Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

"Olisi mielenkiintoista päästä vaihtamaan kokemuksia Tarja Turusen kanssa", Anette tunnustaa. Kuva Liisa Valonen

Anette Olzon luuli saaneensa unelmapestin Nightwishin laulajana. Kun hänet potkittiin bändistä ulos, pintaan nousi samoja tunteita kuin avioerossa. – Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän.

Viisi vuotta sitten metallibändi Nightwish palkkasi sopraano Tarja Turusen tilalle ruotsalaisen laulaja Anette Olzonin, 42. Viime vuoden lokakuussa yhtyeen nettisivuilla ilmoitettiin, että Anetten työsopimus on päättynyt näkemyserojen vuoksi.

Kohun jälkeen Anette häipyi vähin äänin Ruotsiin. Nyt hän on valmis kertomaan oman versionsa tapahtumista.

– Minulle kävi kuten Tarjallekin. Sain potkut, Anette sanoo.

Irtisanomishetki ei ollut paras mahdollinen. Nightwish oli Imaginaerum-kiertueellaan Yhdysvalloissa, Denverissä, kun Anette sairastui vatsaflunssaan ja joutui tiputukseen sairaalaan. Hetkeä aiemmin Anette oli ilmoittanut bändin johtohahmolle, kosketinsoittaja Tuomas Holopaiselle raskaudestaan.

– Kukaan bändin jäsenistä ei tullut sairaalaan katsomaan minua. Olin ehdottanut, että peruisimme keikkoja, kunnes paranen, mutta pojat eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Olin vielä toipilaana, kun hollantilainen laulaja Floor Jansen lennätettiin tilalleni.

Anette sanoo käyneensä reilun vuoden aikana läpi samoja tunteita kuin avioerossa. Ensimmäiset viikot kuluivat häkellyksen vallassa, sitten tulivat kiukku ja suru.

– Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän. Pelkäsin tietysti myös, etten pysty elättämään perhettäni.

Anette meni viime kesänä naimisiin muusikkomiehensä Johan Husgafvelin kanssa. Pariskunnalla on 3-vuotias poika Nemo sekä kahdeksan kuukauden ikäinen poika Mio. Edellisestä liitostaan Anettella on 12-vuotias esikoispoika Seth.

Tappouhkauksia ja sairastelua

Anetten alku Nightwishissä ei ollut helppo. Bändin pojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan, mutta kriitikot mollasivat hänen ääntään, ja fanit huusivat keikoilla Tarja Turusen nimeä. Etelä-Amerikassa Anette sai jopa tappouhkauksen, jossa hänet uhattiin murhata lapsensa edessä.

– Brasiliassa ja Argentiinassa liikkuminen oli pelottavaa. Ihmiset kiskoivat poskista, repivät hiuksista ja tulivat kaikin tavoin ihoon kiinni. Se oli niin ahdistavaa, että sain välillä paniikkikohtauksia, hän kertoo.

Anette yritti työntää ikävän palautteen taka-alalle, mutta paineet kasvoivat kohtuuttomiksi. Silloinen parisuhde alkoi rakoilla.

– Kiertueella stressasin yksityiselämäni sotkuja mutten viitsinyt purkaa niitä bändiin. Uskon, että jätkät näkivät, että olin hajalla, mutta heiltä en hirveästi tukea saanut.

Helppo tilanne ei ollut Tuomas Holopaisellekaan. Vuoden 2008 kiertueella Nightwish joutui perumaan keikkoja Anetten sairastumisten takia. Jatkuva stressi purkautui flunssakierteinä ja aiheutti laulajalle ääniongelmia.

Anetten mielestä kiertueohjelmat sorvattiin liian tiukoiksi.

– Henkisesti raskainta oli se, että bändin pojat päättivät puolestani kaiken. Minulla ei ollut sananvaltaa. Jos Tuomas keksi, että nyt lähdetään Afrikkaan, niin sitten lähdettiin, Anette kertoo.

Miljoonat miehille

Haasteita Nightwishissä aiheutti Anetten mielestä myös taloudellinen eriarvoisuus. Bändin miesnelikko hallitsee miljoonien eurojen liikevaihtoa yhteisen yhtiön, Scene Nation Oy:n kautta. Anette olisi halunnut firmaan palkolliseksi, mutta joutui perustamaan oman yrityksen, Momma Anka AB:n.

– Keikkapalkkiot ja rojaltit jaettiin kyllä tasan meidän viiden kesken, mutta muut tulot menivät suoraan miesten kassaan. Yrityksen pyörittäminen yksin tuli kalliiksi. Jouduin lainaamaan pojilta rahaa firman perustamiskustannuksiin.

Anette Olzonin yritys teki vuonna 2010 päättyneellä tilikaudella tappiota 72 800 euroa. Samaan aikaan Nightwish-miesten Scene Nation Oy takoi voittoa 351 000 euroa.

Vaikka Anette olisi toivonut toisenlaista loppua bändissä, hän ei ole katkera.

– Minun on tehnyt monta kertaa mieli soittaa Tuomakselle vain siksi, että haluaisin saada asiat päätökseen. Minusta tätä ei ole vielä loppuunkäsitelty.

Omassa elämässään Anette on siirtynyt jo eteenpäin. Hän nauttii tavallisesta perhearjesta Etelä-Ruotsin Helsingborgissa ja valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan.

– Vasta nyt voin sanoa olevani onnellinen. Kurjillakin kokemuksilla on ollut tarkoituksensa. En ole enää se ylitunnollinen tyttö, joka yrittää miellyttää muita ja teeskentelee, että kaikki on aina hyvin.

Lue Me Naisten numerosta 51/52, minkä vuoksi Anette romahti kesken keikan Brasiliassa vuonna 2008. Voit ostaa digilehden täältä.  Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Anette Olzon: "Iso riita puhdisti ilman"

Anette Olzon

Laulaja syntyi 21.6.1971 Ruotsin Katrineholmissa.

Asuu nykyään Helsingborgissa miehensä Johan Husgafvelin sekä lastensa Sethin, 12, Nemon, 3, ja Mion, 8kk, kanssa.

Nightwish-yhtyeen solisti vuosina 2007-2012. Sitä ennen keikkaili rockyhtye Alyson Avenuen kanssa. Erotettiin Nightwishistä 1.10.2012.

Julkaisee sooloalbuminsa Shine helmikuussa 2014.

Harrastaa lenkkeilyä, bloggaamista ja valokuvausta sekä seuraa muotia.

Kommentit (52)
Vierailija
Viesti

"En oo vittu koskaan niin pelannyt elaissani"  sanoi Holopainen haastattelussa Anetten lahdon johdosto jalkeenpain, joten.... siita voi kuvitella kuka "irtisanoi" kenet.  Oli hirmu paineet vieda kiertua loppuun, etta mahtoikohan olla aika ja paikka "irtisanoa" solisti?

Usein (naisissa) tapaa ihmeellisia "nakemyksia" tapahtumista, jotka olivatkin "vaarin kasityksia" heidan mielesta olleensa taysin oikealla asialla, vtr ex-solisti + husband

 

Vierailija
Viesti

Anette Olzon ei ollut Nightwishin työntekijä, vaan Nightwishin yhti osti laulupalvelut Anette Olzonin yhtiolta. Tallaiseen kahden yhtion liikesuhteeseen ja sen purkamiseen ei voi soveltaa tyolainsaadantoa. 

Anette otettiin laulajaksi Nightwishiin, vaikka hänellä oli yksi lapsi. Sitten hän sai 2. lapsen, eikä häntä erotettu. Miksi ihmeessä olisi erotettu kolmannen lapsen raskauden vuoksi. Kyllä Anette erotettiin siitä syystä, että hän halusi peruuttaa keikat eikä ottaa Floor Jansenia äitiysloman sijaiseksi.(onpa kummallista, toisinaan saan ja toisinaan en skandinaavisia kirjaimia)

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kihlautuiko Leonardo DiCaprio "uskomattoman fiksuksi" kuvaillun naisen kanssa?

Tämä juoru herättää ristiriitaisia tuntemuksia.

Nyt on maailmankirjat sekaisin. Hulivilinäyttelijä Leonardo DiCaprion, 40, kerrotaan menneen kihloihin mallityttöystävänsä Kelly Rohrbachin kanssa.

Suosikkinäyttelijän poikamiesvuodet näyttivät vielä hetki sitten jatkuvan, kun mallityttöystävät tulivat ja menivät, mutta sisäpiirilähde paljastaa OK!-lehdelle, että neljä kuukautta yhdessä ollut pari olisi siirtynyt suhteessaan uudelle sivulle. Lehden mukaan Leo esitti ratkaisevan kysymyksen 25-vuotiaalle Kellylle illallisella italialaisessa ravintolassa New Yorkissa.

– Se ei ollut suunniteltua. Se vain tapahtui. He nauttivat pullon punaviiniä ja olivat syventyneitä keskusteluun kuten tavallista, lehdelle kerrotaan.

Jotta maailman sinkkunaiset eivät tyystin menettäisi toivoaan, todettakoon, että kyseessä on juorulehti ja sen "sisäpiirilähde". Tosin pitäisikö jotakin päätellä siitä, että tovi sitten Leo ajeli pois rehottavan kesäpartansa? Kosintaa vartenko?

Kellyn Instagram-tilillä ei vielä ole vilahdellut kihlasormuksia. Vaikka pari on kuvattu viime kuukausina usein yhdessä, he ovat pitäneet matalaa profiilia.

 

my spirit state ❤️ coincidence i shot my @si_swimsuit shoot in big sur...I think not 🔮#California

Kuva, jonka 🙈🙉🙊 (@kellyrohrbach) julkaisi

Redbook-sivusto siteeraa OK!:ta, jonka jutun mukaan Georgetownin yliopistosta valmistunut, mallinakin työskentelevä Kelly on "uskomattoman fiksu".

– Heille on yhteistä intohimo taistella yhteiskunnan ongelmia kuten ilmaston lämpenemistä ja köyhyyttä vastaan. Heillä on yhteys älyllisellä tasolla, mikä on uutta Leonardolle. Kelly on muutakin kuin nätit kasvot.

Olisiko Leo siis viimein löytänyt sen oikean ja asettumassa aloilleen? Hienoa hänelle, vaikkakin meille muille vähän haikeaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Syömishäiriöstä kärsinyt Elina Kiikko: "Olen saanut lisää kiloja"

Hoikka nainen kertoo saaneensa ruokavalionsa kuntoon.

Poliitikko Ilkka Kanerva ja hänen kihlattunsa Elina Kiikko piipahtivat torstaina O´Learys Bakers -sporttibaarin avajaisissa Helsingissä. Viisitoista vuotta yhdessä ollut pariskunta on asunut puolentoista vuoden ajan saman katon alla. Yhteiset kodit pvat Turussa ja Helsingissä.

– Meillä menee mukavasti. Teen etätöitä jonkin verran, joten voin olla paljon sekä Turussa että Helsingissä Ilkan kanssa, muodikkaaseen 70-luvun henkiseen farkkuhaalariin pukeutunut Elina kertoi.

Syömishäiriöstä aiemmin kärsinyt Elina on kertonut haluavansa saada lisää kiloja. Hän on laatinut yhdessä ravintoterapeutin kanssa ruokavalion, johon kuuluu muun muassa proteiinijuomia, kananmunia, pähkinöitä ja soijarouhetta. Jokainen aamu alkaa sitruunavedellä ja terveellisellä vihersmoothiella.

– Olen saanut painon nousuun, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Vielä en kuitenkaan ole tavoitepainossani. Pitää muistaa syödä säännöllisesti, kasvisruokavaliota noudattava Elina kertasi.

Liikuntaa hän harrastaa säännöllisesti. Pariskunta lenkkeilee kultaisennoutajansa kanssa puoli tuntia päivässä. Alkoholin Elina on jättänyt pois kokonaan.

– Meillä on tosi kiireinen syksy. Joulun alla rauhoitumme, ja vietämme sen perinteisesti Vierumäellä. Siellä nautiskelemme kolmistaan koiran kanssa, IT-alalla sovelluspäällikkönä työskentelevä Elina sanoi.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Toni Nieminen ja Heidi-vaimo: ”Uusperhe toimii, kun jaksaa jumpata”

Syyskuussa avioitunut pari on treenannut uusperheen elämää vajaan vuoden.

Ravivalmentajana ja urheilukommentaattorina työskentelevä ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen ja hänen Heidi-vaimonsa viettävät kiireistä uusperhearkea.

Molemmilla on kaksi alle kymmenvuotiasta lasta edellisistä liitoistaan. Toni ja Heidi kertoivat uusperheen toimivan hyvin.

– Ihan hyvin kaikki on mennyt. Eihän ne aina helppoja kuvioita ole, mutta lapset ovat siskoutuneet ihan hyvin, Toni tuumi.

– Vaatiihan se kärsivällisyyttä ja joustoa, mutta toimii, kun jaksaa jumpata, Heidi lisäsi.

Pariskunta on seurustellut viime vuoden lopusta lähtien, ja avoliittoon he muuttivat jo muutaman kuukauden seurustelun jälkeen. Kihlat vaihdettiin alkukesästä ja häitä tanssittiin reilu kuukausi sitten Helsingissä. Häämatkalle kiireinen pari ei ole vielä ehtinyt. Vielä he eivät tiedä, koska matka olisi mahdollinen.

– Katsotaan, miten aikataulut menevät. On meillä suunnitelmia, mutta mitään emme ole varanneet vielä, Toni kertoi.

Toni ja Heidi vierailivat torstaina Helsingin keskustaan avatun O'Learys Bakers -sporttibaarin avajaisissa.

– Töistä kotiin, koira ulos, nopea vaatteiden vaihto ja tänne, työterveyshoitajana työskentelevä Heidi naurahti.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

IS: Jonne Aaronilla suhde 10 vuotta nuorempaan ex-missiin

Maija Kerisalmi kertoi Ilta-Sanomille, että paria yhdistää rauhallisuus ja syvällisyys.

Muusikko Jonne Aaron, 32, ja vuoden 2013 Miss Suomi -kilpailun perintöprinsessa Maija Kerisalmi, 22, seurustelevat. Maija kertoi Ilta-Sanomille, että he ovat seurustelleet huhtikuusta alkaen.

– Olemme hyvin rauhallisia ja hengellisiä ja puhumme paljon syvällisiä juttuja. Sellaisia taiteilijasieluja kumpikin! Olemme myös hyvin maanläheisiä ja viihdymme molemmat landella tosi hyvin. Meissä on niin paljon yhteistä, että en usko, että löytäisin muista ihmisistä tuollaista yhteyttä, Maija kertoo lehdelle.

Pari ei asu yhdessä, mutta Maijan mukaan he viettävät lähes kaiken mahdollisen vapaa-ajan yhdessä.

– Kyllähän me hyvin läheisiä olemme, ja tämä tuntuu aika vahvasti yhteiselolta, koska emme kauhean paljon vietä aikaa erillämme. Kierrän Jonnen mukana keikoilla aina, kun voin.

Jonne ja Maija julkaisivat kymmenen viikkoa sitten Instagram-tileillään täsmälleen samanlaiset kuvat.

 

🍜🍧🍷

A photo posted by MAIJA KERISALMI (@maijakerisalmi) on

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kaupallinen yhteistyö