Hiljattain ensimmäisen Oscarinsa saanut Matthew McConaughey oli vuosia romanttisten komedioiden vakiokasvo. Sitten hän päätti alkaa tehdä vain rooleja, joista todella pitää.

Auringon päivettämä Matthew ­McConaughey, 44, seisoo lavalla valkoisessa pikkutakissa, tukka taakse suittuna ja hymyilee leveästi. Kädessään hänellä on kauan haaveilemansa Oscar-patsas. ­Komea näyttelijä on totuttu näkemään hömppäelokuvien hurmurina, ­mutta ­tänä keväänä Matthew ei ole ollut palkintogaalojen kuningas charmikkaan hymynsä ja treenatun ylävartalonsa ­ansiosta.

Sen sijaan mies pokkasi parhaan miespääosan Oscar-pystin ja Golden Globe -palkinnon roolillaan elokuvassa Dallas Buyers Club.  Siinä hän näyttelee elämänjanoista, kuolemaa vastaan kamppailevaa aids-potilasta. Tuolla roolityöllään hän lopullisesti osoitti kuuluvansa kovan liigan näyttelijöihin.

Rooli Dallas Byers Clubissa toi Matthew’lle viimein Oscar-palkinnon.

Matthew’llä on takanaan yli 20 vuoden näyttelijänura, johon on hömpän ­lisäksi mahtunut niin toiminta- kuin draamarooleja. Harmittoman komistuksen leima on silti määrittänyt häntä vuosi­kaudet.

Miten Matthew oikeastaan päätyi romanttisten komedioiden vakiokasvoksi ja miten hän pääsi siitä leimasta vihdoin eroon?

Kannibaalista komistukseksi

Matthew kasvoi Uvalden pikkukaupungissa Teksasin osavaltiossa, mistä Hollywoodin ja filmigaalojen loisto oli kaukana. Kukaan tuskin kuvitteli, että lasten­tarhanopettajan ja huoltoaseman omistajan nuorin poika joskus päätyisi näyttelijäksi.

Matthew’n kaksi vanhempaa veljeä olivat seuranneet perheen isän jalanjälkiä ­Teksasin öljybisnekseen, mutta Matthew lähti yliopistoon lukemaan lakia.

Parin opintovuoden jälkeen hänen oli kuitenkin pakko myöntää, etteivät lakipykälät kiinnostaneet tarpeeksi. Niiden pänttääminen vaihtui pian näyttelemisen ja käsikirjoittamisen kursseihin.

– Minua pelotti kertoa päätöksestäni vanhemmilleni, mutta onnekseni he ­tukivat minua täysillä, hän on kertonut.

Elettiin 1990-luvun alkua, ja viihde­bisneksellä meni hyvin. Matthew oli 21-vuotias, kun hän alkoi saada pieniä rooleja mainoksista ja musiikkivideoista. Lopulta ensimmäinen oikea rooli tärppäsi elokuvasta Surutta? Sekaisin vuonna 1993. Alun perin Matthew ­palkattiin siihen lausumaan vain muutama repliikki, mutta kuvausten alettua vuorosanojen määrä moninkertaistui.

Matthew’n sähäkkä suoriutuminen hulttiopojan roolissa ei jäänyt huomiotta. Se näkyi uusina työtilaisuuksina. Matthew nähtiin muun muassa elo­kuvan Teksasin moottorisahamurhat – uusi sukupolvi mielenvikaisena kannibaalina ja vähän myöhemmin hänet ­valittiin elokuvan On aika tappaa pääosaan monen nimekkäämmän näyttelijän ohi.

Aloittelevalla näyttelijällä tuskin olisi voinut käydä parempi mäihä.

– Sitten pääsin tekemään juuri sellaisia elokuvia kuin halusin. Sain valita työni ohjaajan ja tarinan perusteella, ja työskentelin legendaaristen ohjaajien kuin Steven Spielbergin ja Robert ­Zemeckisin kanssa. Ne olivat mahtavia kokemuksia.

Niin Spielbergin Amistadissa kuin ­Zemeckisin Ensimmäisessä yhteydessä  Matthew teki hyvää työtä, mutta vakavat draamaelokuvat eivät tuottaneet tarpeeksi rahaa. Lupaava pöhinä nuoren tähdenalun ympärillä  hiljeni.

– Roolini draamaelokuvissa eivät poikineet lisää töitä, ja vuosituhannen vaihteessa urani oli hiipumassa.

Kunnes Matthew’lle tarjottiin roolia ­filmistä Häät mielessä.

– En ollut koskaan näytellyt romanttisessa komediassa. Ajattelin kuitenkin, että minun on pakko kokeilla jotain ­uutta, jos mielin jatkaa uraani.

Matthew näytteli elokuvassa charmikasta sulhasta, johon häiden suunnittelija ihastuu korviaan myöten. Sekä katsojat että elokuvien tekijät olivat ­aivan yhtä ihastuneita. Yhtäkkiä Matthew’lle alettiin tyrkyttää samantyylisiä rooleja toinen toisensa jälkeen.

– En ole ikinä kironnut roolejani ­romanttisissa komedioissa vaan lähtenyt innolla mukaan. Harvoin katson hömppää, mutta tiedän monien pitävän siitä. Minkä minä sille mahdan, että katsojat haluavat nähdä minut sellaisissa rooleissa?, Matthew sanoi suosion aikaan.

Ennen vaimoaan Matthew ehti deittailla liutaa julkkiskaunottaria. Penelope Cruziin hän rakastui ­yhteisen Sahara-elokuvan kuvauksissa.

2000-luvulla romcomien suurkuluttaja  tuskin välttyi Matthew’n ilkikuriselta virneeltä: se loisti muun muassa elo­kuvissa Kuinka hukata kundi 10 päivässä, Muuttohaluton poikamies ja Pelimiehen painajainen.
Roolit eivät ehkä olleet Matthew’n unelmatöitä, mutta hän on sitkeästi ­puhunut lajityypin puolesta.

– Vaikka romanttiset komediat vaikuttavat pinnallisilta, ne ovat tarkkaan suunniteltuja eikä niissä näytteleminen ole yksinkertaista. Toimintaelokuvissa viuhuvat nyrkit ja luodit, ja homma on siinä. Sen sijaan romcomeissa täytyy olla koko ajan hilpeä tunnelma. Sen ylläpitäminen on vaikeaa ja koko elokuva on pilalla, jos näyttelijät epäonnistuvat.

Karavaanari ja kuumat kaunottaret

Koko Matthew’n elämä ei sentään ole pyörinyt vain uran ympärillä, vaan huomiota ovat saaneet myös ihmissuhdekiemurat ja perheen perustaminen.

Tyttöjen hurmaamisen Matthew osasi jo lukioikäisenä. Koulun päätösvuotenaan hänet valittiin lukionsa komeimmaksi pojaksi. Suosio ei ole siitä hiipunut: vuonna 2005 hänet äänestettiin maailman seksikkäimmäksi mieheksi.

Julkkiskaunottaret ovat viihtyneet Matthew’n seurassa tiukasti. Vuonna 1997 hänen huhuttiin seurustelevan vastanäyttelijänsä Sandra Bullockin kanssa, ja vuonna 2004 mies rakastui Saharan kuvauksissa Penelopen Cruziin. Näyttävä ­pari seurusteli kaksi vuotta, mutta päätyi eroon, kun kaukosuhde Amerikan ja ­Espanjan välillä ei enää toiminut.

”Perhe on tuonut elämääni tasapainon”, kolmen lapsen isä Matthew sanoo. Vierellä vaimo Camila.

Pian Penelopesta erottuaan Matthew tutustui brasilialaismalli Camila Alvesiin, 31. Suhde vakiintui nopeasti, Matthew malttoi asettua, ja seurusteltuaan kaksi vuotta pariskunta sai esikois­poikansa Levin vuonna 2008. Nykyään Levillä on kaksi sisarusta, 4-vuotias Vida sekä vuoden ikäinen Livingston.

Matthew on sanonut arvostavansa tasapainoa, jonka perhe on tuonut.

– Olin aina tiennyt haluavani oman perheen, ja unelmani toteutui. Mutta ajattelen, että lapset tekevät hyvää myös uralleni: he muistuttavat minua siitä, ­ettei unelmointia pidä koskaan lopettaa.

Matthew haluaa kasvattaa lapsensa tutuissa maisemissa. McConaugheyt asuvat Teksasissa kauniin Austin-järven rannalla 7 makuuhuoneen kartanossa. Perheellä on lisäksi loma-asunto Malibussa meren äärellä.

Jotain villeiltä poikamiesvuosilta on kuitenkin säilynyt näihin päiviin. Jo sinkku­aikoinaan Matthew tunnettiin ­karavaanariharrastuksestaan, silloin matkakiesi palveli niin kämppänä Kaliforniassa kuin kulkupelinä Afrikan-reissulla.

Vieläkin Matthew saattaa lähteä tien päälle yksin nollaamaan ajatuksiaan, mutta usein asuntoautoon ahtautuu ­koko viisihenkinen perhe. Niin on taittunut esimerkiksi matka Yhdysvalloista Camilan perheen luo Brasiliaan.

– Viisi ihmistä sulloutuneena yhteen huoneeseen päiväkausiksi voi kuulostaa kamalalta, mutta oikeastaan se on aika hauskaa. Onpahan ainakin lisää tarinoita kerrottavana! Joidenkin mielestä ­karavaanaritouhu ei sovi Hollywood-tähden tyyliin, mutta minä viihdyn pienessä tilassa, Matthew on todennut.

20 kilon laihdutus palkittiin

Neljänkympin rajapyykki on näkynyt Matthew’n elämässä paitsi vakiintumisena myös romanttisen komedioiden hylkäämisenä – ainakin toistaiseksi.

– Nautin rooleistani ja minulle maksettiin niistä hyvin. En ole kuitenkaan varma, haluanko näytellä romanttisissa komedioissa enää. Olen päättänyt ottaa vastaan vain rooleja, jotka todella inspiroivat minua, tähti totesi hiljattain.

Päätös kannatti. Edellisvuosina Matthew on saanut näytellä kylmäveristä palkka­murhaajaa Killer Joessa, murhaa selvittävää toimittajaa The Paperboyssa ja strippiklubin omistajaa Magic Mikessa. Viimeistään aidsia sairastavan Ron Woodroofin rooli Dallas Buyers Clubissa osoitti, miten pitkälle Matthew on valmis menemään rooleissaan.

Ruskettunut ja lihaksikas näyttelijä oli liian terveen näköinen esittääkseen ­vakavasti sairasta. Niinpä Matthew ­keskittyi puolen vuoden ajan vain tuohon rooliin. Hän vältteli aurinkoa ja aloitti rankan laihdutuskuurin.

HBO-kanavan sarjaa True Detective ­pidetään mielenkiintoisimpana tv-tapauksena pitkään aikaan.

Neljän kuukauden ajan päivittäiseen ruoka­valioon kuului vain kaksi munanvalkuaista, yksi vanukas, pieni pala kanaa ja muutama lasi sokeritonta Coca-Colaa.

– Aluksi vaikeinta oli keksiä, mitä ­tekisin ajalla, joka ei kulunut syömiseen tai urheilemiseen. Muuten laihduttaminen oli aluksi helpompaa kuin olin kuvitellut. Mutta kun lopulta painoin vain vähän päälle 60 kiloa, olin niin huonossa kunnossa, että näköni alkoi heiketä. ­Urheillessa olin aivan poikki jo viiden punnerruksen jälkeen.

Matthew’n kova työ kruunattiin palkinnoilla, mutta niiden lisäksi hän lunasti kunnioituksen myös suuren yleisön silmissä. Itse hän tuntee vasta päässeensä hyvään vauhtiin urallaan. Televisiossa pyörii jo ylistetty sarja True Detective ja elokuvapuolella scifipätkä Interstellar odottaa ensi-iltaansa.

– Kun olin 15-vuotias, minulle tärkeä henkilö kysyi, kuka on esikuvani. Vastasin sen olevan minä 10 vuoden päässä. Vastaukseni on edelleen sama. En ­koskaan saavuta esikuvaani, mutta juuri se ajaa minua eteenpäin. Ehkä jonain päivänä päädyn pömppömahaisen ­perheenisän rooliin, mutta tällä hetkellä tunnen itseni nuoremmaksi kuin ­koskaan.

Matthew McCo­naughey

■ Näyttelijä syntyi 4.11.1969 Teksasissa, missä asuu nyky­äänkin vaimonsa Camila Alvesin ja kolmen lapsensa ­kanssa. Pari vihittiin 9.6.2012. Levi on 5-vuotias, Vida 4 ja Livingston 1.
■ Voitti Oscar- ja Golden Globe -palkinnot roolistaan elokuvassa Dallas Buyers Club.
■ Seuraava ­elokuva Interstellar saa ensi-iltansa marraskuussa.
■ Näyttelee HBO:n ylistetyssä sarjassa True Detective.

Ruotsin kieli selvisi viiden parhaan joukkoon. Äänestä omaa suosikkiasi!

Brittilehti Independent uutisoi tuoreesta kyselystä, joka selvitti, mikä eurooppalainen kieli on puhuttuna kaikkein puoleensavetävin.

Kyselyyn vastasi 1 000 ihmistä, ja sen suoritti deittisivusto Happn.

Voittoon kiiri italia, joka keräsi neljäsosan äänistä. Ranskan kieli tuli täpärästi hopealle vain kaksi prosenttia pienemmällä äänisaalilla. Suomen naapureista ruotsin ja venäjän kieli selvisivät Top 10 -joukkoon.

Näin kielet sijoittuivat kyselyssä:

  1. italia (25 prosenttia)
  2. ranska (23 prosenttia)
  3. irlanti (19 prosenttia)
  4. espanja (16 prosenttia)
  5. ruotsi (5 prosenttia)
  6. venäjä (4 prosenttia)
  7. portugali (2 prosenttia)
  8. saksa (1 prosentti)
  9. hollanti (1 prosentti)
  10. kreikka (1 prosentti)

Äänestä suosikkiasi!

Euroopan voi mieltää monella tavalla. Valitsimme äänestykseen Euroopan unionin 24 virallista kieltä. Mikä kieli on sinun mielestäsi EU:n seksikkäin?

Mikä eurooppalainen kieli on mielestäsi viehättävin?

Varo jaksopaljastusta! Mikael Gabrielilla oli rankka lapsuus. Mutta niin oli hänen äidilläänkin. Räppäri puhuu äitinsä taustoista Vain elämää -jaksossa. 

Räppäri Mikael Gabriel, oikealta nimeltään Mikael Sohlman, ei ikinä ole peitellyt rankkaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Mikael eli kahdestaan äitinsä kanssa, kunnes 14-vuotiaana hänet otettiin huostaan. 

Perjantain Vain elämää -jaksossa Mikael kertoo, että huostaanotto on jäänyt vaivaamaan hänen äitiään, vaikka aikuisena Mikael on yrittänyt selittää tälle, että huostaanotto oli lopulta pelkästään hyvä asia. Jaksossa Mikael puhuukin kauniisti äidistään.

– Mutsi on vahvin ja pelottavin nainen, jonka tiedän. En ole varmasti ollut hänelle helppo lapsi kasvattaa. Aikuisiässä oon alkanut ymmärtää sitä, että siinä on aika buli mimmi, Mikael kertoo jaksossa.

”En tiedä ketään mun lähipiiristä, joka olis elänyt sellaista elämää kuin mun mutsi.”

Mikaelin äiti on lähtöisin Etelä-Virosta pienestä Võrun kaupungista. Äiti tuli Suomeen ennen Viron itsenäistymistä vuonna 1988.

– Kaikki, mitä se on joutunut Neuvostoliitossa kokemaan, kaikkea paskaa, mitä siellä on tapahtunut... Mutsi ei saanut kuunnella radiosta jenkkiläisiä biisejä. Jos sä kuuntelit, jouduit pelkästään siitä Siperiaan. En tiedä ketään mun lähipiiristä, joka olis elänyt sellaista elämää kuin mun mutsi. Ja enhän mä olis täällä, jos Suomi ei olis aikoinaan ottanut äitiä vastaan, Mikael kertoo.

Ankara kasvatus

Mikaelin mukaan äiti kasvatti hänet ankarasti, mutta aikuisena räppäri on ymmärtänyt, mistä kasvatusmetodit johtuvat.

– Mutsi on tosi pieni muija, mutta siinä on isommatkin jätkät nostaneet kädet ilmaan, kun se on suuttunut. Siinä on jotain karhuemoa ja sellaista Neuvostoliiton mahtia.

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi pari viikkoa sitten, että vietti lapsena paljon aikaa äitinsä ompelimossa, Helsingin Ylä-Malmilla. Äidin ompelimossa tehtiin takkeja Tony Halmeelle, verryttelyasuja HIFKin joukkueelle ja liivejä moottoripyöräjengeille.

– Hengailin mutsin työpaikalla paljon ja opin kunnioittaman käsityötä. Äidin firman seinälle lukee, että ainoa, joka täällä huutaa olen minä, ja että täällä ei tingitä, Mikael kertoi haastattelussa.

Mikaelin mukaan yksi asia, mitä hän oppi äidiltään jo lapsena, on se, että verot pitää maksaa.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin ymmärrän äitiä. Se kasvatti mut yksinhuoltajana, teki menestyvän firman ja on yhä hengissä.

Suomenruotsalaisen isänsä kanssa Mikael puhui ensimmäistä kertaa, kun oli 13-vuotias. Tämä menehtyi elokuussa 55-vuotiaana. Lue täältä, mikä jäi harmittamaan Mikaelia.

Mikaelin Vain elämää -päivä Nelosella pe kello 20.00

Me Naiset ja ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Mikko Kuustonen muistelee Yhden illan juttu -ohjelmassa äitinsä kuolemaa.

Muusikko ja tv-kasvo Mikko Kuustonen, 56, kertoo keskiviikkoiltana esitettävässä Yhden illan juttu -ohjelmassa yhdestä elämänsä rankimmista elämänvaiheista. Mikon äiti kuoli syöpään, kun tämä oli 16-vuotias. Mikko jäi kahdestaan eläkeikäisen isänsä kanssa, koska vanhemmat sisarukset olivat jo muuttaneet pois kotoa.

– Ihmettelen, kuinka paljon se on jättänyt psyykeeseen jälkiä. Äidin kuoleman jälkeen isäkin sai siihen päälle railakkaan sydärin. Tämä vaihe on ollut aika alakuloista, Mikko kertoo Maaret Kalliolle jaksossa.

Mikko Kuustonen puhuu Maaret Kallion kanssa lapsuudestaan, alkoholiongelmastaan, menestysvuosistaan sekä lapsistaan Iinasta ja Minkasta. Kuva: Liv
Mikko Kuustonen puhuu Maaret Kallion kanssa lapsuudestaan, alkoholiongelmastaan, menestysvuosistaan sekä lapsistaan Iinasta ja Minkasta. Kuva: Liv

”En muista saaneeni hellyydenosoituksia.”

Aikuisena Mikko on käynyt paljon läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Hän on miettinyt varsinkin sitä, millaisen rakastamisen mallin on saanut. Hänen isänsä syntyi vuonna 1915 ja vietti viisi vuotta sodassa. Mikon äiti taas jäi orvoksi 7-vuotiaana.

– En juurikaan muista saaneeni hellyydenosoituksia – tai  nähneeni koskaan, että isä ja äiti olisivat esimerkiksi suudelleet. Jos ajatellaan heidän parisuhdettaan, se oli lähinnä selviytymistä, Mikko miettii jaksossa.

Maaret Kallio kysyy Mikolta, onko hän itse pystynyt puhumaan vaikeista asioista.

– Joo, jostain syystä olen. Olen myös hakenut ammattiapua. Olen rampannut terapiassa parikymmentä vuotta. Aika paljon helpommalla pääsee monissa jutuissa, kun pääsee siihen ytimeen.

Yhden illan juttu Livillä keskiviikkoisin kello 21.00.

Me Naiset ja Liv-kanava kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuvittele, että Donald Trump olisi nainen. Voisiko hän käyttäytyä niin kuin käyttäytyy? Voisiko hän töräytellä suustaan samoja asioita?

Aika hankalalta tuntuu kuvitella.

Arvostettu brittilehti The Guardian kuitenkin leikittelee ajatuksella, mitä jos Trump olisi nainen. Kuinka hänen suhtauduttaisiin?

Kun Clinton ja Trump kohtasivat ensimmäisessä vaaliväittelyssä viime maanantaina, Trump keskeytti Clintonin toistuvasti, huusi ja tehosti sanomaansa heiluttamalla sormeaan ilmassa. Samanlaista käytöstä olisi ollut vaikea odottaa naiselta – joko miestä tai sitten edes toista naista kohtaan.

Clinton on itse yrittänyt välttää naiskortin heiluttelua – koska mikäänhän ei ole monien mielestä ärsyttävämpää kuin sukupuolestaan vinkuva nainen – mutta hiljattain hän myönsi Humans of New York -blogille antamassaan haastattelussa, ettei voi naisena käyttäytyä niin kuin miehet. Sen vuoksi hän esimerkiksi oppi jo nuorena opiskelijana kontrolloimaan tunteitaan ja esiintymään hillitysti.

– Naiset nähdään yhä eri valossa kuin miehet. Se ei ole välttämättä paha asia, mutta se on fakta, Clinton on muotoili.

Me viemme ajatusleikin pitemmälle ja valitsimme Trumpin kuuluisista lohkaisuista muutaman. Mitä jos seuraavat lausahdukset olisivatkin tulleet naisen suusta?

1. ”Kaikki alaiseni flirttailevat minulle. Joko tiedostaen tai tiedostamatta.”

Ohhoh! Voisiko seitsemänkymppinen nainen sanoa näin? Ehkä, mutta silloin yleisö ulvoisi naurusta.

Trump on kuitenkin tosiaan väittänyt, että kaikki Diili-kilpailun naiset olisivat flirttailleet hänelle. Trump on muistanut myös pitää melua niin rakastajantaidoistaan kuin peniksensä koosta.

2. ”Jos hän ei olisi poikani, todennäköisesti deittailisin häntä.”

Tuota, ei, ei näin. Jos äiti sanoisi näin pojastaan, häntä pidettäisiin vähintäänkin perverssinä.

Trump on kuitenkin lohkaissut juuri noin tyttärestään Ivankasta.

Trump on muutoinkin hyvin tunnettu seksistisistä lausahduksistaan, eikä hän epäröi arvioida naisten ulkonäköä suorasanaisesti. Hänen vihapuheensa kohteeksi ovat joutuneet muun muassa näyttelijät Rosie O'Donnell, Bette Midler ja Huffington Post -lehden perustaja Arianna Huffington. Trump on kuvaillut näitä naisia ”rumiksi sekä sisältä että ulkoa”.

3. ”Jos Trump ei ole onnistunut tekemään onnelliseksi ex-vaimojaan Ivanaa eikä Marlaa, kuinka hän voisi tehdä amerikkalaiset onnelliseksi?”

Ahhaahaa! Tätä lausahdusta ei ole kuultu Hillary Clintonin suusta, vaikka kysymys voisikin olla ihan aiheellinen. Sen sijaan Trump on kyllä pyrkinyt kuittailemaan Clintonille useaan otteeseen tämän Bill-puolison ikivanhasta sivusuhteesta. Yksi hänen kuuluisimmista trumpismeistaan kuuluukin:

”Jos Hillary Clinton ei pysty tyydyttämään miestään, kuinka hän pystyisi tyydyttämään Amerikan?”

4. ”Älykkyysosamääräni on yksi korkeimmista – ja te kaikki tiedätte sen! Mutta älkää tunteko itseänne typeriksi tai epävarmoiksi, koska se ei ole teidän vikanne.”

Trump on tietysti aika erikoislaatuinen tyyppi, eikä hänen voida mitenkään ajatella edustavan yleisesti miehiä, mutta uskaltaisikohan silti yleistää, että kaikenlainen rehentely irtoaa miehiltä naisia helpommin? Onko miesten itsetunto parempi?

Sillä tämäkin lausahdus on tosiaan Trumpin suusta, vaikka Hillary Clinton on heistä se eliittiyliopisto Yalen kasvatti.

Poliittisten kommentaattorien mukaan Clinton pyyhki Trumpilla lattiaa ensimmäisessä vaalidebatissa. Trump puolusteli epäonnistumistaan sillä, ”ettei halunnut nolata Clintonia”. Jaloa!

5. ”Hän pelaa mieskortilla. Jos hänellä ei olisi sitä mieskorttia, hänellä ei olisi mitään tsänssejä voittaa.”

Trump on syyttänyt Clintonia naiskortin heiluttamisesta. Vaikka oikeasti juttu taitaa mennä niin, että jos Yhdysvaltojen presidentinvaalin ratkaisee sukupuoli, sukupuolestaan hyötyjä on Trump.

Jeppeliini

Ei ja miksi pitäisi? Eikö siinä ole jo tarpeeksi että, on muutamia miespopulistipellejä riesana Naisilla on kyllä tapana tasa-arvon suomina mahdollisuuksina jostain syystä omia ensimmäisenä ne miesten huonot tavat, valitettavasti..