”Olen diiva, mutta hyvällä tavalla. Jouduin kuuntelemaan nuorena ryssittelyä, mutta enää en häpeile juuriani”, Alisa Ranta-Aho kertoi keskiviikkona Klaus K:n Sky Terassilla pidetyssä tiedotustilaisuudessa vierellään toinen ohjelman tähti Elena Lukkarinen. Kuva: Sakari Majantie
”Olen diiva, mutta hyvällä tavalla. Jouduin kuuntelemaan nuorena ryssittelyä, mutta enää en häpeile juuriani”, Alisa Ranta-Aho kertoi keskiviikkona Klaus K:n Sky Terassilla pidetyssä tiedotustilaisuudessa vierellään toinen ohjelman tähti Elena Lukkarinen. Kuva: Sakari Majantie

Sinkkuna viihtyvä Alisa Ranta-Aho uskoo sen oikean tulevan kohdalle, kun on tarkoitus.

Maanantaina Liv-kanavalla alkavan Suomen täydelliset venäläisnaiset -sarjan Alisa Ranta-Aho on tuttu myös Viidakon tähtöset -sarjasta ja hänen #Tinderi-sinkkunsa komeilee parhaillaan Suomen soittolistoilla. Mallin, stailistin ja promoottorin töillä itsensä elättävä Alisa on nainen, jolla on aina monta rautaa tulessa.

– Lähdin Väykkäreihin, koska haluan hälventää ennakkoluuloja, joita suomalaisilla on venäläisistä, hän kertoi Me Naisille sarjan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Alisa muutti pienenä tyttönä Suomeen, kun hänen äitinsä meni naimisiin suomalaisen miehen kanssa. Hän asui aluksi Alajärvellä, sitten Seinäjoella, josta muutti Kouvolaan ja lopulta Helsinkiin. Hänen sukunsa tulee alun perin Siperiasta.

Itsevarma nainen kertoo, että on 18-vuotiaasta saakka luovinut itselleen vapauden tehdä mitä tahtoo työelämässä. Tällä hetkellä hän toteuttaa haaveitaan tekemällä musiikkia ja järjestämällä syyskuussa taidenäyttelyn, jossa on esillä hänen öljyväritöitään.

Alisan #Tinderi-sinkku on jakanut rajusti mielipiteitä. Hän tekee parhaillaan kokopitkää albumia räppäri Junon kanssa.

– Teen kappaleiden sanoitukset itse ja alan ottaa pian laulutunteja. Mulla on tosi hyvä nuottikorva. Olen soittanut viulua ja pianoa, Alisa kehaisee.

Ei sohvaperunaa

Alisa viihtyy tällä hetkellä sinkkuna. Hän ei aktiivisesti etsi kumppania eikä kaiken kiireen keskellä ehtisi panostaakaan parisuhteeseen. Hän uskoo kohtalon johdatukseen. Hän on myös sitä mieltä, ettei toinen ihminen tee onnelliseksi, jollei itse tee ensin itseään onnelliseksi.

– Olen onnellinen, jos tapaan tulevan puolisoni 10 vuoden kuluttua, ja olen onnellinen, jos tapaan hänet huomenna.

Rohkea, karismaattinen, sanavalmis ja huumorintajuinen mies veisi Alisan jalat alta. Hän tunnustaa olevansa todella vaativa miesten suhteen. Hän on sanonut muun muassa, että jollei mies maksa treffeillä, hän lähtee kävelemään. Julkkismiehistä on ihailee Mikael Jungneria, Tuomas Enbuskea ja Jone Nikulaa.

– Mikael on ihana tyyppi ja Jone on sikamakea. Enbuskessa viehättää cool asenne. Mitään sohvaperunaa en katselisi! hän huudahtaa.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.