti, rintamamiestalo Paraisilla, oli minulle ankkuri. Paikka, jonne menin kesäisin ja hyvin usein myös viikonloppuisin, kun vanhemmillani oli muuta tekemistä.

Isoäitini oli hyvällä tavalla ehdoton ja täsmällinen, ja mikä tärkeintä: sama ihminen joka päivä. Jos minulla kotona  oli välillä outo ja turvaton olo, niin sen vastakohtana isovanhemmat merkitsivät minulle täyttä turvaa, täyttä rehellisyyttä ja täyttä rakkautta.

Riivaava muisto

Lukiolaisena kävin ystäväni Hevi-Pekan kanssa katsomassa Fellinin, Bergmanin ja Kubrikin leffoja. 15-vuotiaana säästin rahaa purjelentoa varten. Olin haaveillut siitä paljon, mutta sitten sattui onnettomuus, joka siirsi haaveen kauas tulevaisuuteen ja vaikutti paljon minä­kuvaani tulevina, herkkinä vuosina.

Luokkamme pojat olivat keksineet tehdä tyttöjen hiuspinneistä pieniä ritsoja. Kiersimme lankaa pinnin ympäri ja ammuimme taivuteltuja rautalanganpätkiä. Jotenkin fysiikan lakien vastaisesti onnistuin ampumaan omaan silmääni. Metalliesine meni läpi silmän linssin, joka jouduttiin poistamaan, ja lopulta näin vaurioituneella silmällä ainoastaan valoja ja varjoja. Kun silmä on pitkään käyttämättä, se alkaa karsastaa, enkä pystynyt katsomaan ihmisiä silmiin. Alle parikymppisenä, jolloin
pitäisi olla paljon sosiaalista elämää, tunsin itseni friikiksi. Sen ajan valokuvissa katson aina sivulle ja minulla on tukka sairaan silmän päällä.

Kouluvuosiini liittyy myös tragedia, joka riivasi mieltäni vuosikausia ja josta aion vielä joskus tehdä elokuvan. Vielä en siihen kuitenkaan pysty.

Olin lukion ensimmäisellä luokalla, kun eräänä keväisenä päivänä jouduin silminnäkijäksi tilanteeseen, jossa oppilas tappoi lapiolla englannin opettajamme. Ihmettelin kolisevaa, säännöllistä ääntä opettajien sisäänkäynnin luona, mutta kun ehdin paikalle, oli liian myöhäistä.

Silloin soimasin itseäni siitä, etten ollut tullut paikalle 20 sekuntia aikaisemmin. Nyt aikuisena tajuan, että se on ihan älytön spekulaatio ja turhaa ajan hukkaa sekä tunne-elämän vaurioittamista, kun en kuitenkaan ollut tilanteessa millään tavalla osallisena.

Tapahtumaan liittyi kuitenkin valtava moraalinen ristiriita, sillä opettaja oli sadistinen luonne. Vaikka tekoa ei tietenkään voi missään tapauksessa eikä kenenkään tekemänä hyväksyä, se aiheutti monen ihmisen kohdalla hyvää. Minullekin sillä oli hyvä seurauksia, sillä kuollut opettaja oli pitänyt minua silmätikkunaan eikä suostunut kirjoittamaan minulle suositusta vaihto-oppilasvuotta varten. Uudella opettajallamme ei ollut mitään vaihtoon lähtöäni vastaan, ja pääsin Jenkkeihin terapoimaan itseäni kaikesta tästä.   

Isien hylkäämä

Eksoottisen sukunimeni olen saanut isäpuoleltani Kotwicalta, joka tuli kuvioihin jo, kun olin parivuotias. Mutta koska hän oli ammatiltaan merikapteeni, hän saattoi olla joskus neljäkin kuukautta putkeen poissa kotoa. Alle kymmenenvuotiaan näkökulmastahan niin pitkän ajan jälkeen meriltä palaa aina eri ihminen.

Kutsuin Kotwicaa isäksi, vaikka aika varhain tajusin, ettei hän ole biologinen isäni. Hän oli värikäs persoona, välillä täysin mahdoton ja tunnevammainen ihminen, mutta kuitenkin kiinnostava, koska hänessä oli rönttiä ja rohkeutta. Kakarana pääsin hänen mukaansa rahtilaivoille, mikä oli hyvin avartavaa, koska se on kaikkea muuta kuin matkustamista. 

Olin lukiossa, kun isäpuoleni jätti kylmän viileästi äitini nuoremman naisen takia. Hän häipyi elämästämme eikä
pitänyt enää mitään yhteyttä, mikä on mielestäni ihan absurdia. Miten niin voi tehdä, jos on ollut yhdessä vuosikausia? Tällaisissa tilanteissa maailma on hyvin julma myös lapsen näkökulmasta. 

En ole ikinä asunut biologisen isäni kanssa. Äitini oli hänelle syrjähyppy ja minä syrjähypyn seurauksena syntynyt avioton lapsi. Biologinen isäni oli koko elämänsä naimisissa saman naisen kanssa. Siitäkin huolimatta, että he eivät voineet koskaan saada omia biologisia lapsia ja nainen tiesi minun olemassaolostani.

Tapasin isäni vaimon ja heidän ottolapsensa ensimmäistä kertaa isäni kuoltua. Hautajaisiin minua, huoranpenikkaa, ei kutsuttu, mutta kuukausi hautajaisten jälkeen sain kuolinilmoituksen, koska oli lakiasioita, jotka piti hoitaa. Se tapaaminen oli minulle korkeakoulu ihmisten välisistä suhteista ja näkökulmista. Keskustelimme ensin virallisesti, mutta kun he tajusivat, etten halua heiltä mitään, tilanne vapautui. Yhtäkkiä tämä rouva halasi minua ja sanoi: 'olet isäsi poika' . Mietin, että jos tämä lyhyt keskustelu olisi käyty 30 vuotta aikaisemmin, minulla olisi ollut ihmissuhde isäni kanssa ja jopa kenties näiden lasten kanssa.

Oma poikani on nyt 17-vuotias, ja olen hänelle viikonloppuisä. Suhtaudun isyyteeni ristiriitaisesti ja varmasti poden koko loppuelämäni huonoa omaatuntoa siitä, että meillä olisi voinut olla paljon enemmänkin yhteistä aikaa. Ratkaisevaa kuitenkin on, että kumpikin tiedämme olevamme toisillemme ehdottomasti ja aina olemassa.

Nyt lennän

Ohjaajalinjalle pääsy oli varmasti eräs elämäni huippuhetkistä, se tuntui huikealta.

Olen valinnut ammatin ja työtavan, jotka ovat äärettömän raskaita. Kun kirjoitin Musta jää -elokuvaa vuosituhannen alkupuolella, en ollut vielä oppinut sietämään alaan liittyvää jatkuvaa epävarmuutta. Masennuin, koska en nähnyt sille mitään loppua.

Nykyään tajuan, että voin valita kauniita ja hyviä asioita. Työelämässä, ja elämässä ylipäätään, ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa huonoon suhteeseen, vaan ottaa röntti ja tehdä ratkaisu, joka aiheuttaa hyvää elämää. Kaikkien etu on, ettei piinallisiin asioihin jäädä roikkumaan.

Koska sekä kirjoitan että ohjaan elokuvani itse, työprosessista tulee sietämättömän pitkä. Ideaalitilanteessa kirjoittaisin vain joka toisen elokuvan itse, mutta hyviä käsikirjoituksia on vaikea löytää. Kun kirjoitan, tarvitsen paljon omaa tilaa, ja vuorokausirytmini on omituinen. Senpä takia asun yksin, vaikka seurustelenkin.

Kuvauksissa olen täysin riippuvainen unilääkkeistä, sillä kuvaukset ovat sotatila, äärimmäinen häiriötila ja hengissä selviytyminen. En pysty nukkumaan sekuntiakaan ilman lääkkeitä, koska käyn niin kovilla kierroksilla. Pahimmillaan päivät venyvät 16-tuntisiksi. Ja sen päätteeksi on vielä suunniteltava seuraava päivä kuvaajan kanssa. Onneksi kuvaukset kestävät yleensä vain pari kuukautta.

Kun kevät taas saapuu, lennän. Viisi vuotta sitten, seitsemän silmäleikkauksen jälkeen, sain purjelentäjän lupakirjan, jonka 15-vuotiaana luulin menettäneeni iäksi. Ensimmäiselle yksinlennolle lähtiessäni jouduin muutaman sekunnin miettimään, luotanko itseeni ja olenko se ihminen, joka luulen olevani. Mutta sitten päätin olla ja nostin peukalon merkiksi ylös hinaajalle: Kaikki ok. Saa lähteä vetämään.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti