Antti Ketosella on nyt kakkoskoti Helsingissä. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Antti Ketosella on nyt kakkoskoti Helsingissä. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Omakotitalon 180 neliötä olivat liikaa mukavuudenhaluiselle Antti Ketoselle.

Siinä missä moni haaveilee suuresta kotitalosta ja tilasta ympärillään, Neljänsuora-yhtyeen solisti Antti Ketonen, 38, valitsi juuri toisin. Vielä toissa vuonna Antti vaimoineen asui Salossa 180-neliöisessä omakotitalossa. Nyt pariskunnan koti on vaihtunut pienempään kerrostalohuoneistoon.

– Luovuimme omakotitalosta, koska sen neliöt olivat liikaa meille kahdestaan ja kunnossapito oli oma työnsä. Minulla on liikkuvainen työ, jonka vastapainoksi halusin helppoutta.

”Kyllästyin siihen, että piti kävellä 20 metriä hakeakseni sukkia.”

Antti vaimoineen matkustelee paljon, ja pariskunta halusi siirtää hotellielämästä tutun helppouden kotiarkeensa.

– Kyllästyin siihen, että piti kävellä 20 metriä hakeakseni sukkia ja 15 metriä mennäkseni suihkuun. Nyt kaikki on melkein käden ulottuvilla. Kämppä on selkeän yksinkertainen ja sisustukseltaan hotellihuonetyyppinen, turhista tavaroista kotinsa puhdistanut Antti kuvailee.

– Olen mukavuudenhaluinen ja vähän laiskakin tyyppi. Kun työssä reissaa paljon, kotiaika on arvokasta enkä kaipaa siihen ylimääräisiä haasteita. Olen ollut todella tyytyväinen tähän muutokseen.

Kakkoskoti Helsingissä!

Pitkän uran tehneellä Neljänsuoralla on vakiintuneet faninsa, mutta Antin esiintyminen syksyn Tähdet, tähdet -ohjelmassa on herättänyt hurjasti lisää kiinnostusta. Keikoille on nyt aiempaa enemmän kysyntää pääkaupunkiseudulla.

– Ohjelmaa kuvatessa vietin paljon aikaa Helsingissä ja tykästyin kaupunkiin kovasti. Nyt olemme hankkineet kakkosasunnon Helsingistä, Antti kertoo.

Tomi Björckin perhekuvassa huomio kiinnittyy matkalaukkujen määrään.

Kuinka paljon tavaraa nelihenkinen perhe tarvitsee, kun matkustaa Suomesta Australiaan? Melko paljon – ainakin Tomi Björckin Instagram-kuvan perusteella. Tv-kokki ja ravintoloitsija on julkaissut kuvan perheestään, jossa huomio kiinnittyy matkalaukkujen määrään. Niitä näyttää olevan melkoinen määrä.

Matkalaukkujen määrä ei selity sillä, että perhe olisi muuttamassa, sillä Björckit ovat asuneet Sydneyn itärannikolla jo pari vuotta. Paula Vesala on kertonut vievänsä Suomesta aina ruisjauhoja Kaliforniaan, mutta Tomi ei matkalaukkujensa sisältöä ole kommentoinut.

 

Bye bye Finland #seeyounextyear #finnishpompoi #familytime #summertimesadness #finnishsummer #donework

Henkilön Tomi Björck (@tomibjorck) jakama julkaisu

”Bye bye Finland, Tomi on kirjoittanut Instagram-kuvaansa, jossa hän on puolisonsa Minka Björckin sekä heidän lastensa Joakimin ja Oliverin kanssa.  Hashtägien perusteella Tomi on tulossa Suomeen seuraavan kerran ensi vuonna.

Björckin perhe vietti kesän Suomessa, sillä Tomi kuvasi täällä muun muassa Master Chef -ohjelmaa yhdessä Henri Alénin ja Sara La Fountainin kanssa.

Lokakuussa 2015 Tomi kertoi Me Naisille, että perhe asettuu Australiaan pysyvästi. Hän myi tuolloin suuren osan yrityksistään yhtiökumppanilleen Matti Wikbergille. Vuonna 2015 Tomin tulot ylsivät 3,5 miljoonaan euroon.

– Olen ollut kohta 20 vuotta kokkina, ravintoloitsijana ja keittiömestarina. Olen kuitenkin vasta 35-vuotias, ja minun on pakko opetella ajattelemaan, että elämässä on muutakin kuin työ, Tomi kertoi syksyllä 2015.

Australia oli Björckeille entuudestaan tuttu maa, sillä Tomi ja Minka ovat aikaisemmin asuneet Sydneyssä.

– Koko elämäntyyli on siellä vähän rennompaa. Toisaalta australialaisilla on myös aika paljon yhteistä suomalaisten kanssa. Sielläkin asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, ollaan rehellisiä ja kunnioitetaan luontoa.

Lue myös: Tältä näyttää Tomi Björckin unelmaelämä Australiassa

 

Fully booked again! Only a few tables left over this weekend! #blancabondi #relax #getinquick #bondi #love

Henkilön Blanca Bar & Dining (@blancabondi) jakama julkaisu

Australiassa Tomi pyörittää Blanca Bar and Dining -nimistä ravintolaa. Se sijaitsee Sydneyssä, Bondi Beachin alueella.

Näyttelijä Pihla Viitala tekee mielensä mukaan: kieltäytyy koekuvausvideoista, laukoo mielipiteensä, rakennuttaa talon museoalueelle – ja on tarvittaessa valmis jättämään talon ja muuttamaan ulkomaille.

Näyttelijä Pihla Viitala, 34, on kuollakseen kyllästynyt tekemään valintoja. Perheen uusi koti on valmistumassa Pihlan lapsuudenkodin pihaan Mu­seoviraston suojelemalle arvoalueelle Helsingissä, jonne saa ani harvoin rakentaa mitään uutta. Rakennusluvan saaminen on ollut...