Cheek pahoitteli etukäteen Puoli seitsemän -ohjelmassa, että kiroili dokumentissa niin paljon. Dokkari esitettiin tv:ssä sunnuntaina. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Cheek pahoitteli etukäteen Puoli seitsemän -ohjelmassa, että kiroili dokumentissa niin paljon. Dokkari esitettiin tv:ssä sunnuntaina. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Sunnuntaina tv:ssä esitetty Cheek-dokumentti vilisi kirosanoja. Listasimme tilanteet, jotka saivat räppärin hermot kireälle.

Yle varoitti katsojia etukäteen, että Jare vs. Cheek -dokumentti sisältää kiroilua. Ja aivan syystä! Nimittäin Ilta-Sanomien laskujen mukaan Cheek lausui 63 minuuttia kestävässä dokkarissa v**tu-sanan jopa 62 kertaa.

Mutta mikä räppäriä oikein harmitti niin paljon, että ärräpäät lensivät keskimäärin kerran minuutissa?

 

1. Tuottaja ei ymmärtänyt, mitä Cheek haluaa sanoa Sä huudat -biisin kertosäkeessä

Cheekillä paloi dokkarissa pinna, kun hänen tuottajansa Antti "Rzy" Riihimäki oli ymmärtänyt Sä huudat -biisin kertosäkeen toisella tavalla kuin Cheek oli sen tarkoittanut.

– Voi v**tu. Tää on ihan v**un pieni ongelma tässä v**un biisissä. Ei tää oo ees se ongelma. Tää on yksi v**un kymmenesosa tästä v**un ongelmasta. Tätä ongelmaa mulla ei ollut, kun mä tulin tänne v**un studiolle.

– Mua masentaa ihan v**usti, et nimenomaan äijä on käsittänyt sen väärin.

2. T-paita likaantui

Dokkarissa näytettiin, kun Cheek vieraili Summer Up -festivaaleilla. Teinitytöt piirittivät Cheekin, ja erään tytön kasvoista tarttui väriä räppärin valkoiseen t-paitaan.

– Voi v**tu. Mitäköhän tää kama on täs, mitä mulla on paidassa.

3. Instagram-kuva ei onnistunut

Cheek halusi ottaa täydellisen fiilistelykuvan Instagramiinsa Summer up -festareilla, mutta kuvasta ei tahtonut tulla millään täydellistä.

– Toi on ihan v**un ruma toi puu tossa.

– Toi on päin v**tua. Ei tää oo v**un hyvä kuva.

4. Ihmiset ahdistivat

Samoilla festareilla Cheek yritti ottaa Instagram-kuvaa vielä laiturilla, mutta siellä oli liikaa hälinää.

– Ei v**tu! Mä en pysty olee täs kun mua ahdistaa noi ihmiset, v**tu.

5. Blockfestien puitteet eivät olletkaan sellaiset kuin Cheek luuli

– Voi v**tu, kun tää on niin v**usti rumempi tää s**tanan venue, ku mä luulin. Sillee puolet rumempi ku mä luulin. Sit toi meiänkään setti ei oo niin hyvännäkönen ku piti olla. Mä laitan tähän v**usti fyrkkaa ja yritän tehä jotain spessuu, niin s**tana puolet jutuista otetaan pois. Eikä kukaan kerro mulle siitä. Kyllä se v**un p**seeltä tuntuu.

6. Munkin kaapu (Cheekin esiintymisasu) ei näyttänytkään hyvältä

– V**tu tää on tyhmännäkönen. V**tu pitäiskö meiän feidaa tää koko s**tanan munkki-idea.

7. Ei omaa aikaa keikkapäivänä

Cheekiä harmitti, kun hän tajusi, ettei hänellä ollut omaa aikaa keikkapäivänä. Manageri yritti selittää räppärille, että oli kyllä käynyt aikataulut läpi tämän kanssa etukäteen. Cheek ei silti peitellyt tunteitaan ja moitti itseään.

– Mä mokasin, mä mokasin, mä mokasin. Ei se sun vikaa oo, et mä mokasin aikataulun v**tu. Mulla ei oo yhtään hetkeä tänään, etten tekis duunii. Mä en oo käynyt ees suihkus, v**tu.

Jare vs. Cheek -dokumentin voi katsoa yhä Yle Areenasta.

 

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.