Muiden haukut opettivat Floor Jansenin kohtaamaan vaikeudet pystypäin. Nightwishin laulajaksi hän ryhtyi, kun toipuminen työuupumuksesta oli vielä kesken. – Kieltäytyminen työstä ei ole minulle helppoa, mutta olen oppinut sanomaan ei.

Floor Jansen viilettää helsinkiläisen hotelli Helkan aulabaarin läpi kulmakarvat vienossa kurtussa. Napakoita askelia rytmittää pään pudistelu.

– Monia asioita voin tehdä, mutta en mitään tuollaista typerää, hän sivaltaa.

Sanat tulevat vastauksena ehdotukseen, suostuisiko Floor moshaamaan tai laulamaan videolle.

– Ei. Ei, ei, ei. Olen vakava nainen, Floor jatkaa.

183-senttinen Floor selvästi tietää tarkalleen, mitä haluaa. Hän on luonut uraansa lähes 20 vuotta ja noussut yhdeksi metallimusiikin kärkinimistä.

Tällaista päämäärätietoisuutta ja paksua nahkaa nousu huipulle onkin vaatinut. Matkalla sinne Floor on kohdannut kiusaamista, paljon haukkuja ja yhden loppuunpalamisen.

Ystävyys Tarjan kanssa

Nightwish buukkasi Floorin solistikseen ensimmäisen kerran vuonna 2012. Silloin edellinen laulaja Anette Olzon erosi yhtyeestä kesken Imaginaerum-kiertueen.

– Meistä tuli nopeasti kiinteä ryhmä, Floor kertoo kokoonpanon alkuajoista. Nyt hän jo hymyilee.

Nightwishin ensimmäinen laulaja Tarja Turunen erotettiin bändistä julkisella kirjeellä vuonna 2005. Erottaminen oli Tarjalle järkytys, jota hän kertoi itkeneensä päivittäin. Anette Olzon kertoi vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa, että myös hänet erotettiin yllättäen, ja että ennen sitä bändin muut jäsenet olivat päättäneet hänen puolestaan lähes kaiken.

Nightwishin muut jäsenet ovat kiistäneet entisten solistien väitteet.

Floor ei halua ottaa kantaa bändin ja sen aiempien laulajien välisiin ristiriitoihin. Hän ja Tarja ovat lämpimissä väleissä. He ovat esittäneet yhdessä duettoja, ja Tarja on omilla keikoillaan omistanut kappaleita Floorille. Usein ystävykset eivät ehdi nähdä, sillä Tarja asuu Argentiinassa.

– Olemme Tarjan kanssa hyviä ystäviä. Meidän välillämme ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Mitä ikinä Tarjalla ja bändin muilla jäsenillä on ollut välillään, se ei kosketa minua, Floor sanoo.

–Minusta Tarja on fantastisen kaunis nainen, jolla on vahva luonne.

Piut paut kiusaajille

”Hyvä, tavallinen ja myönteinen”. Näillä sanoilla Floor kuvaa lapsuuttaan Hollannissa. Perhe, johon kuului Floorin ja vanhempien lisäksi myös pikkusisko, muutti usein eikä asunut samassa kaupungissa yleensä kahta vuotta kauempaa.

Pientä Flooria esiintyminen ei kiinnostanut.

– Minua kiusattiin, joten yleisön edessä seisominen ei ollut sellaista, mitä olisin halunnut tehdä. En halunnut huomiota, Floor kertoo.

Kipinä esiintymiseen syttyi ala-asteen viimeisellä luokalla, kun koulussa järjestettiin musikaali. Isot roolit menivät suosituille lapsille, mutta Floor nautti täysillä pienestä taustaosastaan. Hän seisoi lavalla hedelmäkori kädessään, ylpeänä itsestään.

– Oli maaginen tunne seisoa kiusaajien edessä täynnä rohkeutta. Enää minulla ei ole mitään todisteltavaa heille, mutta silloin se oli aivan upeaa, hän muistaa.

– Minun tapauksessani kiusaaminen johti siihen, että tulin vain rohkeammaksi. Halusin näyttää kiusaajilleni, että voin olla juuri oma itseni.

Voittajafiilis sai Floorin jatkamaan esiintymistä. 14-vuotiaana Floor sai pääroolin koulussaan esitetystä Andrew Lloyd Webberin musikaaliin perustuvasta näytelmästä Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Hän liittyi koulun bändiin, osallistui uusiin näytelmiin, teki omaa musiikkiaan ja opetteli soittamaan kitaraa.

Opettava stoppi

1990-luvun lopulla Floor teki pieniä keikkoja tuttavien syntymäpäiväjuhlilla. Eräässä niistä häntä pyydettiin metallibändin taustalaulajaksi.

Se yhtye, After Forever, oli pystyssä 12 vuotta. Koska halu laulaa metallibändissä ei kadonnut mihinkään, Floor perusti ReVamp-yhtyeen. Kaksi vuotta myöhemmin bändi oli pakko laittaa tauolle, sillä Floor sairastui työuupumukseen.

– Minulla oli liian monta rautaa tulessa samaan aikaan, enkä työskennellyt itselleni sopivalla tavalla. Olin aivan poikki. En pystynyt tekemään mitään yli vuoteen, hän kuvailee.

– Burnoutin kasaantuminen kestää vuosia. Siitä eroon pääseminen kestää saman verran.

Romahdus opetti Floorille paljon. Hän ymmärsi, että uupumus ei aiheutunut työn määrästä vaan työskentelytyylistä. Aiemmin hän saattoi painaa eteenpäin niin stressaantuneena, että sairastui aina loman koittaessa. Kun vapaat menivät parannellessa, oikealle rentoutumiselle ei jäänyt aikaa.

Toipuminen oli vielä kesken, kun Nightwish kutsui Floorin mukaan Yhdysvaltain-kiertueelleen 2012.

– Minulla ei ollut lähestulkoon lainkaan aikaa miettiä, pakata ja opetella musiikkia. Yhtäkkiä olin vain lavalla ihmisten edessä, Floor kertoo.

– Tietenkin aluksi pelotti, mutta pimeyteen hyppääminen teki minulle hyvää. Mietin, mitä ihmettä olin tehnyt sohvalla makailemassa, Floor nauraa.

Vuonna 2013 paikka Nightwishin laulajana muuttui pysyväksi. Vuotta myöhemmin Floor pakkasi tavaransa ja muutti Hollannista Joensuuhun. Yhtyeen nokkamies Tuomas Holopainen asuu noin sadan kilometrin päässä Kiteellä, Nightwishin syntyjuurilla.

– Vietämme bändin kesken paljon aikaa yhdessä. Ihmiset tuovat illanistujaisiin mukaan puolisonsa ja kumppaninsa. Olemme kaikki kuin yhtä perhettä, Floor kertoo.

– Olin ajatellut muuttavani joka tapauksessa ja valitsin Suomen, koska halusin oppia puhumaan kieltä kunnolla. Uskon, että sovin pohjoiseen paremmin kuin Hollantiin.

– Huomasin pitäväni Suomessa kaikesta. Suomalaiset eivät ole feikkejä. Alankomaissa ihmiset ovat paljon pinnallisempia.

 

 

Salmiakkia ja nettivihaa

Uuden kodin sijasta Floor nukahtaa useimmin hotellin sänkyyn. Laulajan viikot kuluvat keikkalavoilla hikoillen. Floor uskoo, että hän on oppinut tekemään töitä niin, että osaa myös rentoutua.

– Nyt yritän lomalla olla oikeasti vapaalla ja rentoutua päivittäin. Olen oppinut sanomaan ei, hän kertoo.

–Kieltäytyminen työstä ei ole minulle helppoa, koska teen tätä niin kovalla palolla ja intohimolla.

Kunnostaan Floor pitää huolta käymällä säännöllisesti kuntosalilla ja hieronnoissa. Terveydestä on pakko huolehtia. Myyttistä rokkistaran elämää, jossa ryypätään ja rellestetään, Floor ei voi edes kuvitella elävänsä.

– Sellaista harrastavat bändit eivät pärjää paria vuotta kauempaa, koska heille tulee terveysongelmia. Elämäntapa saattaa kuulostaa coolilta, mutta se on fyysisesti mahdoton, Floor kertoo.

Trendidieetit eivät ole Floorin juttu. Hän ei syö lihaa, sillä pitää sen tuotantoa kyseenalaisena. Yhteen suomalaiseen erikoisuuteen Floor on koukussa.

– Salmiakkijäätelö on suurta herkkuani!

Sitä hän saa käydä ostamassa melko rauhassa, sillä fanit eivät roiku Floorin hihassa kotikaupungissa Joensuussa tai Helsingissäkään. Välillä kuitenkin iskee tunne siitä, että muut kyyläävät.

– Kun menen salitreenin jälkeen naama punaisena ja hiestä märkänä ostamaan leipää, toivon, ettei kukaan tunnistaisi minua.

Omassa musiikkigenressään Floor on erittäin tunnettu. Suurin osa faneista on hyväksynyt hänet avoimin sylin Nightwishin jäseneksi. Kritiikkiäkin kuitenkin tulee. Floorin on esimerkiksi väitetty liittyneen bändiin ainoastaan rahan takia. Myös lauluääni ja vaatetus ovat antaneet aihetta kaikenlaisille näkemyksille.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. En kuitenkaan ymmärrä, miksi ihmiset kuvittelevat nettikeskusteluissa tuntevansa minut, Floor tuhahtaa.

– Enkä todellakaan ymmärrä sitä, että jos joku ei tosissaan pidä minusta, hän perustaa vihasivuston ja viettää siellä kaiken aikansa.

Löytynyt sielunkumppani

Nyt Floorin tärkeimmät asiat ovat perhe, ystävät ja Nightwish. Hollantiin laulaja pakenee lomailemaan aina, kun mahdollista. Siellä, vanhempiensa ja sekarotuisen koiransa kanssa, hän voi olla juuri sellainen kuin tykkää.

– He ovat niitä harvoja ihmisiä, jotka ovat nähneet minun kasvavan ja tietävät, kuka olin ennen Nightwishiä. Olen heille tyttö, joka makaa lökäpöksyissä sohvalla ja katsoo telkkaria, Floor kertoo.

Tulevaisuudessa Floor haluaa löytää täydellisen tasapainon työn ja muun elämän välille. Tätä hän avaa pari vuotta sitten kirjoittamallaan kappaleella Wolf and Dog (Susi ja koira).

– Kappaleessa koira merkitsee kotielämääni: halua nukkua samassa paikassa ja olla läheisteni kanssa. Susi kuvastaa työtäni, joka on villiä ja ulospäin suuntautunutta. Suden ja koiran välillä on minun onnellisuuteni, Floor sanoo.

Vaikka tällä hetkellä työ on tärkeysjärjestyksen kärjessä, Floor ei sulje pois naimisiinmenoa ja lapsia.

– Ne olisivat rakennusaineita hyvään, tasapainoiseen elämään, Floor hymyilee.

Rakkaus on löytynyt jo.

– Olen löytänyt sielunkumppanini. Minulla on elämäni rakkaus elämässäni, hän paljastaa.

– Ympärilläni on valtavasti ihmisiä, jotka välittävät minusta. Ilman heidän tukeaan minulla ei olisi upeaa uraa tai yhtään mitään. l

Lue lisää:

Tätä mieltä Nightwishin hollantilainen solisti Floor Jansen on kotikaupungistaan Joensuusta

Nightwish-solisti Floor Jansen muuttaa innoissaan Suomeen

Nightwishistä erotettu Anette Olzon: "Bändin pojat päättivät puolestani kaiken"

 

Floor Jansen

Muusikko syntyi Goirlessa, Hollannissa 21.2.1981. Asuu Joensuussa.

Nykyisin laulaa perustamassaan ReVamp-yhtyeessä ja Nightwishissä. Työskentelee myös laulunopettajana.

Lauloi After Forever -bändissä 12 vuotta, kunnes se hajosi vuonna 2009. Tehnyt musiikkia myös Ayreonin ja Star Onen kanssa.

Nightwishin uusin studioalbumi Endless Forms Most Beautiful ilmestyi maaliskuussa.

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.

Jääkiekkoilijarakkaansa Mikael Granlundin kanssa Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen kaipaa Suomesta ystäviä ja perhettä.

Kolme viikkoa sitten Suomeen saapunut Emmi Kainulainen iloitsee uudesta urasta Yhdysvalloissa. Kainulainen työskentelee mallina ja seurustelee Minnesota Wild -seurassa pelaavan Mikael Granlundin kanssa. Pariskunta asuu yhdessä Minneapolisissa.

– Odottelen parhaillaan työviisumia, sillä sain mallisopimuksen Ford-toimistolle Chicagoon. Toivottavasti pääsen tekemään samantyyppisiä kuvauksia kuin Suomessa, eli sporttia ja alusvaatteita, ehkä katalogejakin, Kainulainen kertoi tiistai-iltana suunnittelija Lalli Savolaisen muotinäytöksessä Helsingissä.

Fordin kansainvälinen mallitoimisto on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista.

Kainulainen valmistui keväällä Metropolia-ammattikorkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi. Hän aikoo tehdä töitä myös oman Chaîne-brändinsä eteen. Brändiin kuuluu muun muassa lifestylea, muotia ja taidetta.

– Lähden liikkeelle muodista, ja etenen toivottavasti pikkuhiljaa sisustukseen sekä taiteeseen.

Pariskunta asuu jo viidettä vuotta Minneapoliksessa, jonne he ovat sopeutuneet hyvin.

– Varsinkin pari ensimmäistä vuotta seilasin edestakaisin opintojen vuoksi, ja nyt matkalaukkuelämä on taas tullut tutuksi. Alkaa olla jo koti-ikävä! Suomesta kaipaan eniten ystäviä ja perhettä.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.