Susanna Indrén kertoi Me Naisten haastattelussa loppuvuodesta 2014, että halusi raitistua, koska alkoi huolestua, millainen kuva hänestä syntyy äitinä. Kuva: Jouni Harala

Korkki kiinni -ohjelmaan mukaan lähteneistä vain Susanna Indrén pystyi olemaan vuoden viinalakossa.

Viimeisessä Korkki kiinni -jaksossa selviää, miten ohjelmaan osallistuvat selvisivät vuoden viinalakosta. Osa oli kohtuukäyttäjiä, ja osalle alkoholi oli vakava ongelma.

Vuonna 2014 kuvatussa ohjelmassa tipatonta yrittivät näyttelijä Susanna Indrén, Freukkarit-laulaja Pekka Myllykoski, muotitoimittaja Jaakko Selin, Lapinlahden linnut -muusikko Timo Eränkö ja yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talas ja Jouni Talas.

Susanna Indrén: koko vuoden ilman alkoholia

Susanna oli kuusikosta ainut, joka ei ottanut vuoden 2014 aikana pisaraakaan alkoholia. Hän kertoo viimeisessä jaksossa vuoden olleen rankka. Kesällä Susanna haki vertaistukea Myllyhoidosta ja tunsi asiasta valtavaa häpeää.

– Tämän vuoden aikana oon oppinut, että mä en oo alkoholisti. Alkoholi ei oo mulle sellainen, että vetäis ikenistä – että olisi pakko dokata tai menen sekaisin. Mun ongelmat on paljon syvemmällä. Saan kehitettyä riippuvuuden asiasta jos toisesta, hän pohtii jaksossa.

Susanna kertoo myös ymmärtäneensä tipattoman vuoden aikana, että hänen täytyy tulevaisuudessa pitää itsestään parempaa huolta.

– Mun pitää kehittää terveellä tavalla läheisriippuvuus itseeni. Mun täytyy janota ja haluta olla itseni kanssa.

Ohjelmassa nähtiin myös Susannan hyvä ystävä Sirkku, joka uskoo, että Susanna jatkaa tipatontaan.

Lue lisää Susannan ajatuksia alkoholista: ”Iltaisin meni pullollinen samppanjaa”

Pekka Myllykoski: 11 kuukautta ilman alkoholia

Kuva: Sanoma-arkisto/Jani Kivelä

Ohjelman alussa Pekan alkoholinkäyttö vaikutti porukan huolestuttavimmalta. Hän joi vähintään kymmenen annosta päivässä eikä ollut saanut vähennettyä käyttöä lukuisista yrityksistä huolimatta. Pekka oli päissään ensimmäisessä jaksossa ja aloitti tipattoman vuotensa katkolta.

Hän kuitenkin pysyi raittiuspäätöksessään 11 kuukautta. Viinalakko katkesi vasta, kun hän kuuli sairastavansa syöpää.

– On myönnettävä, että alkuviikosta tuli ajatus, että perhana kyllä mä nyt otan niin, että menee pikkasen hiprakan puolelle. Otin sitten muutaman hyvän laatuviskin ja olutta päälle. Täytyyhän tätä (syöpää) päästä käyttämään tekosyynä edes yhtenä iltana, mutta siihen se sitten jäikin. Ehkä tämä annetaan minulle anteeksi, Pekka kertoo viimeisessä jaksossa.

Vuodenvaihteessa Pekka kertoi olleensa iloisesti yllättynyt, että pystyi olemaan niin pitkään juomatta.

– Tää on tehnyt mulle hyvää. On mussakin sellaista tahdonvoimaa, enkä ole ihan sellainen kuin luulin olevani. Eivät asiat ole niin ennalta määrättyjä, että mä oon nyt tämmönen enkä voi sille mitään. Ehkä mä jotain voinkin, Pekka sanoo.

Lue lisää Pekasta: Freukkarit-solisti juo vähintään 10 annosta päivässä

Jaakko Selin: 97 päivää ilman alkoholia

Kuva: Me Naiset

Jo ohjelman alussa kävi ilmi, että Jaakolle tipaton oli kaikista vaikeinta, vaikka hän kohtuukäyttäjä onkin. Jaakko huomasi, että ystäviltä ei tullut kutsua esimerkiksi muuttotalkoisiin, koska Jaakko ei juo. Lopulta Jaakko päätti lopettaa tipattomansa 97 päivän jälkeen.

– Tässä kerta kerran jälkeen ja kuukausi toisensa jälkeen olen saanut vastata samaan kysymykseen, että miltä nyt tuntuu ja miten menee. No, ei oikeastaan miltään tunnu. Musta tuntui, että se oli mun ainut vastaus ja mun jutut oli tässä, hän sanoi kameralle toiseksi viimeisessä jaksossa.

Timo Eränkö: syyskuuhun asti ilman alkoholia

Kuva: Sanoma-arkisto/Rosemarie Särkkä

Lapinlahden linnut -muusikko Timo Eränkö on kuvaillut itseään tuurijuopoksi.

– Dokaaminenhan on kiva juttu, mutta jos se alkaa invalidisoida ihmistä ja tulee työkyvytön, se on pirun huono juttu. En ole mikään lipittelijä, vaan kun otan, niin mä todella otan, hän kertoi aikaisemmin.

Timo puhui koko vuoden siitä, että sitten kun on saanut näytelmänsä valmiiksi, hän palkitsee itsensä viinalla. Timo leikitteli ajatuksella syksyyn asti. Syyskuussa hän lopulta toteutti aikeensa Berliinin-matkallaan. Ryyppyputki jäi Timolla päälle kymmeneksi päiväksi, ja hänelle ehdotettiin jo katkaisuhoitoon menemistä. Timo kieltäytyi, mutta sai lopulta itse putken katki.

Radio Rockin haastattelussa hän kertoi lähes tipattoman vuoden tehneen hänelle hyvää.

– Voin suositella raittiutta, koska se tuo koko ajan uusia kiksejä: sellaisia hajuja ja värejä lapsuudesta, jotka ovat kadonneet.

Heidi Ekholm-Talas ja Jouni Talas: kevääseen asti ilman alkoholia

Yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talas ja Jouni Talas oli ohjelman alussa Jaakon lisäksi ainoita kohtuukäyttäjiä. Jouni suostui ohjelmaan mukaan sillä ehdolla, että sai käyttöönsä viinakortin eli luvan juoda kerran vuodessa, kunhan kertoi siitä etukäteen.

Jouni päätti käyttää viinakortin poikien reissulla, kun nämä lähtivät kesällä formulakisoihin. Jounin tipaton katkesi kuitenkin jo keväällä, kun hän ja Heidi matkustivat Ranskaan. Ranskassa myös Heidi otti muutaman lasin viiniä, koska alkuvuosi oli ollut pienen pojan äidille ja yrittäjälle rankka.

Heidi kertoo viimeisessä jaksossa, että aikoo olla seuraavankin vuoden tipattomalla luonnollisesta syystä: hän odottaa toista lasta. Heidi toivoo, että myös mies on tipattomalla raskausajan.

Korkki kiinni viimeinen jakso TV1:llä ti klo 20.00.

Lue myös:

Raitistunut Veeti Kallio: ”Vedin kaikkea muuta paitsi heroiinia”

Liisa Akimoff oli vuoden juomatta: ”Vaikeinta oli stressi”

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.