“Lähden viikonloppuna Ruotsiin pakkaamaan tavaroita. Muuton ajankohta riippuu Jeren loppukaudesta”, esikoistaan odottava Nanna Karalahti kertoi keskiviikkona.
“Lähden viikonloppuna Ruotsiin pakkaamaan tavaroita. Muuton ajankohta riippuu Jeren loppukaudesta”, esikoistaan odottava Nanna Karalahti kertoi keskiviikkona.

Ruotsissa toistaiseksi asuvat Karalahdet hankkivat juuri uuden kodin Helsingistä.

Liikunnanohjaaja Nanna Karalahti, 27, odottaa esikoistaan jääkiekkoilija Jere Karalahden, 40, kanssa. Vauvan laskettu aika on parin kuukauden päästä. Ruotsin Jönköpingissä Jeren kiekkouran takia viime vuoden asunut pari hankki juuri asunnon Helsingin keskustasta.

– Saimme avaimet käteen eilen. Asumme uudessa kodissa ainakin kesän yli. Jatko selviää, kun tiedämme, missä Jere pelaa ensi kaudella, Nanna kertoi Me Naisille keskiviikkona Fitnesspäiväkirjat-ohjelman kakkoskauden esittelytilaisuudessa. 

Jeren pelikausi Ruotsissa päättyy lähiviikkoina, ja Nanna iloitsee, että koko perhe saa viettää ensimmäiset vauvan syntymän jälkeiset kuukaudet rauhassa uudessa kodissaan. Jeren seuraava pelipaikka on vielä arvoitus, ja vaihtoehtoja kuulemma riittää.

– Tämä pieni poikamme on kyllä ajoituksen mestari, Nanna nauroi viitaten esikoisensa laskettuun aikaan.

Rennompi ote elämään

Raskausajan Nanna on voinut mainiosti. Ainoastaan kovaa treeniä hän on kaivannut, sillä tunnustautuu kivun ystäväksi. Synnytyksen jälkeen hän aikoo aloittaa treenin heti, kun lääkäri antaa siihen luvan.

– En ole koskaan urheillut näin vähän. Nykyään poljen hissukseen kuntopyörää, kun ennen vedin siinä välissä sata intervallia. Kyllä minulla on ikävä kovaa treenaamista, hän naurahti.

Raskaus on tuonut Nannalle uudenlaista armollisuutta itseään kohtaan. Vauvan syntymän jälkeen hän ei pidä varsinaista äitiyslomaa, vaan jatkaa bloggaamista ja nettivalmennuksiaan normaaliin tapaan. Raskausaikana hän on kertonut tunnelmistaan somessa aktiivisesti. 

– Minulla on elämään entistä rennompi ote, Nanna iloitsee.

 

Miten raskausaika on vaikuttanut treeneihini ja ajatusmaailmaani? Lue blogista 💙 Linkki profiilissa.

Kuva, jonka Nanna Karalahti (@nanna.karalahti) julkaisi

Fitnesspäiväkirjojen huhtikuussa starttaavalla kakkoskaudella elämäästään kertovat Nannan lisäksi Eevi Teittinen, Oona Kivelä ja Janni Hussi. Uutena kasvona mukaan liittyy Me Naisten Kalastajan vaimo -blogista tuttu Johanna Alvestad.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.