Niina Lahtinen ja Veera Korhonen on totuttu näkemään talk show'ssaan vaatteet yllään. Kuva: Pia Arnould
Niina Lahtinen ja Veera Korhonen on totuttu näkemään talk show'ssaan vaatteet yllään. Kuva: Pia Arnould

Äänimies joutui pohtimaan, mihin kiinnittäisi #evek-talk show'n naisten mikit.

Me Naisten #evek-talk show'n naiskolmikko Niina Lahtinen, Veera Korhonen ja Ulla Virtanen esiintyvät ilkosillaan ja ilman meikkiä ohjelman uusimassa jaksossa.

Jakson nimi onkin Naked truth, mutta mikä sai heidät riisumaan itsensä televisiokameran edessä?

– Mediassa etenkin naiset nähdään yleensä stailattuina ja hirveän pakkelikerroksen peittäminä. Halusimme tehdä jakson, jossa olisimme täysin ilman meikkiä. Sitten tajusimme, että on hirveän tekopyhää puhua siitä, kuinka pystyy olemaan ilman meikkiä, jos on muuten täydessä tällingissä. Siitä tuli idea, että jätetään kaikki pois vaatteita myöten. Ajatuksena ei siis ollut, että otetaan vaatteet pois ja kohautetaan, Me Naisten bloggarinakin toimiva Veera sanoo.

– Tiesimme myös, ettei meistä tule näkymään mitään kriittistä. Kamalin jaksossa näkyvä asia on varmaan se meitsin vatsamakkara. Se varmaan jotain taas järkyttää, hän nauraa.

Veera sanoo varautuneensa siihen, että he tulevat saamaan palautetta paljaasta pinnasta.

"Kun itse tykkää omasta tomumajastaan, ei ole väliä, tykkäävätkö muut."

– Onhan internet täynnä ihmisiä, jotka haluavat sanoa jotain ilkeää. Olen saanut blogini myötä kuulla itsestäni asioita aiemminkin, joten olen tottunut sellaiseen. Kun itse omasta tomumajastaan tykkää, ei sillä ole väliä, tykkäävätkö muut.

Veeran mielestä ihmisten suhtautuminen alastomuuteen on yhä varsin kaksinaismoralistista.

– Alastomuus on toisille sallitumpaa kuin toisille. Instagram on täynnä kuvia, joissa mimmit poseeraavat pelkissä stringeissä salitreenin jälkeen. Jostain syystä se on fitness-yhteydessä sallitumpaa kuin muissa.

"Välillä nauratti, kun tajusimme heiluvamme alasti muiden työpaikalla."

Ilman vaatteita kuvauksissa istuminen ei Veeran mielestä tuntunut kovinkaan oudolta, lähinnä siltä kuin olisi ollut saunassa.

– Kyllä meitä välillä nauratti, kun tajusimme heiluvamme alasti muiden työpaikalla. Sekin oli aika huvittavaa, kun äänimies mietti, mihin hän kiinnittäisi mikrofonit. Yleensähän mikki laitetaan kiinni vaatteeseen. Nyt hän päätyi teippaamaan sen dekolteelle.

Rakkauden jumala

Niina Lahtinen, Veera Korhonen ja Ulla Virtanen: Tämän takia päätimme nakuilla tv:ssä

Keskustelkaa siitä että miksi monien mielestä kun on seurustellut monta vuotta niin ei enää pystyis olla rakastunu omaan naiseen/mieheen. Miksi se 'rakkaus' pitäisi muuttua monen vuoden päästä? Miksi pitäisi kyllästyä toiseen? Olen itse seurustellut 4vuotta ja rakastan oman kumppanini. Ja hän minua. Joskus moni luulee että olemme vasta tapaillut kosks olemme tosi kiinni toisistamme.
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.