Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

"Olisi mielenkiintoista päästä vaihtamaan kokemuksia Tarja Turusen kanssa", Anette tunnustaa. Kuva Liisa Valonen

Anette Olzon luuli saaneensa unelmapestin Nightwishin laulajana. Kun hänet potkittiin bändistä ulos, pintaan nousi samoja tunteita kuin avioerossa. – Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän.

Viisi vuotta sitten metallibändi Nightwish palkkasi sopraano Tarja Turusen tilalle ruotsalaisen laulaja Anette Olzonin, 42. Viime vuoden lokakuussa yhtyeen nettisivuilla ilmoitettiin, että Anetten työsopimus on päättynyt näkemyserojen vuoksi.

Kohun jälkeen Anette häipyi vähin äänin Ruotsiin. Nyt hän on valmis kertomaan oman versionsa tapahtumista.

– Minulle kävi kuten Tarjallekin. Sain potkut, Anette sanoo.

Irtisanomishetki ei ollut paras mahdollinen. Nightwish oli Imaginaerum-kiertueellaan Yhdysvalloissa, Denverissä, kun Anette sairastui vatsaflunssaan ja joutui tiputukseen sairaalaan. Hetkeä aiemmin Anette oli ilmoittanut bändin johtohahmolle, kosketinsoittaja Tuomas Holopaiselle raskaudestaan.

– Kukaan bändin jäsenistä ei tullut sairaalaan katsomaan minua. Olin ehdottanut, että peruisimme keikkoja, kunnes paranen, mutta pojat eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Olin vielä toipilaana, kun hollantilainen laulaja Floor Jansen lennätettiin tilalleni.

Anette sanoo käyneensä reilun vuoden aikana läpi samoja tunteita kuin avioerossa. Ensimmäiset viikot kuluivat häkellyksen vallassa, sitten tulivat kiukku ja suru.

– Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän. Pelkäsin tietysti myös, etten pysty elättämään perhettäni.

Anette meni viime kesänä naimisiin muusikkomiehensä Johan Husgafvelin kanssa. Pariskunnalla on 3-vuotias poika Nemo sekä kahdeksan kuukauden ikäinen poika Mio. Edellisestä liitostaan Anettella on 12-vuotias esikoispoika Seth.

Tappouhkauksia ja sairastelua

Anetten alku Nightwishissä ei ollut helppo. Bändin pojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan, mutta kriitikot mollasivat hänen ääntään, ja fanit huusivat keikoilla Tarja Turusen nimeä. Etelä-Amerikassa Anette sai jopa tappouhkauksen, jossa hänet uhattiin murhata lapsensa edessä.

– Brasiliassa ja Argentiinassa liikkuminen oli pelottavaa. Ihmiset kiskoivat poskista, repivät hiuksista ja tulivat kaikin tavoin ihoon kiinni. Se oli niin ahdistavaa, että sain välillä paniikkikohtauksia, hän kertoo.

Anette yritti työntää ikävän palautteen taka-alalle, mutta paineet kasvoivat kohtuuttomiksi. Silloinen parisuhde alkoi rakoilla.

– Kiertueella stressasin yksityiselämäni sotkuja mutten viitsinyt purkaa niitä bändiin. Uskon, että jätkät näkivät, että olin hajalla, mutta heiltä en hirveästi tukea saanut.

Helppo tilanne ei ollut Tuomas Holopaisellekaan. Vuoden 2008 kiertueella Nightwish joutui perumaan keikkoja Anetten sairastumisten takia. Jatkuva stressi purkautui flunssakierteinä ja aiheutti laulajalle ääniongelmia.

Anetten mielestä kiertueohjelmat sorvattiin liian tiukoiksi.

– Henkisesti raskainta oli se, että bändin pojat päättivät puolestani kaiken. Minulla ei ollut sananvaltaa. Jos Tuomas keksi, että nyt lähdetään Afrikkaan, niin sitten lähdettiin, Anette kertoo.

Miljoonat miehille

Haasteita Nightwishissä aiheutti Anetten mielestä myös taloudellinen eriarvoisuus. Bändin miesnelikko hallitsee miljoonien eurojen liikevaihtoa yhteisen yhtiön, Scene Nation Oy:n kautta. Anette olisi halunnut firmaan palkolliseksi, mutta joutui perustamaan oman yrityksen, Momma Anka AB:n.

– Keikkapalkkiot ja rojaltit jaettiin kyllä tasan meidän viiden kesken, mutta muut tulot menivät suoraan miesten kassaan. Yrityksen pyörittäminen yksin tuli kalliiksi. Jouduin lainaamaan pojilta rahaa firman perustamiskustannuksiin.

Anette Olzonin yritys teki vuonna 2010 päättyneellä tilikaudella tappiota 72 800 euroa. Samaan aikaan Nightwish-miesten Scene Nation Oy takoi voittoa 351 000 euroa.

Vaikka Anette olisi toivonut toisenlaista loppua bändissä, hän ei ole katkera.

– Minun on tehnyt monta kertaa mieli soittaa Tuomakselle vain siksi, että haluaisin saada asiat päätökseen. Minusta tätä ei ole vielä loppuunkäsitelty.

Omassa elämässään Anette on siirtynyt jo eteenpäin. Hän nauttii tavallisesta perhearjesta Etelä-Ruotsin Helsingborgissa ja valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan.

– Vasta nyt voin sanoa olevani onnellinen. Kurjillakin kokemuksilla on ollut tarkoituksensa. En ole enää se ylitunnollinen tyttö, joka yrittää miellyttää muita ja teeskentelee, että kaikki on aina hyvin.

Lue Me Naisten numerosta 51/52, minkä vuoksi Anette romahti kesken keikan Brasiliassa vuonna 2008. Voit ostaa digilehden täältä.  Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Anette Olzon: "Iso riita puhdisti ilman"

Anette Olzon

Laulaja syntyi 21.6.1971 Ruotsin Katrineholmissa.

Asuu nykyään Helsingborgissa miehensä Johan Husgafvelin sekä lastensa Sethin, 12, Nemon, 3, ja Mion, 8kk, kanssa.

Nightwish-yhtyeen solisti vuosina 2007-2012. Sitä ennen keikkaili rockyhtye Alyson Avenuen kanssa. Erotettiin Nightwishistä 1.10.2012.

Julkaisee sooloalbuminsa Shine helmikuussa 2014.

Harrastaa lenkkeilyä, bloggaamista ja valokuvausta sekä seuraa muotia.

Kommentit (52)
Vierailija

"En oo vittu koskaan niin pelannyt elaissani"  sanoi Holopainen haastattelussa Anetten lahdon johdosto jalkeenpain, joten.... siita voi kuvitella kuka "irtisanoi" kenet.  Oli hirmu paineet vieda kiertua loppuun, etta mahtoikohan olla aika ja paikka "irtisanoa" solisti?

Usein (naisissa) tapaa ihmeellisia "nakemyksia" tapahtumista, jotka olivatkin "vaarin kasityksia" heidan mielesta olleensa taysin oikealla asialla, vtr ex-solisti + husband

 

Vierailija

Onneksi en ole koskaan pitänyt tuon bändin musiikista. Maailmalta löytyy hyvää ja parempaa musaa, josta voi jopa nauttia.

Jätetty Mika Pohjonen tunnustaa Facebookissa: tämän ero opetti

Oopperalaulaja Mika Pohjosen, 41, ja tangokuningatar Heidi Pakarisen, 39, eron julkinen puinti jatkuu. Nyt Mika kertoo, mitä pari olisi voinut tehdä toisin eron välttämiseksi.

Mika Pohjosen ja Heidi Pakarisen eron julkinen käsittely jatkuu edelleen. Aikaisemmin Seiska uutisoi, että eron syynä olisi kolmiodraama. Mika kiisti väitteet Me Naisten haastattelussa.

Maanantaina Mika jatkoi eron syiden selvittämistä Facebookissa kirjoittamalla eron ottaneen yllättävän koville.

– Pitkäaikaisten parisuhdeongelmien kärjistyminen eroksi vei tämän miehen lähelle murtumispistettä. Olen mielestäni ollut ihmistyyppiä, joka ei ihan pienistä vastoinkäymisistä värähdä, mutta ilman ystävien tukea ja läsnäoloa en tästä kriisistä olisi selvinnyt.

Facebook-päivityksessään Mika kiisti edelleen huhut siitä, että eron syynä olisi kolmas pyörä, Mikan taiteellisena sparraajana toimiva Ulla Bürger. Näin Mika kommentoi somessa:

– Kuten Heidikin Iltalehden kommentissaan toteaa, "Pakarisen mukaan kyse on puhtaasti hänen ja Pohjosen välisistä kommunikaatio-ongelmista, jotka ovat jatkuneet jo pitkään. Tangokuningatar arvioi, että heidän olisi yhdessä Pohjosen kanssa pitänyt pystyä hoitamaan tilanne paremmin."

Heidin tapaan Mika vakuuttaa, että eron syynä ovat suhteen kommunikointiongelmat. Hän myöntää, että hänen ja Heidin erosta voi moni ottaa oppia.

– Jos tästä jotain voi oppia, niin PUHUKAA, YSTÄVÄT, Mika opastaa Facebook-tilillään.

Mika ja Heidi ovat olleet yhdessä 20 vuotta ja parilla on kaksi lasta.

IS: Juhannuksena avioitunut Vesa Keskinen ei olekaan naimisissa!

Vesa Keskisen juhannushäät eivät menneet ihan putkeen.

Vesa Keskinen avioitui varsin näyttävin menoin Brasiliasta kotoisin olevan Janen kanssa viime juhannuksena.

Ongelmat alkoivat, kun Vesa perinteisten kirkkohäiden jälkeen muisti, ettei kumpikaan pariskunnasta itse asiassa kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Vesa erosi kirkosta jo 18-vuotiaana ja Jane puolestaan kuuluu roomalaiskatoliseen kirkkoon.

Ilta-Sanomien mukaan pari sai eilen vahvistuksen epäilyilleen: avioliitto ei ole lainvoimainen.

– Emme ole naimisissa, Ilta-Sanomien haastattelema Keskinen sanoo.

Häitä ei kuitenkaan tarvitse järjestää uudelleen. Keskisen mukaan riittää, että pari toimittaa maistraattiin tarvittavat paperit.

– Henkikirjoittaja tutkii ne ja lyö leiman. Sen jälkeen olemme aviopari.

Minttu Virtanen julkaisi harvinaisen perhekuvan

Kimi Räikkösen puoliso julkaisi herkkiä perhekuvia siskonsa häistä.

Kimi Räikkösen kihlattu Minttu Virtanen juhlisti siskonsa häitä viime viikonloppuna. Juhlinnan lomassa hän julkaisi Instagramissa aurinkoisen ja herkän yhteiskuvan isänsä kanssa. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti, että he ovat todella ylpeitä morsiamesta.

 

Super proud sister and father of the bride👰❤️

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Hän julkaisi kuvan myös siskonsa häätanssista. Kuvatekstistä selvisi, että Mintun sisko on ollut miehensä kanssa yhdessä jo 15 vuotta.

 

Love those 2 from the bottom of my heart❤️❤️❤️❤️❤️❤️ #lovestorybegan15yearsago and they are still rockin💪

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Minttu esitteli myös häätyylinsä.

 

Blog updated! #blog #beautytreatments #volumelashes #nails #sugaring #olaplex

Kuva, jonka Minttu Virtanen (@minttuvirtanenofficial) julkaisi

Blogissaan hän kertoi näyttävän häätyylinsä taustoja:

"Menin juhlapukuliikkeeseen Zurichissä ja etsin aivan erilaista mekkoa, mihin lopulta päädyin. Halusin pitkän nuden värisen mekon, missä olisi saanut olla hieman läpikuultava helma, vähän kultaa ja avoin selkä. Mekko ei näyttänyt henkarissa juuri miltään, mutta päällä se oli ihan eri näköinen. Värikin sopi mielestäni minulle todella hyvin.”

Tavallisesti Minttu on hyvin vaitonainen perhe-elämästään. Kimin ja Mintun pojan Robinin kuvaa saatiin myös odottaa pitkään, kunnes Minttu maaliskuussa sellaisen julkaisi.

Perhekuvien julkaisemisesta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Huippumalli Cara Delevingne puolustaa homoliittoja – vetoaa pääministeriin

Seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhunut Cara Delevingne kehottaa Australiaakin hyväksymään tasa-arvoisen avioliittolain.

Seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhuva huippumalli ja näyttelijä Cara Delevingne ei epäröi sanoa suoria sanoja. Tällä kertaa Cara on kehottanut Australiaa ottamaan edistysaskeleen ja hyväksymään homoavioliitot. Naismuusikko St. Vincentin kanssa seurusteleva Cara nosti puheenaiheen esille promotessaan Australiassa Paper Towns-elokuvaa, jossa hän näyttelee pääroolin.

Daily Mail Australialle antamassaan haastattelussa Cara otti kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin vetoamalla suoraan Australian pääministeri Tony Abbottiin.

Tony Abbott, sinun olisi parasta kuunnella muuta maailmaa ja ottaa askel eteenpäin. Anna mennä, Cara sanoo Daily Mailille.

Huippumalli itse kertoo olevansa hyvin onnellinen voidessaan olla juuri sellainen kuin haluaa.

– Olen alusta alkaen kertonut avoimesti itsestäni. Ja mielestäni on mahtavaa, että tunnen olevani yhä enemmän hyväksytty. Kaikilla on oikeus olla juuri sellaisia kuin ovat. Minä olen todella onnellinen.