Ystävykset Arttu Wiskari ja Samae Koskinen ovat paitsi muusikoita myös isiä. Kuvat: Milka Alanen
Ystävykset Arttu Wiskari ja Samae Koskinen ovat paitsi muusikoita myös isiä. Kuvat: Milka Alanen

Kulttuurihipin ja lihansyöjäjuntin ystävyys ei ollut tähtiin kirjoitettu. Nykyisin Arttu Wiskari ja Samae Koskinen juttelevat päivittäin. – Kyllä meillä oli ennakkoluuloja toisiamme kohtaan, Arttu sanoo.

Arttu Wiskarilla on takakontti täynnä nyhtökauraa. Hän on tuonut lastenjuhlien ylijäämät Samae Koskiselle, koska Samae on kasvissyöjä – ja Artun mielestä nyhtis on ”aivan kamalaa”.

– Hyi hitto, meillä oli juuri nuoremman lapsen synttärit, ja niillä tarjottiin nyhtökauraa, mutta se oli niin hirveää, etten enää koske siihen. Minä syön pizzaa, Arttu sanoo.

Yllätys on Samaelle mieluisa:

– Nyhtis on ihan mahtavaa ja maksaa Hakaniemen hallissa 7,70 euroa paketti!

”Vaimo ehdotti kerran, että pitäisikö sun muuttaa Samaen luo.”

Itähelsinkiläisen kasvissyöjän ja espoolaisen pizzamiehen maailmojen kuvittelisi olevan kauempanakin toisistaan, mutta todellisuudessa Arttu ja Samae ovat niin hyviä ystäviä, että he ovat yhteyksissä päivittäin. Joko toiselle pitää soitella tai laittaa ainakin viestiä.

– Vaimo ehdotti kerran, että pitäisikö sun muuttaa Samaen luo, kun chattaat sille koko ajan, Arttu sanoo.

– Kyllähän tästä ystävyydestä on tullut hyvinkin vahvaa, vaikka tapasimme vasta kaksi vuotta sitten. Kuuntele nyt, mehän olemme kuin vanha aviopari, Samae vahvistaa.

Mikä teki heistä sielunveljiä?

Punavihreä vs. juntti

Tarvittiin tv-ohjelma, jolla ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa. Samae ja Arttu istutettiin samaan veneeseen ja käteen iskettiin virvelit.

Arttu suhtautuu vieraisiin yleensä aika varautuneesti vaikka ei välttämättä näytä sitä. Hän on tottunut siihen, että milloin vain fani voi koputtaa olkapäähän, tökätä puhelimen käteen ja pyytää juttelemaan vaimonsa kanssa.

– Näin käy usein, vaikka olisin lasten kanssa syömässä. Puhelimessa on joku Pirjo, jolle pitää sanoa, että Arttu täällä, hei.

– Persoonani jakaa mielipiteitä hyvin vahvasti, ja haluan ensin varmistua, mitä toinen ajattelee minusta. Olen aluksi aika varovainen.

”Kärjistäen minä edustan punavihreää kulttuurieliittiä, ja tuo on juntti.”

Ensitapaamisella Arttu miettikin, että mikähän mies tuo boheemi indielaulaja on. Arttu kun vetoaa enemmän kansan syviin riveihin.

– Hänhän on ihan vastakohta minun musiikilleni. Kyllä meillä oli ennakkoluuloja toisiamme kohtaan.

Samae nyökkäilee:

– Kärjistäen minä edustan punavihreää kulttuurieliittiä, ja tuo on juntti. Tai niin muut saattavat meistä ajatella, Samae sanoo.

Arttu komppaa vieressä, että pitää paikkansa. Hän on juntti.

Jää kuitenkin murtui, kun paljastui, että kalastuksessa he ovat ihan samanlaisia: tumpeloita. Samae ei edes syö kalaa, mutta lähti kalareissuun muina miehinä.

Miehet huomasivat myös, että eri piireistä huolimatta heillä on paljon yhteisiä ystäviä, ihan samanikäiset pojat – ja yllättävän hauskaa keskenään.

Orastavan ystävyyden niittasi rakkaus jääkiekkoon. Arttu valvoo yöt NHL:ää katsellen ja pelasi itsekin nuoruutensa, Samaella taas on oma fantasiajääkiekkoliiga. Siihen osallistuvat muodostavat oikeista NHL-pelaajista omat joukkueensa ja pelaavat toisiaan vastaan. Arttu tietenkin halusi mukaan Kiakkoliiga’86:een.

Nyt asiaa on päivittäin vähintään lätkätuloksista.

Lihamies mokasi kasvisnakit

Kerran Arttu halusi yllättää Samaen kasvisruualla, vaikka vetelee itse pizzan lisäksi pihvejä. Hän oli hankkinut varta vasten kasvisnakkeja grillattavaksi.

– Hän laittoi ne grilliin muovikuorineen, kun ei tiennyt miten niitä tehdään, Samae huomauttaa.

– No en tiedä vieläkään. Jos ei kelpaa, saat ensi kerralla kokolihapihvin.

Artun vaimo Pauliina on ammatiltaan kokki ja tekee onneksi Arttua parempaa ruokaa. Samaekin on innostunut ruuanlaitosta niin, että pitää ruokablogia, jossa isä kokkaa kasvisruokaa ja perhe arvostelee.

Parin kuukauden välein perheet viettävät iltaa yhdessä ja tekevät ruokaa. Vaimot tulevat hyvin toimeen, kun huomasivat heti olevansa samalta suunnalta kotoisin.

Pikkupojat ovat kuin Samae ja Arttu, yö ja päivä.

– Meidän Aatto on ihan rämäpää ja eloisa, ja teidän Klaus rauhallisempi. He ovat kuin keppostelija ja funtsaaja, mutta siellä ne vain soittavat, tanssivat tai hyppivät trampoliinilla täysillä yhdessä aina, kun näemme, Arttu sanoo.


Samae ja Arttu kuvailevat itseään ja toisiaan perhekeskeisiksi.
Samae ja Arttu kuvailevat itseään ja toisiaan perhekeskeisiksi.

Miehet myöntävät, että ehkä suurin yhdistäjä nykyään onkin samanlainen elämäntilanne. Kun työ pyörii musiikissa ja kotielämä kolmevuotiaan uhmassa, on luontevaa viettää aikaa sellaisen kanssa, joka ymmärtää jo puolesta lauseesta, miltä nyt tuntuu.

– Lapsiperheessä kaikki kaatuu päälle samaan aikaan. Jos lapsi on sairaana, koira alkaa ripuloida. Sellaisissa tilanteissa ei chattaus riitä, vaan silloin soitan Artulle, Samae sanoo.

– Meillä on aina ihan sama! Kerrankin olin sairaan lapsen kanssa kotona, ja koiralla oli vatsa sekaisin. En voinut lähteä käyttämään sitä ulkona lapsen takia, joten päästin sen vain takapihalle. Sotku oli kamala, trampoliini täynnä. Samoissa jutuissa pyörimme siis, Arttu sanoo.

”Häät jäivät aikoinaan pitämättä, kun en osannut perua keikkoja.”

Molemmat ovat huomanneet, että lähipiiri myös muuttuu väistämättä, kun elämäntilanteet muuttuvat. Se on ihan luontevaa, ei mitään surtavaa.

– Ei tule ihan hirveästi oltua nyt yhteyksissä niihin, joiden kanssa olin vielä ennen musajuttuja. Emme kumpikaan käy missään tapahtumissa, vaikka kutsuja tulisi, sillä olemme aika perhekeskeisiä. Nyt tulee soiteltua keikkamatkoilta toiselle, kun tietää, että Samae on ainakin hereillä, Arttu miettii.


”Samae on aina Prismassa, kun sille soittaa”, sanoo Arttu.

 

Isi lähtee töihin

Keikkailun ja perhe-elämän yhdistäminen ei ole aina helppoa. Arttu tekee vuodessa jopa 140 keikkaa, eli hän on keskimäärin kolmisen iltaa viikossa pois kotoa. Hän on yksi eniten keikkailevista suomalaisartisteista.

– Totta kai harmittaa olla pois kotoa juhannuksena, joulunaikaan ja juhlapyhinä. Ja harmittaa perheen puolesta. Oman lapsen synttäripäiväkin meni nyt töissä. Myös häät jäivät aikoinaan pitämättä, kun en osannut perua keikkoja.

Arttu myöntää, että joskus poissaolo kismittää myös vaimoa, jonka vastuulla arjen pyöritys enempine kotitöineen on.

– Vaimolle kiitokseksi olen luvannut järjestää ne häät tulevana kesänä.

– Toisaalta kun olen kotona, olen lasten kanssa luontevasti koko ajan. Siitä hetkestä saakka, kun avaan oven, tyttäreni Aamu istuu koko illan sylissäni.

– Tietenkin tulee hetkiä, jolloin en millään jaksaisi leikkiä legoilla. Tiedän kuitenkin, että jos Aatto haluaa leikkiä niillä, 20 minuutin päästä hän keksii jotain muuta, ja saan hetken hengähtää. Yhteiset minuutit ovat tärkeitä, ja haluan olla läsnä heille, kun olen kotona.

Samae taas on sopeutunut vaimonsa työrytmiin. Hän tekee musiikkia päiväsaikaan ihan päiväkodin aukioloaikojen mukaan. Viikonloppuisin on keikkoja, mutta Samae huomauttaa, että hän on kotona itse asiassa hyvinkin paljon.

”Välimatka tekee suhteelle hyvää.”

Hän on ottanut kotona myös Arttua isomman roolin.

– Teen meidän perheen ruoat ja hoidan kauppareissut, kun vaimo inhoaa niitä.

– Se on totta! Samae on aina Prismassa, kun sille soittaa, Arttu vahvistaa.

Arttu huomauttaa, että poissaolo ei ole välttämättä huono asia. Vaikka olisi huono omatunto, kun on etäisyyttä, on myös jotain mitä odottaa.

– Kyllä mä tulisin hulluksi, jos olisimme yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa ja vaimo tulisi keikkamatkoille. Niin tulisi varmasti hänkin. Välimatka tekee suhteelle hyvää.

Parisuhdekeskusteluja Samae ja Arttu ovat käyneet sen verran keskenään, että Samae kirjoitti Artun uudelle levylle aiheesta kappaleen Rikki. Se kertoo hajoavasta perheestä lapsen näkökulmasta ja siitä, miten jokainen tuo varhaisia kokemuksiaan omaan parisuhteeseensa.

– Se on ihan yleinen havainto elämästä, eikä kuvasta meitä, Samae huomauttaa.

Arttu on saanut kappaleesta jo paljon palautetta, sillä se erottuu levyltä tyyliltään ja sävyltään.

– Moni on sanonut, että se on levyn paras biisi. Että kiitos vain.

Vastakohdat viehättävät

Miehet arvostavat toisissaan eniten ehkä juuri sitä, mitä eivät itse ole. Vaikka esiintyminen on Samaen ammatti, hän inhoaa spontaania heittäytymistä. Hän kiertää karaoket ja muut hassuttelut kaukaa.

– Ihailin sitä heittäytymistä, mitä nähtiin Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Arttu oli ihan täysillä mukana, vaikka vastaan tuli mitä. Hän ei välitä paskaakaan, mitä muut hänestä ajattelevat, Samae kehuu.

”Arvostan todella paljon sitä, miten avoin Arttu on kaikkia ihmisiä kohtaan.”

– Arvostan todella paljon sitä, miten avoin Arttu on kaikkia ihmisiä kohtaan. Hän jaksaa olla ystävällinen, vaikka varmasti joskus haluaisi olla rauhassa eikä taputeltavana. Minä pääsen paljon helpommalla. Kunniakseni voin sanoa, että Juvan ABC:llä minut on tunnistettu useamman kerran.

Arttu taas arvostaa sitä, että voi puhua Samaen kanssa mistä vain. He puhuvat politiikkaakin, vaikkei Arttu seuraa sitä eikä ole kuulemma mitään mieltä. Arttu kuuntelee myös Samaen erilaista näkemystä musiikista, esimerkiksi levynsä teksteihin.

– Olen minäkin kysynyt mielipidettäsi demostani ja voiko tekstini ymmärtää väärin, Samae huomauttaa.

Musiikkiin liittyvät myös suurimmat erimielisyydet. Samae tykkää hevistä ja punkista, Arttu punaniskakantrista.

– Tykkään yksinkertaisista melodioista ja hyvistä sanoista. Käymme vaimon kanssa tanssimassa Juha Tapion keikoilla, ja kantri on amerikkalaisten iskelmää. En ymmärrä Samaen taidepunkkipuolta yhtään.

Mitä miehiä?

Arttu Wiskari

Syntyi 16.9.1984 Espoossa.

Asuu Espoossa vaimonsa Pauliinan, 3-vuotiaan Aaton ja 1-vuotiaan Aamun kanssa. Kaksi koiraa.

Neljäs albumi nimeltään IV ilmestyi juuri.

Hurmasi myös Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Harrastaa fantasiajääkiekkoa.

Samae Koskinen

Syntyi 16.10.1978 Riihimäellä.

Asuu Helsingissä vaimonsa Henna-Kaisan ja 3-vuotiaan Klaus-poikansa kanssa. Kotona myös Teppo-koira.

Uusi sinkku Kiitos naisista ilmestyi loppuvuonna 2016.

Harrastaa fantasiajääkiekkoa ja ruokabloggaamista.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.

Anna Perhon uutuuskirjassa Antisäätäjä (Otava) pohditaan erilaisia kiireen ja stressin ongelmia sekä sitä, miten oman elämän tahdista saisi tehtyä vähän rauhallisemman.

Kännykkä piippaa jatkuvasti uusista viesteistä, tietokoneen näytölle ponnahtelee sähköposteja, puhelimet soivat ympärillä – monen olo on työpaikalla levoton, ja syystä! Keskittyminen vaikeutuu ja mieli käy ylikierroksilla, kun ympärillä tapahtuu jatkuvasti jotain, jolle pitäisi antaa huomiota.

Onko maailma tullut hulluksi, vai ehkä ongelma on loppujen lopuksi vähän meissä itsessämme?

Anna Perho uusi teos Antisäätäjä käsittelee muun muassa kiireen ja sähläämisen lieveilmiöitä. Moni porskuttaa sata lasissa, mutta kaipaa silti (tai siitä johtuen) rauhallisempaa fiilistä. Perhon mukaan se on myös mahdollista saavuttaa – ihan itse.

Lue myös: Tunnistatko itsesi? Perfektionisteja on kahta lajia – terapeutti antaa vinkit hölläämiseen

Yksi teoksen aiheista on reaktiivisen ajattelun, eli jatkuvasti kaikkeen ympärillä olevaan reagoimisen ongelma.

– Tutkimusten mukaan tarkistamme puhelimeen tulleet viestit keskimäärin joka kuudes tai seitsemäs minuutti. Keskimäärin tarkoittaa, että moni tsekkaa viestejä vielä tiuhemmin. Ei siis ihme, että mieli on kuin maailmanpyörä ilman nopeusrajoitinta, Perho kuvailee kirjassaan.

”Tarkistamme puhelimeen tulleet viestit keskimäärin joka kuudes tai seitsemäs minuutti.”

Reaktiivinen ajattelu ”vie meitä kuin pässiä narussa” ja voi johtaa Perhon mukaan niin kutsuttuun SVAMP-oireyhtymään.

– SVAMP on akronyymi, johon tiivistyy viisi reaktiivisen käyttäytymisen avaintoimintoa. Ruotsin kielessä sana svamp tarkoittaa sientä, mikä on hyvä vertauskuva tälle käyttäytymiselle. Jos kasvustoa ei aktiivisesti torju, se lahottaa kantajansa puhki.

Ehkä sinäkin kärsit SVAMP-oireyhtymästä? Näistä oireista sen voi tunnistaa:

  • Stressi. Olo on usein ärsyyntynyt, väsynyt ja ahdistunut. Nukkumisestakaan ei tule oikein mitään, ja ilonaiheet tuntuvat olevan harvassa.
  • Vaeltava mieli. Ajatukset säntäilevät päättömästi sinne tänne ja keskittyminen on vaikeaa. Keskittyminen myös herpaantuu jokaisesta piippauksesta, kutsusta ja kehotuksesta.
  • Aina online. Puhelimen sulkeminen tuntuu mahdottomuudelta, ja keho tuntuu käyvän ylimääräisillä kierroksilla. Rentoutuminen on vaikeaa, mutta havahdut myös usein siihen, että olet ollut pitkään aivan muissa ulottuvuuksissa.
  • Multitaskaus. Kaikkea pitää tehdä samaan aikaan, eikä sen takia mikään oikein tahdo valmistua. Ärsyttää, kun kaikki on aina kesken. Lounas tulee syötyä tietokoneen äärellä, etkä pysty esimerkiksi keskustelemaan ilman, että vilkuilisit välillä kännykkää.
  • Paineet. Tuntuu siltä, että on koko ajan kohtuuttomien paineiden alla. Jatkuva kiire ja suorittaminen ovat olennainen osa myös vapaa-aikaa.

Kuulostaako tutulta? SVAMP-oireyhtymästä on Perhon mukaan onneksi mahdollista päästä eroon.

Rauhoittuminen on huomattavasti tuottavampaa kuin raivokas, päämäärätön touhuaminen.

Hän toteaa teoksessaan yksiselitteisesti, että totaalinen pysähtyminen ja rauhoittuminen on huomattavasti tuottavampaa kuin raivokas, päämäärätön touhuaminen.

Perho listaa neljä neuvoa, jotka auttavat pääsemään yli SVAMP-oireyhtymästä:

  1. Opettele käyttämään sähköpostia järkevämmin.
  2. Lopeta multitaskaaminen. Useamman asian yhtäaikainen mukatekeminen verottaa työtehoasi 40 prosentilla, lisää stressioireita ja ärtymystä sekä hajottaa keskittymisen. Aivosi eivät kykene keskittymään kahteen asiaan kerralla, piste.
  3. Suunnittele päiväsi etukäteen ja tauota työpäiviä mindfulness- tai muun rauhoittumishetken avulla.
  4. Keskity lopputulokseen, älä näennäiseen helppouteen. Jos voit hoitaa asian x yhdellä puhelinsoitolla, tee se 40 sähköpostin lähettämisen sijaan.

Lue lisää Anna Perhon uutuuskirjasta Antisäätäjä (Otava), joka ilmestyi 11. elokuuta.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti