Nälkäpeli ja Game of Thrones ovat nostaneet Natalie Dormerin huipulle. Näyttelijän jalat pysyvät silti maassa. – Olen yhtä kauhuissani kuin muutkin naiset siitä, mitä teen elämälläni.

Natalie Dormer kohottaa pitkää, vaaleaa hiuspehkoaan ja hivelee sormillaan vasemman ohimon lyhyitä haituvia.

– Ne ovat kasvamassa takaisin, vähitellen, hän toteaa tyynesti hiuksistaan, joista hän ajeli pois puolet näytellessään Nälkäpeli-elokuvasarjan kapinallista videoaktivistia Cressidaa.

Kun Natalielle tarjottiin sivuosaa supersuositun Nälkäpeli-saagan kahdessa viimeisessä elokuvassa, ohjaaja Francis Lawrence halusi tietää, olisiko näyttelijä valmis luopumaan hiuksistaan.

– Luojan kiitos lopulta minä ja Francis päätimme, että olisi siistiä ajaa vain puolet hiuksista pois, Natalie kertoo.

Punkhenkinen hiustyylikin sopisi lontoolaishotellin sohvalla istuvan Natalien, 33, päähän paremmin kuin hyvin. Hän onnistuu vaikuttamaan erittäin coolilta myös surffilaineilla olevissa hiuksissaan ja mustassa nahkatakissaan.

Puoliksi ajeltu, tatuoinnein koristeltu tukkatyyli oli näyttelijälle tervetullutta vaihtelua, sillä suuren yleisön tietoisuuteen hän on noussut peruukissa. Natalie aloitti näyttelijänuransa kymmenen vuotta sitten, ja aivan viime vuosina hän on napannut kansainvälisen menestysroolin jos toisenkin. Natalie näyttelee HBO:n Game of Thrones -suosikkisarjan Margaery Tyrellia. Sitä ennen hänet nähtiin Anne Boleynin roolissa tv:n pukudraamassa Tudors. Korsetit, näyttävät kampaukset ja peruukit ovat tulleet brittinäyttelijälle turhankin tutuiksi, joten oli hyvä hetki vaihtaa välillä vetimiä.

– Cressidan rooli auttaa ihmisiä katsomaan minua uudessa valossa, hän sanoo.

Nälkäpeli-saagan päätösosassa Matkijanärhi 2 Natalien roolihahmo Cressida on yksi taistelijoista, jotka pyrkivät lopettamaan sodan ja sorron. Rooli oli Natalielle aiempia töitä fyysisempi, ja hänen oli opeteltava esimerkiksi käyttämään painavaa asetta uskottavasti.

– Sen jälkeen kehoni tarvitsi reilusti joogaa, Natalie kuvailee roolin rasituksia.

Vahvan roolissa

Natalie varttui Englannin Readingissa äitinsä, isäpuolensa ja kahden pikkusisaruksensa kanssa. Valitsemansa alan vuoksi hän on kuvaillut itseään leikkimielisesti perheensä mustaksi lampaaksi. Lapsena tanssia harrastanut Natalie lähti tosin ensin opiskelemaan historiaa, kunnes päätti vaihtaa opinahjoa ja meni draamakouluun Lontoossa.

Natalie huokuu päämäärätietoisuutta ja älyä, josta opiskeluaikoina oli jopa haittaa. Silloin hän sai kerta toisensa jälkeen kuulla siitä, että ajatteli liikaa. Se kuuluu ohjaajan työhön, näyttelijältä kaivataan enemmän luottamista intuitioon.

"Jos ei koskaan jännittäisi tai pelottaisi, millään ei olisi väliä."

Määrätietoinen näyttelijä on valittu usein vahvojen ja viettelevien naisten rooleihin. Sellainen on Cressidan lisäksi Game of Thronesin älykäs ja juonitteleva Margaery, joka käyttää naisellisia avujaan häikäilemättä hyväkseen pyrkiessään kuningattareksi.

Natalieta kuitenkin naurattaa kysymys itsevarmuudesta.

– Olen yhtä kauhuissani kuin kaikki muutkin naiset siitä, mitä teen elämälläni, kuka olen ja mitä olen tekemässä! hän vakuuttaa, mutta innostuu kuitenkin pohtimaan rohkeutta.

– Rohkeus ei ole pelon puutetta, se on pelon hallitsemista. Jos elämässä ei koskaan jännittäisi tai pelottaisi, millään ei olisi väliä. Pelko tarkoittaa, että välität. Se pitää vain käsitellä ja muuttaa positiiviseksi, hän luennoi kuin paraskin elämäntaidonvalmentaja.

 

 

Naissankareita tarvitaan

Vaikka Natalien juuret ovat teatterimaailmassa, hän näyttelee mielellään myös televisiossa ja elokuvissa – kunhan käsikirjoitus on hyvä. Cressidan roolissa hän kehuu erityisesti sitä, että pääsi mukaan Nälkäpelin menestystarinaan. Hänen mukaansa saaga on osoittanut, että naispuolisenkin sankarin ympärille rakentuva tarina voi olla kaupallinen menestys.

– Se on hyvin vahva viesti, joka Hollywoodin piti kuulla, Natalie toteaa.

Hänen mukaansa vahvoille naishahmoille, sellaisille, kuin Jennifer Lawrencen Nälkäpelissä esittämä Katniss Everdeen, on tarvetta.

– Ai tarvitaanko niitä enemmän? Ehdottomasti, edustamaan viittäkymmentä prosenttia väestöstä, näyttelijä naurahtaa.

"On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, mitä feminismi todella tarkoittaa."

Kaikesta huokuu, että tasa-arvo on Natalielle tärkeää. Hän ei esimerkiksi käytä kollegoistaan puhuessaan näyttelijätärtä tarkoittavaa sanaa actress, vaan puhuu vain näyttelijöistä ilman sukupuolen määrittelyä.

– On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, mitä feminismi todella tarkoittaa. Kyse on puhtaasti tasa-arvosta, hän toteaa.

Hänen mielestään Nälkäpelissä on mahtavaa, että hänen Cressidansa ja esimerkiksi Julianne Mooren näyttelemä presidentti Coin olisivat hyvin voineet olla mieshahmoja. On yhdentekevää, olivatko he miehiä vai naisia, sillä tarina ei rakennu heidän sukupuolensa vaan persoonansa ja heidän tekemänsä matkan ympärille. Kun sukupuolta ei tarvitse edes ajatella, voidaan todella puhua tasa-arvosta.

Natalie hehkuttaa myös pohjoismaisia televisiosarjoja, jotka ovat löytäneet brittienkin suosioon. Niitä on esitetty saarivaltiossa niin tekstitettyinä kuin uudelleen englanniksi näyteltyinäkin.

Silta oli fantastinen! Natalie kehuu parhaillaan televisiossa kolmatta kauttaan pyörivää ruotsalais-tanskalaista rikossarjaa.

Hän piti paljon myös tanskalaisesta Vallan linnakkeesta, joka Natalien mukaan osoitti, että Skandinaviassa hallitaan trillereiden lisäksi draama. Natalie toivoo Hollywoodinkin ottavan oppia televisiosta, jossa hänen mukaansa nähdään tällä hetkellä parhaat käsikirjoitukset.

– Skandinaavinen draama on sukupuolten kesken tasa-arvoisempaa, sillä siinä myös naiset ovat keskiössä ja naishahmot ovat paljon moniulotteisempia. Hollywood on viimein ymmärtämässä, että hekin voivat tehdä saman ja saavat silti peput penkkeihin, siis lippuja myytyä.

– Televisiossa on tiedetty jo pitkän aikaa, että haluamme enemmän lihaa ja verta olevia naishahmoja ruuduillemme, kiitos, Natalie julistaa.

Katsojan vastuu

Kun nyt päästiin asiaan, puhutaanpa vielä hetki tasa-arvosta Hollywoodissa. Hiljattain moni naisnäyttelijä on avautunut siitä, että hieman varttuneempienkin naisten roolit menevät juuri ja juuri teini-iän ylittäneille kollegoille. Siitä on puhunut esimerkiksi 32-vuotias näyttelijä Anne Hathaway.

"On epäreilua, että miehet voivat näytellä ikäisiään, kun heidän vastanäyttelijänsä on tapana roolittaa nuorilla."

Nataliellakin on varmasti mielipide siitä, että parhaita rooleja saavat parikymppiset – esimerkiksi hänen Nälkäpeli-näyttelijäkollegansa Jennifer Lawrence, 25, jota kaikki tuntuvat rakastavan. Myös Natalie.

– Olen sitä mieltä, että Jenniferille voimme antaa anteeksi mitä tahansa, hän on uskomaton näyttelijä, Natalie vastaa äänekkään naurun saattelemana, mutta vakavoituu sitten.

– On epäreilua, että miehet voivat näytellä ikäisiään ja se on ihan ok, kun taas heidän vastanäyttelijänsä ja rakkautensa kohteet on tapana roolittaa nuorilla. Se kuitenkin vaikuttaisi olevan hitaasti muuttumassa.

Natalie muistuttaa, että myös katsojalla on vastuu.

– Meillä on vastuu siinä, mitä valitsemme Netflixissä ja käymme katsomassa elokuvissa. Tänä päivänä on vaikeaa saada leffa tehtyä ja rahansa takaisin, ja isot studiot ovat siitä huolissaan. Heille pitää osoittaa, että myös sellaisilla elokuvilla voi tehdä rahaa, jotka kuvaavat todellisuutta ja joihin on valittu sopivan ikäiset näyttelijät.

Seksi kuitenkin myy – tai ainakin sen uskotaan myyvän. Se on tullut Natalielle uransa aikana tutuksi. Nälkäpeli oli siinäkin mielessä hänelle tervetullut työ, ettei Natalien tarvinnut näytellä viettelijätärtä. Etenkin Game of Thrones -sarja on herättänyt keskustelua siitä, onko ruudussa on liikaa seksiä ja alastomia naisia.

Aiemmin Natalie on kertonut rakastavansa näytellä naisia, joilla on seksuaalista valtaa, mutta haluavansa välillä tehdä muutakin.

Todellisuudessa hän on omien sanojensa mukaan kaukana viettelijättärestä. Natalie pitää tiukkaa linjaa yksityiselämästään, eikä ole sosiaalisessa mediassa. Näyttelijän vapaa-aikaan kuuluvat hyvä ruoka ja viini, jooga, lukeminen ja juokseminen – asiat, joita kaikki muutkin hänen mukaansa tekevät.

Tavallinen elämä pitää Natalien jalat maassa. Se on hänestä tärkeää, sillä rooleissaan hän joutuu esittämään erilaisia tulkintoja elämästä.

– Minusta on ihanaa tavata ystäviäni sen jälkeen, kun olen ollut poissa, Natalie kertoo.

Natalie Dormer
 • Syntyi 11.2.1982 Readingissa Englannissa.
 • Näytellyt televisiosarjoissa Game of Thrones, Tudors ja Holmes NYC.
 • Nähdään Nälkäpeli-saagan kahdessa viimeisessä osassa kapinallisen Cressidan roolissa. Elokuvasarjan päättävä Nälkäpeli – Matkijanärhi osa 2 tuli ensi-iltaan 18.11.
 • Pääosassa ensi vuonna elokuviin tulevassa kauhuleffassa The Forest.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntija Elina Tanskanen ja Juustopäät-yhtyeen Jani Tanskanen rakastuivat toisiinsa rytinällä. Aluksi he molemmat vastustivat tutustumista. – Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Olen eri mieltä!

Näin Elina Tanskanen saattaa sanoa, jos näkemykset eivät aviomies Jani ”Jansku” Tanskasen kanssa kohtaa. Enempää kumpikaan ei korota ääntään, eivätkä astiat tosiaankaan lentele. Sen sijaan Tanskasilla neuvotellaan ja keskustellaan.

Elina ja Jansku eivät nimittäin riitele koskaan.

– Meillä on samanlainen, tasainen temperamentti. Perheessämme on tosi rauhallista, Jansku sanoo.

Aiemmissa suhteissaan hän on kyllä riidellyt, mutta Elina on totuttanut hänet siihen, että asioita ei haudota vaan niistä keskustellaan heti.

– Totta kai tulee tilanteita, joissa olemme eri mieltä. Jos jokin alkaa painaa mieltäni, pakotan itseni nostamaan sen heti pöydälle, Elina sanoo.

Vaikka kielenkäyttö olisi rauhallista, arki ei aina ole.

– Olemme yrittäjäperhe, mikä tarkoittaa hyviä ja huonoja asioita. Parhaimmillaan kolmea ipanaa viedään ympäriinsä minuuttiaikataululla, Elina kertoo.

– Koti on usein pommin jäljiltä. Olen toivottoman huono siivoamaan. Varoitin Janskua jo kolmansilla treffeillä, että siinä asiassa olen hyvin suurpiirteinen ja boheemi.

Ensitreffit sokkona

– Mehän olemme tavanneet sokkotreffeillä. Kaverimme painostivat meitä tapaamaan, koska heidän mielestään sovimme tosi hyvin yhteen, Elina kertoo.

Jos tarjoutuu mahdollisuus tavata uusi ihminen, se kannattaa tsekata. Oli toukokuu 2008, ja näin neuvottiin sinkku­oppaassa, jonka toimittaja Elina Pirinen, 31, oli muutama vuosi sitten julkaissut.

Elina oli sinkku, ja hänen työkaverinsa oli löytänyt hänelle juuri sopivan miehen: 30-vuotiaan Janskun, joka oli mainosalan yrittäjä ja vuosituhannen vaihteessa lopettaneen Juustopäät-yhtyeen rumpali.

Elinan tilanne parisuhteen kannalta oli kuitenkin huono.

– Minulla oli kolmenkympin kriisi, ja mietin, kuka olen ja mitä teen – sellainen pyörremyrsky mielessä, Elina kertoo.

Janskulle hetki oli vähintään yhtä huono kuin Elinalle. Hänellä oli pieni lapsi hiljattain eroon päättyneestä suhteestaan.

– Olen aina ollut tosi maalaisjärki-ihminen. Sitten joku sanoo, että lähdepä sokkotreffeille. Ei tule tapahtumaan! Jansku sanoo.

Lopulta Elina laittoi Janskulle viestin Facebookissa, jotta treffeille painostaneet kaverit olisivat tyytyväisiä. Kaksikko pääsi välittömästi yhteisymmärrykseen siitä, että on parempi, ettei heistä tule mitään.

– Kun paineita ei ollut, kirjoittelimme jonkin aikaa niitä näitä, Elina sanoo.

Toukokuun viimeisenä iltana Jansku vietti kaverinsa kanssa poikien saunailtaa Helsingissä. Saunomisen jälkeen he lähtivät kaverin ehdotuksesta keskustaan.

”Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa.”

Myös Elina oli ulkona samana iltana.

– Soittelimme Janskun kanssa illan mittaan ja sovimme näkevämme, kun kerran molemmat olimme liikenteessä, Elina sanoo.

– Kaverilleni tuli hirveän nopeasti kiireellistä menoa, Jansku muistelee.

– Joimme GT:tä ja kerroimme huonoja vitsejä. Sitten saatoit minut bussille, ja halasimme, Elina lisää.

Tismalleen vuoden päästä, kevään viimeisenä lauantaina, Elina ja Jansku Tanskanen pukeutuivat mustiin ja saivat toisensa punk-teemaisissa häissään Helsingissä.

Aikuiset rakkauskuplassa

Ennen häitä ehti tapahtua seuraavaa: Jansku ja Elina kävivät silloin tällöin lounaalla ja leffassa. Loppukesästä, erään yhdessä vietetyn kahvilaillan jälkeisenä aamuna, Elinalla oli oudon hyvä olo.

– Siivosin, menin jumppaan ja jumpasta ostamaan terveysruokia, Elina kertoo yllättävästä tarmonpuuskastaan.

Verkkainen tutustuminen johti rakastumiseen, joka sitten etenikin rytinällä. Janskun pienen ja suloisen tyttären Elina tapasi meriakvaario Sea Lifessa. Sen jälkeen kolmikko söi Janskun tekemää lohikeittoa.

– Kaverit kiusasivat meitä siitä, että olimme imeliä ja vaaleanpunaisessa rakkauskuplassa, Elina sanoo.

Jansku pohti tarkkaan, onko Elina se oikea. ”Kyselin kavereiltani, että jos elämässä olisi yksi mahdollisuus lukita kumppani, eikä sitä voisi enää vaihtaa, lukitsisitko sen ihmisen, jonka kanssa olet nyt. Itse olen päätöksestäni edelleen samaa mieltä.”

Jansku ja Elina kuvittelivat olevansa kadoksissa olleita toistensa kopioita. He puhuivat öisin puhelimessa tuntikausia ja katselivat huvikseen kivannäköisiä asuntoja.

– Yhtenä yönä puhelimessa sanoin, etten halua muuttaa yhteen, ellei ole puhetta lapsista ja avioliitosta, Elina sanoo.

Jansku suhtautui ajatukseen suopeasti. Hän kosi Elinaa muutamaa kuukautta myöhemmin, täysin yllätyksenä.

Aiemmin Elina ei ollut koskaan kuvitellut haluavansa naimisiin. Ei hän ollut ajatellut lapsiakaan.

– Yhtäkkiä jostain syvältä kumpusi halu sitoutua ja perustaa perhe.

Rakkauskupla kesti pitkään. Ensimmäinen yhteinen lapsi Tanskasille syntyi häitä seuraavan vuoden helmikuussa. Kahden vuoden kuluttua häistä Elina odotti toista lastaan. Elina muistaa, miten hän katseli miestään noihin aikoihin:

– Oli outo olo. Mietin, onko alkamassa jokin kriisi.

Kyse olikin vain huumaavan alkuvaiheen loppumisesta.

– Se oli hetki, kun siirryimme rakastumisvaiheesta rakastamisvaiheeseen. Pahin huuru oli hälvennyt. Piti hyväksyä toisen erilaisuus ja erillisyys, ja siinä oli paljon sulattelemista.

Ei tullut kriisiä, tuli arki: Elina opiskeli logoterapiaa. Kuopus syntyi marraskuussa, kun keskimmäinen lapsista ei ollut vielä kahtakaan vuotta. Elina alkoi ottaa vastaan ensimmäisiä terapia-asiakkaitaan, Jansku hautoi levyä studiossa kuukauden keskellä loskaisinta talvea.

– Jälkikäteen olen miettinyt, että hyvänen aika, mikä ajanjakso, Elina sanoo.

Hullunmyllystä Tanskaset suoriutuivat avoimuudella ja tiimihengellä. Aika, hengitteleminen, ajatteleminen ja puhuminen auttoivat silloin ja ovat tehonneet kaikkissa suhteen kipukohdissa.

– Läpinäkyvyyttä liippaava avoimuus ei sovi kaikille, mutta minä tykkään siitä. Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli, eikä suhde ole koskaan ollut veitsenterällä, Elina kertoo.

Musamies ja opintonarkkari

Kumppanin tuki on ollut ehdoton edellytys sekä Elinan että Janskun työuralle. Elina uskoo, että ilman miestään hän ei edes olisi yrittäjä.

– En ole luonteeltani mikään näyttävien liikkeiden tekijä. Ilman Janskua en varmastikaan olisi vaihtanut alaa ja perustanut firmaa.

Jansku taas palautti musiikin elämäänsä Elinan tapaamisen jälkeen. Hän oli rumpalina 1990-luvulla Juustopäät-yhtyeessä ja ajautui levynkansien tekemisen kautta mainosalalle. Vuodet ennen Elinan tapaamista olivat ruuhkaisia pienen lapsen ja yrityksen kanssa, ja musiikille jäi vain vähän aikaa.

– Vasta kun elämäni meni Elinan kanssa raiteilleen, aloin taas ajatella musiikkia. Olen rakentanut studion, perustanut pienen levy-yhtiön ja tehnyt comebackin Juustopäiden kanssa. En olisi pystynyt tekemään näitä asioita ilman Elinan kannustusta.

– Kun Jansku on keikoilla, onhan se perheeltä pois. Musiikkiprojektin ajan Janskun aivot ovat sen parissa, vaikka keho olisikin kotona tekemässä spagettia. En kuitenkaan haluaisi ikinä viedä musiikkia häneltä, Elina sanoo.

” Vaikka kipukohtia on ollut, olemme päässeet niistä aina jotenkin yli.”

Elina on nähnyt, kuinka Janskun kasvot loistavat keikkojen jälkeen. Sellaista onnea ei halua kieltää puolisoltaan. Vastaavasti Jansku ei ole asettunut poikkiteloin Elinan intohimolle, opiskelulle. Nyt kesken ovat toimintaterapeutin opinnot.

– Elina on opiskelunarkomaani. Veikkaan, että hän lakkaa opiskelemasta vasta, kun vedetään mullat päälle, Jansku kuvailee vaimoaan.

– Joo, mutta olen luvannut, etten enää suorita varsinaisia tutkintoja enkä kaksia opintoja päällekkäin, Elina huomauttaa.

Sitoutuminen on hardcorea

Parisuhteessa Elina on saanut opetella luottamista.

Elinan mielestä sitoutuminen on hardcorea, koska elämässä voi tapahtua mitä vain.

– Etukäteen ei voi tietää, mitä elämä vielä heittää tielle. Olen ylpeä aviomiehestäni ja pidän häntä hyvännäköisenä, mutta ulkonäkö ja tekemiset ovat katoavaisia, huonoja syitä olla yhdessä. Sitoutuminen on järjetön riski, Elina sanoo.

– Minulle on ollut kasvun paikka ymmärtää, millaista on todella luottaa ja oikeasti olla lähellä toista. Suhteen alussa tarkistelin Janskulta rivien välistä, uskallanko kiintyä vai tulenko satutetuksi.

Palkkio luottamuksesta on ollut hyvä ja turvallinen olo. Nyt luottamus on jo niin lujaa, että toisen uskaltaa antaa tehdä koko perheen elämään vaikuttavia päätöksiä.

Yhden sellaisen Jansku teki kolme vuotta sitten, kun hän päätti ostaa perheelle mökin. Elina näki paikan ensimmäisen kerran vasta, kun se oli jo heidän omansa.

– Se oli superhyvä hankinta, koska mökki on meille ainoa paikka rauhoittua. Siellä tehdään puolukkahilloa ja katsotaan yhdessä Vain elämää, Elina sanoo.

– Kertaakaan en ole joutunut katumaan luottamustani, vaikka minua olisikin ensin vähän epäilyttänyt.

Elina on akateeminen kyseenalaistaja, Jansku sydämeltään punkkari. ”Haluamme kyseenalaistaa kaikenlaista. En tykkää esimerkiksi siitä, että parisuhteen muotoa tai sisältöä pidetään itsestäänselvyyksinä”, Elina toteaa.

Elän niin kuin opetan

Elinan työ Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana ei Janskun mukaan näy kotona. Tanskaset ovat kumpikin tottuneet olemaan työnsä takia esillä.

Elina ajattelee, että jos yrittää neuvoa toisia ihmisiä rakkaudessa, täytyy opetuksiaan noudattaa itsekin – edes suurimman osan ajasta.

– Olisi todella tekopyhää puhua asioista, joita ei yrittäisi harjoittaa omassa parisuhteessa.

”Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman.”

Elinan ja Janskun suhteessa tärkeintä ovat yhteinen aika ja se, että he ovat kiinnostuneita toistensa tekemisistä ja ajatuksista.

– Kun yrittää pääosin parhaansa, ei haittaa, jos joskus alittaa riman. Minä saatan valittaa asioista, joilla ei ole mitään merkitystä ja joita kukaan ei edes muista seuraavalla viikolla, Elina myöntää.

Lapsiaan Tanskaset yrittävät kasvattaa yksilöinä ja tuputtamatta omia kiinnostuksenkohteitaan. Se onnistuu vaihtelevasti.

– Totta kai vanhempana syyllistyy kaikenlaisiin rimanalituksiin, Elina sanoo.

– Jossain vaiheessa mietin, onko elämme yhtä poikkeustilaa vai rauhoittuuko kohta. Lopulta totesimme, että ei tämä rauhoitu: säätämisen määrä on vakio ja kohde vain vaihtuu, Jansku jatkaa.

Säätämisen keskellä auttaa se, että kumpikin puoliso osaa lukea toista. Pienikin havainto riittää.

– Elina on sellainen pikku anturi, joka osaa tulkata tekemisiäni minullekin. Ja kun minä avaan kotioven, tiedän ensimmäisten sekuntien aikana, painaako Elinan mieltä jokin, vaikken näkisi mitään.

Elina ja Jani Tanskanen

Elina Tanskanen

 • 39-vuotias seksuaali- ja logoterapeutti.
 • Pitää vastaanottoa, kouluttaa seksuaalineuvojia ja kirjoittaa Helsingin Sanomiin kolumneja. Opiskelee toimintaterapiaa.
 • Ennen terapiatyötä työskennellyt eri tehtävissä aikakauslehdissä. Kirjoittanut useita kirjoja muun muassa sinkkuudesta ja parisuhteesta.
 • Asiantuntijana Ensitreffit alttarilla -televisiosarjassa.

 

Jani ”Jansku” Tanskanen

 • 38-vuotias mainosalan yrittäjä ja muusikko.
 • Vetää Designer Helsinki -mainostoimistoa.
 • Juustopäät-yhtyeen rumpali. Juustopäät keikkaili ja levytti vuosina 1993–1999 ja teki paluun kaksi vuotta sitten.
 • Soittaa ja tuottaa musiikkia. Perusti hiljattain pienen levy-yhtiön.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.