Jari "Bull" Mentulan ensimmäinen toimisto oli lisäravinnekaupan nuhjuinen takahuone. Paljon on niistä ajoista muuttunut. Kuva: Sanoma-arkisto/Rami Marjamäki
Jari "Bull" Mentulan ensimmäinen toimisto oli lisäravinnekaupan nuhjuinen takahuone. Paljon on niistä ajoista muuttunut. Kuva: Sanoma-arkisto/Rami Marjamäki

Jari ”Bull” Mentula satsaa kauniisin asioihin: hän yöpyy aina sviiteissä, käy säännöllisesti kasvohoidoissa ja vaihdattaa kotinsa leikkokukat joka viikko. Tämä kaikki paljastuu Bull's All Out -uutuuskirjasta.

Kehonrakentaja ja yrittäjä Jari ”Bull” Mentula on luonut kuntoilulla paljon rahaa: vuonna 2013 Jarin ansiotulot olivat 374 485 euroa. Vuotta myöhemmin hänen ansiotulojensa uutisoitiin romahtaneen, mutta Jari kertoi Iltalehdessä syyn olevan yksinkertainen.

– En näe, miksi minun pitäisi nostaa palkkatuloa, jos ei ole tarvetta palkalle. Mieluummin kehitän firmaani ja teen siihen sijoituksia, hän sanoi.

Jari on kertonut aikaisemmin, ettei ”raha merkkaa kaikkea, mutta helpottaa helpottaa helvetin montaa asiaa”. Tuoreessa kirjassaan Bull's All Out Jari sanoo samaa: raha ei tee häntä onnelliseksi – mutta hän kyllä nauttii monista asioista, joita rahalla saa. 

1. Yöpyy sviiteissä

Lomilla matkustamme paljon, erityisesti pidän New Yorkista. Teen niin järjettömästi töitä, että sen kerran kun matkustan, otan mieluummin sviitin kuin halvimman hotellin hikisimmän huoneen. Panostan joka päivä bisnekseeni ja hoidan lomillakin asioita. Sen vuoksi ansaitsen laatua elämääni.

2. Puolisolle kallis sormus

Kun menimme kihloihin, ostin Marulle niin kalliin sormuksen, että hän meinannut alkuun edes sovittaa sitä. Sormus kaunis, minulla oli varaa ja ennen kaikkea se sopi ainutlaatuiseen tilanteeseen: menen naimisiin vain kerran elämässäni. 

Lue myös: Jari "Bull" Mentula: Vihkisormuksiemme yhteishinta on viisinumeroinen luku

”En ymmärrä, miten kulmakarvojen nypityttäminen tekisi minusta vähemmän miehekkään miehen.”

3. Käy ajatuttamassa partansa ja kasvohoidossa säännöllisesti

Meissä jokaisessa on useita puolia. Olen visuaalinen ihminen, ja minulle merkitsee paljon se, miltä itse näytän ja millaista ympärilläni on. Käyn esimerkiksi ajatuttamassa partani ja kasvohoidossa säännöllisesti, mitä pidetään jotenkin tyttömäisenä, mutta siitä tulee mnulle hyvä, huoliteltu olo. En ymmärrä, miten kulmakarvojen nypityttäminen tekisi minusta vähemmän miehekkään miehen.

”Kiinnitän huomioni pieniinkin yksityiskohtiin: asettelen sohvatyynyjä ja vaihdatan leikkokukat viikottain.”

4. Teettää osan vaatteistaan räätälillä

Pukeutumisessa olen oman tieni kulkija, ja käytän käytännöllisiä, mukavia vaatteita, jotka miellyttävät omaa silmääni. Pukua pidän vain kun on pakko. On monia vaatteita, jotka joudun teettämään räätälillä mittojen mukaan, sillä kaupasta ei löydy mitään, mikä istuisi.

5. Satsaa sisustukseen

Olen hyvin tarkka myös sen suhteen, miltä kotonani näyttää, huonekalujen pitää sopia yhteen ja näyttää hyvältä. Kiinnitän huomioni pieniinkin yksityiskohtiin: asettelen sohvatyynyjä ja vaihdatan leikkokukat viikottain.

Lue myös: Jari ”Bull” Mentula osti Jutta Gustafsbergin luksuskodin: tältä se näyttää

Kursivoidut kohdat ovat Elina Tanskasen toimittamasta Bull's All Out -kirjasta (WSOY), joka ilmestyy 16.8.2016.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.