"Olisi mielenkiintoista päästä vaihtamaan kokemuksia Tarja Turusen kanssa", Anette tunnustaa. Kuva Liisa Valonen

Anette Olzon luuli saaneensa unelmapestin Nightwishin laulajana. Kun hänet potkittiin bändistä ulos, pintaan nousi samoja tunteita kuin avioerossa. – Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän.

Viisi vuotta sitten metallibändi Nightwish palkkasi sopraano Tarja Turusen tilalle ruotsalaisen laulaja Anette Olzonin, 42. Viime vuoden lokakuussa yhtyeen nettisivuilla ilmoitettiin, että Anetten työsopimus on päättynyt näkemyserojen vuoksi.

Kohun jälkeen Anette häipyi vähin äänin Ruotsiin. Nyt hän on valmis kertomaan oman versionsa tapahtumista.

– Minulle kävi kuten Tarjallekin. Sain potkut, Anette sanoo.

Irtisanomishetki ei ollut paras mahdollinen. Nightwish oli Imaginaerum-kiertueellaan Yhdysvalloissa, Denverissä, kun Anette sairastui vatsaflunssaan ja joutui tiputukseen sairaalaan. Hetkeä aiemmin Anette oli ilmoittanut bändin johtohahmolle, kosketinsoittaja Tuomas Holopaiselle raskaudestaan.

– Kukaan bändin jäsenistä ei tullut sairaalaan katsomaan minua. Olin ehdottanut, että peruisimme keikkoja, kunnes paranen, mutta pojat eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Olin vielä toipilaana, kun hollantilainen laulaja Floor Jansen lennätettiin tilalleni.

Anette sanoo käyneensä reilun vuoden aikana läpi samoja tunteita kuin avioerossa. Ensimmäiset viikot kuluivat häkellyksen vallassa, sitten tulivat kiukku ja suru.

– Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän. Pelkäsin tietysti myös, etten pysty elättämään perhettäni.

Anette meni viime kesänä naimisiin muusikkomiehensä Johan Husgafvelin kanssa. Pariskunnalla on 3-vuotias poika Nemo sekä kahdeksan kuukauden ikäinen poika Mio. Edellisestä liitostaan Anettella on 12-vuotias esikoispoika Seth.

Tappouhkauksia ja sairastelua

Anetten alku Nightwishissä ei ollut helppo. Bändin pojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan, mutta kriitikot mollasivat hänen ääntään, ja fanit huusivat keikoilla Tarja Turusen nimeä. Etelä-Amerikassa Anette sai jopa tappouhkauksen, jossa hänet uhattiin murhata lapsensa edessä.

– Brasiliassa ja Argentiinassa liikkuminen oli pelottavaa. Ihmiset kiskoivat poskista, repivät hiuksista ja tulivat kaikin tavoin ihoon kiinni. Se oli niin ahdistavaa, että sain välillä paniikkikohtauksia, hän kertoo.

Anette yritti työntää ikävän palautteen taka-alalle, mutta paineet kasvoivat kohtuuttomiksi. Silloinen parisuhde alkoi rakoilla.

– Kiertueella stressasin yksityiselämäni sotkuja mutten viitsinyt purkaa niitä bändiin. Uskon, että jätkät näkivät, että olin hajalla, mutta heiltä en hirveästi tukea saanut.

Helppo tilanne ei ollut Tuomas Holopaisellekaan. Vuoden 2008 kiertueella Nightwish joutui perumaan keikkoja Anetten sairastumisten takia. Jatkuva stressi purkautui flunssakierteinä ja aiheutti laulajalle ääniongelmia.

Anetten mielestä kiertueohjelmat sorvattiin liian tiukoiksi.

– Henkisesti raskainta oli se, että bändin pojat päättivät puolestani kaiken. Minulla ei ollut sananvaltaa. Jos Tuomas keksi, että nyt lähdetään Afrikkaan, niin sitten lähdettiin, Anette kertoo.

Miljoonat miehille

Haasteita Nightwishissä aiheutti Anetten mielestä myös taloudellinen eriarvoisuus. Bändin miesnelikko hallitsee miljoonien eurojen liikevaihtoa yhteisen yhtiön, Scene Nation Oy:n kautta. Anette olisi halunnut firmaan palkolliseksi, mutta joutui perustamaan oman yrityksen, Momma Anka AB:n.

– Keikkapalkkiot ja rojaltit jaettiin kyllä tasan meidän viiden kesken, mutta muut tulot menivät suoraan miesten kassaan. Yrityksen pyörittäminen yksin tuli kalliiksi. Jouduin lainaamaan pojilta rahaa firman perustamiskustannuksiin.

Anette Olzonin yritys teki vuonna 2010 päättyneellä tilikaudella tappiota 72 800 euroa. Samaan aikaan Nightwish-miesten Scene Nation Oy takoi voittoa 351 000 euroa.

Vaikka Anette olisi toivonut toisenlaista loppua bändissä, hän ei ole katkera.

– Minun on tehnyt monta kertaa mieli soittaa Tuomakselle vain siksi, että haluaisin saada asiat päätökseen. Minusta tätä ei ole vielä loppuunkäsitelty.

Omassa elämässään Anette on siirtynyt jo eteenpäin. Hän nauttii tavallisesta perhearjesta Etelä-Ruotsin Helsingborgissa ja valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan.

– Vasta nyt voin sanoa olevani onnellinen. Kurjillakin kokemuksilla on ollut tarkoituksensa. En ole enää se ylitunnollinen tyttö, joka yrittää miellyttää muita ja teeskentelee, että kaikki on aina hyvin.

Lue Me Naisten numerosta 51/52, minkä vuoksi Anette romahti kesken keikan Brasiliassa vuonna 2008. Voit ostaa digilehden täältä.  Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Anette Olzon: "Iso riita puhdisti ilman"

Anette Olzon

Laulaja syntyi 21.6.1971 Ruotsin Katrineholmissa.

Asuu nykyään Helsingborgissa miehensä Johan Husgafvelin sekä lastensa Sethin, 12, Nemon, 3, ja Mion, 8kk, kanssa.

Nightwish-yhtyeen solisti vuosina 2007-2012. Sitä ennen keikkaili rockyhtye Alyson Avenuen kanssa. Erotettiin Nightwishistä 1.10.2012.

Julkaisee sooloalbuminsa Shine helmikuussa 2014.

Harrastaa lenkkeilyä, bloggaamista ja valokuvausta sekä seuraa muotia.

Robert Pattisonin ex-heila Kristen Stewart on onnellisempi seurustellessaan naisten kanssa.

Twilight-vampyyrisaagasta tunnettu näyttelijä Kristen Stewart on puhunut ensimmäistä kertaa avoimesti suhteestaan henkilökohtaiseen assistenttiinsa, elokuvatuottaja Alicia Cargileen.

Näyttelijä puhuu suhteistaan Motto-sivustolla.

– Juuri nyt olen todella rakastunut tyttöystävääni. Olemme eronneet pari kertaa ja palanneet yhteen ja tällä kertaa minusta tuntuu, että psytyn taas tuntemaan, näyttelijä sanoi.

Stewart kertoo olevansa avoimempi parisuhteessa olemisella nyt, kun hän tapailee naisia. Stewart kertoo piilotelleensa tekemisiään miehiä tapaillessaan, koska hänestä tuntui, että henkilökohtaisuuksien tuominen julkisuuteen sai heti aikaan vähättelyä.

– Meistä tehtiin kuin huvittavia sarjakuvahahmoja, ja suhteestani tehtiin jotain mitä se ei ollut, Stewart kuvailee painetta julkisuuden alla.

– Mutta sitten muutuin, kun aloin tapailla naisia, näyttelijä jatkaa.

Kristenin mukaan omien suhteiden piilottelu saikin hänet tuntemaan nyt siltä, kuin hän häpeäisi.

– Minun piti muuttaa suhtautumistani siihen, kuinka olla julkisuudessa. Se teki elämäni avoimemmaksi ja olen nyt paljon onnellisempi.

Äiti vahvisti huhut jo viime vuonna

26-vuotias Stewart on pitänyt rakkauselämänsä visusti salassa sen jälkeen, kun hän erosi vastanäyttelijästään Robert Pattinsonista. Suhde päättyi ikävissä merkeissä, kun Kristen jäi kiinni perheellisen miehen, ohjaaja Rupert Sandersin suutelemisesta.

Vuonna 2015 kuitenkin huhuttiin, että näyttelijä oli löytänyt uuden rakkauden, Alicia Cargilen.

Kristenin äiti Jules Stewart vahvisti tuolloin suhteen. Hän kertoi tavanneensa naisen, ja että pariskunta on onnellinen yhdessä.

– Hän on tyttäreni ja minä olen hänen äitinsä, joten hän tietää, että hyväksyn hänen valintansa, Jules kertoo lehdelle.

Lue Me Naisten jutusta, mitä muuta Jules Stewart tyttärensä suhteesta sanoi.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

EttäNäin

On se ihmeellistä, että luonnollista asiaa täytyy noin vatvoa ja äitikin vakuuttaa rakastavansa tytärtään lesboudesta huolimatta. Ei luonnollisen asian kohdalla tuolla tavoin tarvitsisi pähkäillä.

Maija Lukkari-Nyman on ehtinyt olla tiukka lakinainen, kotiäiti ja yrittäjä. Vaikka urat vaihtuvat, perhe pysyy. – Koen saavuttaneeni paljon, kun olen saanut niin ihanan miehen ja lapset.

Sisustussuunnittelija Maija Lukkari-Nymanin, 44, ja hänen puolisonsa, aatisankkuri Peter Nymanin uuden kodin voisi esitellä missä tahansa sisustuslehdessä. Eikä ihme: Maija on itse suunnitellut sen asiantuntijan otteella.

Tätä ennen Maija on ollut kotiäiti, rakennuttajayrityksen toimitusjohtaja, lakimies sekä Hjallis Harkimon neuvonantaja Diili-ohjelmassa 2011.

Vaikka työ vie paljon aikaa Maijan arjesta, perhe on hänelle kaikki kaikessa.

– Perhe tarkoittaa rakkautta, ystävyyttä ja turvaa. Koen saavuttaneeni paljon, kun olen saanut niin ihanan miehen ja lapset, Maija kertoo.

Esikoisensa syntymän aikaan Maija jäi kuudeksi vuodeksi kotiäidiksi.

– Mielestäni lapset kannattaa hankkia vasta, kun on löytänyt oikean miehen. Niin minä päädyin tekemään. Lapsiarkea auttaa kiva kumppani.

Tiukasti yhdessä

Peterin kanssa Maijan päätyi yhteen 14 vuotta sitten. Rakastavaiset asuivat kaukana toisistaan: Maija Nilsiässä ja Peter Helsingissä.

– Ramppasimme väliä lentäen ja autolla. Nuori rakkaus kesti reissaamisen.

Alusta saakka Maija ja Peter ovat olleet kuin paita ja peppu. Sen he kuitenkin tietävät, ettei toisen taskussa tarvitse koko ajan olla.

– Vaikka puuhailemme omiakin juttuja, emme tarvitse irtiottoja toisistamme.

Miten Maija purkaa stressiä? Millaisia, erikoisia kauneudenhoitokokeiluja hän harrastaa? Missä asiassa Peter vetoaa pituuteensa? Lue Maijan koko Hyvän olon eväät -haastattelu Me Naisten numerosta 30/2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Maija Lukkari-Nyman

Sisustussuunnittelija, kiinteistönvälittäjä ja varatuomari syntyi 11.6.1972 Lappeenrannassa.

Asuu Helsingissä miehensä, toimittaja–uutisankkuri Peter Nymanin kanssa. Parilla on tytär, 11, ja poika, 8.

Kirjoittaa blogia osoitteessa maijanmaailma.fi

Niina Lahtinen tuntee syyllisyyttä, jos hänen lähellään ei voida hyvin. Ystävät ja puoliso ovat silloin parhaita tsemppaajia. –Minussa asuu miellyttäjä ja diplomaatti.

Vaikka näyttelijä, käsikirjoittaja Niina Lahtisella oli jo oma ura, hänet määriteltiin pitkään suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemen puolisona.

– Tällaisesta vanhasta feminististä se tuntui kummalliselta. Tietenkin haluaisin tulla määritellyksi omana itsenäni, oman työni kautta. Ajattelin, että olenhan minäkin taiteilija, Niina sanoo.

Suhtautuminen muuttui, kun Niina sai omaa nimeä Yle Leaksin käsikirjoittajana sekä Hyvien ja huonojen uutisten panelistina. Tulevana syksynä toteutuu Niinan pitkäaikainen unelma omasta tv-show’sta, kun Riku Niemisen kanssa tehty Nieminen & Lahtinen alkaa.

– Aku on ollut onnellinen menestyksestäni. Tällä alalla menestys tarkoittaa sitä, että voi tehdä mitä haluaa.

Yhdessä teinistä asti

Pariskunta on ollut yhdessä 17 vuotta. Niina ja häntä neljä vuotta nuorempi Aku tutustuivat jo teineinä Riihimäen nuorisoteatterissa ja alkoivat seurustella, kun Lahtinen opiskeli Turun Taideakatemiassa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi.

Niina nimeää miehensä eniten elämäänsä vaikuttaneeksi ihmiseksi.

– On iso juttu rakastua toiseen niin paljon, että haluaa nähdä hänet isänä. En ollut koskaan ajatellut hankkia lapsia, Niina sanoo.

– Aku on myös hyvä ystäväni ja tuki. Epätoivon hetkinä sparraamme toisiamme. Usein apu on ihan konkreettista: keksimme yhdessä laulun Putous-hahmolle tai käänteen johonkin sketsiin.

Kaikki johtuu minusta

Niina on sitä tyyppiä, joka ahdistuu, jos jollain hänen lähellään ei ole hyvin.

– Menen lukkoon ja olen vakuuttunut, että kaikki johtuu minusta. Minussa asuu miellyttäjä ja diplomaatti.

Äskettäin uuden sarjan kuvauksissa Niina oli varma, että näyttelijäkollega oli pahantuulinen, koska Niina oli niin huono. – Kun olen epävarma, tarvitsen ystävän sanomaan, että kuvittelen vain. Tämän pelleilytyön tekeminen vaatii ympärille ryhmän, koska on siedettävä paljon häpeää eikä itseään saa ottaa liian vakavasti.

Mitä Niina ajatteli, kun Hirviniemillä laulettiin Agit-Prop -lauluja? Miksi hän rakastaa moottoriveneilyä? Mistä syistä perhe on jäänyt Riihimäelle? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Niina Lahtinen

Riihimäellä 23.11.1979 syntynyt näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Puoliso näyttelijä Aku Hirviniemi. Asuu perheineen Riihimäellä satavuotiaassa omakotitalossa.

Oma tv-sketsiohjelma Nieminen & Lahtinen Show alkaa Nelosella 22.9. Toisessa pääosassa Riku Nieminen.

Me Naisten talk show #evek netissä ja Suplassa, uudet jaksot alkavat syyskuussa.

Näyttelijä menehtyi 88 vuoden iässä sairastettuaan pitkään. 

Pitkän linjan viihdyttäjä, näyttelijä Esko Hukkanen kuoli pitkän sairastamisen jälkeen 88-vuotiaana 22. heinäkuuta Lahdessa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat.

Hukkanen teki pitkän uran näyttelijänä teattereissa, tv:ssä ja valkokankaalla. Hänet muistetaan erityisesti sarjoista VelipuolikuuMetsolat ja Team Ahma, sekä elokuvista Simpauttaja, Manillaköysi ja Painija.

Hänen viimeisimpiin rooleihinsa lukeutuu Kullervo Väkeväisen rooli tv-sarjassa Lehmän vuosi.

Mittavan tv- ja elokuvauran ohella Hukkanen näytteli useissa Suomen teattereissa Oulusta Lappeenrantaan. Hän jäi eläkkeelle Lahden kaupunginteatterista vuonna 1991, mutta jatkoi näyttelemistä vielä eläkepäivillään.

 

Ylen Elävän arkiston video Velipuolikuu-sarjan Laskiämpäri-sketsistä.

Rehti mies, erityinen huipputyyppi

Näyttelijäkollegat ovat ottaneet uutisen Hukkasen poismenosta haikeudella. Moni on puhunut legendasta kauniin sanoin.

– Hän jätti kyllä hienon jäljen suomalaiseen teatteriin ja myöskin tv-viihteeseen. Sellaisia persoonallisuuksia enää harvoin löytyy, ja sellaisia maailma tarvitsisi lisää, näyttelijä Mikko Kivinen sanoi Ilta-Sanomille.

Vuonna 1975 Eskon rinnalla Simpauttaja-elokuvassa näytellyt Ahti Kuoppala, 86, kertoi Iltalehdelle, että Eskon kanssa oli aina mukava työskennellä.

– Voin sanoa, että hän oli mies mitä parhaimmasta päästä. Esko oli oikein mukava ja rehti mies.

Myös näyttelijä Aake Kallialalle Hukkasen kuolema oli Ilta-Sanomien mukaan pysäyttävä uutinen.

– Esko oli ihan oma persoonansa, todella omaperäinen tyyppi. Kaikki hänessä, puhetyylistä lähtien oli aivan erityistä, hän kertoi.

– Emme viime vuosina pitäneet paljoa yhteyttä, mutta kähistiin aina asioista. Hän oli erittäin hauska työtoveri, huipputyyppi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.