Nannan ja Jeren vauva syntyy keväällä. ”Jerestä tulee huolehtiva isä”, Nanna sanoo.

Jere Karalahti uskoo, että ilman hulluja vuosiaan hän ei olisi tässä: Nannan vierellä, pian pienen vauvan isänä, jonka välit teini-ikäiseen tyttäreenkin ovat kunnossa.

Vuoden pahin myrsky on riepotellut Etelä-Ruotsia, mutta juuri nyt Jönköpingin järvenrantakaupungin yllä paistaa häikäisevä aurinko. Se on niin kirkas, että kun säteet tulvivat sisään Nanna, 28, ja Jere Karalahden, 40, ylimmän kerroksen asunnon ikkunoista, voisi kuvitella astuneensa taivaaseen.

Kodissa odotellaan jo joulua. Heti joulukuun ensimmäisenä päivänä Nanna on ripustanut ulko-oveen vaalean kranssin, ja eteisen oviaukkoa kiertää hopeinen köynnös. Valtavan olohuoneen nurkassa lojuvat kimaltelevin kivin koristellut kaunoluistimet, ja ainoina väripilkkuina valkoisen keskellä loistavat keittiön pöydälle nostetut kirkkaanpunaiset kynttilät.

– Nanna alkoi jo kesällä puhua joulusta. Hänen veljensä kuittailujen mukaan musta on tullut samanlainen hössöttävä jouluihminen, aamutreeneistä juuri palannut Jere kertoo piponsa alta.

Tänä vuonna Jere ja Nanna viettävät ensimmäistä yhteistä jouluaan Ruotsissa. Silloin pöydän ääreen kokoontuu myös liuta muuta perhettä: Jeren tytär Ronja, Jeren pikkuveli Keni, Nannan isä ja sisko lapsineen. Porukka on hyvissä ajoin perustanut yhteisen chat-ryhmän, jossa suunnitellaan lomapäivien ohjelmaa.

Vieraita varten Jere ja Nanna ovat varanneet Jönköpingin Suomi-seuran saunan, jonka rannasta Jere on leikillään uhannut viskata Nannan siskonpojan avantoon. Joulupäivän ohjelmassa on husky-ajelu ja patikointia luonnossa. Isännälle on myös uskottu tärkeä tehtävä: aattoillaksi hänen on löydettävä suomea puhua pukki, sen verran tärkeitä pieniä ihmisiä Jeren ja Nannan luona kyläilee.

Nannalla on aina ollut läheiset välit perheensä kanssa eikä hän aio ottaa emännöimisestä stressiä.

– Ihanaa, että tänne tulee porukkaa. Syömme perinteisiä suomalaisia ruokia, ja isä saa aamulla tehdä riisipuuron, hän kertoo.

– Tässä joulussa ilman muuta parasta on, että saamme olla läheistemme kanssa monta päivää. Helvetin hyvä, että tänne tulee väkeä. Kahdestaan aika käy täällä Jönköpingissä välillä pitkäksi, Jere sanoo.

 

 

Kevätvauva tulossa

Mutta eivät elokuussa avioituneet Jere ja Nanna enää kauan kahden elelekään, sillä keväällä parille syntyy ensimmäinen yhteinen lapsi. Nannalle lapsi on ensimmäinen, Jerelle kolmas. Hänellä on edellisestä avioliitostaan 15-vuotias tytär Ronja sekä Valko-Venäjällä lapsi, jonka isyyden hän on tunnustanut, vaikkei koskaan ole lapsen tai hänen äitinsä kanssa elänytkään.

– Emme ehtineet erityisemmin suunnitella tai toivoa vauvaa, kun se jo ilmoitti tulostaan. Meidän piti mennä häämatkalle keväällä, mutta nyt onkin toisenlainen kesä edessä. Se voittaa häämatkan mennen tullen, Nanna kertoo.

– Tuntuu mielettömän hienolta, helvetin hyvältä. Tämä vain on oikein. Onnestamme ei puutu enää mitään, Jere jatkaa.

Nanna tietää, että lapsi muuttaa elämää paljon. Se tuntuu hänestä vain hyvältä.

– Olen aina ollut tosi itsenäinen ja tehnyt asioita ex tempore. Nyt kaikkeen pitää asennoitua ihan eri tavalla, ja vastuuta tulee paljon. Mutta ajattelen, että olen vauvan synnyttyä edelleen sama ihminen, meillä on vain ihana olento lisäksi mukana elämässämme, Nanna sanoo.

Tuleva jännittää sen verran, että Nanna on nähnyt unia siitä hetkestä, kun he vievät lapsen synnytyssairaalasta kotiin.

– Miten niin avuttoman kanssa pärjää, kun olen itse tällainen kohelo ihminen? Onneksi meillä on kaikki sukulaiset apuna ja ympärillä.

Vähän hippi

Raskaus ei ole hiljentänyt Nannan tahtia. Vauhdikas nainen on juuri palannut Dubaista lomalta, joka kokosi vielä viime kesäisten häiden polttariporukan yhteen. Viiden päivän aikana ystävättäret kiertelivät arabikaupungin nähtävyyksiä, loikoilivat rannalla ja söivät hyvin. Kun toiset lähtivät bilettämään, Nannaa ei harmittanut, vaan hän jäi tyytyväisenä hotellille.

– En kaivannut rälläämään. Ajattelin, että olen todella onnekas, sillä minulla on aviomies ja lapsi tulossa, Nanna kertoo.

Ystävilleen Nanna luki ääneen elämäntaitoguru Eckhart Tollen kirjaa Uusi maa, jonka ajatukset ovat kolahtanut häneen viime aikoina.

– Kaiken kiireen ja pinnallisuuden keskellä se saa minut havahtumaan: miksi me ihmiset haalimme koko ajan materiaa? Ehkä minusta on raskauden myötä tullut vähän hippi, minulla on lempeämpi ote itseäni kohtaan, Nanna kertoo.

Suomessakin Nanna on piipahtanut töiden ja vauvan takia. Hän aikoo synnyttää lapsen kotimaassaan ja käy täällä myös neuvolassa. Ensimmäiseen ultraan Jere ei kireän harjoitusaikataulun takia ehtinyt mukaan.

– Ultrassa raskaus konkretisoitui. Tuli hullu fiilis, kun kätilö kertoi, että täällä on yksi vauva. Ei kyllä ollut tullut mieleenkään, että niitä voisi olla enemmän.

Ei mikään äitipuoli

Jos Nanna aiemmin rakasti makeaa, nyt hän voisi syödä kerralla pussillisen mandariineja. Joidenkin mielestä suklaahimon laantuminen on selvä merkki siitä, että tulossa on poika.

Nannalla itsellään ei ole vahvaa tuntemusta lapsen sukupuolesta, mutta perheessä on yksi, jolle tulevan jäsenen sukupuolella on väliä: Jeren tytär.

– Ronja haluaisi pikkusiskon, Nanna kertoo.

– Heitän Ronjalle läppää, että hän joutuu vaihtamaan kakkavaippoja, sillä Jere eikä minä tehdä sitä.

– On selvää, että Ronjasta tulee yksi tärkeimmistä ihmisistä tulevan lapsen elämässä, hän vakavoituu.

"En halua olla äitipuoli vaan läheinen aikuinen."

Jeren 15-vuotias tytär Ronja kuuluu itsestäänselvästi uuteen perheeseen. Muutaman vuoden aikana Nannasta ja Ronjasta on tullut toisilleen tärkeitä, vaikka se aikaa vaatikin.

– Olen tosi onnellinen, että olen saanut tällaisen tytön elämääni. Ronja on ihana, hyvin kasvatettu tyttö, eikä turhia stressaile. En halua olla äitipuoli vaan läheinen aikuinen, ja meillä on rennot välit. Puhumme meikeistä ja pojista, Nanna kertoo.

Välillä Jere pyörittelee päätään naistensa juttuja kuunnellessaan. Niistä hän on ihan pihalla.

– Nannalla ja Ronjalla on omat systeeminsä, joista olen ihan ulkona. Mutta ehkä minäkin pääsen nykyään helpommin Ronjan maailmaan kiinni, kun hänestä on tullut aikuisempi, Jere sanoo.

Myös Nannan suku on ottanut Jeren tytön omakseen. Ronja touhuaa Nannan siskonlasten Danin ja Cessin kanssa, ja viisivuotias Cessi haluaa kylässä aina nukkua Ronjan vieressä.

– Joulunakin tytöt saavat nukkua täällä meillä, vaikka muut menevät hotelliin, Nanna kertoo.

Ylös pohjalta

Parikymmentä vuotta kestäneen kiekkouransa aikana Jere on antanut aihetta lukuisiin otsikoihin. Ne eivät ole häntä aina mairitelleet.

Nannaa Jeren pahan pojan maine ei kuitenkaan ole koskaan pelottanut. Hän haluaa uskoa kaikista ihmisistä hyvää ja on varma, että Jere on virheistään oppinut.

Niin ajattelee Jerekin. Hän ei ole ihminen, joka katuisi tai harmittelisi tekemisiään.

– Kaikki mikä on tapahtunut, on jollain tavalla opettanut ja kasvattanut. Se kaikki on myös tuonut minut tähän pisteeseen, Jere aloittaa.

– Olen mielettömän tyytyväinen elämääni tällä hetkellä. En olisi ikinä uskonut, että tässä iässä pelaan Euroopan huipputasolla lätkää ja saan siitä helvetin hyvän korvauksen. Olen löytänyt Nannan elämääni ja meille tulee eka lapsi. En ymmärrä, mistä voisin olla pahoillani.

Tyhmiäkin Jere myöntää tehneensä. Mutta toisin kuin moni olisi uskonut, hän on aina noussut vaikeuksistaan. Siihen on auttanut kaksi merkittävää asiaa.

– Jääkiekko on ollut mun pelastus ja pysyvä juttu elämässäni. Olen ollut lahjakas ja helvetin hyvä. Omat vanhempani ovat myös aina tukeneet minua ja uskoneet minuun.

– Oli aika, että mieluummin ryyppäsin ja bailasin kuin valitsin NHL:n, vaikka se olisi ollut mahdollista, Jere kertoo.

Kun tilaisuus näyttää Amerikan kaukaloissa tuli, Jeren uraa varjosti päihteiden käyttö. Hän oli monta kertaa katkaisuhoidossa NHL-uransa aikana.

– Minulle yritettiin tuputtaa uskontoa avuksi. Mutta niin kovasti olin päihderiippuvainen ja alkoholisti, että mulla oli silloinkin koko ajan päässäni ajatus: kaiken muun te voitte minulta viedä, mutta ette sitä, että pääsen ryyppäämään ja pitämään hauskaa jätkien kanssa, Jere muistelee 2000-luvun alkuvuosia.

"Olin juonut itseni siihen kuntoon, että kone hengitti puolestani."

Kymmenen vuotta sitten Jere oli vakavissa vaikeuksissa huumeiden kanssa. Hänet tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ehdolliseen vankeuteen 2008. Samoihin aikoihin hän sai sakot kokaiinin käytöstä.

– Kun Suomen valtio, syyttäjä ja virkavalta hakevat sua linnaan, niin onhan se kova paikka, Jere muistelee.

Elämän käännekohta tuli vastaan, kun Jere vajosi kahdeksaksi päiväksi koomaan ja oli kuolla alkoholinkäytöstä johtuvaan haimatulehdukseen. Siitä muistuttaa ikuisesti hento hengitysputken arpi Jeren kaulassa.

– Se oli elämäni pysäyttävin hetki. Olin juonut itseni siihen kuntoon, että hengityslaite hengitti puolestani. Lääkärit totesivat jo, että olin kuolemaisillani, ja soittivat vanhempani hyvästelemään poikansa, Jere kertoo.

Lääkäreiden ihmeeksi Jere kuitenkin toipui, eikä hän ole tuon päivän jälkeen ottanut tippaakaan. Hänen haimansa on niin huonossa kunnossa, että Jere kuvailee olevansa allerginen alkoholille.

– Lopettaminen oli kova paikka, koska se ei tapahtunut omasta tahdostani ja juominen oli ollut minulla aina just se juttu. Ensimmäinen vuosi ilman viinaa oli varmaan vaikein vuosi elämässäni, koska olin 33-vuotiaaksi asti vain juhlinut ja pelannut jätkää. Molemmissa olin ollut yksi kovimmista.

– Alkoholin jättäminen oli parasta, mitä minulle on tapahtunut.

 

Nannalla on hyvä suhde Jeren 15-vuotiaan Ronja-tyttären kanssa. ”Meillä on omat juttumme. Puhumme meikeistä ja pojista.”

 

Riita elatuksesta

Nannan ja Jeren seesteistä elämää on varjostanut riita elatusavusta. Se koskee lasta, joka syntyi Jeren entisen avioliiton ulkopuolisesta suhteesta Minskissä, Valko-Venäjällä.

Jeren ja lapsen äidin näkemykset poikkeavat rajusti toisistaan.

– Minusta yritetään antaa sellainen kuva, etten kantaisi vastuuta lapsistani, vaikka olen maksanut isot elatusmaksut ja kaikki harrastukset ja asunnot, Jere sanoo.

– Fakta on, että oli hänen asiansa oli hoitaa ehkäisy ja minä vaadin aborttia, mutta hän ei suostunut siihen. Olen kuitenkin antanut lapselle sukunimeni ja Suomen kansalaisuuden, että hän pääsee aikuisena vaikka opiskelemaan ulkomaille, jos haluaa.

Nanna on yrittänyt toimia kiistassa välittäjänä, mutta huonolla tuloksella. Asia päätynee pian oikeuteen. Nanna ja Jere toivovat vain, että riita saa päätöksensä.

– Mitkään rahasummat ja sopimukset eivät ole lapsen äidille riittäneet, Nanna kertoo.

– Olen tehnyt kaiken, mitä toisesta maasta pystyn tekemään ja enemmänkin. Ja ehkä juuri sen takia lapsen äiti ei hyväksy mitään muuta kuin kokonaisvaltaisen elatuksen koko perheelleen, johon kuuluu myös kaksi muuta lasta aiemmasta suhteesta, Jere jatkaa.

Mutta jeremäiseen tapaan hän näkee tässäkin asiassa hyvän puolen.

– Kaikella tapahtuneella on varmasti oudolla tavalla myös tarkoituksensa. En tiedä, olisiko 28 vuotta kestänyt liittoni päättynyt ja Nanna tullut elämääni ilman esimerkiksi tätä keissiä.

Pahiksesta perheenisäksi

Nanna uskoo tietävänsä, millainen vanhempi Jerestä tulee heidän lapselleen.

Kerran Nanna löysi padiltään kasan kuvia, joissa Jere irvistelee sukulaistyttöjen kanssa. Dani-pojalle Jere on opettanut tärkeitä asioita kuten sen, että Helsinki ei ole Hesa vaan Stadi.

"Jere on tosi hyvä ja huolehtiva lasten kanssa."

– Jerestä tulee varmasti hyvä isä, Nanna sanoo.

– Hän haluaa olla läsnä lapsen elämässä alusta asti. Jere on tosi hyvä ja huolehtiva lasten kanssa.

Nanna uskoo, että molempien elämäntilanne on nyt oikea perheen perustamiselle. Jerellä tuskin on enää montaa pelivuotta jäljellä, ja alkoholin jättämisen jälkeen hänen elämänsä tärkeysjärjestys on kohdillaan.

– Olen ääripäitten tyyppi. Jos johonkin lähden messiin ja innostun, niin panen kaiken peliin, on sitten kyse pelaamisesta tai rakkaudesta, Jere sanoo ja vilkaisee ilkikurisesti vierellään istuvaan Nannaan.

– Kaikki minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen oikeasti helvetin hauska ja positiivinen jätkä. Minua eivät huolet heiluta, Jere sanoo.

Samaa positiivisuutta Jere ja Nannan haluavat siirtää lapselleenkin. Pariskunnalla on valmiiksi niin samanlainen arvomaailma, ettei heidän ole tarvinnut kasvatuksesta pahemmin puhua.

– Hyvään perheeseen kuuluu paljon rakkautta, läheisyyttä, huolenpitoa ja luottamusta, Nanna sanoo.

– Olemme Jeren kanssa avarakatseisia, koska matkustelemme paljon. Haluaisin, että lapsemme oppii kohtaamaan erilaisuutta. En halua, että raha tai omistaminen määrittelee hänen ajatuksiaan.

Jere haluaa odottaa kumpi sieltä tulee, ennen kuin uskaltaa sanoa mitään tulevasta vanhemmuudesta. Käytöstavat, nöyryys ja silmäkulman pilke opetetaan joka tapauksessa kummalle vain.

– Tyttö on tyttö ja poika on poika. Kyllä sukupuoli vaikuttaa paljon. Jos se olisi poika, niin tiedän, mihin pojan pitää olla valmis, jotta hän selviää viidakosta läpi, Jere sanoo.

Kotimaa kutsuu

Jönköpingissä ilta alkaa hämärtyä, mutta Jere ja Nanna haluavat vielä nauttia herkkukahvit lempikahvilassaan vanhassakaupungissa.

Vaikka ikkunoista avautuva ruotsalainen pikkukaupunki jouluvaloineen on kaunis, pariskunta tuntuu olevan valmis palaamaan Suomeen.

– Jönköping alkaa olla kohta nähty, Nanna sanoo.

– Minulle on tullut hirveät respectit kaikkia kiekkovaimoja kohtaan. He vaihtavat epäitsekkäästi paikkakunnalta ja maasta toiseen miehen töiden perässä. Heti, jos olen täällä viikon tekemättä töitä, pitkästyn enkä enää jaksaisi. Minua ei haittaisi vaikka Jere lopettaisi tämän kauden jälkeen, Nanna sanoo.

– Mistään työstä ei saa samanlaisia kicksejä kuin pelaamisesta. Jengissä pystyy olemaan ihan mitä huvittaa eikä missään työpaikassa voi heittää samaa läppää kuin kopissa. Mutta minulla on paljon vaihtoehtoja tulevaisuudessa. Se voi olla vaikka valmentamista tai yhteinen kuntosali Nannan kanssa, Jere kertoo.

Hän on liigan vanhimpia pelaajia ja tietää, että lopettamispäätös on lähivuosien asia.

– Päätämme luultavasti pian, että tulemme Suomeen, ja elämä asettuu siellä aloilleen. Nanna, vauva ja perhe tulevat tärkeysjärjestyksessä ensin.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti