Lauri Tähkää stailataan Me Naisten kannen kuvauksissa.

Me Naisten uusin numero rikkoo rajoja. Koskaan aiemmin lehden kannessa ei ole komeillut mies - yksin.

Me Naisten uusimman numeron kansi yllättää.  Sen tähdeksi on nostettu mies, menestyneestä Elonkerjuu-bändistään tunnettu Lauri Tähkä.

Tilanne on ainutlaatuinen. Tämä on ensimmäinen kerta naismuistiin, kun lehden kannen päähenkilönä on mies.

– Suomalaisissa naistenlehdissä on ollut vahva perinne, että miehiä ei oteta kanteen. He ovat korkeintaan esiintyneet kannessa naisen kanssa, jolloin kyse on usein ollut pariskunnasta, kertoo Me Naisten päätoimittaja Riitta Pollari.

– Me olemme tottuneet rikkomaan rajoja. Kun Lauri Tähkä voitti lukijoiden äänestyksen siitä, kenen julkkiksen nämä haluaisivat kotisohvalleen, päätimme esitellä hänet sekä lehdessä että kannessa, Pollari sanoo.

Nuori Johnny Cash

Lukijoiden äänille haluttiin antaa vastinetta. Me Naisten haastattelussa Lauri Tähkä avaa henkilökohtaista puoltaan ja puhuu paitsi menestyksestään myös arjestaan, kurinalaisesta elämäntavastaan ja läheisistään, jotka pitävät hänet maanpinnalla.

– Tähkän haastattelut pyörivät usein vain bändin ja pohjalaisuuden ympärillä ja itse henkilö, Lauri Tähkä, on jää helposti etäiseksi. Jutun minämuotoisuuden ja aihepiirien kautta pyrimme tuomaan hänet lähemmäksi lukijaa. Toivottavasti he näkevät hänet enemmän ihmisenä kuin pelkkänä roolihahmona, sanoo jutun kirjoittanut Me Naisten toimituspäällikkö Sari Parkkonen.

Haastattelua ja kantta varten Tähkä kuvattiin studiolla Helsingissä. Kuvaukset sujuivat rennosti ja Tähkä osoittautui yhteistyökykyiseksi ammattilaiseksi, jolla tuntui olevan kuvauksissa myös hauskaa.

– Hän näytti monissa kuvissa nuorelta Johnny Cashilta, minkä sanoinkin hänelle. Katsoimme kuvia yhdessä, ja sitten laitoimme Cashia soimaan ja jatkoimme kuvauksia, valokuvaaja Jouni Harala muistelee.

Musta pukee rokkaria

Kannelta haettiin imua ja hyväntuulisuutta. Myös miehekkyyttä haluttiin korostaa, jotta lehti erottuisi hyllyssä muiden naistenlehtien joukosta.

– Kun kerrankin on mahdollisuus laittaa mies kanteen, niin laitetaan sitten seksiä sopivasti, mutta ei liiaksi, Me Naisten AD Sanna Vauhkonen tiivistää.

Tähden stailaus oli yleensä naisjulkkiksia Me Naisten kanteen pukevalle Mari Meriläiselle yksinkertaista. Rokkarille laitetaan joko mustaa tai valkoista.

– Hänellä oli rento mutta päättäväinen näkemys omasta tyylistään. Toisaalta saatoin sanoa myös suoraan, jos jokin vaate ei ollut hyvä, eikä hän ottanut sitä henkilökohtaisesti. Yleensä emme suosi kannessa mustaa, mutta Laurin kaltaiselle karismaattiselle rokkarille se sopii, Meriläinen kertoo.

Kanteen päätyneessä kuvassa Lauri Tähkä poseeraa hymyillen, kädet miehekkäästi vyönsoljen ympärillä. Tekijät ovat lopputulokseen tyytyväisiä.

– Jos mies on myynyt puoli miljoonaa levyä, voi uskoa, että aika moni nainen haluaa tarttua tähän lehteen, Sari Parkkonen ennustaa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.