"Olisi mielenkiintoista päästä vaihtamaan kokemuksia Tarja Turusen kanssa", Anette tunnustaa. Kuva Liisa Valonen

Anette Olzon luuli saaneensa unelmapestin Nightwishin laulajana. Kun hänet potkittiin bändistä ulos, pintaan nousi samoja tunteita kuin avioerossa. – Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän.

Viisi vuotta sitten metallibändi Nightwish palkkasi sopraano Tarja Turusen tilalle ruotsalaisen laulaja Anette Olzonin, 42. Viime vuoden lokakuussa yhtyeen nettisivuilla ilmoitettiin, että Anetten työsopimus on päättynyt näkemyserojen vuoksi.

Kohun jälkeen Anette häipyi vähin äänin Ruotsiin. Nyt hän on valmis kertomaan oman versionsa tapahtumista.

– Minulle kävi kuten Tarjallekin. Sain potkut, Anette sanoo.

Irtisanomishetki ei ollut paras mahdollinen. Nightwish oli Imaginaerum-kiertueellaan Yhdysvalloissa, Denverissä, kun Anette sairastui vatsaflunssaan ja joutui tiputukseen sairaalaan. Hetkeä aiemmin Anette oli ilmoittanut bändin johtohahmolle, kosketinsoittaja Tuomas Holopaiselle raskaudestaan.

– Kukaan bändin jäsenistä ei tullut sairaalaan katsomaan minua. Olin ehdottanut, että peruisimme keikkoja, kunnes paranen, mutta pojat eivät suostuneet neuvottelemaan asiasta. Olin vielä toipilaana, kun hollantilainen laulaja Floor Jansen lennätettiin tilalleni.

Anette sanoo käyneensä reilun vuoden aikana läpi samoja tunteita kuin avioerossa. Ensimmäiset viikot kuluivat häkellyksen vallassa, sitten tulivat kiukku ja suru.

– Mietin, mitä olin tehnyt väärin ansaitakseni tämän. Pelkäsin tietysti myös, etten pysty elättämään perhettäni.

Anette meni viime kesänä naimisiin muusikkomiehensä Johan Husgafvelin kanssa. Pariskunnalla on 3-vuotias poika Nemo sekä kahdeksan kuukauden ikäinen poika Mio. Edellisestä liitostaan Anettella on 12-vuotias esikoispoika Seth.

Tappouhkauksia ja sairastelua

Anetten alku Nightwishissä ei ollut helppo. Bändin pojat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan, mutta kriitikot mollasivat hänen ääntään, ja fanit huusivat keikoilla Tarja Turusen nimeä. Etelä-Amerikassa Anette sai jopa tappouhkauksen, jossa hänet uhattiin murhata lapsensa edessä.

– Brasiliassa ja Argentiinassa liikkuminen oli pelottavaa. Ihmiset kiskoivat poskista, repivät hiuksista ja tulivat kaikin tavoin ihoon kiinni. Se oli niin ahdistavaa, että sain välillä paniikkikohtauksia, hän kertoo.

Anette yritti työntää ikävän palautteen taka-alalle, mutta paineet kasvoivat kohtuuttomiksi. Silloinen parisuhde alkoi rakoilla.

– Kiertueella stressasin yksityiselämäni sotkuja mutten viitsinyt purkaa niitä bändiin. Uskon, että jätkät näkivät, että olin hajalla, mutta heiltä en hirveästi tukea saanut.

Helppo tilanne ei ollut Tuomas Holopaisellekaan. Vuoden 2008 kiertueella Nightwish joutui perumaan keikkoja Anetten sairastumisten takia. Jatkuva stressi purkautui flunssakierteinä ja aiheutti laulajalle ääniongelmia.

Anetten mielestä kiertueohjelmat sorvattiin liian tiukoiksi.

– Henkisesti raskainta oli se, että bändin pojat päättivät puolestani kaiken. Minulla ei ollut sananvaltaa. Jos Tuomas keksi, että nyt lähdetään Afrikkaan, niin sitten lähdettiin, Anette kertoo.

Miljoonat miehille

Haasteita Nightwishissä aiheutti Anetten mielestä myös taloudellinen eriarvoisuus. Bändin miesnelikko hallitsee miljoonien eurojen liikevaihtoa yhteisen yhtiön, Scene Nation Oy:n kautta. Anette olisi halunnut firmaan palkolliseksi, mutta joutui perustamaan oman yrityksen, Momma Anka AB:n.

– Keikkapalkkiot ja rojaltit jaettiin kyllä tasan meidän viiden kesken, mutta muut tulot menivät suoraan miesten kassaan. Yrityksen pyörittäminen yksin tuli kalliiksi. Jouduin lainaamaan pojilta rahaa firman perustamiskustannuksiin.

Anette Olzonin yritys teki vuonna 2010 päättyneellä tilikaudella tappiota 72 800 euroa. Samaan aikaan Nightwish-miesten Scene Nation Oy takoi voittoa 351 000 euroa.

Vaikka Anette olisi toivonut toisenlaista loppua bändissä, hän ei ole katkera.

– Minun on tehnyt monta kertaa mieli soittaa Tuomakselle vain siksi, että haluaisin saada asiat päätökseen. Minusta tätä ei ole vielä loppuunkäsitelty.

Omassa elämässään Anette on siirtynyt jo eteenpäin. Hän nauttii tavallisesta perhearjesta Etelä-Ruotsin Helsingborgissa ja valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan.

– Vasta nyt voin sanoa olevani onnellinen. Kurjillakin kokemuksilla on ollut tarkoituksensa. En ole enää se ylitunnollinen tyttö, joka yrittää miellyttää muita ja teeskentelee, että kaikki on aina hyvin.

Lue Me Naisten numerosta 51/52, minkä vuoksi Anette romahti kesken keikan Brasiliassa vuonna 2008. Voit ostaa digilehden täältä.  Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

Nightwish vastaa Anette Olzonin väitteisiin: "Totuuden vääristelyä ja mustamaalausta"

Anette Olzon: "Iso riita puhdisti ilman"

Anette Olzon

Laulaja syntyi 21.6.1971 Ruotsin Katrineholmissa.

Asuu nykyään Helsingborgissa miehensä Johan Husgafvelin sekä lastensa Sethin, 12, Nemon, 3, ja Mion, 8kk, kanssa.

Nightwish-yhtyeen solisti vuosina 2007-2012. Sitä ennen keikkaili rockyhtye Alyson Avenuen kanssa. Erotettiin Nightwishistä 1.10.2012.

Julkaisee sooloalbuminsa Shine helmikuussa 2014.

Harrastaa lenkkeilyä, bloggaamista ja valokuvausta sekä seuraa muotia.

Vuosi sitten Markus Selin kertoi, että epäonnistunut Mannerheim-elokuva tuhosi hänen ja Renny Harlinin vuosikymmeniä kestäneen ystävyytensä. Nyt kaksikko on taas hyvissä väleissä, ja Renny ylisti Markusta Radio Rockilla.

Elokuvatuottaja Markus Selinin ja ohjaaja Renny Harlinin välirikosta on puhuttu julkisuudessa jo vuosia. Molemmat ovat myöntäneet, että epäonnistunut Mannerheim-elokuva tuhosi heidän vuosikymmeniä kestäneeseen ystävyyssuhteen. Nyt kaikki erimielisyydet ovat kuitenkin selvitetty, ja Renny puhui hyvin kauniisti Markuksesta Radio Rockin haastattelussa perjantaina.

– Mä rakastan Markus Seliniä ehkä enemmän kuin ketään muuta tässä maailmassa. Hän on ollut mun tuki 30 vuotta – ja se ihminen, joka on aina ollut läsnä myötä- ja vastatuulessa. Mä rakastan Markusta! Mä oon superonnellinen, että voidaan olla ystäviä ja rakastaa toisiamme, Renny kertoi puhelimitse.

2637832

Kuuntele haastattelu videolta!

Elämä on liian lyhyt riitelyyn

Reilu vuosi sitten Markus sanoi Radio Suomipopin haastattelussa, että kaksikko ei ole minkäänlaisissa väleissä. Eivätkä he ole olleet yhteyksissä sen jälkeen kuin Mannerheim-elokuva kariutui.

– Tää on elämää. Uskon, että asioiden oli tarkoitus mennä loppupeleissä näin. Meillä oli pitkä yhteinen, reilusti yli 20 vuoden läheinen ystävyys, ja joskus vaan ystävyyssuhteet loppuu. Tässä oli katalysaattorina elokuva, joka muutenkin päättyi surkeesti.

– Hänen lakimiehensä vain ilmoitti, että hän jatkaa muissa hommissa, ja sen jälkeen hän ei ole vastannut mihinkään yhteydenottoihin, Markus sanoi maaliskuussa 2015.

”Silloin kun rakastaa ihmistä, kaikki nämä jutut käydään läpi.”

Nyt Markus näkee tilanteen kuitenkin toisin. Häneltä kysyttiin radiohaastattelussa, oliko heidän välillään "jokin ryppy".

– Joskus ei vaan ole niin paljon asiaa kuin joku toinen päivä. Ethän säkään puhu joka päivä kotona sun vaimollesi, Markus sanoi.

Renny puolestaan muisteli, että he eivät nähneet tuotantoa samalla tavalla.

– Mutta silloin kun rakastaa ihmistä, ja hän on maailman paras ystävä, niin kaikki nämä jutut käydään läpi. Jokainen joka tästä elämästä selviää hengissä, tietää, että elämä on aivan liian lyhyt siihen, että tuhlattais aikaa johonkin typerään riitaan, Renny sanoi.

Appelsiineja. Mangoja. Avokadoja. Julkinen sormeilu tekee näistä mehevistä herkuista kohutaidetta.

Kalifornialainen taiteilija Stephanie Sarley, 27, kerää Instagram-tykkääjiä erikoisilla hedelmäkuvillaan.

Videoissa ja kuvissa näkyy yleensä sekä Sarleyn sormet että jokin mehukas hedelmä. Hän koskettelee hedelmiä eroottisesti, kuin naisen vaginaa.

 

Taiteilijan tyyli on sekä hurmannut että suututtanut Instagramin.

Yhtiö sulki Sarleyn tilin kaksi kertaa aiemmin tänä vuonna, W Magazine kirjoittaa.

 

Faneja sen sijaan Sarleyn taide innostaa. Tämän jutun kirjoitushetkellä hänen Instagram-tilillään on yli 100 000 seuraajaa. Kasvuvauhti on hurja: Vielä viikko sitten hänellä oli vajaat 70 000 seuraajaa.

Hänen suosituimpia videoitaan on katsottu satojatuhansia kertoja.

Sarleyn saama palaute osoittaa katsojien ristiriitaiset tunnelmat: osa pitää naisen taidetta kiihottavana ja mielenkiintoisena, osa on suuttunut taiteilijalle ruuan tuhlaamisesta ja vaginaa muistuttavista mielikuvista.

W Magazinen jutussa hän paljastaa hedelmäkuviensa mission.

"Minulla on visioni uusista naisista."

– Ei enää taidetta miehen katseen läpi suodatettuna; näytän teille naisen katseen. Nämä tarinat ovat vanhentuneita. Kulttuurinormit määrittelevät paljon ihmisten käyttäytymistä. Minulla on visioni uusista naisista ja ilmennän sitä taiteessani, vaginahedelmissäni, Sarley sanoo.

 

Sweet little 🍓kiss

Kuva, jonka Stephanie Sarley (@stephanie_sarley) julkaisi

Mitä mieltä sinä olet Stephanie Sarleyn taiteesta? Miltä vastaavat kuvat vaikuttaisivat, jos hiplaajana olisikin miespuolinen taiteilija?

Kerro mielipiteesi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Rakkauden kesä 2016 on käynnistynyt!

Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu muusikko Jouni Hynynen ilmoitti maanantaina menneensä kihloihin näyttelijä Mari Perankosken kanssa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

– En halua tätä asiaa sen enempää kommentoida, mutta kihloihin tässä on menty, Perankoski vahvisti asian IS:lle.

Pariskunta on viihtynyt nyt yhdessä nelisen vuotta.

Mari Perankoski, 46, vahvisti seurustelevansa Jouni Hynysen, 46, kanssa Me Naisille alkuvuonna 2013.

Tuolloin pari oli liikkunut avoimesti yhdessä useamman kuukauden ajan.

– Kaikki, joiden kuuluu tietää asiasta, ovat tilanteen tasalla. Olemme yhdessä, emmekä ole salailleet mitään, näyttelijä sanoi haastattelussa.

Lue myös! Jouni Hynynen: "Avioero oli helvetinmoinen pettymys"

Kaksi vuotta sitten he kertoivat ostaneensa yhteisen kodin Lappeenrannasta, jossa Hynysen suku asuu.

– Täkäläiset ovat iloista ja vilpitöntä sakkia. Vähän väliä joku tupsahtaa meillekin kylään ilmoittamatta tai soittaa, että puolen tunnin päästä on sitten ruoka, tulkaa syömään, Putous-ohjelman tähtenäkin nähty Perankoski hehkutti uutta asuinseutuaan vuonna 2014.

Perhe elää uusperheen elämää, johon kuuluvat myös Perankosken poika ja Hynysen tytär edellisestä liitosta.

19.40 Oikaisu: Alkuperäistä otsikkoa ja juttua on korjattu. Mari Perankoski ja Jouni Hynynen eivät menneet naimisiin, kuten Me Naiset kertoi virheellisesti aiemmin tänään, vaan kihloihin – josta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Johnny Deppin ja Amber Heardin eron puinti siirtyi nopeasti sosiaaliseen mediaan.

Laulaja-näyttelijä Vanessa Paradis puolustaa ex-kumppaniaan Johnny Deppiä, jota syytetään ex-puolisonsa Amber Heardin pahoinpitelystä. TMZ-sivuston julkaisemassa avoimessa kirjeessä Paradis kuvailee Deppiä ”helläksi, rakastavaksi ja rakastetuksi” persoonaksi.

Paradis ja Depp olivat yhdessä 14 vuotta. He erosivat vuonna 2012. Heillä on kaksi yhteistä lasta: Lily-Rose, 17, ja Jack, 14. Paradis leimaa Heardin esittämät väitteet törkeiksi.

– Johnny ei koskaan ollut väkivaltainen näinä vuosina, jotka olen hänet tuntenut. Tämä ei vaikuta lainkaan siltä mieheltä, jonka olen tuntenut 14 mahtavaa vuotta, hän kirjoittaa.

Sosiaalinen media täyttyi pian erouutisen jälkeen tapauksen ja pariskunnan puinnista, ja äänessä ovat olleet paitsi läheiset, myös kollegat ja kylänmiehet.

Tyttären ja ex-vaimon tuki

Paradisin ja Deppin yhteinen tytär Lily-Rose Depp puolustaa isäänsä Instagram-tilillään. Hän julkaisi eilen lapsuudenkuvan itsestään isänsä kanssa.

– Isäni on kultaisin ja rakastavin ihminen, jonka tunnen. Hän ei ole ollut mitään muuta kuin rakastava isä pikku-veljelleni ja minulle. Kaikki, jotka tuntevat hänet, ovat samaa mieltä, hän kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Lisäksi hän julkaisi Instagramissa kuvakaappauksen People-lehden jutusta. Jutussa kerrotaan, että Los Angelesin poliisilla ei ole näyttöä Heardin pahoinpitelystä.

Myös Johnny Deppin ensimmäinen aviopuoliso Lori Anne Allison on kommentoinut syytteitä TMZ:lle. Hänen mukaansa Depp ei voisi koskaan satuttaa ketään. Hän kertoo, että pariskunnan yhteisten vuosien aikana Depp ei koskaan käyttäytynyt häntä kohtaan väkivaltaisesti eikä edes huutanut hänelle. Pari oli naimisissa vuosina 1983–1985.

Tukea molemmille osapuolille

Deppin pahoinpitelysyytökset saivat alkunsa viime viikolla, kun malli-näyttelijä Amber Heard haki avioeroa Deppistä. Heard väittää, että Depp iski häntä älypuhelimella kasvoihin viikko sitten lauantaina. Heardin mukaan väkivalta on ollut hieman yli vuoden kestäneessä suhteessa toistuvaa.

Depp on tällä hetkellä määrätty lähestymiskieltoon ja Heardille on myönnetty oikeus asua pariskunnan yhteisessä kodissa. Depp on ollut viime viikon lopulta saakka uuden elokuvansa mainoskiertueella.

Lukuisat julkisuuden henkilöt Deppin lähipiirin lisäksi ovat kommentoineet tapahtumia. Moni on asettunut tukemaan Heardia Twitterissä hastageilla #IStandWithAmber ja #I’mWithAmber.

Office-sarjasta tuttu Rainn Wilson kutsui Deppiä Twitterissä vaimonhakkaajaksi.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Andy Richter osallistui Twitter-keskusteluun kommentoimalla: ”Yksi asia, johon voit palkata tiedottajan on, että hän saa eksäsi näyttämään pahalta julkisuudessa sen jälkeen, kun sinua on syytetty pahoinpitelystä.”

Myös Deppin puolustajat ovat olleet aktiivisia somessa. Deppin kanssa vuoden 2003 elokuvassa Once Upon a Time in Mexico näytellyt Mickey Rourke kertoo TMZ:lle, että Depp ”ei vaikuta väkivaltaiselta mieheltä”.

– Hän on hyvin hillitty herrasmies, ei väkivaltainen, Rourke jatkoi.

Ei boikoteille

Näyttelijä Laurie Holden twittasi, ettei aio boikotoida Deppin uutta elokuvaa viimeaikaisen uutisoinnin vuoksi. ”Hänen henkilökohtainen elämänsä on juuri sitä. Henkilökohtaista. Kukaan ei tiedä totuutta.”