Susanna asuu kahden poikansa kanssa Helsingin Kruununhaassa. Olohuonetta koristavat Veikko Haukkavaaran Kurki-veistos ja Eero Aarnion Tuplakupla-valaisin. Kuvat Jouni Harala
Kolmevuotias Urho on äidillään joka toinen viikko. "Poikani ovat tärkeintä elämässäni, mutta kaipaisin kumppania. Mies saisi olla hellä, hauska ja älykäs."

Avioeron jälkeen Susanna Indrénille tuli ikäkriisi. – Tajusin, etten ole enää mikään kaksikymppinen enkä vielä nelikymppisenäkään saanut loppuelämän parisuhdetta.

Salatuista elämistä tuttu Susanna Indrén, 47, on kouluttautunut näyttelijäksi, mutta elättää itsensä nykyään sijoittamalla ja tv-töillä. Hän on ollut mukana Splash- ja Viidakon tähtöset -ohjelmissa. Näyttelijän töitä Susanna ei tällä hetkellä halua tehdä yksityis- ja yrityskeikkoja lukuun ottamatta.

– Näyttelijän riippuvuussuhde ohjaajiin ja käsikirjoittajiin on hyvin haastaavaa ja raastavaa. Teatterityötä en myöskään halua tehdä, koska työajat ovat niin hankalat Urho-poikani kannalta. Palkka menisi lapsenvahdille. Miksi maksaisin jollekin ulkopuoliselle siitä, että hän viettäisi aikaa lapseni kanssa, kun haluan itse olla hänen kanssaan?

Viisi vuotta sitten Susanna ei luultavasti olisi suostunut Viidakon tähtösiin. Silloin hän olisi miettinyt, hankaloittaako se näyttelijän uraa. Nyt tilanne oli toinen. Vaikka Susanna on turvallisuushakuinen, hän on myös todella seikkailunhaluinen.

– Kun minua pyydettiin ohjelmaan, ajattelin, että perhana, jos tämmöinen ovi avataan tämän ikäiselle ihmiselle, miksen olisi niin kreisi. Ehkä jollain ihmisillä on varaa valita työntä, mutta minulle ei valitettavasti ole aina käynyt niin. 

"En vieläkään saanut loppuelämän parisuhdetta"

Susannan elämän suurin kriisi on ollut avioero Urhon isästä, yrittäjä Tomi Kannosta. Erokriisistä tuli myös ikäkriisi.

– Tajusin, etten ole enää mikään kaksikymppinen enkä vielä nelikymppisenäkään saanut loppuelämän parisuhdetta. En ikävöi ex-miestäni Tomia, sillä emme olleet sopivat toisillemme. Tunsin häntä kohtaan silti suurta kiintymystä, saimmehan yhdessä aikaan niin mielettömän ihmisen kuin Urhon.

Viime aikoina Susanna on tuskaillut lehdissä olleesta kohusta, jonka mukaan hän vietti yön Hjallis Harkimon kanssa.

– Pahinta on se, että suorastaan ihastuin Hjallikseen. Julkisuus on välillä raastavaa, mutta ihmiset saavat olla minusta mitä mieltä tahansa. Pidän huolen vain omasta elämästäni.

Kuinka paljon Susanna kuluttaa rahaa viikossa? Entä millaisia sijoituksia hän on tehnyt? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 22/2013.

Susanna Indrén

Näyttelijä, ohjaaja ja teatteripedagogi syntyi 20.5.1966 Helsingissä.

Asuu Helsingissä poikiensa Urhon ja Alfredin kanssa. Urhon isä on yrittäjä Tomi Kanto, Alfredin muusikko Janus Hanski.

Tuli tunnetuksi Salatut elämät -sarjan Jaana Niemisenä.

Mukana Nelosen Splash!- ja Subin Viidakon tähtöset -ohjelmissa.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.