Emmillä on Minneapolisin kodissa työtilat, joissa hän piirtää, suunnittelee ja ompelee. Kuva: Dave Puente.
Emmillä on Minneapolisin kodissa työtilat, joissa hän piirtää, suunnittelee ja ompelee. Kuva: Dave Puente.

Malli Emmi Kainulaisen ja NHL-kiekkoilija Mikael Granlundin jatkuvalle muuttokierteelle tuli loppu, kun Minnesotasta löytyi viihtyisä koti.

Malli, suunnittelija Emmi Kainulainen, 26, ja NHL-kiekkoilija Mikael Granlund, 24, viettävät Yhdysvalloissa jo viidettä jouluaan.

– Olen jouluihminen, mutta en ole hurahtanut amerikkalaiseen markkinahumuun ja överikoristeluun, Emmi kertoo.

Emmi pääsi palaamaan kotiin pitkän odotuksen jälkeen saatuaan työluvan Yhdysvaltoihin. Se tarkoittaa loppua vuosia kestäneelle edestakaisin reissaamiselle.

– Neljän vuoden aikana olemme muuttaneet yhteensä 16 kertaa Suomessa ja Jenkeissä. Aina kauden vaihtuessa kämppä on pakattu varastolaatikoihin. Nyt tämä koti on vihdoin sellainen, johon haluamme jäädä pidemmäksi aikaa, ja olen saanut sisustaa sen itse.

Yksinäistä inspiroitumista

Kun Emmi aikoinaan muutti Mikaelin luo, suurin muutos oli totutella yksinoloon. Mies on paljon pelimatkoilla, ja ystäväpiiri on vasta löytymässä.

–Minun on pitänyt oppia sietämään yksinoloa. Alkuaikoina se oli sikarankkaa, Emmi myöntää.

Miten Emmi hyödyntää yksinäiset hetket? Miksi oma ura ja riippumattomuus ovat hänelle niin tärkeitä? Lue koko haastattelu Me Naisten komeasta tuplanumerosta 50–51/2016!

Emmi Kainulainen

  • Designer, taiteilija syntyi vuonna 1990 Hollolassa. Asuu Minneapolisissa avopuolisonsa, NHL-kiekkoilija Mikael Granlundin kanssa.
  • Mallisopimus Ford Modelsin kanssa. Työskennellyt Fondin listoilla 7 vuotta.
  • Oma lifestylebrändi Chaîne oli syksyllä mukana House of Finland -kulttuuritapahtumassa New Yorkissa. Emmin taidetta on nähty mm. Raw Artists -tapahtumissa Yhdysvalloissa.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.