Suvilahden rosoisuus­ viehättää näyttelijää. ”Helsingissä pilataan helposti paikkojen sielu liialla puunaamisella.”

Suosikkinäyttelijä Minttu Mustakallio ei kaipaa sinkkuaikojaan, vaikka viihtyykin hyvin itsekseen. Kun Klikkaa mua -sarjan tähti haluaa olla yksin, hän menee kahvilaan.

Viime kesänä näyttelijä Minttu Mustakalliolla, 40, riitti vientiä. 

– Miehiä lappasi sisään, ja minä olin vähän kuin vastaanoton tätinä, joka toivotti hyvää huomenta, ojensi saunatakin ja sitten jo suudeltiinkin, Minttu kertoo.

Kyseessä olivat tietenkin Klikkaa mua -suosikkisarjan kuvaukset. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi nähtiin kaksi vuotta sitten, ja jatkoa on luvassa maalis­kuussa.

Johanna Vuoksenmaan kirjoittamassa ja ohjaamassa tv-sarjassa Minttu esittää Ellaa, yksinhuoltajasinkkua, joka yrittää löytää rakkautta netistä.   

– Itse en varmasti edes osaisi deittailla netissä. Täytyy muistaa, että kun sarjaa alettiin kuvata, olin ollut jo pitkään naimisissa. Mulla ei ole ollut netti­deittailuun tarvetta, ja silloin kun olisi ollut, ei ollut nettiä, Minttu nauraa.

Mintun omista sinkkuajoista on ehtinyt kulua jo vuosia.

– Olihan sinkkuaika aikamoista räpiköimista. Pettymyksiä rakkaudessa tuli, mutta se kuului elämänvaiheeseen. Olen onnellinen, ettei minun tarvitse enää deittailla.

Minttu muistaa olleensa epätoivoisesti rakastunut jo 12-vuotiaana.

– Pommitin urheiluseurani poikia rasittavuuteen asti rakkauskirjeillä ja häiritsin heitä puhelinsoitoillani. Pienenä tiesin tarkkaan, mitä halusin.

Ja kyllä Minttu tietää sen nyt nelikymppisenäkin, vaikkei mielellään
puhukaan parisuhteestaan.

– Sen vain tietää, kun on löytänyt oikean.­ Olen onnellinen elämäntilanteessani nyt.

Mikään ripustautuja Minttu ei ihmissuhteissaan ole, sillä hän arvostaa omaa aikaa. 

– En ehkä ole parisuhdeihmisen proto­tyyppi, sillä olen aika itsenäinen. Viihdyn yksin ja olen matkustellutkin itsekseni. Parisuhteessa ei tarvitse menettää­ itsenäisyyttään. 

Klikkaa mua -sarjan Ellaa ja Minttua yhdistääkin enemmän äitiys ja perheellisen arki kuin miehen etsintä. 

– Toivoisin elämääni enemmän rauhaa, ’mummun siliää’ niin kuin meillä oli tapana Pohjanmaalla sanoa. Arjessa on koko ajan niin kova kiire, että tunnen usein olevani väärässä paikassa, Minttu sanoo.   

Suvilahti, Helsinki

”Tykkään paikoista, joita ei ole puunattu pilalle”

Olen ollut niin paljon kuvauksissa eri puolilla Helsinkiä, että kaikki kaupunginosat tuntuvat liittyvän johonkin­ tv-sarjaan tai leffaan. 

Muistan hyvin, miltä tuntui, kun tulin ensimmäistä kertaa Suvilahteen kolme vuotta sitten. Oli lämmin elokuun ilta, kuvasimme Runoraatia ja ihmettelin, miksen ollut käynyt näin ihanan rosoisessa paikassa aikaisemmin.

Sympaattinen Suvilahti oli keskeisessä roolissa  myös, kun kuvasimme Klikkistä. Sinne lavastettiin Ellan työpaikka.

Suvilahti on välillä mielettömän romanttinen,­ välillä kauhea, mutta tykkään paikoista, jotka eivät ole liian puunattuja ja tuunattuja.

Kahvila Fleuriste, Helsinki

”Jos haluan olla yksin, menen kahvilaan”

Kolmen lapsen kodissa ei hiljaista hetkeä tule. Jos nykyään haluan olla rauhassa, voin joko mennä yksin kävelylle tai kahvilaan. Minusta ei ole yhtään vaikeaa istua kahvilassa yksin. Toki tapaan mielelläni ystäviänikin, mutta se vaatii säätämistä, koska melkein kaikilla on pienet lapset.

Tykkään intiimeistä paikoista ja hyvästä­ palvelusta. Vietin opiskeluaikoinani monta kesää Pariisissa, ja nykyinen suosikkipaikkani Fleuriste muistuttaa minua ranskalaisesta kahvilakulttuurista: kahvilasta ei tarvitse rynnätä ulos heti, kun on saanut kuppinsa tyhjäksi.

Kun Minttu haluaa olla rauhassa, hän menee kahvilaan. Kahvila Fleuristessa on sopivan ranskalainen tunnelma.

Ystäväni nauravat tälle, mutta Fleuristessa arvostan erityisesti sitä, että siellä juustoja ei koskaan oteta suoraan jääkaapista, vaan ne temperoidaan niin, että ne ovat huoneenlämpöisiä ja ihanan valuvia. 

Teen usein kahviloissa töitä eli luen vuorosanoja. Jos minulla on aikaa, selailen matka- tai ruokalehtiä. Matkustus­juttujen lukeminen ikään kuin maksimoi oman ajan ihanuuden, koska silloin voin ajatuksissani siirtyä kokonaan jonnekin muualle.

Pian Kukka, Punavuori

”Ostan kukkia melkein joka päivä”

Olen kukkaihminen. Meillä on kotona aina tuoreita kukkia, sillä ne piristävät­ arkea. En tarvitse mitään sen erityisempää syytä ostaakseni niitä. Tuon kotiin leikkokukkia melkein joka päivä, ja saan niitä joskus ihan yllättäen mieheltänikin. Neilikat ovat minusta ihania, koska ne ovat kestäviä ja vähän vanhanaikaisia. 

Lempikukkakauppani on Pian Kukka Punavuoressa. Olen seurannut Piaa eri osoitteisiin Helsingin keskustassa varmaan jo kymmenen vuoden ajan.

Oikeastaan aloin ostellakin kukkia Pian takia: hänen kauppansa houkutteli minut. Se sijaitsi vanhan kotini lähellä, ja aloin hengata siellä odotellessani ratikkaa. Tutustuin kaupan myyjiin, ja aina jotain tarttui mukaani. Pian he alkoivat jo huudellakin, että hei, Minttu, täällä olisi nyt uusia neilikoita.

Pialle voin soittaa, jos tarvitsen vaikka hius­koristeen johonkin juhlaan kuten Jussi-gaalaan. Hän ei kysele, minne olen menossa, mutta saattaa jälkikäteen kertoa, että huomasi koristeen hiuksissani telkkarissa.

Minttu kannattaa mielellään kivi­jalkamyymälöitä ja hakee Pian Kukasta usein piristystä arkeen.

Kivijalkamyymälöitä pitää mielestäni kannattaa. On kiva, että ihmisillä on kaupungissakin tuttuja paikkoja, sillä siitä syntyy kylämäisyyttä. Ihmiset alkavat tervehtiä toisiaan ja jutella koti­kulmien kuulumisista.

Tuoreiden kukkien lisäksi kotimme ikkunat ovat täynnä viherkasveja. Kenelläkään tutullani ei ole niin paljon kasveja kuin minulla, ja joudunkin miettimään, kenet kehtaan pyytää kastelemaan niitä, kun olemme matkoilla. Kukkien hoitamisessa menee niin paljon aikaa, että kastelijan pitää olla jo tosi hyvä ystävä.

Kummitätini on todellinen viher­peukalo, jolta olen oppinut, ettei kasveja voi vain lelliä. Niitä pitää myös kurittaa. Ne tykkäävät siitä, että ohikulkiessa niitä kosketaan ja tönitään.

Kansallisteatteri

”Aplodit kestivät monta vuotta”

En koskaan ajattele, että jotkin roolit olisivat tärkeämpiä kuin toiset, mutta jotkin työt ovat jääneet erityisesti mieleen.

Olin juuri valmistunut Teatteri­korkeakoulusta, kun näyttelin Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä Nukke­kodin Noraa.

Ajattelin ensin, että onkohan Ibsenin näytelmä jo vähän homeinen klassikko, mutta siitä tulikin hirveän iso ja tärkeä juttu, jota oli tosi kiva esittää.  

Kansallisteatteri on Minttu Mustakalliolle tärkeä paikka. ”Vaikka teatteri on iso, se ei ole tunteeton laitos.”

Myös Kristian Smedsin Tuntematon sotilas oli kova kokemus. Osa yleisöstä lähti jo ennen väliaikaa pois,  mutta toisaalta joka ilta loppuaplodit tuntuivat kestävän monta vuotta.

Kansallisteatteri on ollut kotiteatterini, jossa olen vieraillut aina uudestaan. Vaikka teatteri on iso, se ei ole tunteeton laitos. Kaikki Kansiksessa tervehtivät ja tietävät toisensa. Siellä on niin monta erilaista näyttämöä, että tuntuu kuin ne olisivat omat maailmansa.

Tässä kuussa aloitimme Minna Nurmelinin uuden näytelmän harjoitukset, ja tuntuu kivalta mennä pitkästä aikaa lavalle. Mutta tiedän, että teatterissa ollessani kaipaan taas kameratyötä. On ihanaa, että saan tehdä molempia. En osaa ajatella, että toinen olisi näyttelemisen kuninkuuslaji.

Läntinen teatterikuja

”Pyöräillessäni käyn läpi vuorosanoja”

Kun pyöräilen töihin Kansikseen, parkkeeraan aina Läntiselle teatteri­kujalle.

Pyöräily on minulle lämmittelyä samalla tavalla kuin toisille näyttelijöille lenkki: käyn samalla mielessäni läpi reploja ja olen sopivasti pienessä hiessä, kun esitys tai treenit alkavat.

En ole varustelupyöräilijä enkä enää tarkka pyörän tyylistäkään. Pyöräilen, koska se on minusta järkevää, nopeaa ja kivaa. Esimerkiksi Helsingin keskustassa autoilu on ihan älytöntä. Kun liikkuu ratikalla tai pyörällä, ei tarvitse tuskastella parkkipaikkojen kanssa. Monelle tulee parkkipaikkaa etsiessä sellainen vähän aggressiivinen olo, jota kannattaisi välttää. Tunnistan sen itsessänikin: kaikki ne hyvät puolet, joita minussa on pyöräilijänä, karisevat, kun ajan autoa. Siksi käytämmekin autoa vain pitkillä matkoilla ja isojen tavaroiden kuskaamiseen. 

Kun elää ruuhkavuosielämää, pyöräilyyn liittyy myös kiva vapauden tunne: tuulen tuivertaessa naamalle tuntee olevansa villi ja vapaa.

Olen käyttänyt vuosikaudet kypärää. Se on varmaan iskostunut niin hyvin tajuntaan, koska minulle on tullut perhettä.

Näyttelijä suhaa fillarilla töihin Kansallisteatteriin. ”Samalla voin käydä läpi reploja ja olen sopivasti pienessä hiessä, kun esitys alkaa.”

Saksassa matkustaessani ihmettelen aina niiden pyöräilykulttuuria ja kuljetuslaatikoita. Yksi lapsi istuu etuhaarukassa, kolme laatikossa ja yhdessä kädessä äiti vielä juoksuttaa koiraa eikä kypäristä ole tietoakaan. Keskieurooppalaiset suhtautuvat rennosti pyöräilyyn, mitä toivoisin enemmän tännekin

Mummola, Raahe

”Yritin turhaan päästä murteestani eroon”

Vietin kesäisin pitkiä aikoja mummun ja papan luona Raahessa. Ne olivat turvallisia ja idyllisiä päiviä. Aina aamuisin herättyäni menin istuskelemaan ulkokeinuun,­ ja mummu tuli siihen kysymään,­ että mitä sää haluat syödä aamiaiseksi. Sitten jotkut monista serkuistani tupsahtivat paikalle koko päiväksi. Leikimme kirkonrottaa, kymmentä tikkua laudalla ja piilosta. Saunan eteisessä paistettiin aina lättyjä mummon vanhalla hellalla, ja pappa halstrasi kalaa.

Mummola sijaitsi idyllisellä puutaloalueella mäen päällä, ja sinne ajettiin kiemurtelevia teitä pitkin. Muistikuvissani mummolassa on aina lämmin, ja papan nurmikko – josta hän oli kovin ylpeä ja jota hän hoiti kuin kruunun­jalokiveään – on aina uskomattoman hyvässä kunnossa.

Teimme serkkujen kanssa myös retkiä läheisille ihanille saarille. Niille mentiin isolla soutuveneellä ja mukaan pakattiin krokettimailat, ruuat, keittimet ja teltat. Täti ja enot olivat mukana, ja kaikki hoitivat kaikkien lapsia.

Koska Raahe on merenrantakaupunki, söimme paljon kalaa, jota haettiin aina satamasta. Vielä nykyäänkin kyläillessämme serkkujeni luona heidän isäpuolensa hakee satamasta siikaa, jota suolataan ja savustetaan. Se on parasta, mitä tiedän.

Vaikka mummun ja papan kuolemasta on jo kaksikymmentä vuotta ja mummola myyty ajat sitten, kaipaan välillä lapsuuteni kesiä. Myös pohjalaisuus pysyy­ minussa aina, vaikka olen asunut muualla jo parikymmentä vuotta.

Olin 15-vuotias, kun muutimme Ylivieskasta Turkuun ja yritin kovasti – ja turhaan –  päästä murteestani eroon. On ihan eri asia olla kotoisin Pohjois-­ kuin Etelä-Pohjanmaalta. Pohjalaisuus mielletään Lapualle, Ilmajoelle tai Kurikkaan, missä vallitsee sellainen tietty rinnanröyhistelymentaliteetti. Pohjois-Pohjanmaalla sellaista ei ole. Se on hyvin rauhallinen, hiljainen, röyhistelemätön ja nöyrä osa Suomea.

Minttu Musta­kallio

■ Näyttelijä syntyi 23.7.1973 Ylivieskassa.
■ Tunnetaan muun muassa elokuvista Varasto, Lapsia ja aikuisia, Jos rakastat sekä tv-sarjoista Klikkaa mua ja Vedetään hatusta.
■ Asuu Helsingissä miehensä, näyttelijä Tuomas Rinta-Panttilan ja kolmen lapsensa kanssa.
■ Klikkaa mua -sarjan uudet jaksot MTV3:lla 13.3. alkaen.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.

Mari Perankosken kanssa avioituneen Jouni Hynysen mielestä seksi kuuluu olennaisesti rakkauteen. – Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta.

Muusikko Jouni Hynysen mielestä seksi on olennainen osa kumppanien välistä rakkautta. Hän meni viime syyskuussa naimisiin näyttelijä Mari Perankosken kanssa.

– Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta. Kyllähän sitä parin päivän välein pitää päästä bylsimään, muuten siitä aiheutuu kitkaa. Raakaa ajelua pitää olla vähintään parina päivänä viikossa, mielellään monta kertaa päivän aikana. Toki henkinen yhteys on tärkeää, mutta minulla on myös muna pystyssä, Jouni täräyttää.

Hän ihmettelee pariskuntia, jotka pystyvät olemaan vuosikaudet ilman intiimiä kanssakäymistä. Jounilta se ei luonnistuisi.

– Minun on vaikeaa kuvitella, miten jotkut pystyvät olemaan parisuhteessa pitkään ilman seksiä. Toki työkiireet voivat vaikuttaa, mutta sen pitäisi olla väliaikaista. Mitä kumppanuudesta ilman seksiä muka oikeasti tulee?

”On olemassa naisia, jotka käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen.”

Jouni on ehtinyt seurata sivusta myös muusikkopiireissä tapahtuvaa sutinaa, sillä hänen Kotiteollisuus-bändinsä on perustettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

– Helposti sanotaan, että ukothan panevat mitä vain, mutta on olemassa myös samanlaisia naisia. Heitä pyörii musiikkiympyröissäkin. He käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen, vaikka nämä haluaisivat löytää syvemmän yhteyden.

Mari toi uutta varmuutta

Jouni tunnustaa olevansa rakkaudessa romantikko mutta riidellessä realisti. Viime aikoina hän on viettänyt Marin kanssa enemmän aikaa pääkaupungissa töidensä takia. Kotiteollisuus on juuri julkaissut uuden levyn Vieraan vallan aurinko, ja Jouni on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Tuore vaimo toimi kirjoitusprosessissa apuna ja tsempparina. Suhde on tuonut Jounille uudenlaista varmuutta.

– Marin tavattuani kelasin, että tässä on minun tyyppini, nyt mennään. Vaihtoehtoja ei ollut, vaan se oli siinä. En voisi kuvitella ketään muuta naista, jonka kanssa voisin jutella yhtä paljon.

Lue lisää Jounin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 43/2016.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.