Roope Salminen ihastuu naisiin, jotka voittavat hänet väittelyssä. Rakkautensa hän näyttää laittamalla kumppanilleen vaatteet valmiiksi. – Kauneinta on, kun saan parisuhteessa omaa aikaa ja tilaa, hän sanoo.

Muusikko ja juontaja Roope Salminen, 25, hörähtää hersyvään nauruun.

Hän tuli kansan tietoisuuteen Uuden musiikin kilpailun juontajana ja Tähdet, tähdet -kilpailun vimmaisena heittäytyjänä. Roope oli mukana myös Tahdon-kampanjassa ja kertoi radiossa olevansa kiinnostunut sekä miehistä että naisista.

– Tykkään naisista tosi paljon, hän hekottaa.

– Olen seurustellut vain naisten kanssa, mutta uskon, että seksuaalisuus on oikeasti liukuva käsite. Ei kenenkään pitäisi joutua puolustamaan seksuaalisuuttaan tai julistamaan heteroutta. Olen mitä olen.

Tällä hetkellä Roope on ennen kaikkea muusikko, joka intoilee bändinsä Roope Salminen & Koirat tulevasta levystä. Aikaisemmin hip hop -covereita esittänyt bändi tekee parhaillaan ensimmäisiä omia biisejä sisältävää pitkäsoittoaan. Keikkaa pukkaa muusikkona ja oman teatteriryhmän ja klubiteatterin pyörittäminen vievät aikaa.

Niinpä Roope arvostaakin kumppanissa ennen kaikkea sitä, että tällä on oma elämä ja omaa kunnianhimoa.

– En haluaisi, että mimmi luopuisi omista unelmistaan minun takiani, sillä en itsekään tällä hetkellä muuttaisi vaikkapa ulkomaille rakkauden takia. Haluan nähdä, mihin bändimme ja improryhmämme pääsee.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta rakkaus?

Rakkaus on tarpeellinen ja eteenpäin vievä voima. Se on myös monen hyvän biisin aihe. On vain kaksi aihetta, joista voi kirjoittaa, joten jos ei olisi rakkautta, kaikki biisit kertoisivat kuolemasta.

Millaista elämäsi olisi ilman rakkautta?

Ilman rakkautta elämä olisi varmasti aika pragmaattista ja tasaista, sillä rakkaus saa ihmisen tekemään arvaamattomia ja typeriä tekoja. Joskus niiden lopputulokset ovat hienoja, joskus tuhoisia.

Millainen oli ensirakkautesi?

Olin lukioikäisenä herkkä ihastumaan, mutta kyllästyin nopeasti. Ajattelin, että olemme tytön kanssa pari viikkoa yhdessä, mutta seurustelimmekin monta vuotta. Se rakkaus oli merkittävä, koska kasvoimme ja opimme kaikki asiat yhdessä. Samaan aikaan se oli putkinäköinen, koska ei ollut mitään vertailukohtaa. En voinut sanoa meneekö meillä hyvin vai huonosti.

Kuka on elämäsi suurin rakkaus?

Faija. Ihan ylivoimaisesti. Kaverilla ei ole ollut helppoa ja silti hän on saanut aikaiseksi useammankin kappaleen ihan hyviä skidejä. Asuimme isän kanssa kahdestaan, kunnes Riitta (Havukainen) tuli kuvioihin, kun olin alle viisivuotias. Näin toki myös äitiäni. Minulla oli kaksi kotia, eikä se ollut mikään ongelma. Viestini kaikille, jotka ovat kimpassa pelkästään lasten takia on, että älkää olko! On omituinen agraarikulttuurin jäänne ajatella, että ihmisten pitäisi olla ikuisesti yhdessä. Sillä ei ole lapselle mitään merkitystä. Minä ihmettelin päiväkotikavereitani, että eikö teillä ole tylsää, kun teillä vain yksi koti.

Miten käyttäydyt rakastuneena?

Rakastun harvoin, mutta jos niin käy, se on aika mukaansatempaava tunne. Minun on vaikea keskittyä mihinkään muuhun, joten muu elämä kärsii. Tosi usein ystäväni huomaavat ennen minua, että olen rakastunut.

Millaisiin naisiin rakastut?

Naisiin, joilla on oma elämä ja kunnianhimoa ja tilannetajua. Sellaisiin, jotka ovat sinut itsensä kanssa, ja joilta voin oppia jotain. Jos joku mimmi voittaa minut väittelyssä, se on iso plussa. Tykkään keskustella asioista ja mielestäni on tylsää, jos ollaan kaikesta samaa mieltä. Naisen pitää arvostaa taidetta ja hänellä pitää olla maailmasta jotain sanottavaa. En etsi mitään myötäilevää bändäriä – sellainen rakkaus olisi hyväksikäyttöä.

Millainen nainen on seksikäs?

Tosi monenlaiset naiset voivat olla seksikkäitä. Usein minulle riittää, ettei ole ihan hirveän mauton ja kantaa itsensä hyvin. Koolla, iällä tai ulkonäöllä ei ole sillä lailla merkitystä, että ihastuisin aina samanlaisiin naisiin. Mutta jos on on blondi, kokoa 36 ja omistaa isot tissit, sen myötä voi tulla itsetuntoa, joka näkyy. Siihen itsetuntoon kiinnitän huomiota, en tisseihin lihan- tai muovinpaloina.

Oletko romantikko vai realisti?

Vahvasti molempia. En usko, että rakkaus voittaa kaiken. Uskon, että on olemassa elämäntilanteita, joihin rakkaus sopii ja elämäntilanteita, joihin se ei sovi. Jos suhteessa on vaan yksinkertaisesti paska fiilis koko ajan, niin vaikka kuinka rakastaisi toista, ei kannata jatkaa. Kun olen parisuhteessa, olen sillä tavalla romantikko, että tykkään tehdä yllätyksiä, ottaa toisen huomioon ja saada hänet tuntemaan itsensä spesiaaliksi.

Miten näytät rakkautta arjessa?

Haluan, että arki on erityistä ja siinä on kohokohtia. Jos ollaan yhdessä, niin ollaan sitten kunnolla. Käydään yöllä uimassa Urho Kekkosen muistomerkillä, koska vain on sellainen fiilis. Otetaan äkkilähtö jonnekin tai jätetään kiva post-it-lappu tai laitetaan toiselle sellaiset vaatteet valmiiksi tuolille, joissa hän näyttäisi illalla hyvältä. Otetaan toinen huomion ja kerrotaan hänelle, kun ajatellaan häntä.

Voiko pettämisen antaa anteeksi?

Totta kai voi. Minua on petetty ja olen antanut sen anteeksi. Tilanne kertoo, onko järkeä jatkaa vai onko pettäminen oire jostain, joka on korjattavissa. Jos pettäminen on kestänyt pitkään ja mukana on paljon tunteita, ei tietenkään kannata jatkaa suhdetta. Mutta jos joku pussailee jossakin kännissä, niin ihan sama.

TERVEISET RAKKAALLE Tällaisen kuvan Roope raapusti mielitietylleen.

Millainen kumppani olet?

Kiireinen, työkeskeinen ja epätäsmällinen, mutta myös välittävä. Tykkään kuunnella, olen kiinnostunut ja valmis avartamaan maailmankatsomustani.

Onko sydämesi joskus särkynyt?

Kenenpä ei olisi. Joistakin tapahtumista ei selviä ikinä, eivätkä ne välttämättä liity romanttiseen rakkauteen. Paras ystäväni kuoli, kun olin lukiossa, enkä pääse siitä koskaan yli. Sen kanssa vain oppii elämään. Jos romanttisessa rakkaudessa tulee turpiin, realistipuoleni astuu esiin: tämä ei nyt natsannut, mutta maailmassa on vielä paljon kalaa jäljellä.

Kauneinta, mitä rakkaasi on tehnyt?

Antanut omaa aikaa ja tilaa. Jos on sellainen hetki, että tarvitsee omaa tilaa, toinen tajuaa sen eikä ajattele, että parisuhteemme on heti kriisissä, jos olemme vähän aikaa erillään.

Mikä sinut saa syttymään?

Itsevarmuus. Pistää silmään, kun joku kantaa itsensä hyvin. Kunhan ei ole mauton.

Mikä on naisen seksikkäin ruumiinosa?

Haluaisin sanoa aivot tai sydän, mutten voi, koska se olisi liian cheesiä. Rehellisyyden nimissä on vastattava, että riippuu tosi paljon naisesta. Kun on tunteita jotakuta kohtaan, kaikennäköiset ruumiin ominaispiirteet alkavat näyttää viehättäviltä.

Mikä rakkaudessa on hirveintä ja ihaninta?

Kamalinta on se, miten työkyvyttömäksi se tekee. Ihaninta, miten paljon se inspiroi.

Millainen rakastaja olet?

Ensimmäisessä julkaistussa sinkussamme Biisonit kerron, että rakastajana en ole kovin kummoinen. Tähän pitäisi varmaankin kysyä vastausta joltakulta toiselta.

Voiko rakkautta olla ilman seksiä?

Voi olla, totta kai. Mutta koen, että aika usein romanttiseen rakkauteen liittyy seksuaalisuus jollain tavalla, muuten se on aika lähellä ystävyyttä. Mutta on muutakin läheisyyttä kuin seksi.

Lue lisää:

Roope Salminen vastasi seurustelu-uteluihin Suomipopilla: ”En sulje mitään pois, seksuaalisuus on liukuva käsite”

Eppu Salminen ja poika Roope: "Emme ole koskaan nähneet toisiamme humalassa"

Tähdet, tähdet -ohjelman Roope Salminen: ”Tämä on elämäni tärkein kevät”

Roope Salminen

Muusikko, juontaja ja näyttelijä syntyi 11.12.1989 Helsingissä, jossa asuu yhä.

Vanhemmat näyttelijät Eppu Salminen ja Minna Turunen.

Luotsaa Roope Salminen & Koirat -nimistä bändiä, joka esiintyy kesällä muun muassa Provinssi-, Ruis- ja Ilosaarirockissa.

Improvisaatioryhmä Kolinan perustaja.

Muistetaan UMK:n ja Koomikot-sarjan juontajana sekä Tähdet, tähdet -ohjelman kilpailijana.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti